klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Rocky 12 april

Publicerad 12 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3726

@psykologisk: japp, du har rätt. Ordet 'ligger' är till och med textat med större bokstäver. Ångesten är också förstärkt i ruta tre av den enorma takhöjden och ovanifrånperspektivet - ned mot figurerna - vilka återges mot en fond av två mellanväggar, vilka avbildats på ett sådant sätt att det för tankarna till den gotiska kyrkoarkitekturens utvändiga strävpelare. Ännu tydligare blir de religiösa syndafalls metaforerna när vi beaktar att det var hundens kanske symboliska fall in i 'snödrivan' som ledde fram till detta möte.

av K. J. & Jonathan 12 april 2016, 22:32

'freudiansk felsägning' redan i inledningen!

av psykologisk 12 april 2016, 20:19

jag är säker på att det är något freudianskt med den där vinboxen men kan inte komma på vad det skulle vara.

av K. J. & Jonathan 12 april 2016, 17:49

Tröjan är nog en norsk lusekofta, afrodisiak för halvnorska vovvar. Här lite sakuppysning www.norwaysports.com/dale-of-norway-lappland-sweater-womens/

av K. J. & Jonathan 12 april 2016, 17:47

Tror tröjan är sådan. Utan skärp.

Jag vet hur det går!
Bra!

av kork 12 april 2016, 16:53

Homewrecker!

av Herr Melin 12 april 2016, 15:45

#Hålhevete #Vaginametafor

av Feministen 12 april 2016, 15:44

Blir det inte knull nu så kan jag relatera!!

av Bordtennis 12 april 2016, 14:54

skärp i midjan ovanpå tröja är tant, oavsett ålder, lessen, men så uppfattar jag det; strumpor i sandaler är gubbe; jag har fler fördomar, men kan spara dem till ett annat tillfälle

av sys 12 april 2016, 14:41

Tant och farbror försöker dricka alkohol ur låda, mitt i livspusslet. Kan sluta hur illa som helst. :)

av PP 12 april 2016, 14:26

Gubbe träffar tant? Vad då tant?
Kolla hur hennes hår blir elektriskt av mössan...

av kork 12 april 2016, 13:04

Rocky träffar en tant - del 1

av sys 12 april 2016, 06:05

kul detalj med vinterfrisyren. en dunk vin, det här kan gå hur som helst

av Per Kele 12 april 2016, 05:22

De mindre kända orden som föregick "Sesam, öppna dig"

av Självinsikt 12 april 2016, 05:17

Här händere grejer!!

av KJEH 12 april 2016, 02:33

Rocky 11 april

Publicerad 11 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3725

kork, den frågan kan jag besvara helt sanningsenligt: Jag har inte en aning om hur jag kunde välja att göra så.

av per 13 april 2016, 14:18

Så rätt, K. J. & Jonathan. Längtan efter barn, om man har den, är ohyggligt stark. Och just det man längtar efter är att få älska, ta hand om och vara ansvarstagande gentemot en liten en. Jag har suttit en nyårsnatt med en sjuk parvel i famnen och varit helt till freds. Ingen nyårsfest i världen kunde mäta sig med att ha honom intill sig. Man är exakt där man vill vara.

Per - du är nog djupt tacksam för att du har en fru som vågade satsa på dig och gjorde dig till man. (Hur i helvete kan man supa sig full och vilja GÅ UT när man har en liten nyföding????) Grattis till hela familjen!

av kork 12 april 2016, 13:10

Jag blev vuxen när min son var 6 dagar gammal. Klockan var 16:00, jag var full som en spruta och tänkte festa vidare. Blicken i min dåvarande flickväns(nuvarande frus) ögon fick mig att istället gå och lägga mig . Jag somnade som pojke och vaknade som man (kl. 16 dagen efter).

Fortfarande kanske inte världens bästa förälder men åtminstone hyggligt nykter och ansvarstagande.

av per 12 april 2016, 09:36

Till de som funderar på det här med att skaffa barn eller inte. Vi garanterar, och jag menar det, att OM du vill ha barn så vet du om det. Det finns inga kanske eller nästan, för det är biologin som styr och våra hormoner sköter om hela motovationsgrejen om vi bara struntar i vad andra säger. Både män och kvinnor har bobyggarinstinkter som är helt galna om man drabbas. Om man inte känner dem, ok, perfekt. Det kanske inte är dags, du kanske inte skall ha barn. Fint. Låt i så fall varken dig själv eller dina eventuella barn bli offer för dina vänners dåliga omdömme. Trust me, you will KNOW om du vill ha barn. Du kan lika gärna försöka snacka med en jordbävning eller ett i sammanhanget mer relevant snöskred, som med dina egna barninstikter - om du har dem. Tjugo år senare vaknar du upp med ett tomt kyskåp och ett gäng trasiga leksaker och funderar va fan hände ... Har du inte hjälp av dina egna hormoner skall du kasnke inte utsätta varken dig eller dina ev. barn för det här. Alla varken skall eller behöver ha barn och det är fullständigt OK. Budgetera 1 mille per barn. Två barn, två mille, tre barn, en Lambourgini Aventador LP700-4. Tänk på saken. teknikensvarld.se/provkorning-av-lamborghini-aventador-lp-700-4-116922/

av K. J. & Jonathan 11 april 2016, 23:25

Vilka djupa och insiktsfulla diskussioner det blev nu på kvällskanten. Mycket trevligt.

För att ge någon slags respons på det som med rätta skrivits, så ser jag utifrån egen erfarenhet ett problem med att försöka rannsaka sig själv som förälder INNAN man blir förälder. För som redan konstaterats är många av os barn även i vuxen ålder och man kan både inse och trivas med det. Men frågan är om det kan få bli ett försvar för att inte skaffa barn? Nog för att fortplantningssyndromet i många sammahang är ett likställt med jobb och karriär och inte alls ett måste, så är det till skillnad från de förre på ett desto mer filosofiskt och ideologiskt plan.

Jag är inte redo för barn, mycket på grund av att jag inte har någon att skaffa dem med, men även när jag befunnit mig i de situationer där barnaskaffande varit ett samtalsämne, har jag aldrig liksom förlikat mig med situationen, "Skulle JAG vara passande som förälder, jag som fortfarande är barn själv?"

Sen vänder man på myntet och hör alla som beklagar sig över att vara småbarnsförälder och även om jag utantill förstår att det hela är med guldkant i tillvaron, så verkar det som en enda lång bakfylla på en lustfylld natt två vuxna emellan....

Men att "ta ansvar" i begreppets generella bemärkelse, behöver man inte vara vuxen för. Bara att "ta ansvar för någon annan" och det är en fundamental skillnad!

av Mr_feelbad 11 april 2016, 23:03

"Min far var ett stort barn som jag fick när jag var mycket liten." (Victor Hugo d.y. om Victor Hugo d.ä.; men det finns närmare fall än så)

av sys 11 april 2016, 21:22

Jag har träffat några få vuxna som inte har barn. Jag har träffat desto fler föräldrar som fortfarande är barn. Det handlar om ansvar, tror jag. Innan man har egna barn kan man skita i allt - skola, jobb, sin hälsa etc. En del fortsätter med det även efter de fått barn. Men då blir det liksom uppenbart ens egen oförmåga drabbar andra än bara en själv. Andra blir vuxna långt innan de får egna barn men då har de ofta varit tvungna att ta ansvar för något annat - en affärsverksamhet, en alkad förälder eller liknande.

Det finns få saker som imponerar så mycket, och som är så svårt att förställa, som förmågan att ta ansvar på riktigt... i ett samhälle som tenderar till att dyrka folk som skjuter sig själva i huvudet eller kvävs i sömnen av sina egna spyor.

av per 11 april 2016, 20:26

@Otto: Så här är det, barn skall inte ha barn. Inte förrän du är vuxen själv kan du hjälpa ett barn att växa upp. Tyvärr har ålder ingenting med att bli vuxen att göra. En del blir aldrig vuxna. Hunden tror jag skulle bli en bra förälder. Men han måste i så fall hitta en till vuxen som fattat hur länge för alltid är och är ok med det, om det skall hålla i längden eller ens vara en bra idé.

av K. J. & Jonathan 11 april 2016, 19:55

Ahahahah!! Den klassiska barnfällan!

Hur lång är halveringstiden för relationer med gemensamma barn i Sverige? Efter hur lång tid har hälften av de relationerna upphört? Och av dem som i något slags formell mening fortgår, hur många är i praktiken själlösa uppfostringsanstalter? Vandöda monstrositeter vilka sedan länge förlorat all livsgnista men vilka stapplar vidare, väsande och rosslande "för barnens skull"?

Relationer är väl statistiskt sett rätt lynniga och kortlivade kreatur? Medan barnen är på livstid. Alltså, man köper ett koncept vilket kan förväntas hålla kanske några år i snitt och sedan får man ett livstidsåtagande på köpet, bara sådär. Är inte det lite konstigt?

av Otto - med världen på sitt samvete 11 april 2016, 12:26

ja visst aer han haerlig, den gode rocky. haerligt osvensk.

av Slidkrans 11 april 2016, 11:31

Fy fan va tråkig han är, så jävla relaterbart!

av Folkrace 11 april 2016, 08:33

Så där har man ju själv resonerat.
"Fotboja? Vad är det för straff? Hota med att jag måste spendera tid med min mamma varje dag så blir jag laglydigast i landet."

av Ekkebrun 11 april 2016, 07:28

oj vad osvenskt han talar

av Per Kele 11 april 2016, 07:04

Rocky 10 april

Publicerad 10 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: apan, b-sviken
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 661

jag är säker på att det är något freudianskt med den där vedpinnen och bränntunnan men kan inte komma på vad det skulle vara.

av k. j. & Jonathan 11 april 2016, 01:08

Det är få förunnat att kunna hävda att man lever i självvalt celibat - och bli trodd

av Herr Melin 10 april 2016, 22:42

"...som tog ens oskuld..."

Humpff... sådana här, låt oss kalla det misstag eller ungdomsförsyndelser är anledningen till att Rocky får nöja sig med hedersbetygelser av typen "guldmunk" och "guldpåve" istället för att ta ledningen för massorna som en avhållsamhetens profet, en masturbatörernas Messias.

Samtidigt är hans insatser väldigt uppskattade och respekterade. Ingen är perfekt och att Rocky som offentlig person efter en svår resa med ett antal bakslag ändå i mogen ålder hittat tillbaka till rättfärdighetens och anständighetens väg gör honom till en förebild jag tror kan inspirera många aspirerande celibatärer.

av Otto - med världen på sitt samvete 10 april 2016, 22:32

Barndomshjältar som tog en till nästa nivå, kvinnor som öppnade världar. Jag känner överhuvudtaget inte igen mig neb känner mig inte särskilt ledsen för det.

av Klaes Gardstrem Entrepreur 10 april 2016, 15:05

stor vedbit - liten tunna

av eldar'n 10 april 2016, 08:11

stor konst - igen

av sys 10 april 2016, 07:45

Love games

av Level 42 10 april 2016, 02:52

Rocky 9 april

Publicerad 9 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3724

nja, jag tror det betyder " noshörning"

vi tar en klassisk dansk film:

Potentiellt farlig länk

av Per Kele 9 april 2016, 23:22

Näshorn??

av Självinsikt 9 april 2016, 21:50

Otto er et næsehorn.

av metakommentator 9 april 2016, 15:28

@K.J.& J: Jag instämmer helt i att den sortens aktivitet kan ha sina risker. Vilket tycks vara ännu en anledning till varför det inte skadade att jag också faktiskt å det starkaste avrådde ifrån den typ av umgänge vilken kan leda till veneriska sjukdomar.

När farbror doktorn långsamt lyfter upp bihanget med pincett och en grimas av illa dold avsmak frågar "Och hur var det här då?" ja då är det inte så roligt längre. För Rocky alltså.

Möjligen kan kommentaren ha framstått som en stark uppmaning till huvudpersonen att inte ta sig av daga men det så var inte fallet, risken för något dylikt framstod inte som överhängande varför det tycktes överflödigt.

Konceptet eller teorin var att Rocky möjligen led av grav ångest pga. sin inbjudan men inte ville hitta på någon slags dålig ursäkt för att dra tillbaka den. Han hade ju sagt att de var inbjudna. Så, vad göra?

Ah! Vad sägs om lite ärlighet? Det kan väl inte vara fel att vara ärlig? Och om de explicita detaljerna i sagda självbefläckande ärlighet skulle få de inbjudna gästerna att tänka "Är den här snubben _verkligen_ någon vi skulle vilja hänga med under veckoslutet? Nja.. tror inte det." och leder till att sagda gäster "får förhinder", så mycket bättre! Problemet löst, alla är nöjda och glada!

Möjligheterna till diskret porrande torde som du antyder vara obefintliga efter att man i förväg publicerat en serie vilken i offentlighetens ljus diskuterat idén. Syftet med att ta upp den saken hade därför knappast varit att öka sannolikheten för något sådant utan snarare att minimera risken för ett dylikt beklagligt utfall, långt bortom anständighetens gräns. Guldmunk var ordet!

av Otto - med världen på sitt samvete 9 april 2016, 13:36

har di frunntimmer på hemmet?

av åldrig 9 april 2016, 07:59

kollar på råkkenroll och läser rocky utanför mosack & fonseca

av Per Kele 9 april 2016, 07:12

@Otto: Tänker man porra med någons fru medan maken bor i en stuga några meter bort, skall man nog inte skriva om det i realtid om man inte vill tina upp under en snödriva framåt vårkanten

av K. J. & Jonathan 9 april 2016, 02:41

Rocky 8 april

Publicerad 8 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3723

Håller med föregående. Det borde vara minst fem ölburkar IRL som inte är inritade i serien. Enda chansen att detta är ett korrekt återgivande av situationnen är att det han har bredvid sig är en thai bucket. Då stämmer det även med att han skopade den smöjran på bastuaggregatet. Nu, känner vi oss lugna. Allt är i sin ordning.

av K. J. & Jonathan 8 april 2016, 19:16

Nej för fan. Gör absolut inte det!

Man frågar sig om det kan vara så att serien tecknats och publicerats i nära nog realtid? Har ångesten över det tänkta besöket fått tecknaren att förvandla de två senaste stripparna till ett lika listigt som desperat sätt att indirekt uppmuntra gästerna till att "få förhinder"?

Kan en orsak till sagda ångest vara att Rocky funderar över om det kan kännas och upplevas som lite konstigt att umgås med exets nya partner/sin partners ex?

Tyvärr eller kanske tack och lov är det en fråga jag inte kan besvara men ser fram emot att få besvarad i kommande strippar av en man vilken inte tvekar att lära känna nya människor : )

Jag tror dock att det kommer att vara ok. Det finns ingen anledning till oro. Fast om de skulle titta djupt in i dina ögon och fråga om du "vill testa något nytt" så är mitt råd att du inte frågar vad det är. Det är inte värt det!

Spring, spring lilla hund, spring så långt dina korta små ben bär dig! Ut på de snötäckta vidderna där luften är hög och klar, långt bort ifrån vuxenvärlden och alla dess obehagliga obegripligheter!

av Otto - med världen på sitt samvete 8 april 2016, 14:44

Säften svenne!

av Jarmo 8 april 2016, 14:18

MEN KNULLA NU DÅ!

av Kuken 8 april 2016, 11:55

Ack ja, sys. Och jag blir vansinnig på alla AD som trycker allting med liten stil...

av kork 8 april 2016, 11:39

liten livskris va', R?

av iakttagar'n 8 april 2016, 08:31

Temat åren går: Rocky använder numera ordet "onanera" och själv får man ta av sig glasögonen och luta sig fram mot skärmen för att kunna numrera. Bottenlöst.

av sys 8 april 2016, 05:47

Rocky 7 april

Publicerad 7 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3722

Nakenhund blöh.
:-) roligt

Alltså man har F_N inte öl i bastun, basta.

av KJEH 7 april 2016, 22:13

Du vet det där med att han ritar serier där han är omringad av polare och berättar något roligt, fast han i själva verket är ensam? Det här är det omvända. Han har minst fem tömda burkar IRL i den där bastun!

av JMC 7 april 2016, 18:49

R är väl klokare än en lejonklippt pudel?

av undringen 7 april 2016, 08:06

sista rutan ger svaret

av Per Kele 7 april 2016, 03:41

Ingen öl i bastun? Ser ut som om hundens hjärna har planer ...

av K. J. & Jonathan 7 april 2016, 02:25

Rocky 6 april

Publicerad 6 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3721

This is Wong on so many Levels

av K. J. & Jonathan 6 april 2016, 16:36

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen.

av PP 6 april 2016, 16:05

Tas det med bjudmat? Och dryck? Inte dumt egentligen!

av hungrig 6 april 2016, 11:34

Jag anar min entré

av Trekant 6 april 2016, 08:23

angst, stugkväll med ex och ny-familj, skräckterror

av Per Kele 6 april 2016, 04:09

Rocky 5 april

Publicerad 5 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3720

Haha - nej, PP, jag menar faktiskt allvar.

av kork 7 april 2016, 15:19

@kork: För säkerhets skull, ta även fingeravtryck och be om leg. Du kommer att framstå som helt normal. :)

av PP 6 april 2016, 16:08

Ansiktsblindhet, AJ!
Ta bilder av folk. Det är lättare att komma ihåg hur de ser ut om man sett dem på bild. Varför vete fåglarna.

av kork 6 april 2016, 12:16

@Dr Phyllis: Det var namnafasin jag tänkte på. Om jag hade högvis med ex så skulle jag känna igen mig oftare i Rockys bekymmer.

(Ännu värre är persondemens, när någon börjar prata med en och uppenbarligen vet vem man är medan man själv förtvivlat försöker lista ut vem personen är och var man kan ha träffat dem.)

av Andreas Johansson 6 april 2016, 10:41

Härlig känsla i att spruta ner dom små skitungarna, som är tio gånger bättre i backarna än man är själv också, med snö. Kanske inte rätt början om man tänker stöta på mamman.

av K. J. & Jonathan 5 april 2016, 22:35

Slidkrans: närå det är ju björnportalen som säger namnet

av krasse 5 april 2016, 20:26

Fan va man känner igen sig, nu måste jag ta en snus.

av 10 kamp 5 april 2016, 15:42

Fuck you! Haha!

av Stefan 5 april 2016, 15:15

Men där är hon ju! Jag vet vad som händer! Finfin after ski.

av kork 5 april 2016, 11:41

Been there, done that...

av PP 5 april 2016, 11:19

Undrar vad Emilies syrra gör nuförtiden...

av R 5 april 2016, 11:06

hoppsan - hon saeger visst rockys namn redan i ruta tvaa. missade det vid foersta genomlaesningen.

av Slidkrans 5 april 2016, 11:00

Samtidigt i tjejens hjaerna: "Va fan hette han nu igen? Rickard? Reine? Rollo?" Efter att ha snurrat runt paa en stockholmsk cock carousel i maanga aar aer det svaart att riktigt veta.

av Slidkrans 5 april 2016, 10:49

Kära Andreas! Är ditt problem namnafasi eller att kvinnorna lämnar dig? Vänlig precisera för ett kvalificerat svar.

av Dr Phyllis 5 april 2016, 09:15

Hon verkar nöjd med att ha sluppit honom…..

av Eulalia 5 april 2016, 08:27

Känner sällan igen mig i Rockys bekymmer, men detta är endast alltför bekant.

av Andreas Johansson 5 april 2016, 07:06

Rocky 4 april

Publicerad 4 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3719

Om man tycker det roligaste är när folk blir förolämpade så är man ett kiropraktarsle.

Yes, rullstolsburen heter det, även om det låter nästan lika fängslat.

av krasse 5 april 2016, 20:19

Precis vad jag trodde hände. Hoppas livet också fick sig en kick!

av Ker 4 april 2016, 17:24

Det var ju två fantastiska ordvrängerier i denna stripp och jag garvade båda gångerna. Tycker i övrigt MrK är så huvudet på spiken i detta politiskt korrekta samhälle, alltid är det någon som blir förolämpad!

av Mr_feelbad 4 april 2016, 16:59

Heter det inte rullstolsburna numera? Dock inte Rullstolsburnas riksförbur.
Göteborgsklass på kiroprakt-vurpa. (OBS! Jag gillar göteborgshumor). :)

av PP 4 april 2016, 13:21

Verkar det som brant eller slätt?

av utförsåkare 4 april 2016, 08:45

Rocky 3 april

Publicerad 3 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 660

@J: Njaee. Keynesianism är en teori från 1936 som bl a går ut på att om man sänker räntan så att kapital blir billigare så kommer företagen att öka sina investeringar ... Iden om att ekonomins problem återfinns i underkonsumtion kommer från perioden efter Napoleonkrigen 1815. Vänta nu, är det inte det som den där riksbankschefen som ser ut som farbror Melker i Saltkråkan fortfarande håller på med?

av K. J. & Jonathan 5 april 2016, 03:07

#keynesianism

av J 4 april 2016, 09:30

Bra! :)

av kork 3 april 2016, 12:31

Stor tanke, liten hund. Mycket bra.

av K. J. & Jonathan 3 april 2016, 11:25

Stranger - det kommer ju alltid finnas en fråga som är mest problematiskt vid varje tillfälle. Sedan är ju 99 andra frågor oproblematiska, men där ligger inte fokus.

av db 3 april 2016, 10:14

@Stranger: Jag tror det är samma kris, med samma 'lösning'. Det är bara symptomen som är nya.

av RGE 3 april 2016, 09:30

Trump primat? Han är väl ett rovdjur (=rovkapitalist). NATO är t ex för dyrt - upplös om inte medlemmarna betalar 'skälig andel'!

av iakttagar'n 3 april 2016, 08:09

Lysande!! Primatvalet!!

av sys 3 april 2016, 06:44

Skulle vara skönt om det inte var en ny jävla kris som avlöste den förra. Kan inte minnas senast vi INTE hade en kris

av Stranger 3 april 2016, 06:16

:)

av lurker 3 april 2016, 06:15

Sjukt bra!

av KJEH 3 april 2016, 02:38

Rocky 2 april

Publicerad 2 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3718

Barnbacken eller svartpisten?
Hur ska det gå?
Räddad av en hjälmfoting?

av Ledigheten 2 april 2016, 21:24

Så kan det gå i glesbygd....."

av Ursus 2 april 2016, 20:06

Uppenbarligen står hunden bara i barnbacken och har tråkigt. Resten är en bluff för att han skall kunna skaffa sig ett falskt gipsförband som alla andra och sätta sig med en glüwine i after ski baren, spana in damer, casha in tycksyndompoäng och pussla färdigt ?

av K. J. & Jonathan 2 april 2016, 11:42

Skada dig inte för mer än 80.000kr, för det är summan staten har råd att spendera för att plåstra ihop dig...

av Pluskvampärfäkt 2 april 2016, 08:35

katastrof - tragedi, eller vad??

av jättespänd 2 april 2016, 08:15

Rocky 1 april

Publicerad 1 april 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3717

@ex-sten: Nej, jag är faktiskt allvarlig. Fnula runt lite ur kvantsynpunkt så ser du det också och allt blir mycket intressantare. Plus, existensialism är vad vår stackars hund funderar på hela tiden. Öl och skidåkning. Lika bra svar som något annat.

av K. J. & Jonathan 2 april 2016, 02:39

@ K. J. & J: Travestering av termodynamikens första huvudsats (det är ju 1 april!)

av ex-sten 1 april 2016, 17:22

@existensialist: Tror Sartre har fel på det sätt han formulerade sig, eller blev förstådd. Om alla försökte suga in betydelsen av ekvationen 0=0 skulle folk kunna lugna ned sig en hel del, speciellt alla religiösa fanatiker.

av K. J. & Jonathan 1 april 2016, 16:22

Relaterbart!!

av Tennis 1 april 2016, 12:06

Tror hunden döljer något för oss. Från 29 mars till 30 och 31 mars har han pulat med något som uppenbarligen är ett 80-bitars Bamse-pussel och från vad som framkommer av bilderna, inte kommit någonstans.

av K. J. & Jonathan 1 april 2016, 11:58

Tror han pratar om Uday, Saddam Husseins äldste son. Läser man boken "Saddams Livläkare" framkommer att Uday hade kompisar som var livrädda för honom. Han brukade anordna spritfester och tvinga kompisar att halsa hela dricksglas med vodka, han anordnade boxningsmatcher där polare fick slåss till en var medvetslös, osv. Ingen vågade säga emot för då hade Uday ett privat fängelse med små isoleringsceller där bångstyriga vänner kunde hamna.

av sona 1 april 2016, 11:25

Är det alltså "islamofobi" att dissa typ saudikungar nu alltså?

