Rocky 22 november
Nummer 2913
Norgevisan, originalet: Potentiellt farlig länk
äntligen en poäng om mej!
Jag tycker verkligen inte om Norge, å andra sidan har jag bara varit i Oslo så beslutsunderlaget kanske inte är det bästa.
Pinnekött har jag aldrig hört talas om men det behövs knappt med det namnet. Jag kommer att tänka på den där scenen i Indiana Jones och de Fördömdas Tempel när det serveras aphuvuden!
Sen är det faktiskt visst kris i Norge emellanåt! Potentiellt farlig länk
sona - det gör de ju inte alls det! Jag såg just en youtube-film där inflyttade irakier, iranier, asiater och en svensk förklarade att deras norska favoriträtter var pinnekjøtt, lapskaus, torsk och fårikål. En fransman tillfrågades också - han log vänligt och försökte i alla fall låta uppskatande. :)
Norsk mat har en härlig doft av vikingatid runt sig. Varva 3 kg bitar av ett får med tre vitkålshuvuden i en jättegryta och låt puttra i 2,5 timmar. Mums!
Var är strip 2912?
Pengarna tillbaka!!!
nej, nej. de äter mackor. bara mackor utan pålägg. bakade på en blandning av fjällstoft och bark. fan i helvete men de arma satarna dricker råolja från statolis riggar för de har ingen mjölk!
Tack, tack detsamma!
som exilsvensk skulle jag vilja ta tillfället i akt och önska mina låtsaskompisar på (och) vitkor en glad tacksägelsedag.
Om du nu vänder dig mot mig i st f den där exitskylten, sona, så beror det väl på vad det är på mackorna? Om det är ägg och ansjovis och ost och kött och allt möjligt funkar det väl?
För övrigt har jag bjudits på middag i Norge tre på eftermiddagen (med dessert!) och begreppet lunch existerar faktiskt även i vårt kära grannland.
Åja, Ason, nu ska du inte ta i för mycket här. Norge är ett förjävla skönt land och norrbaggar är ett härligt folk. Men de har inte julmust och pinnekött är tamigfan inte människoföda! Detta kan du bara inte låta bli att erkänna.
Sen ifrågasätter jag om det kan vara bra för själen att äta mackor till lunch 7 dagar i veckan. Även om ens bröd är av hög kvalité.
Nu får ni ge er! Norge är TOPPEN.
De har vansinnigt god jordbærsyltetøy, fiskepudding och karbonadekaker, för att inte tala om kransekake. Deras bröd är bättre än vårt. De har sprillans färsk fisk, vackra fjordar, härlig luft och tjejerna har fin bunad (folkdräkt). De har 17 mai! De går på tur! De har världens bästa terrasser och verandor, eftersom hälften av kåkarna hänger på fjällsidor!
Visst har de livsfarliga rasbranter också och dricker som svampar, men wtf. Ingen är perfekt.
@sona ja maten liknar sveriges på 40talet om man kollar gamla filmer. Det var tidigare likadant i England. Folk klagar över att det kan vara svårt än idag att äta gott och man förstår behovet av Nakna kocken.Själv bor jag hos kollegor när jag är både i Norge o London och dom verkar äta ungefär som jag. Norge är lite isolerat genom sina höga berg och krångliga vägar- men vackert!
Och på tal om jul och Norge så har de inte riktig julmat utan de har pinnekött istället. Fy fan ända in i helvete vad det är äckligt! Tänk er revbenen från ett självdött får som kokats gråa. Detta serveras med kokt potatis och flytande flott. Inte konstigt de behöver en flaska akvavit per skalle för att få ner det.
Och på tal om brus så har de ingen julmust i Norge. De har en slags hallonsoda de kallar julebrus istället.
Fin stad Bergen. Men dyrt är där. 250 spänn för en medium pizza. 250 norska spänn vilket är typ 300 svenska. Har för mig där ingick en liter läsk, eller brus som baggarna säger, dock.
Kommentarerna är lite 2012...
Men nu får ni ge er! Jag fick minsann urgod färsk fisk i Norge, och köpte nyfångade nykokta räkor nere i hamnen i staden där barn jag lekte.
Och karbonadekaker och fiskepudding fanns det, mums! Och brödet var tusan så mycket bättre än här, och såldes inte inbakad i plast... tacka vet jag kneip.
Slidkrans, jag har haft den stora olyckan att tvingas försöka äta pinnekött på en norsk julfest. Din beskrivning är, som vi brukar säga, klockren. Dock minns jag att där även var någon slags ganska lättflytande rotmos till utöver det flytande flottet. Inte för att det gjorde saken bättre utan det var ännu en äckelfaktor bara.
Minns att jag blev full som ett helvete när akvaviten gjort sitt, för på nära nog tom mage stod jag mig slätt i snapseriet mot norrbaggarna som hade magarna fulla med flott och härsket kött.
Jotack - maten är väldigt lik den gammla engelska flottmaten. Allt är grått trist o smaklöst. Och konstigt nog vet de inte att det går att äta fisk utan att banka ut den, hänga upp den och låta den förstöras av solen ett halvår sådär! Männen är mångsysslare och bra på att bränna hemma. Ofta betydligt snyggare än svenskar i allmänhet beroende på uppblandning av Italienare och Spanjorer som strandat i höststormar.
Kan du inte åka till Norge igen i år, Kellerman? Jag älskar de här stripparna!
Ja, Norge är ett förjävla skönt land och norrbaggar är ett härligt folk. Men har ni taenkt paa att de inte har julmust and don't get me started on pinnekött. Pinnekoett är tamigfan inte människoföda!
Foerresten - har ni testat pinnekoett ngn gaang? Tänk er revbenen från ett självdött får som kokats gråa. Detta serveras med kokt potatis och flytande flott. Inte konstigt de behöver en flaska akvavit per skalle för att få ner det.
Och taenk saa dyrt det är i Norge. 250 spänn för en medium pizza aer inte ovanligt. 250 norska spänn vilket är typ 252 svenska. Har för mig där ingick en liter läsk, eller brus som baggarna säger, dock.
Ja, ni fattar. Norge aer haerligt men kass paa samma gaang. Och dyrt. Sa jag foerresten att pinnekoett aer foer jaevla aeckligt?
Va? Är jag först? Öh....