Jag kan inte använda en gammal diskett på den dator jag köpte för sju år sedan, och du ska få upp en som är 900 år gammal? ;)
För att få lite perspektiv - Daily Mail visar idag en karta över alla de platser i London som träffades av tyska bomber under ett enda år 1940-41, den s k blitzen. En röd plupp för varje bomb. Under den tiden förstördes en miljon engelska hus på de platser där bomber föll.
av hjärnbarken
6 december 2012, 20:39
Vi har drygt två veckor kvar att njuta av Rockys kloka ord...
Man behöver inte använda samma typ av dator som skrev CD:n. I detta fall antar jag utmaningen och läser gärna av den 900 år gamla CD:n om du skickar den till mig ;)
av B15SIX
6 december 2012, 19:37
Men att inse att historien har sin gång och tiden går och saker ändras, är inte riktigt samma sak som att bygga skyddsrum för mer eller mindre välbefogade katastrofaningar, typ "Mayakalendern säger att jorden går under 21 december!"... ;) Det här handlar inte om "den stora katastrofen", det handlar om helt vanliga förlopp.
Kanske vi kan enas om att det är lättare att läsa en gammal bibel handskriven på pergament på 1100-talet, än försöka lista ut hur en 900 gammal ur-CD fungerar, och försöka hitta en 900 år gammal dator som passar till?
av hjärnbarken
6 december 2012, 16:39
Jo lite historia har jag läst... Sedan kan man göra olika bedömningar hur mycket man ska förbereda sig för den stora katastrofen.
Har nyligen läst boken 'En kortfattad historik om nästan allting' av Bill Bryson. Där utmålas olika möjliga scenarier för stora katastrofer. För vissa av dem så är det ointressant om vi har elektroniska medier eller pärmar med A4-dokument.
En vän i Canada ansåg att man var oansvarig om man inte hade ett skyddsrum under villan med ett matförråd för minst 6 månader.
Jag menar inte att alla ska föra över sin information, bara de som vill ha den kvar... De som inte gör det kommer inte att ha den kvar.
När det gäller för samhället relevant information anser jag att det ansvaret åligger varje myndighet.
Vi är inte överens i allt, men har belyst vad vi anser vara viktigt.
av B15SIX
6 december 2012, 15:35
Det verkar som om en av grunderna för våra olika åsikter är att vi greppar tidsrymder på olika sätt. Du har helt rätt - vi kan inte föreställa oss alla omvälvningar som kommer att inträffa i framtiden. Men de händer, och har alltid hänt. Alla lika oförutsebara.
Om du har läst historia (jag menar på basnivå, inte doktorandstudier) så vet du att alla länder har förändrats i grunden många gånger om under de senaste 5000 åren. Romarriket var inte det första imperiet som föll och vars språk ändrades och delades upp. Kalifatet föll, perserriket föll, brittiska öarna invaderades och förändrades flera gånger om, Tyskland bestod för inte så länge sedan av ett plotter om småstater och hertigdömen, likaså Italien.
Om du kunde resa tillbaka i tiden i Sverige bara tusen år skulle du inte ens förstå språket, och enda anledningen till att du (möjligen) skulle kunna tyda runor, är att de hackades in i sten och fortfarande finns.
Och du tror att enskilda individer kan ta ansvaret för att föra över all viktig information, all historia, plus vardagsdokument och bilder, från medium till medium vart tionde år? Rakt genom klimatförändringar, krig, uppror och språkförskjutningar? Can't be done. And won't be done.
av hjärnbarken
6 december 2012, 15:16
Klaga kan du göra, fast det lär inte hjälpa...
Jag värderar de olika teknikerna, och framhärdar att den som är baserad på modern elektronik är överlägsen den gamla tekniken. Dock påstår jag inte att den är till 100% bra i allt. Med vetskap om vad som inte är bra, och med en önskan att kunna behålla gammal information bör jag själv ansvara för att denna information följer med när jag migrerar till nya medier.
Det är inte alls fel att vi har en större medvetenhet om att informationen ska flyttas med i utvecklingen.