av Kantor Wilhelmsson 1 april 2016, 10:33

Inget försvinner; det bara övergår i en annan form (J P Sartres lag).

av existensialist 1 april 2016, 08:28

usch, islamofob

av Per Kele 1 april 2016, 04:21

Rocky 31 mars

Publicerad 31 mars 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3716

Sjuk igenkänningsfaktor! Kusligt likt ens egna vardag!

av Pingis 1 april 2016, 15:49

Tack vare hunden och oss har Ömit kommit upp till flera hundra visningar på Youtube. Det är väl värt något som en mellanfolklig vänskapsbetydelse. Vi kan väl skicka på dom Eilert Pilarm eller något som en gentjänst?

av K. J. & Jonathan 31 mars 2016, 22:51

Jag tycker vad man kallar någon inte spelar någon roll. Det är vad man tänker, som betyder något. Jag har varit en del i turkiet och som med alla andra folk är en del är bra och andra inte, och ingen av dom behöver något skydd av pk maffian i sverige. Turk, fungerar bra.

av K. J. & Jonathan 31 mars 2016, 22:46

...Turkiet. OCH en...

&

...inte ser SIG som turkar...

Jag klickar på "Skicka" lite för tidigt ibland, sorry.

av ? 31 mars 2016, 14:56

@Krasse: Turkländare kan kanske funka. Men "turkisk medborgare", njaee. Det bor en hel del turkar utanför Turkiet. Ock en hel del (andra klassens) turkiska medborgare i Turkiet som definitivt inte ser som turkar. Då tänker jag t.ex. på kurderna. :-)

av ? 31 mars 2016, 14:50

@krasse: Haha, tack för länken till ylande Örjan.

av PP 31 mars 2016, 13:42

Japp, säkrast är att så långt som möjligt försöka utplåna sig själv, göra sig osynlig och aldrig uttrycka sig varken muntligt eller skriftligt. För hugaligen om man skulle råka uttrycka sig inkorrekt och trampa någon på tårna. Eller störa någon med sin blotta existens. Då skulle jorden säkert gå under och det vore ju tråkigt. :)

av PP 31 mars 2016, 13:38

Üryan geldim = Jag kom i buff
Potentiellt farlig länk

av krasse 31 mars 2016, 13:37

turkisk medborgare eller turkländare möjligen? när vissa nationaliteter använts som nedsättande ord är det dags att börja på ny kula även om det skulle vara mer "korrekt" att använda det gamla ordet. jfr "finne".

Potentiellt farlig länk

av krasse 31 mars 2016, 13:33

Mer till Mr Feelbad på skrivtråden.

Ser att även Rocky börjar idka kultur. Bravo! Verkar kul att yla sorgset mot den mörklagda pisten i natten.

av kork 31 mars 2016, 12:18

@ Seven of Nine:
Husk Poe's law ;)

av politisk korrekt 31 mars 2016, 09:43

@Seven: Så vad ska man kalla någon som är från Turkiet då? Finns det några andra länder folk ska skämmas för att vara ifrån?

av ? 31 mars 2016, 09:24

Är "Turk" på förbjudetlistan numera? Är Erdogan underrättad?

av sona 31 mars 2016, 08:54

Jag tycker det är taskigt kalla någon för Turk, även om han är det.
Det är ju inte precis någon komplimang!

av Seven of Nine 31 mars 2016, 08:48

'Grå vargarnas' kampsång?

av kons&nant 31 mars 2016, 08:17

jisses, snacka om vokaler

av sys 31 mars 2016, 05:05

Rocky 30 mars

Publicerad 30 mars 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Bild från annan publicering av denna stripp:

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3715

db: tror det är du som inte hänger med i svängarna ;)

av vitkor 3 april 2016, 00:03

Kunde lika gärna varit jag!!

av Lacrosse 1 april 2016, 15:53

@rövaren: Men då skulle vi ju kunna enas om ordet "rubbad"!?

av sys 1 april 2016, 05:21

@sys: Långa b:n är nog min favorit och de behöver inte ens vara svenska.

av K. J. & Jonathan 31 mars 2016, 00:55

Luspudel :) det är väl en Rocky?

av ker 30 mars 2016, 21:09

@rövaren:punkbruddar har två korta u:n, men jag känner inga såna (fast långa svenska u:n är ganska kul dom också)

av sys 30 mars 2016, 18:18

varvar mina koran studier med aftonbladet och rubriken tilltalade mig

av Per Kele 30 mars 2016, 16:44

"han var väldigt arg när han greps"

av Per Kele 30 mars 2016, 16:31

@sys, om korta u: Vad tycker du om 'punkbrudar' då? Det är också korta u-n. Själv tycker vi inte dom ligger bra i munnen alls. På tok för mycket plåt, nålar och skräp.

av K. J. & Jonathan 30 mars 2016, 16:18

Råd till Mr Feelbad i förra tråden.

av kork 30 mars 2016, 13:43

Fruktprodukt i munnen, fruktprodukt på bordet.
Apple-sin.

av PP 30 mars 2016, 10:17

läste inte kommentarerna igår, dom var för många och konstiga

av sys 30 mars 2016, 09:16

@db:det var ju vackert ju. Ren poesi. Inspirerade säkert sys till sin vokalkommentar. Vad är det det heter när man slänger ut bröd på vattnet för att locka dit fisk? Fatta hur mycket nördar sådant här trams drar till sig.

av K. J. & Jonathan 30 mars 2016, 09:09

Har Vitkor förträngt sitt modersmål som en annan Dolph Lundgren eller vad är det som ligger bakom felanvändningen av ett indefinit pronomen i en kommentar igår?

av db 30 mars 2016, 08:51

Som signaturen - det räcker!

av E Nomdan 30 mars 2016, 08:05

och därmed inte sagt att jag gillar att vi exkludera någon; jag gillar bara konstiga ljud + typiska dagisord; det är något lyckligt med det

av sys 30 mars 2016, 07:45

Fruktstund är ju MITT svenskans vackraste ord. Det antyder att man har tid att ta paus från eländet och dessutom innehåller det hela TVÅ korta u:n. Outtalbart för alla andra än svenskar som kan placera en vokal exakt mitt i munnen. Jippi.

av sys 30 mars 2016, 07:36

@KJEH; Vad vi kan se är numreringen rätt nu och framåt så långt vi vet. (Vissa strippar publiceras nu i Pondus, små, eländiga och bara i urval, men dock. Deprimerande).
Pusslet dock ett frågetecken. 5000 bitars 'Babels torn' ser ut som ett 80 bitars Bamse om du frågar oss.

av K. J. & Jonathan 30 mars 2016, 06:27

Mer jobb till rövarna!

av KJEH 30 mars 2016, 02:41
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 29 mars

Publicerad 29 mars 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3714

Väl bekomme!

Men då ska du kanske fortsätta att bo i stugan bara när du känner för det? Skriva kan du göra ändå!

av kork 31 mars 2016, 19:27

Hehe, tack för supporten Kork. Jag har redan stuga, jag är nog bara inte hugad nog att våga flytta dit, men tanken har funnits under de fyra år jag ägt den. En vacker dag kanske. Snälla grannar på lagom avstånd och utsikt över en liten sjö har jag också. Det finns massor av roliga saker att ägna sig åt när man har hus och behöver jag koppla av hänger jag på den lilla elmotorn på roddbåten och tar en sväng på vattnet, kastar ankar och lägger mig på durken och läser lite... Livet på en pinne!

Men som sagt, jag är rädd för att bli helt isolerad, någon "caféperson" är jag inte. Det är ju en klar skillnad mot att fika hemma hos någon, eller på jobbet för den delen.

av Mr_feelbad 31 mars 2016, 15:02

Heja Mr Feelbad, du har precis rätt inställning! Man ska inte leka författare, man ska leka bok. Fortsätt njuta av din fantasi, skriv på!

Om du hyr en stuga eller så, se till att du har lite grannar. På lagom avstånd. Och fri sikt över ängar och åkrar. Och lätt att ta dig in till stad med trevliga fik. Och så får du börja prata med brevbäraren, om sådan existerar.

av kork 31 mars 2016, 12:17

Rövarna: "Varför" tycker jag man kan utläsa mellan raderna på mitt inlägg, det är kul! Jag gör det för det egna höga nöjets skull. En del gillar schlager, andra intellektuella utmaningar! Jag är INTE ute efter att sätta mig på ett lattecafé, då kan jag lika gärna knega på. Jag talar om att bo på landet, vara lite för mig själv en tid, meka, påta i jorden, snickra, bygga, skriva, laga mat, besöka stadens neon med nyfunnen fascination! Jag är bara så hiskeligt rädd för lappsjukan, asfaltsblomma man är! Phuketfilmen har jag inte sett, den verkar inte vara min typ, kanske att man råkar se den på ett reklamavbrottande TV4 någon trött kväll i oktober när man inte visste vad som var mest hälsosamt, stanna uppe eller gå och lägga sig...

Kork: Det är ju precis det jag känner, att jag vill veta vad som kommer hända i boken! Jag ligger ibland och tänker på bokens eventuella uppföljning och känner mig lika inspirerad varje gång!

Och jag är fullt medveten om att man inte blir någon bestseller över en natt, men det är inte min ambition heller. Jag har skrivit musik i över femton år nu, bara uppträtt en handfull gånger med eget material, de flesta låtar skulle jag inte våga uppträda med ens! Jag gör allt kreativt för mitt egna höga nöjes skull. Är jag excentriker eller har jag bara otroligt dålig självkänsla? Gränsen är ganska hårfin va? Det jag vill kalla ödmjukheten inom mig föredrar det senare.

Sen är väl en bakomliggande orsak att jag gillar att formulera mig väl i skrift och har lätt för att låta tangenterna glöda och texterna bli långa. Vad är då bättre än att låta denna energi komma en berättelse till gagn, än att tråka ut en bokstavsmätt twittergeneration, som tycker allt med mer än två stavelser är långt.

av Mr_feelbad 30 mars 2016, 22:18

"Deu" skrev jag... skulle vara du. Men det såg skånskt ut.

av kork 30 mars 2016, 13:43

Mr Feelbad: Skin i hur alla andra skriver böcker och skriv på, bara. Man kan alltid stryka. Det är inget heligt med skrivna ord. Kan deu prata, kan du skriva.

Sen sover du på saken och läser alltihop ett par dagar senare. Blir su själv nyfiken på fortsättningen, är det du har skrivit OK!

Lycka till!

av kork 30 mars 2016, 13:42

@Mr_feelbad: Rockys bror, fick ur sig en bok för en tid sedan. Black moon party. Boken är underhållande i sig, men På ett högre plan handlar den om hur svårt det är att skriva en bok. Läs den och fundera om du ens skall försöka skriva en bok och var ärlig mot dig själv om varför. Filmen En gång i Phuket, kan ge en viss ledning. RL Stevensson skrev Treasure Island för att han höll på att svälta ihjäl. Att säga upp sig och sätta sig bland barnvagnarna på ett lattecafe med en laptop kan ge material till en kul bok men jag skulle inte vilja skriva den.

av K. J. & Jonathan 30 mars 2016, 01:09

off-topic: Intressant att återvända till en påbörjad bok bara för att konstatera att kapitel 1 (4 sidor av 11) inte behövs! Bara att sudda och jobba vidare på resten av historien. Det är kul att skriva, men att finna ro när man jobbar heltid, hur gör man? Kan man ta ett sabbatsår och hur gör man för att ha råd att leva? Ta ett lån? Vilket? Råna en bank eller hyra ut sin lya svart? Lotteri eller knarkhandel?

Rocky är inspirerande, enda gången jag var till fjälls i "vuxen ålder" regnade det hela tiden, vi kollade på "Almost famous" minst en gång per dag och den enda dagen det var skidväder lyckades jag bryta av en pjäxa itu och tröstade mig med öl i bastun. Livets mening finns inte i snöyra och köld det är min fulla övertygelse.

av Mr_feelbad 29 mars 2016, 22:36

Free wifi på flyg- annars radiotystnad är på meditationcenter- mycket hemligt :)

av Ker 29 mars 2016, 19:42

Tack!

iPhone-nacke och pusselrygg. Motion i fjällen!

av kork 29 mars 2016, 16:31

Pusselrygg! Hahaha!

av K. J. & Jonathan 29 mars 2016, 16:06

@vitkor: Tror det är bäst att gå på det nummer som står i strippen annars går det aldrig att hitta dem. Omnumreringen är mest för fanatiker som gillar att läsa stripparna i rätt ordning. MK skriver väldigt bra nu. Gå bara tillbaka och kolla glas och burkar i Fimpen-sekvensen 3686-3694, kul.

av K. J. & Jonathan 29 mars 2016, 16:05

@kork: Pusslet är ett 5000 bitars Ravensburger, Brueghels the Elder: Babels Torn, för 595kr
hos Lekexperten. Finns ett billigare med bara 1,000 bitar för bara 129:- men det skulle nog hunden lägga på en fiskvart.

av K. J. & Jonathan 29 mars 2016, 15:55

Ut ur dimman i Holland: don't worry be happy, Vitkor!

av Ker 29 mars 2016, 15:21

Väntar med spänning på vad pusslet föreställer.

I DN hoppade han ju i bingen med sitt ex. Var det i ett parallellt universum?

av kork 29 mars 2016, 15:09

Om de skulle komma i repris som enstaka strippar kommer en ju inte kunna hitta rätt referens om vi numrerar om. Om inte kellerman hunnit ändra.

Btw ändrade jag till att länka till övriga publiceringar istället för att infoga kommentarerna, eftersom många verkade tycka det var pinsamt att läsa sina gamla kommentarer. Jag minns inte varför jag införde funktionen från början. Var det ett önskemål? Lättare att identifiera repriser iaf.

av vitkor 29 mars 2016, 14:16

Nä, nu tycker jag vi kräver att K tecknar om hela skiten, med rätt nummer! :)

av PP 29 mars 2016, 13:41

Så, ska vi tagga om "rätt" eller gå på det som står på bilden?

Och borde det inte vara
23 mars: 3709
24 mars: 3710
Känns som att alla kommit i rätt ordning väl?

av vitkor 29 mars 2016, 13:07

@rövarna: Ja och det är vitkors fel (i alla fall enligt perkele).

av KJEH 29 mars 2016, 12:53

Det här är dag två o Lofsdalen. Numret 3714 är rätt men tidigare strippar har varit fel.
Gårdagens Strip märkt 3715 "Scott Wolff" skall vara 3713
Strip märkt 3712 "Terror i Lofsdalen" skall vara 3709
Strip märkt 3711 "Grottstadiet" skall vara 3710

De ä inga ordning på all ting nu.

Kasper gm. Jesper gm. Jonathan

av K,J & Jonathan 29 mars 2016, 12:12

snöstorm eller dimma därute?

av (t)reningsverket 29 mars 2016, 08:09

Äntligen försvann disken. Men det andra är fel!

av Nummerordning 29 mars 2016, 06:08