klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Tack alla som kommenterat, och även ni som smygläst. Nu tycks det vara över, efter 8 år här, utöver de tidigare på pastan. / vitkor

Rocky 7 augusti

Publicerad 7 augusti 2016
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 505

Jag tycker det är fint det här att man skalar ned sina behov till vad naturen kan ge, om naturen kan ge hummer till exempel och champagne eller vad man nu kan få för sig att göra av vindruvor. En slags gröna vågen plus, för 2000talet.

av K. J. & Jonathan 8 augusti 2016, 16:07

@Virus: Rent språkligt kan man säkert dra till med vilken preposition som helst om man tycker det är kul. Frågan är väl bara om man blir förstådd eller snarare om den man pratar med tycker att man låter som från en annan planet. :) Men jag tycker nog dina exempel funkar ändå. Själv har jag aldrig träffat någon på Zinken, men det kan kanske bero på att jag är helt ointresserad av allt vad sport heter. Att träffas vid t-banan är dock rätt lägligt om man ska idka krogrunda längs Hornsgatan.

av PP 8 augusti 2016, 14:30

Jag menar bara rent språkligt. Vad lokalbefolkningen säger är då oväsentligt.

Om man ska ses vid zinken blir det underförstått att man ses vid t-banestationen. Ses man på zinken blir det lika underförstått idrottsplatsen. Ses man i zinken är det omöjligt att veta vad som avses, såvida det inte finns en känd jargong i gruppen.

av Virus 8 augusti 2016, 13:28

Jag har träffat den där bagladyn som rör dig över Söder. Hon är välkänd och får tillåtelse att sitta ner o ta en fika om hon lämnar sin enorma kundvagn utanför. Hon har för många år sedan lämnat samhällets ramar. Var nog inte mer än 35 när det började. Försöker ge henne en sedel ibland men hon tigger absolut inte -är helt tyst. Svår att prata med - tänderna har farit illa, kan vara en orsak. Jag tror hon kan tvätta sig nånstans är inte lika ingrott smutsig som vissa barn som åter cirkulerar i London som på Dickens tid. Alliansens politik har lämnat samhället på ett sluttande plan

av Ker 8 augusti 2016, 10:28

Vi har haft den här diskussionen tidigare, har jag för mig. Som en som växt upp nära Zinken kan jag bekräfta att "vid" är rätt. Nån damm att vara i finns inte. Zinken (som man vanligen säger) är en t-banestation, en idrottsplats och ett koloniområde vid Zinkens väg. Bagladies bör befinnas sig i området vid t-banenedgången, dvs vid Ringvägen mellan Brännkyrkagatan och Hornsgatan.

av PP 8 augusti 2016, 09:20

Fast om man befinner sig vid Zinkensdamm är man ju i ett annat område. Då blir det fel eftersom han syftar på bagladys i just Zinkensdamm. Däremot kan de vara vid Zinkensdamms t-banestation eller liknande, med då blir området väldigt begränsat.

På Zinkensdamm funkar också, eftersom man kan vara på ett område. Vid är det enda som blir fel av de tre.

av Virus 7 augusti 2016, 23:49

Ja det känns ju lite halvfel att säga "i" Zinkensdamm och "på" blir ju också konstigt. Jag skulle nog säga "vid".

Om "dammet" är av den art man även kan kalla för "stoft" skulle ju "i" betyda att man befann sig inne i zinkens damm, dvs det stoftmoln som uppstår när man slår på en riktigt gammal oanvänd diskbänk. I detta fall blir det ju märkligt att säga "på", för det antyder att man är placerad ovanpå dammet, och det är ju svårt utan att sjunka igenom. Kanske om platsen hade hetat "Zinkdamm" att det hade kunnat funka, zinkdamm går nog att sitta på utan att sjunka igenom.

Om däremot ordet "damm" avses i betydelsen vattenansamling vilket ju är troligt med tanke på att sådan oftare än stoftet, samlas i närheten av en diskbänk, så är båda prepositionerna legitima. Man kan ju både befinna sig i dammen om man tar sig ett dopp, eller ovanpå om man åker skridskor på en frusen vattenyta. Man får dock inte vara större än att man får plats på eller i vattnet.

I alla dessa fall är prepositionen "vid" den mest logiska. :P

av Mr_feelbad 7 augusti 2016, 21:43

Bära med sig i bagageutrymmet till en stadsjeep?

av Nomad 7 augusti 2016, 20:21

Det heter "på Zinkensdamm".

av Söderkisen 7 augusti 2016, 18:23

Eller flyktingarna på Medelhavet?

av ker 7 augusti 2016, 15:32

njaaa sådär va

av Per Kele 7 augusti 2016, 10:19
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 16 december

Publicerad 06:00, 16 december 2012
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 505

ja, tog bort svaret. trodde jag hade fixat så svar inte skulle dyka upp, men nu har jag det iaf!

av vitkor 17 december 2012, 18:27

Jag läste någonstans att alla sådana här gärningsmän går på moderna antidepressiva mediciner (gör förvisso rätt många nuförtiden). Min misstanke är att det kanske är det som utgör skillnaden mellan att "bara" hänga sig i källaren och att gå ut och avrätta halva världens som en del i det egna avdagatagandet.

av bal 17 december 2012, 08:54

men hans svar till någon annan togs bort härifrån...
Apropå det så kan jag säga att jag tror att R på Kulturhuset visst filmades.

av KJEH 17 december 2012, 02:48

kellerman tog bort tweeten men den tas inte bort automatiskt här.

av vitkor 16 december 2012, 22:00

Men jag håller med om att Lanza nog inte hade mördat så många (eller kanske inga alls) om inte hans mamma samlat på vapen och lärt honom skjuta. Så strängare vapenlagar behövs definitivt.

Breivik, däremot, växte upp utan vapen såvitt man vet, och skaffade dem aktivt. Med licens.

av hjärnbarken 16 december 2012, 21:53

Eftersom alla är arga lite då och då, borde det väl knappast finnas några människor kvar i så fall?

Jag har ingen statistik gällande andra, men både Breivik och den här senaste, Adam Lanza, har/hade psykiska störningar.

av hjärnbarken 16 december 2012, 21:50

det behövs inte så svåra psykiska störningar när vapen är så lättilgängliga, man behöver på sin höjd vara lite arg, så har vi ett shoppingcenter nermejat.

av pierre 16 december 2012, 21:15

Nej, han frågade om Rocky på Kulturhuset filmats. Svaret var nej.

av hjärnbarken 16 december 2012, 20:17

Grongraset kanske hade samma fråga?

av KJEH 16 december 2012, 19:53

?

Tweeten jag tyckte var så smart finns inte på Kellermans twitterkonto.

Om han har tagit bort den borde den väl försvinna här också?

av hjärnbarken 16 december 2012, 19:13

Hjälper nog bara delvis, tyvärr. De här killarna har svåra psykiska störningar.

av hjärnbarken 16 december 2012, 18:33

ännu smartare av Forman att tala om att det är publicitetens fel-om ingen skrev namnet på Breivikare så skulle de sluta sina makabra guinness record-beskriv och skriv istället om offren sudda ut allt om gärningsgubben som trodde han var starwarshero mot lekande 6 åringar

av ker 16 december 2012, 16:45

Smart Kellerman-twitter. Vapenentusiaster är inte kloka och ser inte vad de själva säger.

av hjärnbarken 16 december 2012, 14:16

Javisst- ni har väl sett henne? Cirka 35 40 nu börjar hon tappa tänderna. En som på grund av psykist handikapp utan nätverk fallit mellan stolarna. Hornsgatan Reinstiernas Nytorget. Inte Rockys tråkiga välordnade liv- han kanske skulle Wallraffa?

av Ker 16 december 2012, 13:16

Verkar som om de blivit sambos...

av KJEH 16 december 2012, 09:38
Andra publiceringar av denna stripp: