klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Om

Bakgrund

DN flyttade för några år sedan sin rocky-serie till den lite halvbuggiga påstan-bloggen. Det enda bra med det var att man då kunde börja kommentera på stripparna. Rockykommentarerna utvecklades till ett eget litet fenomen där signaturen "Arne" länge briljerade med att vara först upp varje morgon och lägga kommentaren "Klockrent". "Slidkrans" tog sedan över med att oförtröttligt hbt- och genusanalysera varje stripp.

Efter den 30 april 2010 kunde man dock inte längre kommentera Dagens Rocky på DN:s pastan-sajt. Pastan-redaktionen meddelade torrt att kommentarerna var avstängda tills vidare. Skandalöst tyckte många som hankat sig fram i tillvaron enbart med hjälp av rocky-kommentarerna, och gjort sig beroende av en daglig Rocky-fix med tillhörande kommentarer.

Behovet av en lösning var stort, och ett försök till någon slags lindring av abstinensbesvären är denna sajt.

Hösten 2010

Kommentarsfunktionen har kommit åter på pastan, men det är inte en ny klockren funktion, utan samma gamla som innan. Det upplevs vara stora problem med att posta kommentarer där, och modereringen verkar ske godtyckligt. Därför kommer denna sajt vara kvar tills vidare.

Hösten 2011

DN fick för sig att bygga om pastan och flytta rocky till dn.se. Sedan flyttade man tillbaka rocky till pastan, men alla gamla bildfiler togs bort, och det går därför inte att se bilderna till äldre strippar, bara kommentarerna. Kommentarsfunktionen på pastan gjordes om, men den är fortfarande mystiskt censurerad och långt ifrån klockren.

Våren 2013

DN har återigen flyttat Rocky till dn.se och tagit bort kommentarsfunktionen. Pastan-bloggen verkar vara nedlagd. Vi kör på.

Våren 2018

Kellerman meddelar att han slutar rita rocky. Den 23 maj publiceras sista strippen på dn.se och därmed det sista kommentarsfälet här. Tack till alla som hängt med för den här tiden!

Av

Skapat av vitkor

Annonser

Jag har just lagt in lite annonser, men det är mest ett test. Om du stör dig på dem rekommenderar jag att du skaffar Adblock Plus till Firefox.

Jag tog bort annonserna eftersom de sög.