Den kris, som du förutspår och med hänvisning till romarrikets fall, bör vara av sådan magnitud att vi inte kan föreställa oss den. Är alla elektroniska media utslagna? Ska vi skriva ut hela wikipedia på papper? Hur många upplagor? En i varje hem?
Den insyn som makthavares 'radar', eller myndigheter/företag (Google, Apple etc) har är en annan och mycket viktig fråga.
av B15SIX
6 december 2012, 13:31
Så varför ska jag inte klaga över att gamla floppies inte går att läsa? Det är ju just sådant som är problemet. Inte fan tänker alla på att hela tiden överföra allting medan tid är? Och vad händer när kriserna kommer och saker faller i glömska, vilket ALLTID inträffar? Tror du romarna trodde att deras rike någonsin skulle vittra sönder och barbarerna inta Rom?
Internet, twitter, mobiler - toppen, särskilt när många behöver få veta något snabbt som ögat och under ondsinta makthavares radar. Men om de helt konkurrerar ut fysiska dokument blir det marigt.
av hjärnbarken
6 december 2012, 11:51
Skilj på informationen och bäraren av informationen. Det som är bra med informationen i elektronisk form är att den enkelt går att flytta från en form (bärare) till en annan. Det ska göras medan både den utgående och den nya samtidigt är tillgängliga.
Samla inte gamla floppy-diskar och sedan klaga över att det inte finns någon läsare...
Huruvida gamla dokument visar den sanna historien eller inte, överlåter jag åt historikerna - jag är inte historiker...
Däremot VET jag att elektroniskt lagrad information går att överföra. När eventuellt nya kodningar ersätter jpg eller gif gäller det att konvertera till dessa nya kodningar.
av B15SIX
6 december 2012, 11:41
Hade vi bara haft kvar vad de mäktigaste tyckte var viktigt och petade in i speciella valv för fem tusen år sedan, hade vi fått en VÄLDIGT snedvriden bild av historien! ;) Och av folks vardagsliv. Dessutom hade dokumenten varit FÅ jämför med vad vi har nu, även om det mesta försvunnit.
Dessutom tror jag inte att elektroniska dokument GÅR att spara särskilt länge - dels för att de inte håller så bra som vi vill tro, dels för att vi inte kommer att ha något att öppna grejorna med.
av hjärnbarken
6 december 2012, 11:05
Just det, allt kött är hö och om människan försvinner, vad betyder väl det? Inget - utom för oss själva, då. Så vi kanske borde tänka efter lite innan vi smutsar ner hela planeten bara för att. Var hade vi varit nu om neanderthalarnas antal uppgått till 7 miljarder och 4 miljarder av dem kört bil och huggit ner syreskapande skog i två hundra tusen år?
av hjärnbarken
6 december 2012, 11:01
Det är bara ensidigheten som är ett hot, även ensidigt tänkande! Det förekommer inte i naturen och det är därför den kommer att överleva oss i en annan form! Allt kött är hö!
av ker
6 december 2012, 10:56
'allt försvinner inte om strömmen går'...
Sant är att sten-och lertavlor har längre hållbarhet än många elektroniska media (gäller även mycket som är utskrivet på vanligt A4).
Sant är också att layouten på många tidningar i elektroniskt format inte är färdigutvecklat.
Sant är också att formatet för elektronisk lagring ändras.
Det som är sant får vi förhålla oss till och är det dokument som man vill ha kvar i elektronisk form (framförallt bilder och filmer) får man se till att de följer med i utvecklingen. Jag har dem inte längre kvar på vare sig CD/DVD eller floppy-diskar.
Om man har filmer på VHS-band, se till att snarast läsa över dem till digital form... Detsamma gäller DIA-bilder och bilder tagna med vanliga kameror. DIA-bilder som är över 50 år har redan blekts.
Jag har kvar min DIA-projektor, men använder inte den mera. Bilderna finns i datorn (plus på två ställen till). Jag har större glädje av mina bilder i datorn än de som ligger i sina fina magasin som ligger i skåpet med alla negativ.
Jag välkomnar elektroniken för den ger större möjligheter, och i de avseenden som elektroniken kommer till korta (framtida kompabilitet) får vi ta ett större ansvar.
av B15SIX
6 december 2012, 07:40
om du levde för 1000 år sedan och plitade på lertavlor kan jag nästan garantera att dina skapelser inte var kvar. endast ett fåtal, och bara de största finns kvar. samma håller idag. de största och viktigaste verken på elektroniska bankar kommer att överleva, våra bloggspyor, inte.
av pierre
6 december 2012, 04:57
På den dator jag har idag kan jag inte öppna Worddokument som jag skrev på en annan dator (båda apple) för tio år sedan. Och hur länge tror ni man kan se en DVD-film inspelad med dagens teknik? Celluloidfilm kan man se tills den trillar sönder.
Tack vare papper, pergament, sten- och lertavlor har vi dokumenation om historien. Texter nedplitade av nunnor och munkar på 1100-talet kan läsas idag, direkt. Likaså brev från sjuttonhundratalet, inventarielistor från Babylonien, tidningar från 1860. Tack och lov att de inte hade elektronik för fem tusen år sedan.
Läs en tidning på nätet och jämför med att läsa den i pappersform. Man får mer överblick, får syn på fler artiklar och läser mer med papperstidningen. Och den är bekvämare att hantera.
av hjärnbarken
6 december 2012, 02:26
hb. "allt försvinner om strömmen går".
jag skrev en längre post, och insåg att allt jag behöver säga är: Nej.
av pierre
6 december 2012, 00:53
Tidningar är verkligen hotade av elektroniken, och det gläder mig. Trä är en alldeles utmärkt råvara som man inte ska mala ner för att göra tidningspapper. Rent slöseri med energi att kommunicera via dagstidningar.
av B15SIX
5 december 2012, 22:14
här är det dimmigt och rått :( hade glatt mig över snö
av pierre
5 december 2012, 16:43
Det var du som hoppade på mig, ker! ;)
Det var du som skrev "Fattar inte dom som tror på att gå hem för att svara i telefonen? Fattar heller inte dom som tror de måste sluta med böcker för att de har läsplatta eller sluta elda för att de har elspis eller sluta gå för att de har bil???"
Så då försökte jag förklara.
Visst, papperförbrukningen måste ner, men om allting blir elektroniskt försvinner det också om strömmen går. Och elektroniken drar el, den är inte miljögratis den heller.
av hjärnbarken
5 december 2012, 13:50
Man går omvägen via hunden till att förstå sig själv. Dessutom får de som inte vill ha saker faktiskt sköta sin vilja själva- det finns ju en lång kedja av argument speciellt vad det gäller upproren i nordafrika och utvecklingen av Indien som har sin absoluta chans med mobiler- och som praktisk bank där inga finns exempelvis. Också vill jag få ner pappersförbrukningen så det är inget argument för mig. Men jag gillar inte sekterism-den är till för att få makt över andra som påstås fatta mindre och har inget med demokrati att göra.
av ker
5 december 2012, 13:32
gillar inte folk som skriver fattaru gång på gång-kanske fattaru inte själv hj och kanske har du större behov av annans uppmärksamhet och läser in dig i barnen-mycket vanligt-de som har hund läser in sig i hunden.
av ker
5 december 2012, 13:25
Ja, fan vad det snöar. Jag fick börja dagen med att skotta - visserligen bor jag inte i villa längre, men fönstren var igensnöade! Och nu är de igensnöade igen.
Ska snart ut och pulsa.
av hjärnbarken
5 december 2012, 12:47
För övrigt lagar jag ofta mat på ungefär samma sätt: Ned med fisk eller kött och grönsaker (allting färskt) i en panna och någon sorts curryblandning till, gärna med en aning kar de mumma. Fast jag använder smör, mobil-lös och förtappad som jag är. Men det gör man ofta i Indien också, så det kanske är godkänt i alla fall? ;)
av hjärnbarken
5 december 2012, 12:45
Jag är inte klimatist men FY FAN VA DET SNÖAR.
av KJEH
5 december 2012, 12:44
Om du tänker efter så fattar du nog, ker. Böcker och tidningar av papper är HOTADE av elektroniken. De är på väg att försvinna. Det är det som är felet, inte att man har möjlighet att välja mellan läsplatta eller bok.
Att du inte fattar att vissa inte är särdeles förtjusta i mobiler kan jag tyvärr inte göra något åt. Det får förbli ett mysterium. Men jag är aptrött på att inte kunna umgås med folk utan att en del av deras uppmärksamhet ägnas åt telefonjäkeln som tillåts avbryta ALLT, och särskilt sur blir jag när föräldrar inte kan vara med sina barn till 100% utan MÅSTE snacka i telefon. Att se en håglös unge hänga i en gunga utan kontakt med den automatiskt påputtande föräldern som tjattrar i fånen är riktigt hjärtslitande.
De andra exemplen är dina egna påhitt. Men vi har ju det lilla problemet med en nedsmutsad atmosfär, that should be right up your alley.
av hjärnbarken
5 december 2012, 12:41
jag använder krav rapsolja ingefära och gurkmeja lite salt-kocken på Harehare lärde mig-i det kan du lägga grönsaker eller vad du önskar/äger och det blir gott! Hade inga problem med 4an blev tvungen byta för itunes fuckade upp rubbet- låste allt och ingen firma kunde rädda den! Fuck itunes som man inte kan ladda ner nåt utan-monopol liknande konstruktion på markanaden! 5an är bra skulle ändå förnya abb. Fattar inte dom som tror på att gå hem för att svara i telefonen? Fattar heller inte dom som tror de måste sluta med böcker för att de har läsplatta eller sluta elda för att de har elspis eller sluta gå för att de har bil???
av ker
5 december 2012, 11:31
Ack nej, förutom en halv tesked lingonsylt och tre korn belugakaviar på skapelsen krävs också PRESENTATIONEN! Man ska bygga små torn! Eller små tåg! Och såsen ska ligga i slingor eller duttar...
Och det har då varit ett himla tjat om "fina råvaror" i tjugo år. Det är väl en självklarhet, det är väl ingen som köper ruttna tomater och vissen purjo?
av hjärnbarken
5 december 2012, 11:22
Weetabix är frukostflingor av vete som produceras av Weetabix Limited of the United Kingdom. Weetabix uppfanns i Australien på 1920-talet av Bennison Osborne. Flingorna sitter ihop i stora kakor. Oftast äts flingorna med mjölk eller fil, samt sylt eller socker.
Jag kan inte använda en gammal diskett på den dator jag köpte för sju år sedan, och du ska få upp en som är 900 år gammal? ;)
För att få lite perspektiv - Daily Mail visar idag en karta över alla de platser i London som träffades av tyska bomber under ett enda år 1940-41, den s k blitzen. En röd plupp för varje bomb. Under den tiden förstördes en miljon engelska hus på de platser där bomber föll.
Vi har drygt två veckor kvar att njuta av Rockys kloka ord...
Man behöver inte använda samma typ av dator som skrev CD:n. I detta fall antar jag utmaningen och läser gärna av den 900 år gamla CD:n om du skickar den till mig ;)
Men att inse att historien har sin gång och tiden går och saker ändras, är inte riktigt samma sak som att bygga skyddsrum för mer eller mindre välbefogade katastrofaningar, typ "Mayakalendern säger att jorden går under 21 december!"... ;) Det här handlar inte om "den stora katastrofen", det handlar om helt vanliga förlopp.
Kanske vi kan enas om att det är lättare att läsa en gammal bibel handskriven på pergament på 1100-talet, än försöka lista ut hur en 900 gammal ur-CD fungerar, och försöka hitta en 900 år gammal dator som passar till?
Jo lite historia har jag läst... Sedan kan man göra olika bedömningar hur mycket man ska förbereda sig för den stora katastrofen.
Har nyligen läst boken 'En kortfattad historik om nästan allting' av Bill Bryson. Där utmålas olika möjliga scenarier för stora katastrofer. För vissa av dem så är det ointressant om vi har elektroniska medier eller pärmar med A4-dokument.
En vän i Canada ansåg att man var oansvarig om man inte hade ett skyddsrum under villan med ett matförråd för minst 6 månader.
Jag menar inte att alla ska föra över sin information, bara de som vill ha den kvar... De som inte gör det kommer inte att ha den kvar.
När det gäller för samhället relevant information anser jag att det ansvaret åligger varje myndighet.
Vi är inte överens i allt, men har belyst vad vi anser vara viktigt.
Det verkar som om en av grunderna för våra olika åsikter är att vi greppar tidsrymder på olika sätt. Du har helt rätt - vi kan inte föreställa oss alla omvälvningar som kommer att inträffa i framtiden. Men de händer, och har alltid hänt. Alla lika oförutsebara.
Om du har läst historia (jag menar på basnivå, inte doktorandstudier) så vet du att alla länder har förändrats i grunden många gånger om under de senaste 5000 åren. Romarriket var inte det första imperiet som föll och vars språk ändrades och delades upp. Kalifatet föll, perserriket föll, brittiska öarna invaderades och förändrades flera gånger om, Tyskland bestod för inte så länge sedan av ett plotter om småstater och hertigdömen, likaså Italien.
Om du kunde resa tillbaka i tiden i Sverige bara tusen år skulle du inte ens förstå språket, och enda anledningen till att du (möjligen) skulle kunna tyda runor, är att de hackades in i sten och fortfarande finns.
Och du tror att enskilda individer
kan ta ansvaret för att föra över all viktig information, all historia, plus vardagsdokument och bilder, från medium till medium vart tionde år? Rakt genom klimatförändringar, krig, uppror och språkförskjutningar? Can't be done. And won't be done.
Klaga kan du göra, fast det lär inte hjälpa...
Jag värderar de olika teknikerna, och framhärdar att den som är baserad på modern elektronik är överlägsen den gamla tekniken. Dock påstår jag inte att den är till 100% bra i allt. Med vetskap om vad som inte är bra, och med en önskan att kunna behålla gammal information bör jag själv ansvara för att denna information följer med när jag migrerar till nya medier.
Det är inte alls fel att vi har en större medvetenhet om att informationen ska flyttas med i utvecklingen.
Den kris, som du förutspår och med hänvisning till romarrikets fall, bör vara av sådan magnitud att vi inte kan föreställa oss den. Är alla elektroniska media utslagna? Ska vi skriva ut hela wikipedia på papper? Hur många upplagor? En i varje hem?
Den insyn som makthavares 'radar', eller myndigheter/företag (Google, Apple etc) har är en annan och mycket viktig fråga.
Så varför ska jag inte klaga över att gamla floppies inte går att läsa? Det är ju just sådant som är problemet. Inte fan tänker alla på att hela tiden överföra allting medan tid är? Och vad händer när kriserna kommer och saker faller i glömska, vilket ALLTID inträffar? Tror du romarna trodde att deras rike någonsin skulle vittra sönder och barbarerna inta Rom?
Internet, twitter, mobiler - toppen, särskilt när många behöver få veta något snabbt som ögat och under ondsinta makthavares radar. Men om de helt konkurrerar ut fysiska dokument blir det marigt.
Skilj på informationen och bäraren av informationen. Det som är bra med informationen i elektronisk form är att den enkelt går att flytta från en form (bärare) till en annan. Det ska göras medan både den utgående och den nya samtidigt är tillgängliga.
Samla inte gamla floppy-diskar och sedan klaga över att det inte finns någon läsare...
Huruvida gamla dokument visar den sanna historien eller inte, överlåter jag åt historikerna - jag är inte historiker...
Däremot VET jag att elektroniskt lagrad information går att överföra. När eventuellt nya kodningar ersätter jpg eller gif gäller det att konvertera till dessa nya kodningar.
Hade vi bara haft kvar vad de mäktigaste tyckte var viktigt och petade in i speciella valv för fem tusen år sedan, hade vi fått en VÄLDIGT snedvriden bild av historien! ;) Och av folks vardagsliv. Dessutom hade dokumenten varit FÅ jämför med vad vi har nu, även om det mesta försvunnit.
Dessutom tror jag inte att elektroniska dokument GÅR att spara särskilt länge - dels för att de inte håller så bra som vi vill tro, dels för att vi inte kommer att ha något att öppna grejorna med.
Just det, allt kött är hö och om människan försvinner, vad betyder väl det? Inget - utom för oss själva, då. Så vi kanske borde tänka efter lite innan vi smutsar ner hela planeten bara för att. Var hade vi varit nu om neanderthalarnas antal uppgått till 7 miljarder och 4 miljarder av dem kört bil och huggit ner syreskapande skog i två hundra tusen år?
Det är bara ensidigheten som är ett hot, även ensidigt tänkande! Det förekommer inte i naturen och det är därför den kommer att överleva oss i en annan form!
Allt kött är hö!
'allt försvinner inte om strömmen går'...
Sant är att sten-och lertavlor har längre hållbarhet än många elektroniska media (gäller även mycket som är utskrivet på vanligt A4).
Sant är också att layouten på många tidningar i elektroniskt format inte är färdigutvecklat.
Sant är också att formatet för elektronisk lagring ändras.
Det som är sant får vi förhålla oss till och är det dokument som man vill ha kvar i elektronisk form (framförallt bilder och filmer) får man se till att de följer med i utvecklingen. Jag har dem inte längre kvar på vare sig CD/DVD eller floppy-diskar.
Om man har filmer på VHS-band, se till att snarast läsa över dem till digital form... Detsamma gäller DIA-bilder och bilder tagna med vanliga kameror. DIA-bilder som är över 50 år har redan blekts.
Jag har kvar min DIA-projektor, men använder inte den mera. Bilderna finns i datorn (plus på två ställen till). Jag har större glädje av mina bilder i datorn än de som ligger i sina fina magasin som ligger i skåpet med alla negativ.
Jag välkomnar elektroniken för den ger större möjligheter, och i de avseenden som elektroniken kommer till korta (framtida kompabilitet) får vi ta ett större ansvar.
om du levde för 1000 år sedan och plitade på lertavlor kan jag nästan garantera att dina skapelser inte var kvar. endast ett fåtal, och bara de största finns kvar. samma håller idag. de största och viktigaste verken på elektroniska bankar kommer att överleva, våra bloggspyor, inte.
På den dator jag har idag kan jag inte öppna Worddokument som jag skrev på en annan dator (båda apple) för tio år sedan. Och hur länge tror ni man kan se en DVD-film inspelad med dagens teknik? Celluloidfilm kan man se tills den trillar sönder.
Tack vare papper, pergament, sten- och lertavlor har vi dokumenation om historien. Texter nedplitade av nunnor och munkar på 1100-talet kan läsas idag, direkt. Likaså brev från sjuttonhundratalet, inventarielistor från Babylonien, tidningar från 1860. Tack och lov att de inte hade elektronik för fem tusen år sedan.
Läs en tidning på nätet och jämför med att läsa den i pappersform. Man får mer överblick, får syn på fler artiklar och läser mer med papperstidningen. Och den är bekvämare att hantera.
hb. "allt försvinner om strömmen går".
jag skrev en längre post, och insåg att allt jag behöver säga är: Nej.
Tidningar är verkligen hotade av elektroniken, och det gläder mig. Trä är en alldeles utmärkt råvara som man inte ska mala ner för att göra tidningspapper. Rent slöseri med energi att kommunicera via dagstidningar.
här är det dimmigt och rått :( hade glatt mig över snö
Det var du som hoppade på mig, ker! ;)
Det var du som skrev "Fattar inte dom som tror på att gå hem för att svara i telefonen? Fattar heller inte dom som tror de måste sluta med böcker för att de har läsplatta eller sluta elda för att de har elspis eller sluta gå för att de har bil???"
Så då försökte jag förklara.
Visst, papperförbrukningen måste ner, men om allting blir elektroniskt försvinner det också om strömmen går. Och elektroniken drar el, den är inte miljögratis den heller.
Man går omvägen via hunden till att förstå sig själv. Dessutom får de som inte vill ha saker faktiskt sköta sin vilja själva- det finns ju en lång kedja av argument speciellt vad det gäller upproren i nordafrika och utvecklingen av Indien som har sin absoluta chans med mobiler- och som praktisk bank där inga finns exempelvis. Också vill jag få ner pappersförbrukningen så det är inget argument för mig. Men jag gillar inte sekterism-den är till för att få makt över andra som påstås fatta mindre och har inget med demokrati att göra.
gillar inte folk som skriver fattaru gång på gång-kanske fattaru inte själv hj och kanske har du större behov av annans uppmärksamhet och läser in dig i barnen-mycket vanligt-de som har hund läser in sig i hunden.
Ja, fan vad det snöar. Jag fick börja dagen med att skotta - visserligen bor jag inte i villa längre, men fönstren var igensnöade! Och nu är de igensnöade igen.
Ska snart ut och pulsa.
För övrigt lagar jag ofta mat på ungefär samma sätt: Ned med fisk eller kött och grönsaker (allting färskt) i en panna och någon sorts curryblandning till, gärna med en aning kar de mumma. Fast jag använder smör, mobil-lös och förtappad som jag är. Men det gör man ofta i Indien också, så det kanske är godkänt i alla fall? ;)
Jag är inte klimatist men FY FAN VA DET SNÖAR.
Om du tänker efter så fattar du nog, ker. Böcker och tidningar av papper är HOTADE av elektroniken. De är på väg att försvinna. Det är det som är felet, inte att man har möjlighet att välja mellan läsplatta eller bok.
Att du inte fattar att vissa inte är särdeles förtjusta i mobiler kan jag tyvärr inte göra något åt. Det får förbli ett mysterium. Men jag är aptrött på att inte kunna umgås med folk utan att en del av deras uppmärksamhet ägnas åt telefonjäkeln som tillåts avbryta ALLT, och särskilt sur blir jag när föräldrar inte kan vara med sina barn till 100% utan MÅSTE snacka i telefon. Att se en håglös unge hänga i en gunga utan kontakt med den automatiskt påputtande föräldern som tjattrar i fånen är riktigt hjärtslitande.
De andra exemplen är dina egna påhitt. Men vi har ju det lilla problemet med en nedsmutsad atmosfär, that should be right up your alley.
jag använder krav rapsolja ingefära och gurkmeja lite salt-kocken på Harehare lärde mig-i det kan du lägga grönsaker eller vad du önskar/äger och det blir gott! Hade inga problem med 4an blev tvungen byta för itunes fuckade upp rubbet- låste allt och ingen firma kunde rädda den! Fuck itunes som man inte kan ladda ner nåt utan-monopol liknande konstruktion på markanaden! 5an är bra skulle ändå förnya abb. Fattar inte dom som tror på att gå hem för att svara i telefonen? Fattar heller inte dom som tror de måste sluta med böcker för att de har läsplatta eller sluta elda för att de har elspis eller sluta gå för att de har bil???
Ack nej, förutom en halv tesked lingonsylt och tre korn belugakaviar på skapelsen krävs också PRESENTATIONEN! Man ska bygga små torn! Eller små tåg! Och såsen ska ligga i slingor eller duttar...
Och det har då varit ett himla tjat om "fina råvaror" i tjugo år. Det är väl en självklarhet, det är väl ingen som köper ruttna tomater och vissen purjo?
Weetabix är frukostflingor av vete som produceras av Weetabix Limited of the United Kingdom. Weetabix uppfanns i Australien på 1920-talet av Bennison Osborne. Flingorna sitter ihop i stora kakor. Oftast äts flingorna med mjölk eller fil, samt sylt eller socker.