klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Tack alla som kommenterat, och även ni som smygläst. Nu tycks det vara över, efter 8 år här, utöver de tidigare på pastan. / vitkor

Rocky 26 maj

Publicerad 26 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3985

Självklart åsyftar jag Grekland och Rom före kristendomen ens kom in i bilden. Rom blev ett skithål rätt snabbt när Kristendom avkriminaliserades.

av Björne 26 maj 2017, 20:40

@Björne som hänvisar till det antika Grekland och Rom. Vi ska alla glömma förföljelserna mot kristna och senare - i Italien - mot judar. Romerska katoliker gjorde processen kort med protestanter…… Bevare den 'galax' som ska styras av 'ny-romare'!

av ohistrionikern 26 maj 2017, 20:30

db: Empati och värme kommer inifrån, därför att man är en anständig person med hjärta. Det är inga pengar som man betalar något med.

av kork 26 maj 2017, 18:51

db: Nu får herrn bestämt sätta på sig läsglasögonen och läsa sina egna inlägg innan du anklagar mig för att blanda bort korten. Följande är ett verbatim citat:

"Deras guldålder betydde ju egentligen bara att de var i paritet med väst"

Väst! Det är du som snackar om Västeuropa. Försök inte komma efteråt och säga att du menade något annat – du har redan blandat bort hela kortleken.

Resten av ditt inlägg är för virrigt för att ens bemöta. Korstågen ledde till Europas guldålder? Där finns en fullkomlig avsaknad av kausalitet. Korstågen var inte dåliga för att de var blodiga, vem bryr sig? De var dåliga för att de var fullständigt missriktade och sprungna ur kristen religiös fanatism.

Är du för eller emot att döda i religionens namn? Om du svarar "det är okej så länge det är min religion som gör det" är du inte bättre än Abu Bakr al-Baghdadi.

Jag välkomnar dig istället över till den ljusa, upplysta sidan, vi som står på det antika Greklands och Roms sida. Vi som svarar "nej absolut inte, men vi tvekar inte att försvara oss mot väpnad religiös fanatism". Tillsammans kan vi styra galaxen.

av Björne 26 maj 2017, 16:48

"värme och empati kräver att man gjort något för att förtjäna det!" Haha, det var roligt!

av egon 26 maj 2017, 13:36

kork: värme och empati kräver att man gjort något för att förtjäna det!

av db 26 maj 2017, 12:45

Björne: Absolut, kommunisterna var Hitlers dödsfiende och västmakterna blev ju väldigt förvånande över Molotov-Ribbentrop-pakten. Men att de var dödsfiender betyder ju inte nödvändigtvis att de är väldigt olika sinsemellan. De värsta fienderna tenderar ju ofta att vara de som är mest lika varandra - då blir det viktigare att betona små detaljer (jämför två fotbollslag från samma stad).

av db 26 maj 2017, 12:44

Björne: Konstigt argument kring korstågen. Och märkligt nog, om man ska tro din historieskrivning, så ledde ju korstågen till Europas guldålder ett par hundra år senare (en digerdöd kom emellan).

Till skillnad från ISIS så lyckades ju korsfararna hålla väsentliga delar av Det Heliga Landet under en substantiell tid. Finns väl heller ingen anledning att tro att deras krigsföring var brutalare än någon annan som var samtida. Också en skillnad mot ISIS.

Försöker du medvetet blanda bort korten? Jag skrev att kalifatet kom ikapp Konstantinopel men du jämför med Västeuropa. Senast jag kollade låg inte Konstantinopel i Västeuropa, däremot låg det i Europa och var en del av den europeiska kulturella sfären, med ursprung i antiken.

Kan du precisera dessa framsteg?

Vadå tillfälliga erövringar? Östrom existerade i över tusen år och var ett imperium fram till åtminstone fjärde korståget, vilket, som av en händelse, är nästan samtida med mongolernas skövling av Bagdad.

Av någon anledning nämner Tredje Riket? Ker skrev att "nassar gillar att bygga murar". Du borde kanske läsa inlägget jag besvarar innan du ramlar av din höga häst.

Ja, jag känner till många nazisters kritiska syn på framförallt katolska kyrkan eftersom den sågs som ett hot mot deras makt. Och?

av db 26 maj 2017, 12:40

Den vanliga värmen och empatin här bland kommentatorerna, ser jag.

av kork 26 maj 2017, 11:34

Låter inte som symbios, direkt...
Såg idag på väg till jobbet ett drama i naturen när det blev catfight mellan en gräsandshona och en sothöna i sjön jag passerade. De nykläckta gräsandsungarna måste ha fått men för livet (vilket inte gör så mycket eftersom deras liv inte är så långa).

av Rille 26 maj 2017, 07:57

Öppna munnen så flyger det stekta finkar (inte sparvar) direkt in. McDonald släng dig i väggen!!!

av schlaraffig 26 maj 2017, 07:34

fniss, klockrent

av Per Kele 26 maj 2017, 01:38

Ren klocka ren klock klock tick tock ren ren håll sverige rent klick klock ren ren

/Per Kele

av Björne 26 maj 2017, 01:29
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 25 maj

Publicerad 25 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3984

@ db
Tja de byggde åtskilliga - runt de judiska uppsamlingsplatserna i alla större städer. Och runt alla fångläger och stadsgetton och tvångsarbetsplatser läs om Förintelsen -googla!

av Ker 27 maj 2017, 08:26

@db: du hade eventuellt en fråga till mig för ett par dagar sedan men den var förmodligen till någon annan då jag inte skrivit den dagen. Men om den var till mig får du gärna ställa den igen och formulera den så jag förstår den.

av KJEH 26 maj 2017, 08:35

Ja @björne, du har väl rätt i att Hitler var pervers (eller smart?) nog att skriva på en pakt 'för all framtid' med den han avskydde.
Däremot känner jag att du har misstagit dig i fråga om historiekunnande. Mitt kunnande är sannolikt inte EN procentenhet av ditt utan minst två (2)!

av ohistrionikern 26 maj 2017, 07:31

Det blir alltid pinsamt när kvasibegåvade tror att de kommer med "klyftiga" instick i debatten. Om du hade 1 % av mina historiekunskaper hade du genast insett att Hitler avskydde även Stalin, alldeles oberoende av Sovjetunionens ateism.

av Björne 25 maj 2017, 15:41

@Björne:
Ja, Hitler fullkomligt avskydde kristendomen. Stalin och hela hans regim var ju ateistisk! Kanske inte så konstigt att de två slöt en pakt 'för evigt' mellan Sovjet och Tredje Riket 1939.

av historisk 25 maj 2017, 15:30

db: Besvarar tre av dina citat:

"Östrom stagnerade från och med runt år 1050 pga korstågen"

Korstågen ja, ett av de starkast lysande exemplen på Europas tveklösa efterblivenhet under denna period. Tycker du det låter intelligent att utarma hela sin kontinent på resurser, människor och soldater för att marschera 500 mil och erövra ett område bara för att det står i bibeln? Och plundra kristna Konstantinopel lite av bara farten? Korstågen är historiens kanske mest missriktade kraftansamling som står i direkt paritet med ISIS. Islamska staten och korstågen är två sidor av samma efterblivna mynt som driver människor att döda i religionens namn.

"Deras guldålder betydde ju egentligen bara att de var i paritet med väst"

Detta är ett relativistiskt påstående utan grund; bevisen pekar åt det motsatta. Mycket ny mark bröts inom utbildning, läkemedelskonst, yttrandefrihet, kultur med mera som vid den tiden saknade motstycke i Västeuropa. För att få en grundläggande uppfattning kan du börja med att titta på artikeln Islamic Golden Age på wikipedia.

"Du borde dubbelkolla din uppskattning av Bysans befolkning"

Jag syftade givetvis till Bysans faktiska befolkning och inte tillfälliga erövrade områden vars ociviliserade befolkningar kuvades under kolonialt styre. Det rörde sig mer om ett påtvingat våldsmonopol än integrerade områden. Belisarius tog Italien men höll det bara i några år innan barbarerna kastade ut östromarna igen.

Till sist vill jag tipsa dig om att du bör släppa din dikotomiska världsbild; du behöver inte krama kristendomen bara för att du ogillar Islam. Eftersom du av någon anledning nämner Tredje Riket (som jag knappast ser som något ideal) kan jag upplysa dig om att Hitler fullkomligt avskydde kristendomen privat. I personliga konversationer nedtecknade av Martin Bormann kan man bland annat läsa att: "Within the transcripts, Hitler speaks of Christianity as "absurdity" and "humbug" founded on "lies" with which he could "never come personally to terms". Hitlers plan var att avskaffa kristendomen i Tyskland efter kriget.

Religion är en pest i alla dess former, sedan är det bara en fråga om vilka religioner som lyckas härbärgera sin efterblivenhet någorlunda inbördes (modern kristendom till exempel) och vilka som till stor del är aktivt fientliga mot icke-följare (Islam till exempel). Någonstans däremellan finns scientologerna.

av Björne 25 maj 2017, 13:37

Kork och Ker: Alla vuxna som betalar skatt (inkl jag) är skyldiga. Inga ursäkter.

Kork - ser inte ditt motargument mot "låt dem slå ihjäl varandra". Borde för övrigt gälla fler, hägna av ett fält och låt fotbollsfans, "gatugäng" och liknande göra upp en gång för alla. Förhoppningsvis skulle det leda till ungefär samma resultat som slaget vid Kurukshetra.

Skillnaden mellan Mexiko och MÖ är att mexikaner i huvudsak har en positiv bild av USA. Oklart varför man vill avvisa sina vänner. Däremot är det mer naturligt att undvika självvalda fiender.

Ker - kan du citera något som styrker det du säger om min kvinnosyn? Jag håller inte andan.

Av ren nyfikenhet, vilka murar byggde nazisterna? Jag förknippar murar mer med romare, kineser och kommunister.

av db 25 maj 2017, 12:35

Ruski: Större problem för folk i MÖ ja, men inte för oss i resten av världen. Hinduer, buddhister, "naturtroende" osv bombar inte, i alla fall inte utanför det faktiska konfliktområdet.

av db 25 maj 2017, 12:25

Björne: Ja jag förnekar din historieskrivning. Vad tror du Östromarna höll på med från Västroms fall till Konstantinopels fall? Eldade upp alla böcker som skrevs under antiken?

Det handlar snarare om att Östrom stagnerade från och med runt år 1050 pga korstågen vilket gjorde det möjligt för muslimerna att komma ikapp, Deras guldålder betydde ju egentligen bara att de var i paritet med väst, och helt logiskt innebar det att den naturvetenskapliga frontlinjen flyttades fram både i öst och väst under den här perioden (ungefär som att den flyttas fram i USA, Europa, Japan mfl i nutid).

Du borde dubbelkolla din uppskattning av Bysans befolkning

Potentiellt farlig länk

I vilket avseende överskattat jag Bysans? Hur många invånare hade Bagdad jämfört med resten av den islamska världen? Jag påpekar att det fanns en fyrbåk i den kristna världen som inte hade några problem med att mäta sig med sina muslimska motparter. Bara för att Säffle är efterblivet betyder det inte att Stockholm inte går att jämföra med Wien eller Amsterdam.

av db 25 maj 2017, 12:22

Australopithecus afarensis och africanus hade väl 'kommit på något' - liksom Homo habilis - för 3 - 4 milj år sedan.

av renklockan 25 maj 2017, 07:47

får hon aldrig sova, stackaren

rätt så mystisk kommentar från stranger, typ helt emot alla principer som Darwin har lärt oss, eller så konfirmerar hen helt enkelt teorin

och så naturligtvis, klockren stripp

av Per Kele 25 maj 2017, 03:46

Människorna skulle inte ha överlevt i fem minuter om inte djur var så lättlurade. Att jaga är skitsvårt om man inte använder fällor, men då blir det plötsligt nästan pinsamt lätt, dom bara klampar rakt in.

av Stranger 25 maj 2017, 01:22
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 24 maj

Publicerad 24 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3983

För att inte tala om skvadern!

av kaskelot 24 maj 2017, 22:33

fy fan va drygt att ha honom tjatandes när hon är på avtändning, stackare

av Per Kele 24 maj 2017, 21:22

Ända sedan Fria Tider stängde sitt kommentarsfält ränner det runt trolltyg lite varstans. Gud hjälpe oss normisar den dagen Flashback packar ihop...

av pfft 24 maj 2017, 20:09

db:Tack för försöket men jag tror jag inväntar svar från F.FoFjantarn. Jag hade förväntat mig ett mer kvalificerat inlägg. Din lösning känns som om den kan ge större problem än de vi har idag.

av Ruski troll 24 maj 2017, 19:19

Tunisien har gått från teknokrat- till koalitionsregering. Positiv utveckling! Jämför med ena grannen Algeriet som har ett lågintensivt inbördeskrig och andra grannen Libyen som knappt ens är en fungerande statsbildning.

av a-vårare 24 maj 2017, 19:02

db: Förnekar du att den muslimska världen hade en omvittnad storhetstid? Islams guldålder är ju för tusan ett begrepp som varit välkänt i hundratals år och inget som Twitter-vänstern kommit på i förrgår om du trodde det. Är du historierevisionist?

Bysans må ha varit det kristna Europas starkast lysande stjärna (mycket tack vare bevarade romerska, icke-kristna ideal) men du överskattar dess betydelse. Bysans hade som mest 5 miljoner invånare när Europa hade 100 miljoner. Hela det kontinentala Europa plus England och Norden var betänkligt efterblivna när kristendomen stod på toppen av sin makt. Snacka om Konstantinopel-centriskt av dig att blunda för 95 % av Europa bara för att det passar din agenda.

För det tredje förstår jag inte varför du ens apostroferar mig när jag håller med om att Islam i dagens värld är efterblivet och borde behandlas som pesten. Då talar jag om religionen, inte människorna. Människornas efterblivenhet beror på i hur hög grad de följer Islam (och till viss del Kristendom, även om Islam muterat i en långt aggressivare riktning som i nuläget är en fara för den civiliserade världen).

av Björne 24 maj 2017, 18:45

Tunisien är på flera sätt bättre än grannländerna, men inte riktigt demokratiskt.

av kork 24 maj 2017, 18:05

@kork: Tunisien är väl demokratiskt? Nobels fredspris i åtanke!

av a-vårare 24 maj 2017, 15:58

Men jestanes, chilla. Ingen har sagt att den muslimska världen är överlägsen, även om det är sant att islam hade en sorts upplyst storhetstid ett bra tag, och den s k kristna världen är inte heller överlägsen - titta på apartheid, amerikansk rasism, drönare, Irakkriget som var en helt ekonomisk fråga med hundra tusen döda (eller fler).

Alltså blir man tvungen att nyansera sig. Nej, det finns inte en enda muslimsk stat med demokrati, vilket främst går ut över de egna invånarna, och för närvarande kommer de absolut flesta terroristerna ur islamistiska led. Sant. (Vi har också haft irländsk-katolska terrorister och extremvänsterterrorister.)Men kvinnor och barn i dessa teokratiska muslimska länder, och en hel del män, har inte röstat för detta på något sätt.

"Låt dem slå ihjäl varann" - jo, det har man tycks i många krig, och det finns också psykopatiska företagsledare som skövlar natur och förtrycker vanliga människor å det ruskigaste.

db, du låter definitivt som en trumpist med SD-sympatier och en enorm ilska.

av kork 24 maj 2017, 12:31

db du kan söka jobb hos Trump han gillar också att bygga murar! Israel också- och nassarna. Och murar runt kvinnorna som inte får lämnas utan manlig tillåtelse.

av Ker 24 maj 2017, 11:30

Ruski: du frågade inte mig, men du får min lösning ändå. Bygg en mur runt Mellanöstern. Låt dem ha ihjäl varandra. Flygbomba dem med preventivmedel. Den dagen USA inte behöver olja längre tror jag det, om situationen inte förändrats, kommer ske. Och oljan kan nog vara överspelad om tio år

av db 24 maj 2017, 11:04

KJEH: Det är väl deras eget problem? Hur mycket brydde du, eller dina föräldrar, dig/sig om The Troubles? Kände ni skuld över det som försigick? Knappast va?

av db 24 maj 2017, 11:01

KJJ: Varför ska vi inte vara motståndare till (andra) religioner? Det måste bli ett slut med toleransen. Folk som ägnar sig åt vidskepelse ska skämmas över det, inte stå upp på öppna möten med politiker och "Jag är muslim". Ett sådant uttalande borde vara lika skamfyllt som att säga att man gillar incest.

av db 24 maj 2017, 10:58

Björne: sluta återupprepa myten om muslimska världens överlägsenhet. Det är en väldigt Rom-centrisk världsbild. Bysans föll inte förrän i mitten av fjortonhundratalet och var en del av den europeiska kristna världen. Notera också att da Gama, Magellan och Columbus alla var kristna.

Så ja, nuvarande Frankrike och Spanien hade en "svacka" under medeltiden men du kan inte extrapolera det till hela den kristna världen.

av db 24 maj 2017, 10:56

Genforskning genbanker kloning och snart är alla här. Men vi måste ha balans och den kan inte bygga på maktordning för det innebär krig o våld utan på behov o balans.

av Ker 24 maj 2017, 10:35

Dronten, garfågeln och uroxen - vart tog ni vägen. Inte ens kvaggan blev kvar!

av relativist 24 maj 2017, 08:01

Trodde Rocky hatade Black Eyed Peas.

av sona 24 maj 2017, 07:12

Vår deadline är 2050.

av Demography is destiny 24 maj 2017, 06:01

Enjoy it while you can, dom är snart utdöda. Fast det är väl vi också, relativt sett.

av Stranger 24 maj 2017, 03:09

meh

av lurker 24 maj 2017, 03:04
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 23 maj

Publicerad 23 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3982

När är nog nog, när är mycket för mycket? ALDRIG! Vi tar plusmenyn till suicidal solidaritet.

av Powell was right 24 maj 2017, 06:26

Det finns inga lösningar, om ni nu inte är redo att kroppsvisiteras så fort ni lämnar huset.

av Stranger 24 maj 2017, 03:08

F.FoFjantarn: Låt oss leka med tanken att din analys är riktig. Hur ser din lösning ut?

av Ruski troll 24 maj 2017, 00:19

Tänk att extremisterna försöker värva röstare till och med på vårt lilla forum. Det är lite lustigt, inte tu tal om annat.

av Virus 23 maj 2017, 23:22

Håller med alla- men av olika anledningar. Det kommer aldrig vara smärtfritt att lära av sina misstag. Och vi bör alla bli färre inte fler. Allt på jorden måste finnas procentuellt lika mycket. Fast i omvänd skala- mest av de minsta beståndsdelarna :)

av Ker 23 maj 2017, 19:58

lilla bubblan, om du vågar spana utanför din bubbla ser du nog att verkligheten är mer komplicerad än så (men det tvivlar jag starkt på att du har något intresse av att göra). som en tankelek, går du med på att det är lika sorgligt när det rapporteras om hundratals civila dödsoffer i jemen, syrien eller irak som dödats av usa-ledda styrkor? kan det också sorteras under extremism? (t ex sa ju Bush att gud sade åt honom att invadera irak...) (f.ö. vill jag understryka att det inte finns något kuklösare än att mörda helt oskyldiga små tjejer på en konsert. men att släppa drönare är inte heller så jäkla modigt.)

av over and out 23 maj 2017, 19:01

Anser att man bör bli omyndigförklarad samt förlora sin rösträtt som troende vuxen. Likställer med att tro på jultomten.

av Ateist javisst 23 maj 2017, 18:50

Har länge förespråkat ett ateistiskt korståg. Aldrig fått någe gehör. Tycker det är vansinnigt att exempelvis KD får influera politiken med kristna värderingar

av Ateist javisst 23 maj 2017, 18:45

Ah, och därför ska vi givetvis importera en fundamentalt fientlig grupp av krigsdugliga vuxna män. Grattis till ett floskulöst stycke falsk ekvivalens.

av FEJK 23 maj 2017, 18:42

*en del folk* ska det stå.

av KJEH 23 maj 2017, 18:41

Det kanske är den del folk som dödas i muslimska länder också, av typ, krig. Bara en tanke.

av KJEH 23 maj 2017, 17:04

Politikernas motgångar bärs solidariskt(?) av oss väljare!

av Poff 23 maj 2017, 16:23

"Jag är emot ALL sorts extremism", säger man samtidigt som endast en grupp mördar och gruppvåldtar vår befolkning en masse. Å andra sidan, att tvätta ur blod och hjärnsubstans från sitt hår efter sprängda småflickor är givetvis ett litet pris att betala för mångkulturens fortlevnad.

av Bubblan som sprack 23 maj 2017, 15:33

Åh KJJ, kan man be att få lite mer patologisk altruism, tack?

av Fjäsker, Floskler och Fjantar'n 23 maj 2017, 13:21

klockrent

av Per Kele 23 maj 2017, 13:19

KJJ: Hur kan du säga att det inte har något med religion att göra när till och med terroristerna säger att det har allt med religion att göra? Du säger dig alltså ha tolkningsföreträde framför faktiska terrorister om vad som ligger bakom terroristernas beteende?

Obs jag har inget emot Islam i sig, jag är emot religion.

av Björne 23 maj 2017, 13:03

Potentiellt farlig länk

av Business as usual 23 maj 2017, 12:44

@Move on: Kände just att jag mentalt nått min mättnadsnivå om att bry mig om att andra dör i terrordåd. Jag har bara flyttat in, att bli påkörd eller sprängd etc blabla, i samma fack som cancer och infarkt. Shit happens.
Människor bryr jag mig om, men jag är less på medias vältrande i det. dåden har dessutom ingenting med religioner att göra utan är yrkesfascisters kamp för att få oss att dela upp oss i lag och så slåss med varandra. Självklart är det krigshetsarna vi skall stå emot, inte andra religioner.
Rockys gullande med någon som inte mår bra tycker jag är ett lysande exempel på medmänsklighet i en hanterbar skala. Det här är seriekonst som jag blir glad av.

av K. J. & Jonathan 23 maj 2017, 12:41

Så sent som på 1500-talet var den muslimska civilisationen långt överlägsen den västerländska. När vi som bäst höll på att bränna häxor och klottra över antika manuskript med böner ägnade sig orienten åt att grunda universitet och främja vetenskap.

Tidslinjen över Europas välstånd kan väldigt tydligt kopplas till hur framstående kristendomen varit. Romarriket mådde som bäst när kristendom var förbjuden. Sedan gick Europa bokstavligt in i medeltiden ("medel" här åsyftar perioden mellan två framstående epoker) fram till renässansen på 1600-talet.

Nu är det samma sak fast åt andra hållet. Den muslimska världen ligger efter med råge och det hjälper inte att blunda för det. Det enda som hjälper är sekularisering.

av Björne 23 maj 2017, 12:22

kork: löjlig relativisering. Prevalensen och magnituden varierar kraftigt mellan olika religioner. Vi vet alla vilken som är värst (numera, på 1600-talet såg det säkert annorlunda ut).

av db 23 maj 2017, 12:09

@Told ya: Dumskallar förekommer inom alla religioner och med alla sorters utseenden.

Rockys fundileringar har nu börjat anta formen av ett snabel-a med knorr och extra allt. Tips: Ge helt enkelt tusan i hur folk ser ut!

av kork 23 maj 2017, 11:43

Lustigt att de använder just formuleringen #PrayFor när det är just prayande som ligger bakom alla dessa attacker. Att praya är inte mer konstruktivt bara för att det görs kristet.

Sekularisering av alla religioner är det enda rätta.

av Björne 23 maj 2017, 10:43

#PrayForParis - 7 January 2015
#PrayForParis - 13 November 2015
#PrayForSanBernardino - 2 December 2015
#PrayForBrussels - 22 March 2016
#PrayForOrlando - 12 June 2016
#PrayForNice - 14 July 2016
#PrayForGermany
#PrayForWurzburg - 18 July 2016
#PrayForMunich - 22 July 2016
#PrayForAnsbach - 24 July 2016
#PrayForReutlingen - 24 July 2016
#PrayForFrance - 26 July 2016
#PrayForOhio - 28 November 2016
#PrayForBerlin - 19 December 2016
#PrayForIstanbul - 1 January 2017
#PrayForLondon - 22 March 2017
#PrayForStPetersburg - 3 April 2017
#PrayForStockholm - 7 April 2017
#PrayForDortmund - 11 April 2017
#PrayForParis - 20 April 2017
#PrayForManchester - 22 May 2017

av Move on, nothing to see 23 maj 2017, 10:21

Invasionen fortsätter.

av Manchesterbyxor 23 maj 2017, 09:45

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan

av ... 23 maj 2017, 08:41

Och din poäng var told ya?
Jääääässsp

av Ernesto Andersson 23 maj 2017, 07:59

Under fredagen sände SVT Forum från Demokratiforum Järva i Rinkeby där man diskuterade krishantering vid dödligt våld och hur våldet i förorterna ska motverkas. När det var dags för publiken att ställa frågor reste sig en ung muslimsk afrikansk kvinna upp och anklagade "vita" svenska dagisfröknar för att vara rasister. Den muslimska kvinnan påpekade att hon mycket hellre stannar hemma med sina barn i två år än låter svenskar ta hand om dem. Andra i publiken svarade med applåder och jubelrop.

av Told ya ass! 23 maj 2017, 06:15
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 22 maj

Publicerad 22 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3981

Den elaka nissen i Bad Santa är ganska mörk !

av Blurk 22 maj 2017, 21:31

Sju sinnen, vilka då?

Syn och smak; hörsel och känsel samt lukt, flukt och tukt?

av Dyskalkyli? 22 maj 2017, 21:13

Nu är det bara så att det är en saga som handlar om att få hjälp av sina sju sinnen för att utvecklas och träda in i världen som vuxen och känna tilltro till sig själv

av Ker 22 maj 2017, 17:55

Tony Cox, låter som en porrskådis.

av hyperborean 22 maj 2017, 11:55

Potentiellt farlig länk

av Ojje 22 maj 2017, 09:08

Har faktiskt aldrig sett en svart dvärg. Har sett vita, indiska och asiater, men aldrig svarta av nån anledning

av Stranger 22 maj 2017, 07:57

Som åttonde dvärg får jag (frivilligt) sminka mig mörkmörkbrun.

av Snäller 22 maj 2017, 07:44

Tänk att det finns folk som inte orkar se medmänsklighet ens i en teknad serie.

av misterbister 22 maj 2017, 07:19

Nu när alla slutat köpa tryckta produkter kanske Rocky skulle ta och bli personlig assistent åt Edith i stället.

av systerdyster 22 maj 2017, 06:59

Bra, parodisk analys på Frankfurtskolans ättelägg:

- Vi är den mest utsatta gruppen, kvotera och inkludera oss i oproportionerliga antal.

- OK. Sorry...

- Ni gav inte efter tillräckligt, ni och endast ni kan ge uttryck för medfödd rasism. Vi kräver vår egen "safe space" på er bekostnad. Segregera er från oss pronto!

av Saltkarl 22 maj 2017, 06:56
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 21 maj

Publicerad 21 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 711

Vad kallar man en kakelugn gjord för kvinnor? Kackelugn!

av Höhö 21 maj 2017, 19:50

Eldarn: vill minnas att det mesta vi gick med var stenkol och koks på den tiden.

av Adatt 21 maj 2017, 19:50

efter fireplace season1 och 2! finns numera även fan season 1

av Per Kele 21 maj 2017, 15:24

En i varje rum på fd Östsidan

av Ker 21 maj 2017, 15:06

Det är de fortfarande i Berlin Eldarn! Och vilka ugnar! 2x1,5x2,3m

av Ker 21 maj 2017, 15:05

Då skulle ni varit med då det var kolboxar stora som hus!

av eldar'n 21 maj 2017, 07:18

Låter som något som med fördel skulle kunna fungera som skärmsläckare. Finns det sådana nu för tiden förresten? Jag kan inte riktigt se ett gäng akvariefiskar simma runt på en iphone, även om det skulle vara enormt kul. Helst med anpssning till hur man håller luren, då, så att man kan skvalpa runt med fiskstackarna.

av K. J. & Jonathan 21 maj 2017, 02:23

Finns redan, dom där Yule Log inspelningarna dom har i USA.

av Stranger 21 maj 2017, 02:13
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 20 maj

Publicerad 20 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3980

Ingen poäng med det där, krok.

av kork 22 maj 2017, 11:38

För en gångs skull håller jag med Björne.

av ykCOR 21 maj 2017, 22:57

Man uttrycker frustration över dessa ständiga kvinnliga elakheter som regnar över killar och män överallt på Internet.

Strippen visar en lessen kille som ligger på en soffa medan Edith kommer och önskar uppmärksamhet och mat i utbyte mot att umgås med honom. Hur kan detta utlösa en massa kackel-kommentarer?

Och varför tror man att allt handlar om att kvinnor är oskyldiga? Aldrig varit bedragen av någon? FYI: Kvinnans list övergår mannens förstånd.

Lite mindre fientlighet och lite mer vänlighet mot killar, seriefigurer och riktiga, vore rätt skönt att se för att man inte ska tappa förtroendet för kvinnor helt och hållet.

av krok 21 maj 2017, 15:40

Man uttrycker frustration över dessa ständiga manliga elakheter som regnar över flickor och kvinnor överallt på Internet.

Strippen visar en lessen tjej som ligger under ett täcke medan Rocky ger henne mat och pratar med henne. Hur kan detta utlösa en massa höhö-kommentarer?

Och varför tror man att allt handlar om att hon är snygg? Aldrig varit förälskad i någon? FYI: Den man blir kär i blir helt mirakulöst snygg allteftersom man gillar den mer och mer - gäller både pojkar och flickor!

Lite mindre fientlighet och lite mer vänlighet mot tjejer, seriefigurer och riktiga, vore rätt skönt att se för att man inte ska tappa förtroendet för karlar helt och hållet.

av kork 21 maj 2017, 13:01

Bevis på att hon är sann och att detta är hennes handlingar? Rocky har helt klart tagit konstnärliga friheter förr.

Hur vet man att det är personliga frustrationer?

Hur undviker man att se att man hycklar då man uttrycker förakt mot att någon uttrycker förakt?

av Bärplockaren 21 maj 2017, 02:21

Det här är en viktig strip i rockyversumet. Den är en del i en ny fas i biografin, om man inte är för petig, kanske den tredje delen. De verkliga nördarna kan säkert se fler, men för mig med bara ett förstrött intresse för den här serien, ser det ut en tredje fas. Det ser bra ut, känns kul och nu ser jag fram emot de kommande tio tiil tjugo åren.

av K. J. & Jonathan 21 maj 2017, 02:20

Den riktiga personen är nog okej, men Edith som finns i serien är ju svinjobbig. Hela skämtet med hennes karaktär är ju att hon är snygg så alla spelar bara med hennes neuroser. Vore hon inte het hade hon fått hantera sina problem helt på egen hand.

av Stranger 21 maj 2017, 02:16

Maken till sinnessvag kverulant. Att på fullaste allvar bli upprörd över folks syrliga kommentarer riktade mot unkna näthatare som tar ut sina personliga frustrationer på en högst verklig person som avbildas i serien.

Inte konstigt att nätets avskräde tyvärr hittat hit också, till slut.

av Bär 20 maj 2017, 19:17

Maken till sinnessvaga kverulanter. Att på fullaste allvar bli upprörd över folks syrliga kommentarer riktade mot en fiktiv karaktär, som i bästa fall är inspirerad av en verklig person.

Inte konstigt att västvärlden befinner sig i ett masochistiskt tillstånd.

av Fnask & Patrask AB 20 maj 2017, 18:04

För en gångs skull håller jag med kork, det här luktar unken misogyni. Föga förvånande att den inleddes av den fantasilöse urmakaren.

av Björne 20 maj 2017, 13:19

Är det en porrversion av Snövit?

av db 20 maj 2017, 12:48

Var det intelligens och humor vi skulle sträva efter, tycker jag vi laggat efter lite på senaste tiden. Att vara hygglig även när man inte behöver det, är något världen behöver mer av, inte mindre.

av K. J. & Jonathan 20 maj 2017, 12:14

Edith känner till "Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral/Kultur." R har en del att lära!

av Brecht-läsare 20 maj 2017, 12:04

Nättroll även här, måste bara kasta skit t o m på en kvinnlig seriefigur baserad på en verklig människa. Ynkligt. Skärp er.

av kork 20 maj 2017, 11:44

*Det är en seriefigur b a s e r a d på en verklig människa, vilken förtjänar respekt till DEN grad en emotionell parasit på en förmögen hanrej förtjänar respekt.

av Korrektörens korrektör 20 maj 2017, 09:26

Det är en seriefigur b a s e r a d på en verklig människa, vilken förtjänar respekt till grad en emotionell parasit på en förmögen hanrej förtjänar respekt.

Hallonsoda innehåller f o r t f a r a n d e noll procent hallon.

av Korrektören 20 maj 2017, 09:24

Hallonsoda innehöll noll procent hallon.

av KJEH 20 maj 2017, 09:07

Min gissning är att hon haft nåt slags icke drogrelaterad manisk period

av Någon 20 maj 2017, 07:14

Håll god ton, tänk på att det är en verklig människa.

av K 20 maj 2017, 06:11

tjackluder, inte klockrent

av Per Kele 20 maj 2017, 05:41
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 19 maj

Publicerad 19 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3979

Nej! inte detta satans "En"! Det hör hemma i Åsanissefilmer och ingen annanstans!

av Jojj 19 maj 2017, 23:24

Rövarn om katten bara går hem till dig o sover bor han nån annanstans där han får god mat.

av Ker 19 maj 2017, 10:37

Så utställningen på Spritm igår- fint! Men takmålningarna var upplysta reproduktioner av dem han har hemma på torpet. Fint målade vinylskivor på golvet o mattor o utsikter :)

av Ker 19 maj 2017, 10:36

klockren

av Per Kele 19 maj 2017, 01:32
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 18 maj

Publicerad 18 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3978

ung, arg, kränkt...

av Per Kele 19 maj 2017, 01:29

Björne, senast urmakarn och nu rövarn. Varför?

En helt annan fråga till alla; undra om Martin kommenterar?...

av ykCOR 18 maj 2017, 22:53

KJJ: Ingen frågade dig.

av Björne 18 maj 2017, 22:31

Edit och Rocky påminner om min relation till min katt. Vänskap och trevligt sällskap, och när kisse tittade in ville han mest sova. Perfekt, om ni frågar mig.

av K. J. & Jonathan 18 maj 2017, 14:36

(Sticker upp näsan efter störtförkylning) Men har vi inte sett den här förut...?

av kork 18 maj 2017, 14:26

Är det Rockys ålderdom eller Ediths ungdom som gör att hon kan ringa på dörren utan att ringa på mobilen först?

av x26 18 maj 2017, 12:42

Samboskap? Ja att flytta till fäbod o härbre vore fint!

av Ker 18 maj 2017, 10:15

Åh NEJ, inte hon igen!

av Seven of Nine 18 maj 2017, 10:09

Is Edith back :D

av Happy 18 maj 2017, 08:21

R + Edith = sängläge - hur vore det med samboskap?

av föreslagare 18 maj 2017, 08:10

Inte för att det var så kul att vara kvinna förr i tiden, men medeltiden varade inte i 8000 år, och dom hade inte zombies eller drakar heller. Förmodligen, det är så mycket klotter i dom där gamla krönikorna.

av Stranger 18 maj 2017, 03:06

klockren feminist

av Per Kele 18 maj 2017, 01:05
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 17 maj

Publicerad 17 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3977

@ker: Vad tror du om min tanke att medvetande bara är 'minnen. Är det också bekräftat någonstans?

av K. J. & Jonathan 18 maj 2017, 00:17

@ker: Tack, anade det. Vore kul om vi kunde träffas någon gång men anonymiteten här är också viktig. Vi får se.

av K. J. & Jonathan 18 maj 2017, 00:15

@Ker: i folktron ska det vara bra med vänligt tilltal till krukväxterna. Dom trivs bäst då!

av Lycklige Lothar 17 maj 2017, 22:26

@Rövarn- forskning redan visat att växter viner undan eller tappar blad o blom när nån elak närmar sig!

av Ker 17 maj 2017, 17:29

Tror att medvetande skapas av eller egentligen är, vår förmåga att hantera minnen. Hur tidigt kan ett barn / foster hantera minnen? Ett grässtrå kan säkert uppleva att det blir klippt men när börjar ett grässtrå ducka när gräsklipparen närmar sig? Detta om epigenetik (cellulära minnen) alltså och om att ett nyfött barn visst ser skillnad på ansikten.

av K. J. & Jonathan 17 maj 2017, 15:47

Klassisk Rocky! Högklassigt som helhet, men rytmiken är på Eddienivå. Punchlinen är ofta sämre än uppladdningen - serien är mer av en pågående stämningsbeskrivning (20 år lång!) än bara ögonblicksbilder.

av x26 17 maj 2017, 13:00

Lång intro för att komma fram till "det finns nån för alla"? Inom konsten symboliserar liten människa själen. Ur den vinkeln är det nog ganska kört för slaimgubben

av Ker 17 maj 2017, 08:36

Night and you
And blue Hawaii
The night is heavenly
And you are heaven to me
(Elvis P)

av Ebbe Blå 17 maj 2017, 08:22

Jag försökte få en av förskollärarna på mina barns kristna förskola att köra en Ebba Grön-låt på musiksamlingen, men lyckades inte. Hon kunde inte välja om hon skulle spela "Häng Gud" eller "Ung och kåt", så det blev inget.

av Rille 17 maj 2017, 07:30

Mer Iron Maiden på barnrytmiken!

av Rille 17 maj 2017, 07:28

Varför gråter barn när dom ser mig?

av Ledigheten 17 maj 2017, 06:16

Detta vore givetvis giltigt om man försummade den vedertagna vetenskapen att spädbarn har medfödda preferenser, både gällande färg och form av ansikten. Dessa föregår således, grovt överskattade, teorier om "social betingning".

Några basala källor:

Potentiellt farlig länk

Potentiellt farlig länk

Potentiellt farlig länk

av Evolutionary Reality 17 maj 2017, 03:45
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 16 maj

Publicerad 16 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3976

Troligen torktumlaren som han stoppar tvätten i inte värmepannan.Har aldrig tittat på Game of thrones, ser ut som jag missat nåt.

av Blurk 16 maj 2017, 21:08

Efter att hans böcker slutat sälja och tidningarna gått i konkurs (strip 3956) har Rocky nu flyttat ned i pannrummet.

av K. J. & Jonathan 16 maj 2017, 10:37

Flyttar ofta- ibland balkong högt upp och ibland ingång från gården. Måste väl bo lågt för att hålla stilen.

av Ker 16 maj 2017, 08:30

American Beauty?

av Herr Melin 16 maj 2017, 08:08

'Generande insyn'?

av oblyg 16 maj 2017, 07:49

Om man sitter och glor på Game Of Thrones när man äter så förtjänar man all förödmjukelse man får.

av Stranger 16 maj 2017, 01:23
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 15 maj

Publicerad 15 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3975

är inte råttfångaren också en råtta??? det är ju som att långben skulle döda pluto!!!

av självdöd 15 maj 2017, 21:37

Roligaste på länge!

av Steve Bruce 15 maj 2017, 14:22

2,48 cm!! Och ännu högre ibland.

av Puttrik Sjövild 15 maj 2017, 08:53

Så fan heller!

av Patrik Sjöberg 15 maj 2017, 08:05

Fint med GoT-referenserna.

av ung 15 maj 2017, 02:04

klockren

av Per Kele 15 maj 2017, 00:37
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 14 maj

Publicerad 14 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 710

Klockren

av Klockarn 15 maj 2017, 16:56

Kul om solen hade en järnkärna…...

av Astor 14 maj 2017, 08:19

Så där pårökt har jag inte varit på länge.

av K.B 14 maj 2017, 08:09

Han tänker- alltså finns han. Men det gör han ju inte, han är för det första tvådim och pratar i ballonger. För komplicerat även om det är rent i rutan.

av Ker 14 maj 2017, 08:01

Ganska rent i rutan. Klockrent!

av x26 14 maj 2017, 02:03

klockren

av Per Kele 14 maj 2017, 01:31
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 13 maj

Publicerad 13 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3974

Säg inget till Ramsey Bolton, han har paxat alla råttor för att öva flåning.

av PP 15 maj 2017, 15:11

Hand of the kung är ju kingens högra hand i serien, typ ned stark innan hand blir dekapiterad och svag

av Kung of the north 13 maj 2017, 15:21

@Blomma - jag tolkade det bara som det mest skändliga han kunde komma på att säga i stunden istället för typ "använd din fotsula".

av brölkorv 13 maj 2017, 15:04

Någon som vet vad "kungens hand" är en referens till?

av Blomma 13 maj 2017, 15:00

Komma hem, komma bort
Livet är allt bra kort
Utan el, utan ljus
Vad är då en mus
Råtta hit, råtta dit
Smakar nog bra med sprit
Slutet gott, allting gott
Livet är allt bra flott

av Kroppkaka 13 maj 2017, 11:48

när meteoren kommer är alla som inte kan äta råtta finito. Vi icke äckelmagade kommer att rule the earth.

av brölkorv 13 maj 2017, 10:42

När golfströmmen tappar flåset - hur fylla våra vattenmagasin?

av korv-med-bröd 13 maj 2017, 08:04

Shit vilka sitting ducks vi kommer vara den dagen elen slutar flöda.

av brölkorv 13 maj 2017, 06:37
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 12 maj

Publicerad 12 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3084

@robin: Långt ned på sidan omnämns Kellerman och Rocky, fånigt halvgömt, då det är det enda jag vet om vad den här fågeln har gjort. Var rätt säker på att han hade gjort all leayout för Rocky Magasin vilken var nästan roligare än tidningen ...

Graphic Designer
Galago / Ordfront Förlag AB
1999 – 2002 (3 years)Stockholm, Sweden

Graphic Designer. Mainly books. Did design, logotype for Swedish cartoonist Martin Kellerman (Rocky)

av K. J. & Jonathan 13 maj 2017, 03:26

Likt!

av Herr Rosa 12 maj 2017, 16:40

Fågeln är 'känd som god lyssnare'?

av renklocka 12 maj 2017, 15:46

Är mer eller mindre hundra på att det här är Mange:

Potentiellt farlig länk

av Robin 12 maj 2017, 14:49

Tack Joakin. Är egentligen bara nyfiken på han ser ut. Efter lite googling verkar han jobba på Mojang nuförtiden, men jag lyckas inte hitta en enda bild på karln :(

av Kaktus 12 maj 2017, 10:36

Fågeln heter väl Martin Johansson på riktigt såvitt jag vet.

av Joakin 12 maj 2017, 10:16

Någon som vet vad fågeln heter i verkligheten? Han lär ju vara relativt känd om han jobbar med speltidningar.

av Kaktus 12 maj 2017, 09:11

först och klockren

av Per Kele 12 maj 2017, 01:18
Andra publiceringar av denna stripp: