klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Rocky 15 juni

Publicerad 15 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3057

Förlåt, men som Stefan & Krister-konnässör måste jag anmäla en avvikande mening. Deras humor uppstår i kärleksfullt handarbete. Massproducerad Mcdonaldshumor för allmänheten är ju istället dessa oändliga amerikanska TV-komediserier, som Vänner, Two and half men, m.fl.

av bal 15 juni 2013, 09:27

ibland är kommentarerna just nästa lika roliga som strippen - keep'm'coming!

av KJEH 15 juni 2013, 06:28

Den här var i klass med "full fräs i frysen med stefan" och krister. Billig massproducerad humor för den mindre begåvade allmänheten. McDonalds i magsäcken och full fräs i frysen i hjärnbarken och vips iväg och rösta på folkpartiet.

av Per Kele 15 juni 2013, 05:58

Visste inte ens vad jag skulle säga.
Men LOL det var en rolig stripp!

av Först 15 juni 2013, 00:04

@kellermannen

Publicerad 14:47, 14 juni 2013

Varför är inte jag inbjuden till VIP-köandet till erbjudandet att få köa inne igen för att få hjälp att bli blåst? Potentiellt farlig länk


@kellermannen

Publicerad 08:00, 14 juni 2013

Bästa CIA och NSA, när ni ändå håller på, kan ni gå in på "mina sidor" på nordea och beställa en ny plusgirodosa? Har glömt lösen.


Rocky 14 juni

Publicerad 14 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3056

Edith ser otroligt mycket mer sympatisk och trevlig när hon bara är kompis med rocky. Han måste ha drivit henne till vansinne.

av pierre 14 juni 2013, 20:18

Det var en tidig julklapp må jag säga

av Per Kele 14 juni 2013, 19:31

Holdt du fest igår?
Nej det er mere som en tænketank, vi sætter os sammen og løser alle værdens problemer. Igår løste vi racisme og miljø! men nu har jeg glemt det. Nåjo en kæmpe ventilator som blæser co2 ud gennem ozonhullet:"The Big udluftning"
men det afhænger af at der kun er et ozonhul så der ikke bliver gennemtræk så alle får hold i nakken.
Hvad så med racisme?
Jo min farmor blev lidt racistisk en overgang, fordi hun ikke havde noget at lave, men så flyttede hun til Brussel og passede mine små søskende og en hund, så havde hun et formål og var ikke racist mere.
Hvordan skaffer man så alle et formål?
Det skal vi løse i aften.

av Niels dk 14 juni 2013, 15:59

näh jag visste väl det inte kunde nån komma på vad som hindrade män att springa hoppa åka bräde-nån som sett en med högklackat på en sån? sällan ser man en tjej här i landet på bräde eller inlines-skillnad i NY och LA och Paris. Vi är efter efter efter-och det är ni som är bromsklossar för att ni inte fattar allt kul ni går miste om-möjligen är ni alla födda i oxens tecken-dom är tröga jobbar hårt men får dåligt betalt-bra på sex faktiskt!
När män sist hade klackar på skorna var det för att de inte skulle tappa stigbyglarna och ramla av hästen vid strid och parad! Överklassen skulle kunna rida och sitta upphöjd över populasen-sen var ju fransmän så småväxta...

av ker 14 juni 2013, 11:29

Consider it done, lilla bulan.
Och det sista provokationsförsöket lyckades inte heller, KJEH. Men har du fördomar, så har du, så lev lycklig med dem!

Hej svejs. Luften här är verkligen unken, behöver frisk luft och vettiga karlar. Må bra och tack, vitkor!

av hjärnbarken 14 juni 2013, 10:27

Barken, ta ditt tröttsamma tjat någon annanstans är du bussig...

av bulan 14 juni 2013, 10:17

Och DÄR återgick feministen till att börja beskriva problemen igen när argumenten för den egna lösningen tog slut. En klassik feministisk härskarteknik som jag beskrivit förut.

Hej då barken. Återkom när du lårt dig att skilja på problem och lösning.

av KJEH 14 juni 2013, 09:59

Och nu sticker jag. Du får hålla ställningarna, ker, the lone ranger! Jag klarar inte av kommande manliga logementlustigheter kring könsstympning, våldtäkter, burkor och barnäktenskap (snart säkert följda av homofobi och rasism, som är samma andas barn - tonen brukar vara exakt densamma, en blandning av hätskhet, sarkasmer och bitterhet). Det vägs inte riktigt upp av det som faktiskt är kul här. Jag vet inte hur ni ska klara er helt utan hjärnbark, men det får väl gå! Det finns ju en reptilhjärna. ;)

av hjärnbarken 14 juni 2013, 09:33

Nu när ni har kommit igång så bra med att skämta bort verkliga problem, kanske ni kan skämta bort att samtliga massajkvinnor är könsstympade också? Liksom - exempelvis - 95% av Egyptens kvinnor. En konstnär gjorde ju en kul tårta som skrek på ämnet.

av hjärnbarken 14 juni 2013, 09:26

Av de tre Edithstripparna var den igår roligast, fast det var en monolog. Det enda roliga här är synen på efterfest/suparorgie som think tank.

av bal 14 juni 2013, 08:52

Apropå högklackat, så har undersökningar visat att storväxta personer överlag har vissa fördelar i livet gentemot småväxta. Då kvinnor ofta är litet mindre än män, skulle det eventuellt kunna föra med sig vissa fördelar att bära högklackat.

av bal 14 juni 2013, 08:48

Jag tycker det är tråkigt med Edith stripparna.

av Per Kele 14 juni 2013, 08:44

Du kan vara fullständigt lugn, KJEH. Hyddan är ett kvalitetsprojekt - designad av inga mindre än Gert Wingårdh och Nyamko Sabuni.

Forsätt ge!

av Slidkrans 14 juni 2013, 06:31

@ker: saker som hindrar män att röra sig? Kjolar med för mycket byls nertill, för snäva kjolar, platåskor, maskotdräkter. stilettklackar. höga klackar överhuvudtaget. För små eller för stora skor. Hör och häpna ungefär samma saker som hindrar kvinnor att röra sig. Själv försöker jag därför undvika de allra snävaste kjolarna trots att de får min rumpa att se FANTASTISK ut.

@SK: innan jag såtter in mer pengar, hur är hyddornas design? Mer kupolformade eller mer höga långsmala?

av KJEH 14 juni 2013, 05:30

Bra debatt igår. Förstår feministerna. Vi är fortfarande långt ifrån ett jämlikt samhälle. Det är vekligen jätte jätte jättefel att vi har så få kvinnliga VD:ar i börsbolagen, bara för att ta ett exempel. Rasism och miljöförstöring är också jättedumt.

Dessutom: Glöm inte massajerna. Även en liten peng kan göra skillnad. DU kan göra skillnad. Märk insättningen: EGEN BAJSHYDDA.

av Slidkrans 14 juni 2013, 04:16

Det är ett tecken på att det varit en fin kväll när man slitit ur innanmätet.

av Tomte 14 juni 2013, 01:58

Ja, hon lyser upp lite. Suss gott, ker.

av hjärnbarken 14 juni 2013, 00:41

först klockrent-heja Edith

av ker 14 juni 2013, 00:39

Rocky 13 juni

Publicerad 13 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: maggio, musik
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3055

Ingen karl jag träffat har någonsin kallat mig manshatare, fördomsfull eller bitter. Och de tar sig inte heller rätten att tala om vad det "tillkommer" mig att definiera mig som.

Överallt i världen har kvinnor fått driva en feministisk kamp för att få sina rättigheter - även där du bor. Men de diskuterar väl inte den saken med dig.

av hjärnbarken 14 juni 2013, 11:28

Om du kände mig, HB, skulle du veta att jag är allt annat än bitter. Jag har även fått höra av andra att jag är empatisk.

En fördel med att bo utomlands är dessutom att jag slipper att dagligen drabbas av feministidiotier. Och konstigt nog är kvinnor i min omgivning ändå frigjorda och självständiga.

av bal 14 juni 2013, 10:32

På grund av DIN bitterhet, bal, och ovillighet till empati. Tack och lov är inte alla sådana.

av hjärnbarken 14 juni 2013, 09:23

Hoppsan. Hur kommer det sig att du blev så bitter, HB?

av bal 14 juni 2013, 08:43

Och om du är led på det, pierre, så gissa hur leda vi är på det själva. Varenda grej har vi fått fajtas för - aborter, skollunch till ungarna, skilsmässor, myndighet, rösträtt, rätt att plugga på universitet, rätt att ha ett yrke, rätt att ha egna pengar, rätt att välja om och när man vill föda barn, rätt att inte bli slagen av sin man, och mycket av det måste man FORTFARANDE fajtas för.

Och så kommer man hit och blir mästrad av snorkiga, hånfulla karlar som tror de har en susning om hur det är att leva vardagsliv som kvinna, eller om kvinnosakshistorien. Vi har inte ens rätt att definiera oss själva och det vi gör.

Håll truten, och god natt.

av hjärnbarken 14 juni 2013, 00:40

allt kvinnan gör är under tvång och förtryck. tamponger, p piller, klackar, läppstift, långt hår, klänningar. hela skiten.

av pierre 13 juni 2013, 23:55

skit i höga klackar-det räcker med klädkod täckning,jag trodde efter all debatt om höga klackar som produceras och marknadsförs på mycket avancerat sätt att det var klarlagt att de ska hindra någon att röra sig och springa obehindrat! Vad är de annars till för? Skada ryggen-foten? Säljas till indoktirnerade förtryckta? Användas av män att dricka champange i? Allvarligt ser du inte likheten med de snörda fötterna hos kinesiska KVINNOR?Kjeh du som vet hur man visar vägen kom igen nu -visa var eller vad som görs för att hindra mannen att röra sig!

av ker 13 juni 2013, 22:58

Vilken givande läsning, konstigt nog får jag en deja vu av detta, kan jag ha hört allt detta förut i ett tidigare liv..? Nä, jag kom på det, jag har nog läst allt detta här fast med annan formulering..:-) Feminister är så jävla stridssugna, perfekta soldatämnen som vårat ynkliga försvar hade haft nytta av, ta värvning..! Jävligt tjatigt med feministdebatt på en sida som borde handla mer om analys av Rockys beteende och handlande.
MVH. Från en sur jävla 63-åring

av Bloggclasse 13 juni 2013, 20:45

OK, vi tar detta i detalj.

Ker skriver: "när mänskliga rättigheter blir undanträngda av män som vill diskutera hur de uppfattar hur striden förs av kvinnor som vill få samma rättigheter som män-dvs slippa klädkoder (div slöjor och täckande eller höga klackar "

Detta kan endast tolkas på ett sätt. Kvinnor tvingas in i höga klackar av män som inte vill låta dessa kvinnor få samma mänskliga rättigheter de sjäva åtnjuter.

Män tvingar kvinnor in i höga klackar för att... för att förtrycka dem? För att de vill ha dem så? Oavsett är det MÄN som tvingar kvinnor att ha höga klackar, enligt Ker.

Bullshit!

Jag påtalar hur illa detta rimmar med verkligheten och HB kommer in och anklagar mig för att fokusera på isolerade exempel (vilka tydligen endast får tjäna som exempel om de passar en viss diskurs). Och HB har mage att anklaga mig för att inte argumentera ärligt. Ärligt?

av sona 13 juni 2013, 20:40

Det här svamlet om "strukturer"; de som dillar om judiska världskonspirationer kan avfärdas som foliehattar, men de som babblar om "patriarkatet" skall tagas på allvar. Varför? Same shit, different name.

av bal 13 juni 2013, 20:37

Och du förstod vad jag menade också.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 20:21

I Sverige idag har kvinnor och män samma rättigheter. Den feminism som beskrivs i SAOB vore "klar" idag. Men, som alla organisationer tenderar den att växa, mål förskjuts, och plötsligt har den uppfunnit nya orsaker till sin existens.

av bal 13 juni 2013, 20:18

Om man argumenterar för en helhet och väljer att använda isolerade exempel får man fucking well se till att man har torrt på fötterna i de exempel man drar fram. Har man inte det får man räkna med mothugg. Det gäller alla HB, inte bara de som anser sig sitta på de "rätta" åsikterna.

Vad har jag sagt i denna tråd som du i sak kan vända dig emot?

av sona 13 juni 2013, 20:05

hb: hen

av pierre 13 juni 2013, 19:45

Men lägg av, sona. Du förstår mycket väl vad andemeningen är med det ker sa, om du tänker efter. Hon menar störrer strukturer och exemplifierar med detaljer, och du attackerar dessa detaljer därför att de inte är heltäckande (givetvis). Fånig debatt-teknik.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 19:40

nån som såg filmen med Elisabet Taylor -Suddenly last summer! Dom åt upp honom-den som hade pengar och makt!

av ker 13 juni 2013, 19:18

"synen på tiggare: de får inte vara för påträngande, det måste vara tilltalande och den som ger måste känna sig god och upphöjd!"

Kan jag som bor i innerstaden få vända mig mot detta lite? Inte påträngande, säger du? Nähä, var bor du då?

Om jag går och handlar dagligvaror så kommer jag bli antastad så gott som dagligen av horder av "frivilliga" inom Amnesty, Rädda barnen, Green Peace och Röda Korset, alla med sina listor - då det inte räcker längre med en slant utan de vill ha en som månadsgivare. Och med horder menar jag horder. De blockerar strategiskt alla gågator så man inte kan komma förbi utan att bli tillfrågad.

Lägg till detta alla "hemlösa" som säljer någon av de två hemlösas tidningar, romer från Balkan som sitter i så gott som varje gathörn med sina muggar och bilder på svältande spädbarn, diverse tjackmonster och vinalkisar som vill ha en "femma kompis" till "mat". Hur i helvete ska man orka med allt det?

Om du bor i ett annat område och bara utsätts för denna Golgata av tiggeri emellanåt kanske du tycker det är OK. Men för mig är det en daglig företeelse. Inte ens om jag var Jesus Kristus hade jag haft småpengar att ge till dem alla. Och jag är tamigfan ingen Jesus Kristus och har aldrig aspirerat på att vara det heller.

av sona 13 juni 2013, 19:10

Ärligt ker. Höga klackar? Menar du på fullt allvar att män, eller samhället, tvingar på kvinnor höga klackar?

Själv ser jag mängder med unga studentskor som väljer samma fula Converse som killarna går i. Och inte en enda manlig härskare som skändar dem för detta har jag sett.

av sona 13 juni 2013, 18:58

när mänskliga rättigheter blir undanträngda av män som vill diskutera hur de uppfattar hur striden förs av kvinnor som vill få samma rättigheter som män-dvs slippa klädkoder (div slöjor och täckande eller höga klackar o stringtrosor) samma lön för samma arbete-lika inför lagen, rösträtt, personskydd osv-tänker jag osökt på synen på tiggare: de får inte vara för påträngande, det måste vara tilltalande och den som ger måste känna sig god och upphöjd!

av ker 13 juni 2013, 18:23

Den beskrivningen (det är inte en definition) härrör inte från SAOL, Svenska akademiens ordlista, utan Svenska akademiens ordbok -- ett ambitiöst projekt med syfte att framställa en etymologisk uppslagsbok, som initierades år 1786. Man arbetar sig fram genom alfabetet, bokstav för bokstav, och den korpögde ser att uppslagsordet feminism behandlades 1924. Feminismen såg onekligen annorlunda ut för nittio år sedan än den gör idag.

av bal 13 juni 2013, 17:19

Ja det är nog Uggla

av Pierrew 13 juni 2013, 17:13

Jag inskjuter en definition från SAOL : Potentiellt farlig länk

av Rettaw 13 juni 2013, 17:09

Det är inte upp till var och en av er som kallar er feminister att definiera ordet så att det passar den debatt ni för tillfället befinner er i.

Först och främst är feminismen en radikal, politisk ideologi, varken mer eller mindre. Hur människor skall förhålla sig till varandra baserat på kön i en ideal värld tillhör den utopi som är en nödvändig ingrediens i varje radikal ideologi, men feminismen föreskriver även vägen dit, d.v.s. hur man skall gå tillväga för att uppnå detta ideala tillstånd. Om man skulle vara överens med den om målet men inte medlen, är man inte feminist.

Vidare finns det en allmän bild av feminismen, som formas av alla dem som uttalar sig och agerar i feminismens namn: politiker, debattörer, s.k. genus-"forskare", m.fl. Detta är feminismens offentliga ansikte, och kallar man sig oreflekterat feminist får man räkna med att förknippas med detta, liksom en självuttalad liberal får räkna med att förknippas med liberalismens.

HB: jag tror inte att feminister önskar krig eller vill åt mig; däremot bedriver de en politik som jag motsätter mig och förespråkar en samhällsordning som jag inte önskar. Givetvis kommer jag inte stillatigande låta dig och andra propagera för era stolliga och skadliga idéer, som dessutom är på stark frammarsch i samhället, i sammanhang de inte hör hemma. Jag har *aldrig* inlett en diskussion om feminismen här, däremot gått i svaromål när den visat upp sitt fula tryne genom andras inlägg.

av bal 13 juni 2013, 13:54

Hej Tuben:
Att människor ska ha samma möjligheter att styra över sitt liv i alla delar oberoende av vilket kön man råkar tillhöra kallas för jämställdhet.

Att människor ska ha samma möjligheter att styra över sitt liv i alla delar kallas jämlikhet.

Om det är något av ovanstående ord du menar går det utmärkt att använda dem.

Problemet är som du säger att det inte finns någon trovärdig definition av feminism och att vem som helst får kalla sig "feminist" och spy ut sin sexistiska galla överallt.

Målet är att stå upp mot dessa fördomar genom att visa bristerna i argumentationen. Det är bra om någon gör det på varje ställe det dyker upp. På så vis får eventuella läsare tillfälle att tänka själva.

Andra problemet är att ingen feminist någonsin tar avstånd från "svansen".

Bara väldigt naiva människor, eller feminister med dold agenda, påstår att feminism är strävan efter jämlikhet mellan könen.

av KJEH 13 juni 2013, 13:15

Jag låter mig inte dras in i det här igen. Tuben har rätt, men tyvärr går det inte att prata med män som KJEH, SK och bal, som tror att alla samtal om feminism är ett krig med folk som vill åt dem på något sätt. Det går inte in i skallen på dem att feminister inte har fördomar och inte är fientligt inställda. Det är helt omöjligt att nå dem.

Så - någon mer som sett Hitchcock?

av hjärnbarken 13 juni 2013, 12:50

"Varför finns det inte någon enda som blir heligt förbannad och försöker fundera ut hur man ska bli av med en person som kidnappat våldtagit och mördat barn eller kvinnor?"

Sådana gärningsmän sitter på särskild anstalt just därför att andra manliga fångar, likt näst intill samtliga män ute i samhället, finner de asen så vidriga att asen skulle bli ihjälslagna om de inte isolerades.

av sona 13 juni 2013, 12:40

Det går ju inte att på ett meningsfullt sätt diskutera feminism utan att vara överens om vad feminism är. För mig betyder det att människor ska ha samma möjligheter att styra över sitt liv i alla delar oberoende av vilket kön man råkar tillhöra. Jag anser inte att detta är fallet för närvarande men jag kommer till korta när det gäller att aktivt verkar för en förändring.

av Tuben 13 juni 2013, 12:30

Varifrån får feministerna alla sina fördomar?
Klart killar som ställer upp finns här, vi finns överallt.

av KJEH 13 juni 2013, 12:07

Det kunde misstolkas. Vad jag menade var: De killarna som blir heligt förbannade och ställer upp för kvinnor finns inte här, i Rockytråden.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 11:35

ker - inte här.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 11:34

varför finns det så många kvinnor som ställer upp på män( fast det kan jag förstå man får del av makten och beskydd) -men inte en enda kille som ställer upp på kvinnor?Varför finns det inte någon enda som blir heligt förbannad och försöker fundera ut hur man ska bli av med en person som kidnappat våldtagit och mördat barn eller kvinnor? Någon måste det väl finnas?

av ker 13 juni 2013, 11:12

Mycket roligare att diskutera artikulation och film. Sitter just och ser "Hitchcock" med Helen Mirren och Anthony Hopkins. Snacka om att kunna artikulera.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 10:04

Du missförstår mig, bal. Jag skrev OM hon är feminist - och dessutom skojade jag!

Diskussionen om vad feminism är funkar inte i denna tråd. Så den avstår vi från.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 10:02

HB: jag har flera gånger märkt att du sätter likhetstecken mellan feminism och kvinnor. Den som är kritisk till feminismen måste vara kvinnohatare, och den som gillar en eller flera kvinnor måste uppskatta feminismen. Det funkar inte så. Feminismen är blott en skruvad politisk ideologi, och de flesta sansade flickor är inte feminister.

av bal 13 juni 2013, 09:54

Magnus Uggla som spelas på datorn i ruta 1?

av bulan 13 juni 2013, 09:30

Tänk er detta film-mumlande överfört till serier: vartannat ord borta i stripparna.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 09:17

Artikulera är bra! En bortglömd konst i svensk film. Case in point: Alla svenska skådisar! (I alla fall nästan!)

Utom möjligen birollsinnehavare från regionalteatrar i svenska deckarfilmer. DE kan prata, de.

av hjärnbarken 13 juni 2013, 09:16

@kellermannen skrev om VM 2011:
"Ja-g så-g Ve-rå-nicka Magg-i-jå igår. Hon är så jävla bra på rikssvenska. Alla är det i Uppsala. Arr-tick-u-lerr-arr orr-deng-klitt."

Då tolkade jag det som en imponerad komplimang men är mer osäker nu.

av vitkor, 13 juni 2013, 09:02

Va? Det finns en tjej som KJEH gillar?!

Tänk om hon är feminist! Ack, skulle hjärtat gå i kras då?

av hjärnbarken 13 juni 2013, 07:52

Bra initiativ där SK.
Det lidande som de mammaboende massajerna utsätts fõr är dokumenterat i en intervjuundersökning där såväl sexistisk samt kannibalistisk uppfostran uppdagades. Speciellt gripande är väl intervjun med mambo #5 som till och med har tonsatts och besjungits och fått sådan spridning att den dag anses av FN vara en del av världskulturarvet.

av KJEH 13 juni 2013, 07:40

Har beslutat mig för att starta en insamlig till förmån för bostadslösa Massajiska män. Pga ett strukturellt matrialkalt förtryck har dessa män ofta ingen egen bajshydda att bo i utan tvingas förbli sk mambos långt upp i vuxen ålder. Lidandet är stort och äkta.

Per Ström är inkopplad och lovar att anordna en flottare pubkväll på Gröne Jägaren på Söder. Har vi tur crashar Maria Sveland och hennes polare eventet och skänker det en smula cred samt pr.

Sätt gärna in en slant på mitt plusgiro (vitkor har detaljerna). Jag lovar att nästan hela summan kommer vidarebefordras till ngn som verkligen behöver din hjälp. Märk insättningen: EGEN BAJSHYDDA.

av Slidkrans 13 juni 2013, 04:10

först som sist
snacka inte sk*t om VM för dååå dj-vlar åker du ut!

av KJEH 13 juni 2013, 03:23

@kellermannen

Publicerad 15:35, 12 juni 2013

När det blir film om hon här blir det fight mellan Jodie Foster och Tilda Swinton, för hon ser exakt ut som båda. Potentiellt farlig länk


Rocky 12 juni

Publicerad 12 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: edith, utseende
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3054

hjärnbarken har lite identitetskris bara.
Sen: nej, en kvinna är inte en GPS.
Och nej, att kunna hitta är inte att kunna ge en bra vägbeskrivning.
Och nej, SK skriver inte långa inlägg.

av KJEH 13 juni 2013, 03:22

rocky missar friläget i ruta två. rätt svar är: "nej, du är ju det"

av pierre 12 juni 2013, 23:57

Fattar inte. Är ason = hjärnbarken? Och varför skriver slidkrans så långa inlägg?

av Slartibartfast 12 juni 2013, 23:09

jag har alltid varit suverän på att hitta -har liftat gått i oländig fjällterräng-vissa ha liksom brevduvor kompass i näsan-andra kan inte alls-det är inget man kan lära tyvärr-tur att det finns GPS för vissa-men lite sorgligt att de inte vet var de befinner sig i världen-det är viktigt för mig iallafall

av ker 12 juni 2013, 22:30

Visst är de flesta GPS:er kvinnliga? Jag föredrar det åtminstone. Min bil-GPS heter för övrigt Heidi. Ger ni andra också era namn?

av bal 12 juni 2013, 16:27

Bro: om du nu skall fjanta dig med hittepåpronomenet hen kan du väl åtminstone använda det rätt: det är avsett att ersätta "han eller hon" eller han eller hon. Men inte den.

av bal 12 juni 2013, 16:21

Eller fånen (ej kvinnlig) ;)

Potentiellt farlig länk

av hjärnbarken 12 juni 2013, 16:16

Du vet den där kvinnliga GPS-rösten som säger "Sväng till HÖGER" och så är det ett skrotupplag där. Eller en sjö.

av hjärnbarken 12 juni 2013, 16:13

hur vet de att datorn är en tjej?

av vitkor, 12 juni 2013, 15:54

hen som är snygg måste inte növändigtvis vara vacker och tvärtom

av bro' 12 juni 2013, 15:28

haha, läste ocksa först begravningar...
@kjeh mitt ex hade fenomenal begavning att läsa kartor och har guidat mig över manga grusvägar under arens lopp - var ute och seglade med en kompis som hade väldigt svart att översätta storlekar och avstand fran sjökortet till realiteten.

av bro' 12 juni 2013, 15:27

Jag läste att Pierre tänder på oroliga begravningar.

av bal 12 juni 2013, 15:19

KJEH: Du pratade inte med en kvinna, du pratade med en knäpp GPS! :)

av hjärnbarken 12 juni 2013, 14:58

Skönheten ligger i betraktarens öga, så visst. Fast vem bestämmer vad som är konventionellt nuförtiden.
Backa med släp o grilla? Nej visa mig en tjej som kan ge en vettig vägbeskrivning så ska jag bygga henne en bastu.
KJEH: hej jag vill ha vägbeskrivning till x
11811artonkvinna: var är du då?
KJEH: korsningen z och y
11811artonkvinna: ok sväng höger
KJEH: men du vet ju inte vilket håll jag står åt
11811artonkvinna: det spelar ingen roll, det står här att du ska svänga höger
KJEH: finns det nån kille där man kan prata med?

av KJEH 12 juni 2013, 14:31

klart, hb. alla tander val till pa nagot sarskilt. Otrolig begavning tex. i sport eller musik ar valdigt patandande for mig. smarta tjejer ocksa. Men ar det mer eller mindre en faktor an utseende.. svart att saga.

"fult utseende" ar ju avtandande, men det ar ocksa dumhet. vilken avtander mer? ocksa svart att saga. svart att kvantifiera

av pierre 12 juni 2013, 12:13

Ja, det kan hända att det finns kvinnor som spelar hjälplösa, även om jag aldrig träffat dem - däremot har jag ju sett dem som spelar barn för att charma sina killar. Och det funkar förvånansvärt väl, man bara sitter och gapar.

Jo, Per Kele, kvinnor kan göra alla de där sakerna, vilket du säkert vet. Och de går väl in och dricker pilsner i bastun när de vill? ;)

Visst, alla behöver hjälp ibland, även jag, men trevliga polare hjälper väl en kompis även om hen inte är snygg?

För övrigt undrar jag om det inte är lite av en myt, det där med snygga tjejer överlägsna attraktionskraft? Vad säger ni, killar - har ni aldrig drabbats av häftig passion för en kvinna som inte är konventionellt vacker, men ändå har något visst?

av hjärnbarken 12 juni 2013, 11:31

Kan en kvinna följande, då och bara då, får hon vara med i bastun och dricka pilsner:

1. backa med släp
2. ro en eka
3. grilla en stek

av Per Kele 12 juni 2013, 10:29

Har aldrig sagt att de skulle behöva mer hjälp än någon annan. Men om man lär sig att det finns ett väldigt enkelt recept för att få hjälp eller önskad uppmärksamhet eller andra fördelar, då är det nog lätt att man lär sig spela på det och att det blir till ett beteende.

av sona 12 juni 2013, 10:06

Jag köper Sonas teori. Det finns för övrigt en kvinna i min bekantskapskrets som berättat att hon tillämpar denna strategi när det passar. Hon är för övrigt en hejare på en mängd områden, inklusive det typiskt manliga att köra bil väl, inklusive att fickparkera.

Men det är inte dumma eller barnsliga de spelar, där har ni fel båda två, utan *hjälplösa*. Det är ju så att vi alla kan ha nytta av hjälp i olika sammanhang -- med självklart undantag för Ason^WHjärnbarken förstås.

av bal 12 juni 2013, 10:05

Är kär i Råddjuret- kanske hon växer till sig? Var är den snö som föll i fjol?

av Ker 12 juni 2013, 09:08

Och vad får dig sona att tro att kvinnor skulle behöva så mycket hjälp, då?

Det är snarare så att det finns tjejer som inte spelar dumma, men väl barnsliga, för att det är lättare att öht bli accepterad av män då. Det har jag sett en rad exempel på, intelligenta kvinnor som bär sig åt som söta sårbara barn. Killar tycker det är gulligt, medan priset för att säga saker som de inte gillar är väldigt högt (se asons öde).

av hjärnbarken 12 juni 2013, 08:59

Vitkor får införa att han bara öppnar för kommentarer vid en slumpmässig tid mellan 6 och 7 så vi känner oss som vanligt

av Dragsgill 12 juni 2013, 08:11

Så sant Sona- så fostras en kvinna!

av Ker 12 juni 2013, 08:08

Teori: snygga tjejer lär sig att om man spelar lite dum får man hjälp med saker av män som gillar en och vill imponera på en. Detta lär sig snygga tjejer tidigt och det gör att "våpighet" blir till en framgångsfaktor då det underlättar livet. Tjejer som inte är snygga är killar inte alls lika intresserade att hjälpa utan blir bara irriterade på om de spelar dumma, så de lär sig aldrig det beteendet.

Tänk när man gick i skolan. Kom klassens sötnos fram och vinkade lite med ögonfransarna och sa "ååhhh, jag fattar inte denna matten, kan inte du hjälpa mig" så satt man strax och räknade ut talen åt henne. Kom klassens fläskfia fram... nej det gjorde hon ju aldrig för hon visste redan av erfarenhet att det inte var lönt.

Vad tror ni?

av sona 12 juni 2013, 07:37

är det jante? killen är musklig och solbränd, kan säkert inte gå och tugga tuggummi på samma gång. Tjejen är blond och har stora bröst, måste säkert vara bimbo

av pierre 12 juni 2013, 05:28

Fint med gastspel fran Edith. Lite sa man saknar henne.

av Herr Rosa 12 juni 2013, 03:55

Allra först!

av bro' 12 juni 2013, 00:34

Rocky 11 juni

Publicerad 11 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: allergi, gluten
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3053

Hjärtat sitter som bal menar, alltid mellan ryggraden och bröstbenet. Oavsett vad google säger.

av KJEH 12 juni 2013, 11:35

Då hade jag rätt i att du inte har koll på vad du säger då, Ker. Det räcker så.

Jag är säker på att det menageri du omgiver dig med är mycket imponerande till sin sammansättning, medicinaren undantagen.

av bal 12 juni 2013, 10:08

Nej bal som du säkert förstår så är jag inte imponerad av en skolmedicinare som lär sig på döda människor eller material som är utplockat ur sitt levande sammanhang. For info- jag har även präster, borgare o bönder i min närmaste umgängeskrets - samt oändligt många akademiker o journalister det får man som konstnär. Brist råder på folk från Husby

av Ker 12 juni 2013, 08:16

Om man påstår att "inte ens hjärtat finns där man tror på rätt många människor! Kanske nåt att tänka på" med undermeningen att den medicinska vetenskapen inte har koll, så är det antingen okunnigt eller vilseledande. Jag tippar på det förra, men är beredd att gå med på att det kan vara det senare om du envisas. Särskilt som ker tydligen obducerat.

av bal 11 juni 2013, 22:01

Fint bal - du har googlat. Ker var inte vårdslös med sanningen, hon är bara inte världens mest exakta när det kommer till formuleringar.

av hjärnbarken 11 juni 2013, 20:59

apropå. igår åt jag jordnötssmör för det är så jäkla gott! kroppen slog bakut och tidig morgon så sprutade det ur bägge ändor. men so worth it!

av pierre 11 juni 2013, 20:21

dr. who då? han har två

av pierre 11 juni 2013, 20:19

Hjärtat sitter väsentligen *i mitten* av kroppen. På alla människor. Då vänster kammare är större, får hjärtat större utsträckning åt det hållet. Ett sällsynt tillstånd innebär att hjärtat är spegelvänt, och det har då en större utsträckning åt höger. Att med detta mena att hjärtat finns någon annanstans än där man tror är att vara väl vårdslös med sanningen.

av bal 11 juni 2013, 19:31

ker, nu var det inte jag som undrade över det där med hjärtat, jag vet mycket väl att det kan sitta till höger. Jag bara försvarade din rätt att skriva vad du vill.

av hjärnbarken 11 juni 2013, 19:00

Pattologen?! Det är väl där man gör mammografi?

av slutsomnarr 11 juni 2013, 18:38

@bal: alla läkare går på patologen( där man tittar hur folk ser ut inuti efter döden- det måste dom för att lära sig hur olika det kan se ut- jo hb en del har hjärtat till höger t ex organ kan också vandra- läs lite medicin- ni som gillar empirisk vetenskap men minns det jag tänker- det är döda som undersöks, när folk lever funkar allt annorlunda - det är viktigt att förstå varför död vetenskap ofta misstar sig!

av Ker 11 juni 2013, 18:21

Förskräckligt att se att kvinnor äger hus i Östafrika, förresten.

av bal 11 juni 2013, 17:42

Valar har ju annars enorma kukar. Fast blåvalarnas tremeterspålar uppgår ändå bara till en tiondel av kroppslängden, ungefär som hos människan.

av bal 11 juni 2013, 17:40

HB: ju mindre koll man har, desto mer får man skriva, då.

av bal 11 juni 2013, 17:01

Hemmatesterna har blivit rätt sågade faktiskt, speciellt detta.

av KJEH 11 juni 2013, 15:33

Vem bryr sig om att ha hjärtat på rätt ställe, det är ju insidan som räknas! - Okej, då får vi köra på att det är tanken som räknas!

av Tomte 11 juni 2013, 15:32

bal, det där med hälsa är kers grej, så hon måste faktiskt få skriva om det, precis som jag om gender.

av hjärnbarken 11 juni 2013, 14:38

@bal: Människor med skrumplever brukar ha jättestort hjärta istället, typ.

av bro' 11 juni 2013, 14:08

Nu får ker ta det lilla lugna här; vadå inte hjärtat finns där man tror? Har det bytt plats med levern då, eller?

av bal 11 juni 2013, 13:25

ett råd Rocky-som jag sagt tidigare-tester talar bara om hur långt testerna utvecklats plus är ett sätt att tjäna pengar-endast genom att prova på dig själv i en månad minst så vet du om du mår bra utan gluten beroende på att vi har olika sjukdomskarta och är olika som människor-obs inte ens hjärtat finns där man tror på rätt många människor! Kanske nåt att tänka på

av ker 11 juni 2013, 13:06

Låter som att det finns mkt för Per Ström att göra hos Massajerna. Är hen underrättad?

av Slidkrans 11 juni 2013, 10:26

Hehe... kul idé, pierre! Män tittade beundrande ner på sitt dinglande organ som ju kunde röra på sig och tänkte optimistiskt: Den kan säkert flyga också! Minst!

(Märker att det är "vi män" när det gäller fantastiska saker som att uppfinna flygplan och rymdraketer, men det är inte "vi män" när det gäller krig och våld!)

Lustigt faktum när det gäller massajer i Östafrika, förresten. Kvinnosynen är förskräcklig, men alla hus (dvs hyddor) ägs av kvinnor. Om en massajkrigare inte är gift bor han hos mamma, och får inget "eget" förrän han kan flytta in i sin frus hydda.

av hjärnbarken 11 juni 2013, 10:01

Nä nu! Ska man behöva gå upp så där tidigt för att vara först!?

av KJEH 11 juni 2013, 04:55

Kul ordval med "Nä nu!", ska försöka använda det lite oftare.

av Tomte 11 juni 2013, 02:10

Tänkte just... hur skulle vi män ha kunnat bygga rymdraketer och flygplan om människan hade utvecklat kloakkyssar istället för penetration?

vi hade fått väntat tills att kvinnorna uppfan tuttformade dylika när de befriades runt '60 talet.

som bonus hade allt tjat om analsex varit borta... allt var analsex.

av Pierre 11 juni 2013, 01:26

Rocky 10 juni

Publicerad 10 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3052

Det är det man har hjärnbarken till, att ta reda på saker och tänka efter.

Gorillahannar: 4 cm. (Det finns en späckad artikel i ämnet på engelska Wiki).

av hjärnbarken 11 juni 2013, 01:19

barken, (som är för omogen för att förstå R), är så skönt expert på allt.

Man får hålla med om att halva underhållningen (och halva min bredbandskostnad) är direkt proportionell mot madame barkéns skrivarklåda.

@Barken:
Är det mannens eller kvinnans organ som är större än gorillornas?
Ska vi anta att det i din värld är mannen du menar som är normen och om du inte skriver annat är det mannens (odefinierade) organ du menar?

av KJEH 10 juni 2013, 23:23

Jamen det var ju också en stenkorkad slutsats om fåglarna. Det hör liksom till saken att man inte kan "välja bort" påtvingad parning. Det finns uppenbarligen något annat skäl till att fåglar i allmänhet klarar sig utan penis.

F ö har människor större organ än gorillor, vilket sätter myror i huvudet på forskare. En teori är att vi varit vattenlevande ett tag, och då skulle det vara fördelaktigt att kunna koppla ihop sig ordentligt.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 22:07

och på tal om allt. I fågelriket är det storleken som räknas. Minst är tydligen bäst! Undrar vad för objekt feministerna hade klagat på som fallossymboler om detta hände människan?

Artikeln avslutas men en bitter bismak "Honorna skulle under årmiljonernas lopp ha valt hannar med allt mindre penisar för att slippa påtvingad parning och få bättre kontroll över sin reproduktion – kanske något som honorna bland däggdjuren borde ha tagit efter."

haha alla män är våldtäckare.. ååh.

Potentiellt farlig länk

av Pierre 10 juni 2013, 20:58

tänkvärt är att jag tror ingen man skulle vilja vara Rocky. inte ens kellerman.

av pierre 10 juni 2013, 20:51

tack för länken ker. man kanske skulle hitta sig en präriesork att dela livet med.

av vitkor, 10 juni 2013, 17:13

Huh? Sa jag inte att Magica var otrevlig nyligen? Det var hon ju - på diskot.

Jag sa att jag UNDRAR hur han orkar vara så egotrippad fortfarande. För det är han ju. Och jag fattar inte grejen med det. Det är som sagt inte att "gnälla" - kommer inte i närheten av hur alla karlar här gnällde på Edith när hon var aktuell, klankade ner på henne, ville att hon skulle döden dö, osv. T o m Kellerman själv blev irriterad.

Jag har inte träffat en enda kvinna som tycker att Rocky är en karl de skulle vilja ha - däremot tycker de det är fascinerande och bra att Kellerman faktiskt porträtterar honom utan att försköna något.

Om Rocky blir trevlig mot det motsatta könet kommer jag att pussa datorn i ren förtjusning.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 15:40

"Men vad jag undrar är hur Rocky orkar vara så här egotrippad fortfarande? I mer än vuxen ålder?" Inte gnäll? Jojo.

HB: Kännetecknande för alla strippar där Rocky interagerar med det motsatta könet är att du alltid tar kvinnorna i försvar -- även då de inte kritiserats av någon -- samt klankar ned på Rocky. Ser du inte detta själv är dina femiflaskbottnar tjockare än jag trodde.

av bal 10 juni 2013, 14:42

Men snälla bal, det är inte farligt att fundera kring saker och ting inspirerad av serien. Det är inte gnäll, det är kommunikation.

Visst kan man göra roliga strippar kring myspys, förresten. Kännetecknande för gosande brukar ju vara att humorframkallande avbrott inträffar i form av rökande kompisars illa tajmade besök, vattenläckor etc.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 14:31

En självutlämnande betraktelse av två människors tafatta försök till närhet bortom den sexuella attraktivitetens livstopp.

av bal 10 juni 2013, 14:12

Men snälla Hjärnbarken: Rocky tar upp dom bitar ur det egna livet han själv finner beaktansvärda, och skruvar dem till dess att en komisk poäng uppstår (litet som Uppdrag granskning). Till dessa hör uppenbarligen inte myspys, vilket inte innebär att det inte inträffar. Sluta läs serien som dagboksdokumentär, och sluta gnäll på Rocky för saker som inte är med i serien och du därför förutsätter inte alls förekommer i hans liv.

av bal 10 juni 2013, 14:10

Att Magica vill ha någonting av Rocky är uppenbart. Hon gick för att han inte bad henna att stanna. Hon återvände för att den rakade fågeln uppmuntrade henne, och hon därigenom hade en ursäkt. Hon tycks inte ha fått ut så mycket av övernattningen, vilket hon kommer att rationalisera för sig själv på något lämpligt sätt.

Rockots tankar kring det hela framgår av stripparna. Man kan tänka att uppläggen kommer att minska i antal för hans del, i takt med att läsarna blir varse vad som sker (och inte sker) bakom gardinerna i serietecknarbostaden.

av bal 10 juni 2013, 14:07

Potentiellt farlig länk

av ker 10 juni 2013, 13:29

Visst ker, men det här är ju Kellermans självbiografi, så det är lite svårt att inte undra. Jag tror inte han lever som en jerk bara för att det ska bli en kul serie av det.

Nej, serietecknare är jag inte, men du vet att din invändning var, hm, lite poänglös.

Det vore skitkul att se dig krypa ner hos Rocky och hans min...

av hjärnbarken 10 juni 2013, 13:26

jamen då blev det ju ingen serie hj-man förstår varför inte du blev serietecknare.
Tack Vitkor- du är en klippa!
Gillar täcket det ser skönt ut! Får man krypa ner-där finns en ledig kudde!

av ker 10 juni 2013, 13:23

Hehe!

Men vad jag undrar är hur Rocky orkar vara så här egotrippad fortfarande? I mer än vuxen ålder?

Kellerman kanske spetsar till allting för att få fram sina poänger, som ju inte visar honom i alltför mysig dager och det vet han ju, men varför tar Rocky inte emot Magica lite vänligt och förklarar att visst får hon sussa över, men tyvärr blir det nog ingen action?

Och varför kliver han inte upp på morgonen, klappar om henne och bjuder på kaffe innan hon drar? Så kan hon åka hem på fint humör utan att ha honom som dåligt minne, och han kan sussa vidare och må bättre framåt eftermiddagen?

What's the point of being a jerk?

av hjärnbarken 10 juni 2013, 13:11

Nä men han tror sig ju ha gett henne "den finaste komplimang man kan ge en annan människa". Det slår väl ett sketet "hur mår du?" alla dagar i veckan?

av sona 10 juni 2013, 12:39

När Magica vaknar i Rockys säng frågar hon hur han mår. Han frågar inte hur hon mår. Nuff said.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 12:31

Det här är som att se Newfoundlandsvalpar försöka lista ut vad en boll är. Underhållande!

av hjärnbarken 10 juni 2013, 11:46

Magica ändrade förstås personlighet på ett väldigt konstigt sätt därför att hon hade läst "The Game" och bara låtsades ha en annan personlighet i början för att attrahera Rocky som är mer känd än många andra hon skulle kunnat ha sex med den kvällen. Den rakade fågeln övertalade henne inte att gå tillbaka mot hennes vilja, utan uppmuntrade bara hennes ursprungliga plan: "Gå tillbaka bara, så ska du se att han trots allt vill."

Detta känns som den naturliga förklaringen som låter alla pusselbitarna falla på plats.

av RGE 10 juni 2013, 11:36

Skönt att ngn har kurage att stå emot lössläpptheten i dagens samhälle. Den där Magica borde skämmas. Minns skapelseberättelsen: Eva sabbade allt med sitt frestande. Det är pga hennes omoral vi har det som vi har det. Glöm aldrig det. Det vilar ett tungt ansvar över världens kvinnor - en historisk skuld - omöjlig att lösa - sanna mina ord.

God bless you all.

av Slidkrans 10 juni 2013, 11:06

Visst, pierre. Där fick du allt till det.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 10:56

kanske pippin betalade?

av pierre 10 juni 2013, 09:06

Nej, inte ljög hon - pippin var ju jädrans påstridig. Man får väl hoppas att hon VILLE gå tillbaka och inte bara lydde som en mespropp. Hela hon ändrade förresten personlighet på ett väldigt konstigt sätt.

Om hon inte tordes säga "hej - jag kände att jag ville sova över, om det är OK med dig?" så kunde hon ju ha dragit till med att sista bussen gått, eller något.

Kanske behövde hon bara kramas? Hon såg inte precis sexlysten ut där hon stod i dörren, snarare moloken. Men vad hon än ville, så gick det visst inte så bra. Eller också gjorde det det! ;)

av hjärnbarken 10 juni 2013, 08:12

nu kanske jag har blivit kulturskadad, men är det inte lite konstigt att en helt främmande människa stövlar in och sover över i samma säng som en? Jag skulle iallafall låtit henne ta sängen och sovit på soffan själv.

så oerhört konstig sitation. Rocky ber dom att gå, för han vill sova. Magica kommer tillbaks 'eftersom fågeln sa så', va? Jag antar att hon ljuger och egentligen ville sexa Rocky.

av pierre 10 juni 2013, 02:15

Det är nog dags att sova nu, Rocky.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 00:45

Rocky 9 juni

Publicerad 9 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: nyhter, väder
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 535

"Naiv republikanism som uteslutande definierar sig i termer av antimonarkism"

wat

av SM 20 juni 2013, 09:23

Skall be att få sälla mig till hjärnbarken här, och meddela att den av vitkor länkade seriestrippen varken var rolig, insiktsfull eller på annat sätt läsvärd.

Naiv republikanism som uteslutande definierar sig i termer av antimonarkism har vi också sett till leda i decennier.

av bal 10 juni 2013, 14:01

Läbbigt. Man ändrar sin civilstatus och möblerna transformeras.

av hjärnbarken 10 juni 2013, 08:06

Dubbelschäslongen var någon sorts symbol för förhållandet med Råbocken och försvann med henne

av Dragsgill 10 juni 2013, 06:44

Tack vitkor! Jo, jag begrep det, men det gjorde inte saken bättre. Meta meta, grovt som en gammal antingen höger- eller kommunistaffisch, blink blink, något för alla, och så ritar vi riktigt spyigt och spottloskigt och acneaktigt så att alla fattar att det är jätteprogressivt. Man har sett det till leda i decennier. Fortfarande blä.

av hjärnbarken 9 juni 2013, 22:43

hehe, jag förstod att du skulle bli provocerad av den, hjärnbarken. pontus lundkvist kör med den typen av superironi som för fram sin poäng genom att utmåla sig som det dummaste läsaren läst.

teorin som ironiskt framförs är alltså att sverige förvandlas till ett fruktansvärt haschsovjet om folk inte intresserar sig tillräckligt för kungahuset. och eftersom det är ironi så menar författaren precis tvärtom!

av vitkor 9 juni 2013, 22:38

Alltså, det var vitkors länk som var en av de dummaste serier jag någonsin sett. Om nu någon missförstod.

av hjärnbarken 9 juni 2013, 21:47

Mange missar poängen.

av bro' 9 juni 2013, 21:27

Det var en av de dummaste serier jag någonsin sett. Hur kan man packa in så mycket fördomar åt både höger och vänster i så få rutor, och dessutom rita så vansinnigt fult? Blä.

Exakt vilket "scenario" vill du undvika, vitkor? Det är inte precis glasklart efter att man läst den där sörjan.

av hjärnbarken 9 juni 2013, 20:08

och försöker undvika detta scenario: Potentiellt farlig länk

av vitkor 9 juni 2013, 19:36

Traditionen var att alla bröllop skulle annonseras, först med lysning, sedan med allmänt tillträde till kyrkan och vigseln, så att folk i trakten kunde konstatera själva att de där två verkligen gifte sig. Annars kunde ju vem som helst påstå vad som helst, och det gällde viktiga saker som ägande till mark, morgongåvor, faderskap och liknande.

Det är själva källan till prinsessbröllopsrapporterandet. Media ska bekräfta att det faktiskt har ägt rum.

av hjärnbarken 9 juni 2013, 19:24

tack.

DN har alltså återigen flyttat Rocky till dn.se och tagit bort kommentarsfunktionen. Pastan-bloggen verkar vara nedlagd.

Sist det blev en sån här förändring försvann alla gamla bildfiler; vi får hoppas det inte händer nu.

Ang nyhetsvärdering så är ju prinsessbröllopet märkligt. Alla visste i förväg att det skulle ske, och det skedde precis som förutsett. Ändå slås det upp som en stor nyhet.

av vitkor 9 juni 2013, 19:00

Snyggt jobbat Vitkor!

av Seven of Nine 9 juni 2013, 18:09

Heja vitkor!

(Men... vad hände med soffan med två schäslonger?)

av hjärnbarken 9 juni 2013, 17:56

test

av vitkor 9 juni 2013, 17:48

@kellermannen

Publicerad 15:35, 8 juni 2013

Jag gillar när det är helikoptrar över stan, för det känns som man bor i Compton. Tills ens homie förklarar att det är pga prinsessbröllop.


@kellermannen

Publicerad 12:28, 8 juni 2013

Perfekta uppladdningen inför hårdrocksommaren! Potentiellt farlig länk


Rocky 8 juni

Publicerad 8 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: ågren
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3051

är "den rakade fågeln" ett nytt kodord?

av Per Kele 10 juni 2013, 05:38

@kellermannen

Publicerad 11:42, 7 juni 2013

Glömde fira nationaldagen igår. Googlade 7 juni för att se om det fanns nåt att fira idag. Norge firar att de inte längre är Sverige.


Rocky 7 juni

Publicerad 7 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: efterfest
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3050

Inga kommentarer

Rocky 6 juni

Publicerad 6 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: allergi, mat
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3049

Inga kommentarer

Rocky 5 juni

Publicerad 5 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: allergi, gluten
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3048

Inga kommentarer

Rocky 4 juni

Publicerad 06:00, 4 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3047

Ker, jag vet att han provocerar mig med flit - antingen för att han har tråkigt eller för att han känner sig lite arg och vill ha utlopp för det. Prima underhållning och katharsis att gräla med mig!

av hjärnbarken 9 juni 2013, 16:44

©viktkor-du lär dig snart vart lederna går-ta en tur till Drottningholm med båten.
©johan-scharlakansfeber,lunginflammation, halsböld osv-why?
Hjärnb gå inte på Kjehs larviga provokationer hela tiden -han kan inget och vill inget utan låter andra göra jobbet så han kan fortsätta vara sitt trista jag och låtsas vara intresserad av att ha ett liv.Eller också har han en morsa som han inte klarar av.

av ker 9 juni 2013, 16:00

Stackars vitkor! :)

Jag bor i stan och här var det hur lugnt som helst. Tror hysterin var rätt geografiskt begränsad.

av hjärnbarken 9 juni 2013, 15:24

satt vid vinterviken igår, pratade i telefon: "ja, jag försöker undvika bröllopshysterin inne i stan". en minut senare smattrade helikoptrarna in över berget och båtkaravanen med hysteriska rojalister fyllde klubbfjärden.

av vitkor 9 juni 2013, 15:18

har ni inte lärt er av historien? några dagars frånfälle följs alltid av en återuppståndelse innan vitkor återvänder till "molnet".

ska kolla på det idag!

av vitkor 9 juni 2013, 15:10

Hej vitkor, hur ska fortsättningen bli?

av hjärnbarken 9 juni 2013, 14:19

Jag har gjort läxan i alla fall och läst. Båda får 3+ av fem, dvs något lite bättre än medel i genren.
Mina kommentarer är bättre läsning.

R och Magica? Ja då får de väl släppa något nytt snart!

av KJEH 9 juni 2013, 09:50

kom igen nu henskor. poängen var väl iallafall att vi skulle oja oss åt rocky och magica o hur de är perfekta för varann. två dryga pratmakare. jättebra sängkamrater.

av pierre 9 juni 2013, 07:55

KJEH och hjärnbarken, läs debatten i DN angående feminismen i Danmark och Sverige ...

Först ut den onde dansken:

klockren://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/kare-svenskere/

... följt av den onda svenskan:

klockren://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/vi-tolererar-inte-dansk-sexism/

av Per Kele 8 juni 2013, 12:08

Du kan ju börja med att faktiskt läsa och förstå vad jag skrev nedan. ;)

av hjärnbarken 8 juni 2013, 08:25

ÅH KONTRÄR - som jag sa jag är beredd att lyssna, jag dömer ingen, du får gärna berätta !

Min enda förutfattade mening(som inte har med vetenskap att göra) är alla människors lika värde.

av KJEH 8 juni 2013, 00:15

Det är väl ingen idé att berätta något för någon som redan är övertygad om att han har alla slutsatser? Dvs, motsatsen till en vetenskapligt lagd person.

Dessutom är du inte alls en allas-lika-värde-guy, eftersom du dömer ut alla feminister - enligt din egen definition av ordet - rakt av utan att lyssna på dem eller väga deras argument.

av hjärnbarken 7 juni 2013, 23:32

Nej jag har inte läst Society for Cutting Up Men.
Jag har i och för sig inte läst Mein Kampf heller.
Känns liksom som waste of time.
Jag är liksom mer vetenskapligt lagd, alla människors lika värde-kind of guy.
Och intelligent.

Du kör ditt race, men det finns en anledning, du får gärna berätta så vi förstår dig bättre.

av KJEH 7 juni 2013, 23:04

@Kråkan: Hon säger att hon känner sig slampig för att hon gick tillbaka. Alltså att hon knallade tillbaka utan att ha behövt övertalas. Alltså ursäktar hon sig med att Mange sa till henne.

Konstig inställning, men tydligen vanlig. Stötte aldrig på den förr, men nu finns det yngre män som tycker att kvinnor som visar att de gillar sex är slampiga. De vet att det är fel, men det känns så lik förbannat. "Vill en tjej ligga med mig är hon en slampa", sa någon komiker.

Och folk trodde de hade utrotat de där fånerierna under den fria kärlekens tid! Nu, tjohej, är den tillbaka, och med den följer allsköns kvinnofärakt och självförakt och annat tjafs.

av hjärnbarken 7 juni 2013, 22:50

@hb
Hon känner sig bara slampig för att det inte blev nåt? Eller?
Men sen ser vi bara det som står i strippen.
:-)

av Kråkan 7 juni 2013, 21:17

@Kråkan: Fattar fortfarande inte varför Magica gick tillbaka och varför hon känner sig "slampig". Det är väl skit samma vad pippin säger? Och om hon nu hade lust att krypa ner bredvid pratmakaren, än sen? Förstår mig inte på dagens viktorianska ungdom.

av hjärnbarken 7 juni 2013, 20:41

Sanningen var ju att jag INTE ville skriva om hett vatten - långt mindre att strimla folk - och jag har öht aldrig läst the Scum manifest! Har du?

av hjärnbarken 7 juni 2013, 20:35

En titt in i framtiden(fy mig!):
Potentiellt farlig länk

av Kråkan 7 juni 2013, 20:03

Som vanligt umgås barken lite vårdslöst med sanningen.
Det var ju barken som skrev om hett vatten och barkens favoritfeminist som skrev boken Society for Cutting Up Men (SCUM Manifesto). Båda är för övrigt kvinnor så vitt jag förstår.

av KJEH 7 juni 2013, 19:58

Typiskt killar. Här pratar man om ett glas kallt vatten, och genast kommer två blodtörstiga karlar och pratar om att strimla och brännskador.

av hjärnbarken 7 juni 2013, 17:11

äh. kjeh. löjligt. andra gradens brännskador är var gränsen går.

av pierre 7 juni 2013, 16:38

Äh, löjla dig inte.

av hjärnbarken 7 juni 2013, 15:44

Hon kan kanske strimla honom?

av KJEH 7 juni 2013, 15:07

Lite kallt vatten är vad egotrippade och tråkiga män förtjänar i vissa situationer där de borde visa lite allmän hövlighet... ;) Och jag hade faktiskt inte hjärta att skriva att hon skulle hälla hett vatten på honom!

av hjärnbarken 7 juni 2013, 11:29

Jag trodde det var när folk var för upphetsade som de behövde kallt vatten över sig för att lugna ner sig. Men vattentortyr kanske är vad män förtjänar när de inte ställer upp?

av RGE 7 juni 2013, 10:32

Visst ja, så slutade det. Varför Magica skulle gå tillbaka bara för att Mange sa det is beyond me. Hade hon några egna förhoppningar, kom de i alla fall på skam.

Häll ett glas kallt vatten över Rocky, gå hem och gör något roligare, är mitt råd.

av hjärnbarken 7 juni 2013, 09:54

Potentiellt farlig länk

av Kråkan 7 juni 2013, 07:52

Ha ha ha
Skön stripp idag.

av Kråkan 7 juni 2013, 06:52

tack bson!

Tva toppstrippar i rad!

av Herr Rosa 7 juni 2013, 05:46

<3 bson.

Grymt bra stripp där, bakpotatisen. Insiktsfull.

av Pierre 7 juni 2013, 05:22

Snyggt Bson!
'Bakpotatis med McFlurry', jomenvisst såna har jag sett alltför många bara i dag.

av Seven of Nine 6 juni 2013, 18:14

Kellerman är bra, en sån detalj som att kapa mange i ruta 2 medans han pratar med ungsnyggtjejen.

Ker: varför fick du penicillin?

av Johan 6 juni 2013, 15:04

åh nej inte nu igen! rocky verkar ha flyttat från pastan.

av vitkor 6 juni 2013, 11:18

det kanske är semester mellan hägg och syren?

av ker 6 juni 2013, 09:02

Nationaldagen firas med socker. Synd att Rocky pratar på för Kråkan försvann från bordet? Eller är hon med i mobilen?

av Bakpotatis 6 juni 2013, 07:22

Vitkor kanske är sjuk? Hur mår du, vitkor?

av hjärnbarken 6 juni 2013, 06:22

This is the end...

av KJEH 6 juni 2013, 00:14

Trasig Rocky på vitkor idag? Dagens strip går att se via dn.se

av Tomte 5 juni 2013, 20:50

kul bro-man brukar känna skillnad efer 2 veckor men ibland tar det längre tid om man äter annan medicin som kan ha platåeffekter på 2 månader t ex levaxin-obs folk som äter levaxin känner inte till att de ofta blir glutenintoleranta-ine av medicinen utan av sjukdomen

av ker 5 juni 2013, 17:32

Tack för informationen, ker. Ska försöka med en "vit" månad.

av bro' 5 juni 2013, 09:52

dragsill - haha!

av ker 5 juni 2013, 09:50

@hb -det är gluten som betyder klister och fungerar som det, i alla fyra sädeslagen,tex råg (i Faluknäcke)korn vete havre. Ibland missförstånd om havre-man kan äta havre om det står glutenfri på paketet dvs har inte malts på ställen där man maler annat mjöl. Verkar dock som vete är den farligaste som ALLA bör äta så lite av som möjligt-jag är alltid misstänksam mot varor som är billiga och som tillsätts som filler i allt! Öl innehåller gluten och bryggerijäst vilket många heller inte tål.OBS man dör inte direkt om man äter gluten men hela systemet sätt ur funktion och man mår dåligt på massor av sätt-trötthet därför att det blir näringsbrister,magen kan inte ta till sig vitaminer eller mineraler osv

av ker 5 juni 2013, 09:47

Magica och de tre små dvärgarna.(Mange pratar med Magica i ruta två.)
"Hej hå, hej hå, vi hem till stugan gå..."

av hjärnbarken 5 juni 2013, 08:59

OBS! Mår man dåligt ska man självklart gå till doktorn, oavsett om man är ung eller gammal. Eller man eller kvinna.

av Tomte 5 juni 2013, 00:38

De bara tror att de är hypokondriker.

av KJEH 4 juni 2013, 22:22

Gå till doktorn varje år som ung man? Låter mer som hypokondri.

Såg en kul sketch om en hypokondriker igår. Neeson och Gervais var inblandade.

av Tomte 4 juni 2013, 17:23

this just in on Aftonbladet

"Zlatan glutenintolerant
-Jag trodde jag skulle dö"

"Kikki: Jag tycker så synd om Zlatan"

"Robinson Robban: Många av mina barndomspolare dukade under i glutenträsket"

av Per Kele 4 juni 2013, 15:43

Hur är det med gluten i Falu Rågrut, ker?

av hjärnbarken 4 juni 2013, 12:31

Nej.

Homeopatmedicin kan inte fungera.

av Dragsgill 4 juni 2013, 11:24

tester säger egentligen bara hur långt de har utvecklat testerna,det är lite tur om de utvecklat förmåga att se vad som stör din fysik-därför kan även homeopatmedicin och diverse alternativ också fungera.

av ker 4 juni 2013, 09:37

jag har troligen varit glutenintolerant sedan magen förstördes av pencillin när jag fick massor av det som barn- det var aldrig någon läkare som föreslog att testa, det var jag själv som provade och upptäckte att alla mina fysiska problem försvann. Inte behöver man läkemedelsbolagens tester då- det är bara att köra. Så småningom lär sig läkarna.

av ker 4 juni 2013, 09:34

ursäkta seven ägnar du dig åt näthat eller är du bara korkad?

av ker 4 juni 2013, 09:32

Vafalls, är Ason inkontinent? Att hon har problem med karlar visste vi, men att omständigheterna var av så generande anledning!

av Seven of Nine 4 juni 2013, 07:55

hytta med naven ar aldrig fel

av Herr Rosa 4 juni 2013, 07:11

Den här strippen skulle intoleranta ason se!!

av KJEH 4 juni 2013, 06:48

@kellermannen

Publicerad 12:15, 3 juni 2013

@JonHaegland Jag kommer snart till Norge och ställer allt som är fel till rätta.


Rocky 3 juni

Publicerad 06:00, 3 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: skitkul, toa
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3046

Faktiskt första gången som jag ser Kellermannen tappa känslan för svenska språket. Säkert bara en gång på tusen det händer.

av KJEH 3 juni 2013, 23:09

hjärnbarken: Hela paketet kommer att gå åt!

av Tomte 3 juni 2013, 21:32

Tomte: Till skillnad från Rockys små korta kärnfulla yttranden då?

ker: Rocky tror nog (helt korrekt) att det bara han själv som oroar sig för sina toalettbesök.

av hjärnbarken 3 juni 2013, 16:16

Mange tänder en ny dirrrekt. Han anar att det lär komma en lång utläggning som svar.

av Tomte 3 juni 2013, 12:35

lite bergmansyndromet? Är det ett sätt att ha makt-alla ska oroa sig för om du kan gå på toa? potträning som gått ut på att du fick uppmärksamhet bara då- eller schartauanskt präst snikenhet om renlighet? Kombinerat med snålhet mot andra?

av ker 3 juni 2013, 10:58

Per Kele: Jag tror du har en hemlig crush på feminister, så mycket tid och tankar som du ägnar dem! ;)

Antagligen finns det en i din närhet som du går och trånar efter - förgäves. Så nu avskyr du ALLA feminister utan undantag.

av hjärnbarken 3 juni 2013, 09:10

Puncshlajnen i ruta #5, "jobbar för feministiskt initiativ och har en blogg"

av Per Kele 3 juni 2013, 07:56

En riktig skitstripp!

av Seven of Nine 3 juni 2013, 07:52

Rocky 2 juni

Publicerad 06:00, 2 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 534

jag är här det är andra som vill åka-dom jobbar-och flyget är ännu mer fullt

av ker 3 juni 2013, 10:53

Ta flyget en vardag, ker. Det tar ju en hel jäkla dag att åka båt. Lämna bilen på Gotland.

Flygsidan packar också ihop ibland, men man kan ringa och de fixar det. Flygtid 35 minuter från Bromma.

av hjärnbarken 2 juni 2013, 21:44

kul det var högt i tak annars hade inte bubblan fått plats. Destination gotlands bokningssida suger -nu har den packat ihop totalt eftersom fler än två vill åka båt till helgen!

av ker 2 juni 2013, 19:59

Vilken vidrig liten vers, "Real".

av hjärnbarken 2 juni 2013, 19:32

När natten går mot morgon
Magica blir kåt
Hon drar så med sig Rocky
Villig het och våt

När morgonen sen kommer
Hon ångrar nattens fest
Ett samtal till polisen
Snart sitter Rocky i arrest.

av Real 2 juni 2013, 19:19

När natten går mot morgon
de fyra sitter där
och pratar lätt och stillsamt
om allt som finns och är.

Var ligger de och sussar
när klockan slagit sju?
På fina soffan med schäslong?
Det undrar jag nu.

av parnassen 2 juni 2013, 12:27

Öl direkt ur bürken.

av hjärnbarken 2 juni 2013, 12:22

Hon hade alltså rött hår, trodde det var svart.

Mange får nöja sig med Löwenbräu när de vuxna dricker vin.

av Tomte 2 juni 2013, 11:44

Kul att Magica hängde med. Men det är inte sug i blicken, Kele, det är fyra drinkar och fem cigg och sömnighet. Hon halvtittar upp i taket. ;) Ser i alla fall ut att vara nöjd med att Rocky kommit in på allergispåret.

Stannar hon kvar eller ej? Tror hon är för sömnig för att åka hem.

En sak som fascinerar med Kellerman är att nästan allt han ritar har något prydligt och oskuldsfullt över sig, oavsett vad det är. Nu sitter de där som fyra ordentliga elvaåringar i (söndags)skolan.

av hjärnbarken 2 juni 2013, 11:37

Lättritat boende om inte annat. I ett annat hörn står den lättritade soffan. Kul att Magica följde med (dessa tre fantastiska män) hem.

av rådd 2 juni 2013, 11:09

Trevligt boende, extremt högt i tak (5-6m) och Piet Heins inspirerat bord?

klockren://www.matematiksider.dk/piethein.html#bord

av Per Kele 2 juni 2013, 10:59

Tänk på att du är kreativ !

av Ker 2 juni 2013, 09:19

@frågvis: koden!

av Ker 2 juni 2013, 09:17

Vad står det på kylskåpsdörren?

av Frågvis 2 juni 2013, 08:20

Skönt sug i blicken på tjejkråkan. Är det fågelkärlek på gång?

av Per Kele 2 juni 2013, 08:08

Rocky 1 juni

Publicerad 06:00, 1 juni 2013

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3045

Har motsatta problemet. Mår direkt fysiskt illa utan bröd och massor av socker och choklad och kolhydrater. Låter ju lite hejsan, men det blir strul med att få i sig nyttiga grejor.

av hjärnbarken 1 juni 2013, 23:15

jag har ätit glutenfritt sedan 93 inget att välja på annars hade jag varit död för min medicin tas via magen och det funkade inte med gluten

av ker 1 juni 2013, 22:50

vilken konstig stripp. är det meningen att man ska tycka illa om rocky? kan absolut vara matallergi, första symptom är maguppfuckning. Jag har en lätt nötallergi som inte besvärar, men jag blir lite yr och ibland illamående. Samma grej som rocky här "min mage blir uppfuckad ibland", sen tog jag ett allergitest och jovisst!

av pierre 1 juni 2013, 20:12

Jag tycker Rockys sista rutan replik är på spiken! En höjdare rentav i sin dubbelbotten!

av ker 1 juni 2013, 11:11

Om Rockot vetat att han är glutenintolerant hade vi väl haft en serie strippar om det för länge sen?

Men han måste förstås ha en kul replik i sista rutan, annars blir det ju ingen serie. Thorry!

Magica - sätt på dig jackan, det är kallt!

av hjärnbarken 1 juni 2013, 09:55

@Rocko: svar: nej

av bro' 1 juni 2013, 09:52

Hem och testa, Rocky. I st f att stå där och ge dumma svar. Hoppas det funkar.

av hjärnbarken 1 juni 2013, 09:17

Magica har en poang.

av Herr Rosa 1 juni 2013, 09:11

Ja hur kommer det sig att inte folk testar innan de opererar bort tarmarna och får påse på magen?? Besvärligt? Ja tacka mjöl o sockerindustrin lobbyisterna i EU

av Ker 1 juni 2013, 09:00

Snälla snälla snälla saker! Händ!

av Herr Melin 1 juni 2013, 08:31