klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Tack alla som kommenterat, och även ni som smygläst. Nu tycks det vara över, efter 8 år här, utöver de tidigare på pastan. / vitkor

Rocky 23 december

Publicerad 06:55, 23 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2703

Äh, go' jul va!
NUEREJUIJENNÅNUERE...

av KJEH 24 december 2011, 03:46

OK jag slutar gissa.

av ason 23 december 2011, 18:44

@ason lika bra du slutar gissa gg har naturligtvis både barn barnbarn släktingar med barn o barnbarn

av ker 23 december 2011, 17:52

mmm kycklingskinn, särskilt när det är sådär extra krispigt. det är ju där all näringen sitter.

av pierre 23 december 2011, 17:37

@Boris Nej - både män och kvinnor som vill få ett ord med i laget börjar dra sig i näsan-kollar du aldrig film eller TV? Varsågod undersök hur du tolkar det-som konstnär måste man förstå varje mänsklig yttrings bakomliggande orsaker-annars blir det konstiga bilder!

av ker 23 december 2011, 15:12

@sona - hehe...

av ason 23 december 2011, 14:44

@ker Så att peta sig i näsan är nu en sk manlig härskarteknik också? Tackar för dagens garv. :)

av Boris 23 december 2011, 14:16

Använder mig härmed av uttrycket "kycklingskinn på näsan" i fortsättningen. Fascinerande historia Sona, detta för diskussionen vidare till ett givet debattämne: hur fan resonerar ni som inte tycker om skinnet på kycklingen? Det är ju typ det godaste av allt. Är det konsistensen?

av Otto von Pommelhorst 23 december 2011, 13:09

att ta sig på dra i eller klia näsa är en omedveten handling för att man vill få starkare ut sin person-dvs mer självförtroende eller plats i ett samtal.
Ja i detta livet Rocky jobbar man med sitt problem från olika vinklar tills man är klar-varje möte ger en ny vinkel på samma problem och du är densamma fast med mer skinn på näsan!

av ker 23 december 2011, 11:41

@Otto

Det kommer från Magnus Ladulås tid. Familjen ladulås hade ofta söndagsmiddag på helstekt kyckling med potatis och brunsås. Magnus själv var väldigt förtjust i skinnet på kycklingen, som ju många av oss är, och i egenskap av Kung och hushållets herre så hade han för vana att utan att ursäkta sig roffa åt sig allt skinnet från fågeln. Ingen vågade opponera sig mot Magnus för han behärskade manlig härskarteknik och patriarkalt förtryck, lärt av sin fader som lärt av sin fader och så vidare. Men hans ena dotter Rikissa var en riktigt stursk liten tös och långt före sin tid, och en dag fick hon bara nog av Magnus fasoner. Hon snöt helt sonika åt sig kyllingaskinnet mitt framför ögonen på sin snopne far Konungen. Egentligen tyckte hon inte om skinnet utan föredrog själv vitt kött från hönans bröst, men då hon ändå ville sätta fadern på plats så kletade hon fast skinnet på näsan och glodde på sin far med trots i blicken.

Hushållerskorna och pagerna bevittnade det hela och då Kungen var en man få vågade säga emot så spred sig snart ryktet om hans modiga dotter på bygden. Hon hade minsann "skinn på näsan" den, sade man, och det kom att betyda att man var en tuffing som inte lät andra sätta sig på plats.

av sona 23 december 2011, 11:33

Varifrån kommer egentligen detta uttryck "skinn på näsan"? Av vilken anledning skulle man vara mer att räkna med för skinnet på sin näsa liksom? / förbryllad.

av Otto von Pommelhorst 23 december 2011, 10:31

100 % noll??

av En annan Arne 23 december 2011, 09:13

Tycker att rollerna är ombytta en aning i denna stripp. Ultrakonservative rocky predikar om förändring medan Rupertmannen slänger på brandfilten.

av kdog 23 december 2011, 08:29

Dags för Rocky att bryta gamla mönster och göra en Kajsa B?

av Slidkrans 23 december 2011, 07:35
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 22 december

Publicerad 06:23, 22 december 2011
Taggar: singel
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2702

Potentiellt farlig länk

av KJEH 23 december 2011, 05:01

@Mr_Feelbad:
stor varning: lyssna inte på andra kvinnor vad det gäller att charma kvinnor. De är självutnämnda experter; väldigt få av dem har raggat upp en kvinna själva.

av KJEH 23 december 2011, 01:51

PS - ska kanske nämna att historien med den snälla killen inte är huvudstoryn.

PS II - akta dig för att börja tänka att här är man snäll och fin, medan elaka killar får tjejerna! Den snyftstoryn är våldsamt avtändande, för den visar på en sådan osäkerhet och svajighet och kanske t o m fientlighet. Ingen har någon plikt att ligga med dig, man kan inte casha in på snällhet, det är ingen sexinvestering. Och det vet du ju.

Okidok - slut på hjärtespalten!

av ason 22 december 2011, 23:32

Äsch, inte drar du ner oss, vi vill bara hjälpa till!

Det kanske ligger i den mänskliga (inte bara kvinnliga) naturen att dra sig tillbaka lite skrämt när någon kommer klivande med ett brett leende, öppet hjärta och stora famnen? Jag såg just en romcom (Bridesmaids heter den, men bli inte skraj nu) där en kille gör just detta, det ingår t o m bakning, och mycket riktigt - tjejen tackar för sig efter första natten. Och sedan jäklar får hon kämpa! Hyr den, vet jag, om inte annat ger den lite revansch.

F ö ska du vara glad att du inte tricksade bara för att få ett ligg, det hade hon genomskådat och du hade blivit ett otrevligt minne. Just nu är du istället en lite för ivrig men hederlig kille som uppriktigt tycker om henne. (Om jag förstått saken rätt.) Sämre utgångspunkt kan man ha.

Stå kvar med bägge fötterna på jorden, och ta henne med en liten liten nypa salt.

av ason 22 december 2011, 23:18

Jag har fått en del terapi genom min far, det är tungt det här och menade inte att dra ner er här på Vitkor, önskade över allt annat att jag inte tagit upp ämnet först och främst. Jag har följt Asons råd, dock inte föreslagit en nästa träff, det får hon göra, nu är det upp till henne att höra av sig. Men jag förstår att det är svårt med råd när man inte känner varandra, det var väl anonymiteten här som gjorde att jag ens vågade spekulera i mitt första inlägg!

Sååååå typiskt känns det ändå, en standard bland tjejer är att de hatar oärliga män som inte kan hålla ett åtagande, sen kommer jag och skrämmer bort en med precis samma mynt. Inte undra på att man blir luttrad. Vad spelar det för roll att man är snygg, lagar god mat, är händig, konstnärlig och älskar att peta i jorden och har en bra utbildning då? Jag vet varken ut eller in, det kloka är att skita i saken, men jag saknar ju kärleken så innerligt och att bara få äta ett chips ur skålen är ju ren pina, jag avstår hellre!

Jag har försökt resonera med henne, men det är omöjligt, hon svarar inte på samtal och hon har bestämt sig. För att kontra på det ädla i att vara en sjyst kille: om jag kört alla trixen med henne hade jag åtminstone fått ligga...

Nu lämnar vi och jag det här bakom oss, det är snart jul! Mina problem i mitt huvud kommer att bestå ett tag framöver, men när jag loggar in här vill jag skratta och fascineras. När jag kommenterar vill jag bli uppskattad och omtyckt. Annars låter jag bli! God Jul på er gott folk!

av Mr_feelbad 22 december 2011, 22:54

nu blev det ju värsta dr Phil här på vitkor?

av Björn 22 december 2011, 21:13

om hon skriver så är det nog inte rätt läge att börja försöka utreda saken med massa frågor. ge henne lite space. hör av dig på juldagen.

av krasse 22 december 2011, 20:30

nu känner jag inte personligheterna i situationen, men om någon messar "det går för fort" med *ärliga* avsikter så känner de sig nog lite förlägna - hon dissade just din dejt lite grann. Var medveten om att det kan vara känsligt att braka in på ämnet, visa att du inte är bitter över situationen, men istället nyfiken över hennes situation.

av pierre 22 december 2011, 20:25

nej allvarligt talat, jag skulle försöka ta reda på varför hon tycker att det har gått för fort. Inte över mess naturligtvis men tete-a-tete, och inte ett slags förhör eller gnälligt, bara avslappnat och ett genuint intresse för vad hennes ideer, tankar, och planer är. jag tror att man måste börja som kompisar och sätta sig in i varandras situationer. Om du förstår och uppskattar vad för skäl hon har till sin reaktion som du uppfattade som "separerande" så kan det ta bort ångesten.

Å andra sidan. Nu kan ju förstås dessa skäl vara ... obekväma ... men då har du i allafall fått orsak att avbryta förhållandet.

av pierre 22 december 2011, 20:20

"Det har gått för fort"

kort för

"Du blev just omkörd"

av pierre 22 december 2011, 20:11

r: En del av Sveriges bästa regissörer skulle definitivt vara betjänta av lite mindre libido. Och deras omgivning bli synnerligen lättad.

av ason 22 december 2011, 19:30

Mr_feelbad, du måste ha lite mer tålamod. Det tar mer än en kvart att utse sitt livs kärlek. Det kan vara rätt överväldigande om en karl betraktar en som sin blivande fru så där utan att ens känna en ordentligt.

Backa och ta det lugnt! Säg att du håller med om att det gått för fort, och fråga om ni ska gå på bio så där 15 januari. I all vänskaplighet. Börja om.

av ason 22 december 2011, 19:29

Får nog behålla nicket trots allt, kvinnor går inte att lita på. Idag sitter vi på café, kramas och pussas, för en halvtimme sen dimper messet ner att det har gått för fort... Fy fan! Lika glad jag varit en i vecka är jag ledsen nu. Inte meningen att besvära er med mina kärleksproblem, men jag såg inget ont i att dela med sig av lite lycka, nu nöds jag dela med mig av min olycka. Hur ska jag somna ikväll?

av Mr_feelbad 22 december 2011, 19:19

Libido och kärlek är väl iofs inte helt samma sak. Om män bytte in ngra % libido mot kärlek sa°g världen kanske se lite ljusare ut.

Utan libido skulle dock ma°nga konstnärer (bla. en av sveriges bästa regissörer) inte varit/vara lika produktiva.

av r 22 december 2011, 18:50

ason: det var ju typiskt kvinnor att vilja förstöra ett naturreservat sådär! Och vilken grymm metod sen!

av Rettaw 22 december 2011, 18:29

Jag vill nog mest önska alla och en god och trevlig jul hur ni än firar/icke-firar den. Och fint att höra att ni har det mysigt, pierre!

(Huh, ker? jag har till hälften rätt men fel generation...? Finns det en ker junior? Ker-kusin? GG-dotter?)

av ason 22 december 2011, 18:11

jag vill inte helt förstöra allas planer, de låter jättebra, men kan man göra ett undantag i uppdelningen? jag och min fru har nämligen ett underbart förhållande utan skit, krossade tallrikar, och sånt och vi skulle bli ganska ledsna om jag var tvungen att bo i hardangervidda.

av pierre 22 december 2011, 17:51

Med tanke på hur mycket skit kärlek lett till kan det inte bli mer än ett medelbetyg till det som helhet. Det bästa som kan hända är att du träffar precis den rätta personen som du älskar mest i hela världen- bara för att se den dö sisådär 40- 60 år senare. Eller så dör du först och fullständigt förstör livet för din stackars partner som inte ville någonting annat än att fortsätta leva med dig. Det är det eller skilsmässa, bättre än så blir det inte. Snart är det jul förresten.

av Otto von Pommelhorst 22 december 2011, 16:15

jaha -men nu förstår jag nada-om killar ska gilla motsatta könet så borde det inte heta och behandlas som det motsatta! Utan en del av jaget som jag saknar - älska din nästa som dig själv-finns mer är rommarbrev av Paulus

av ker 22 december 2011, 15:41

@ason till hälften rätt men fel generation

av ker 22 december 2011, 15:38

No comments

av Björn 22 december 2011, 14:54

Just det - grattis, numera Mr_feelgood! När kärlek saknas i serien, är det mysigt med lite kärlek i kommentarerna.

av ason 22 december 2011, 12:49

En norsk väninna sa en gång till mig att hon helst skulle vilja stänga in alla män på Hardangervidda.

Jag: "Men det skulle inte gå, de skulle bara slåss!"

Hon: "Men det är ju det som är meningen! - låt dem slåss med varann, kriga och pinka revir och lämna den övriga mänskligheten i fred och lugn och ro!"

Men har man söner vill man inte lämna dem till ett kollektiv av karlar... Tänk barnsoldater.

Så ja, det händer att man vill ha en uppdelning. Sona och Vasaloppet kanske kan flytta ihop? ;)

Ker: Åkej. Med Ulf menade jag Hedbergs bok- och musikkafé.

Tyckte du förresten om Marlene Dietrich? Mystisk kvinna!

av ason 22 december 2011, 12:47

Skulle vara till mr_feelbad förstås!

av KJEH 22 december 2011, 11:17

OJ - grattis - kanske du får byta nick!

av KJEH 22 december 2011, 11:16

En värld utan libido, utan kärlek? Det vore helvetet slidkrans!

Om jag talade både människors och änglars språk men inte hade kärlek, vore jag endast en ljudande malm eller en skrällande cymbal.

Och om jag ägde profetisk gåva och kände alla hemligheter och hade all kunskap, och om jag hade all tro så att jag kunde flytta berg men inte hade kärlek, så vore jag ingenting.

Och om jag delade ut allt vad jag ägde och om jag offrade min kropp till att brännas, men inte hade kärlek, så skulle jag ingenting vinna.

av En annan Profet 22 december 2011, 11:16

@ason??? bilden har jag lagt in från riksdagen för att ge slidis lite av den konst som han kanske ser bakom Borg i TV rätt ofta. Vet ej vilken Ulf du känner. Feelbad får ändra sin signatur-lucky you! I övrigt har jag nästan inga fungerande par i min närhet-själv särbo eller så- omöjlig kombination i detta paradigmskifte man och kvinna! Men försök gärna låt inte mina fördommar hindra-läs gärna kommentarerna nedan för egen erfarenhet-finns inte tillstymmelse till konsensus!

av ker 22 december 2011, 11:15

Snygg slutknorr i de två sista rutorna!

OT: För övrigt kan jag säga att jag kysste en flicka jag tycker väldigt mycket om för första gången igår. Känns riktigt bra och nästan overkligt.

av Mr_feelbad 22 december 2011, 10:00

Kom ihåg var ni hörde det först!

av Slidkrans 22 december 2011, 08:57

Och spikpistoler med. Jag tror du kan ha en poäng Slidkrans, uppdelning skulle kanske leda till global harmoni.

av sona 22 december 2011, 08:55

Dagens Fråga: Om den samlade mänskligheten förlorade sin libido skulle män och kvinnor fortfarande välja att leva tillsammans eller skulle man dela upp sig med kvinnorna på ett ställe och männen på ett annat? Intressant fråga tycker jag. Vad säger panelen? Personligen tror jag en uppdelad värld skulle kunna funka rätt OK. Vi har ju faktiskt diskmaskiner numera.

av Slidkrans 22 december 2011, 08:24
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 21 december

Publicerad 06:52, 21 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2701

Men det var väl rart sagt, sona. Givetvis var det det första Rocky tänkte på när han blev tvärförälskad. Not.

av ason 22 december 2011, 13:14

Djävulshorn?

av sona 22 december 2011, 07:17

Ja, Edith är förstås en ung vaja! Särskilt andra bilden är väldigt lik. Edith har lite fel horn, men det där är nog det närmaste man kommer.

Undrar vad Kellerman själv tänkte? Får han nära och kära välja vilka djur de ska vara i serien? Edith är kanske lite ett sagodjur?

av ason 22 december 2011, 03:38

Potentiellt farlig länk

av KJEH 22 december 2011, 00:08

Vore hon en ren skulle hon väl ha ännu större horn?

av ason 21 december 2011, 23:07

Tänk jul, tänk röd näsa, tänk fortskaffningsmedel.

av KJEH 21 december 2011, 22:02

Jag sliter med frågan, pierre. Har försökt med olika sorters antiloper, men de honorna har inte heller horn. Kanske är Ediths horn en liten snitsig hatt? Eller ett guldsmycke? Hon sover ju med dem.

Söta är de i alla fall.

av ason 21 december 2011, 21:14

och här är några extra frågetecken ???????

av pierre 21 december 2011, 21:09

nej jag är dum och jobbig. Men nu snubblade du nog på något här ason. Är Edith en Hindkid? rådjursvärldens svar på Ladyboy? dvs. en bock som är väldigt "hindig" men inte har sågat av hornen ännu?

av pierre 21 december 2011, 21:08

pierre, du måste vara en smart och trevlig man!

Ediths horn: Ja, hon är ju ingen råbock (de är hannar) och rågetter och hindar har inte horn, så jag har kommit fram till att hon måste ha fyra öron.

Undrar förresten när Kellerman kom fram till att Rocky aldrig ska få ha tänder i underkäken och överkäken samtidigt?

av ason 21 december 2011, 19:16

Det är klart att Rocky här är mer än lovligt cp. Dags att agera klassiskt manligt: knip käft, förträng, och gå vidare!

av Mick N. 21 december 2011, 18:53

ker - nu när jag vet vem du är (se gårdagens kommentarer) - ska vi ses hos Ulf Hedberg nästa sommar? ;) Eller ska vi be vitkor ta bort vad jag skrev igår?

av ason 21 december 2011, 17:59

jobbig rocky. håller med ason igen.

fast man måste ju credda kellermannen för att vara så ärlig om vilket kalasarsle han är/var. krävs lite självinsikt och ödmjukhet.

av pierre 21 december 2011, 17:09

@Otto

ja, hon har horn. I samband med Ediths entré var det långa diskussioner om artbestämmelse.

Edith är en bock (sic) av arten Vitsvanshjort (Potentiellt farlig länk Antagligen ritad så för att efterlikna Bambi. För enkelhets skull refererar jag till henne som råbocken.

Edith är helt klart den sympatiska här. Hon går vinnande ur striden. Rocky är loosern som är kvarlämnad i den jättestora lättritade soffan.

av dragsgill 21 december 2011, 16:33

edith har snygg slutreplik där! Jo då hon är den förklädda Diana med horn- råddjurets i Mumindalen brud.

av ker 21 december 2011, 16:29

Whoot? Rödvin är det coolaste som finns.

av Otto von Pommelhorst 21 december 2011, 15:46

ason dra till nemi och hennes töntiga rödvinskillar istället

av olon 21 december 2011, 15:36

Har Edith haft horn förut?

av Otto von Pommelhorst 21 december 2011, 14:17

ähum, nu får vitkor införa en max kommenterings gräns, edith gav mig stånd i ruta ett. Jag, borderliner?

av Björn 21 december 2011, 14:06

Och du, Vasaloppet: Fråga kvinnor jämngamla med Rocky om de kan tänka sig att leva med honom. Det behövs en ung oerfaren optimist som tidigare haft knarkarkillar (det mesta är bättre än det) för att ens vilja försöka.

Skärpning, Rocky! Vi (ahum, i alla fall jag) vill se rosor, hjärtan, leenden och lycka!

av ason 21 december 2011, 13:24

Men fan vad man blir trött på Rockys tjat. Han behöver en kram? Nej, en fet smäll är vad han behöver! Edith förtjänar medalj för att hon stått ut. Något osexigare än Rocky på det humöret år svårt att tänka sig.

av ason 21 december 2011, 12:44

bingo wings?

av IO 21 december 2011, 12:27

Vore kul om Rocky kunde få ihop det med ngn jämngammal nästa gång. En lätt schleten och lite livstrött undersköterska med bingo wings kanske. Tror den här serien skulle må bra av ett stänk diskbänksrealism.

av Slidkrans 21 december 2011, 12:23

En lavett i ruta 2-3 och en kram i ruta 1 och 4.

av IO 21 december 2011, 11:40

Rocky behöver en kram.
Eller en lavett.
Eller både och.

av Michael 21 december 2011, 10:12

LOL @ SONA

av IO 21 december 2011, 09:38

R sköter fortfarande tvätten.

av KJEH 21 december 2011, 09:08

Vafan, hade borderlinepersonen glömt en påse ändå?

av sona 21 december 2011, 08:59

Igår Kronblom idag Lars Norén eller möjligen Bergman, hip hop är det fan inte!

Potentiellt farlig länk

av En annan Arne 21 december 2011, 08:40
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 20 december

Publicerad 06:51, 20 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2699

Bara jag som inte kan sova....?

av ason 21 december 2011, 02:56

Nej - men nu vet jag vem du är! :)

Kul!

av ason 20 december 2011, 21:39

Men jösses, ker - har du blåst din cover? Heter du GG?

av ason 20 december 2011, 21:32

om ni tycker Rocky blivit tråkig så är det nog därför att det är så här det är-tråkigt- det är väl värt att referera?Tycker han ser kul ut med två enorma hörselskydd!

av ker 20 december 2011, 19:49

// klockrent//www.riksdagen.se/templates/R_PageFull____10932.aspx
Je suis en suede encore! Il fait beau en Menton. 20° soleil et tornado!

av ker 20 december 2011, 19:45

Nemi+Rocky, blir som sötsur sås va? appropå gastronomi. Tror för övrigt att Edith skulle sitta som en fläskläpp med gothhunken

av Björn 20 december 2011, 16:55

Hehe...

Men medge att "gothsunket" är läcker!

av ason 20 december 2011, 13:15

Varför stoppar nemi gothsunket att hugga i en kanelbulle? Är det kött i den? Mycket tråkig stripp, både denna och nemi alltså.

-___-

av IO 20 december 2011, 12:44

Nemis kille vet vad som gäller. Jag förstår helt dagens Nemi - killar som lagar mat ÄR sexiga! Har mer än en gång hoppat på mumsiga män i samma läge.... ;)

av ason 20 december 2011, 10:57

Potentiellt farlig länk

Där har ni den för övrigt. Rockys framtid. Exakt sådär borde han ta farväl. Rocky ställer sig framför spegeln varje morgon och bara "Go get them champ! Im a boss, im a boss, im a boss!" Men ingenting vill sig. Enda tills dagen när den sista brilljanta strippen kommer. Alla inbitna södermalmsstockholmsmediahipsters ställer sig upp och gör stående ovationer när dom ser Kellerman ute på Riche den kvällen, och Mange och Klasse leder ut den segergestikulerande Rocky från baren. Sedan lever givetvis alla lyckliga i alla sina dagar.

av Otto von Pommelhorst 20 december 2011, 10:55

De två schäslongerna håller nu på att glida i sär helt och hållet och Rocky att landa på den sörjande elefanten som krupit ihop under, i väntan på lite skoj och glädje.

Rocky ha ingen TV? Intressant. Är det bara jag som tittar på TV fortfarande istället för att göra vad folk nu gör med sina mobiler?

av ason 20 december 2011, 10:53

Håller med kdog. Rocky måste på allvar grotta ner sig i sin egen bedrövelse, och det räcker inte med att illustrera i geniala strippar. Det måste bli tristare, banalare, och allt mer djupt sorgligt för att det fortfarande ska kännas intressant. Jag tror att det här är vägen att gå, åtminståne var tredje strip till en början. I slutet ska dom geniala stripparna bara dyka upp ungefär en gång per album, som en spillra av sin forna jag. Ungefär som när Elvis "återuppstod" för en stund för att sjunga unchained melody, fet, på gränsen till det stora sammanbrottet, och det var...bra igen.

av Otto von Pommelhorst 20 december 2011, 10:42

Låt honom gotta sig några stripper i sitt vemod. Man kan inte överträffa sig själv varje gång. Det blir tröttsamt i längden.

av kdog 20 december 2011, 10:18

Även en seende höna missar ett och annat korn. Visst var detta skräp, men låt oss inte totalt avfärda Rocky riktigt än.

av sona 20 december 2011, 09:02

Inte bara SAAB är tydligen på väg mot konkursen utan även den åldrande Rocky signalerar sitt seriemässiga slut med en rejäl brakskit á la Kronblom. Kul, innovativt, smakfullt? Knappast! Kanske "en rolig halvtimme" vill ha serien när DN tröttnar?

av En annan Arne 20 december 2011, 08:32

Inga kommentarer står det, man kanske borde ha lämnat det så. Detta är fan inte roligt.

av dragsgill 20 december 2011, 08:28
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 19 december

Publicerad 06:50, 19 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1897

Varför?
Därför att svenskarna är världens mest amerikaniserade folk. (Ser sig som NY och New England-typen samt i viss mån Kalifornia-typen.) Vill vara åtminstone.
Därför!

av NN 20 december 2011, 11:38

Om man vill vara helt värdeneutral bör man säga fetischsame.

av KJEH 20 december 2011, 02:45

Är det inte mer pk att kalla honom lädersamen?

av mange 19 december 2011, 18:11

Beat on the brat!

av KJEH 19 december 2011, 18:04

Mera kunskap. Synonymer till fladdermus: Flädermus, läderlapp, nattblacka. Där knöt vi ihop säcken!

Potentiellt farlig länk

av ason 19 december 2011, 16:25

Med Asons kommentar i åtanke tycker jag att det vore bäst att helt enkelt kalla honom för "natbakka- mannen" i fortsättningen. Lädermusen låter bara snuskigt, "natbakka- mannen" däremot låter som en svensk mördare från någon byhåla på 20- talet.

av Otto von Pommelhorst 19 december 2011, 16:02

Man kan väl säga att Rockot har bats in the belfry.

av r 19 december 2011, 14:58

Fel, fel, fel, fel - eller ja nästan i alla fall.
Fladdermus är en ordagrann översättning av tyskans Flattermaus, men egentligen borde det heta lädermus (från österrikiskans Ledermaus).

av bro' 19 december 2011, 13:36

Snart dags att stänga möjligheten att kommentera kan man tycka.

av IO 19 december 2011, 13:27

Men tack, pierre!

/BAT (n.1)
"a stick, a club," O.E.(Old English) *batt "cudgel," perhaps from Celtic (cf. Ir. and Gael. bat, bata "staff, cudgel"), influenced by O.Fr. batte, from L.L. battre "beat;" all from PIE base *bhat- "to strike." Also "a lump, piece" (mid-14c.), as in brickbat. As a kind of paddle used to play cricket, it is attested from 1706. As a verb, "to hit with a bat," mid-15c. Related: Batted; batting.

BAT (n.2)
Flying mammal (order Chiroptera), 1570s, a dialectal alteration of M.E. bakke (early 14c.), which is probably related to O.Swed. natbakka, O.Dan. nathbakkæ "night bat," and O.N. leðrblaka "leather flapper," so original sense is likely "flapper."/

Old Swedish, Danish och Norwegian, minsann! Inte visste jag att fladdermus hette natbakka i Sverige en gång i tiden. Och Läderlapp kommer från Ledrblakka. It all makes sense now!

av ason 19 december 2011, 13:13

Steven Seagal = Stefan Fiskmås, ja eller nästan i varje fall

av Björn 19 december 2011, 12:57

"bat" etymologi. Potentiellt farlig länk

av pierre 19 december 2011, 11:58

Meatloaf!!!

av IO 19 december 2011, 09:19

Ja, det blir det ju också. Varför heter fladdermus och slagträ samma på engelsska egentligen? Det känns inte riktigt logiskt.

av sona 19 december 2011, 08:12

Slagträmannen blir det ju!

av vitkor 19 december 2011, 07:35

Läderlappen alltså. Om de nu ska strula med översättningar tycker jag iallafall de kan köra rakt av med fladdermusmannen.

av sona 19 december 2011, 07:18
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 18 december

Publicerad 06:18, 18 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 460

eko av asons post.

av pierre 19 december 2011, 11:55

Nein nein nein (med tyskt trettiotals uttalande), det är inte råttan som sitter där, det är en tapir(Tapiridae)

av Björn 18 december 2011, 18:33

Har råttan svikit honom? Sitter tyst bredvid.

av IO 18 december 2011, 17:01

Ja, suck. Rocky är inte bara en jobbig pojkvän, han är ett jobbigt ex också...

av ason 18 december 2011, 13:05

Ack så sant! (Dvs själva svartsjuke-ledet är mer än tjatigt vid det här laget. Lägg ner det, Rocky.)

Jag tror Edith nog redan dragit slutsatsen att han inte svarar. Undrar hur lång hennes tankekedja var innan hon sms:ade?

Gulligt med ett rosa bord förresten.

av ason 18 december 2011, 13:02

Ahh problematiken är väl bekant även i början av ett förhållande! Fast det är kanske fler fjärilar och mindre ångest som är den stora skillnaden... Vad vet jag?

av Mr_feelbad 18 december 2011, 12:15

För övrigt: Är han en vampyr numera Rockot? Han har ju ingen spegelbild.

av Boris igen 18 december 2011, 11:52

Äldre, ensam, vis och mänsklig. Rätt klockren.

av Boris 18 december 2011, 11:50

Gammal, ensam, bitter; patetisk och inte så klockren!

av En annan Arne 18 december 2011, 11:21
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 17 december

Publicerad 06:17, 17 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2698

Nej då - alla är med! :)

av ason 20 december 2011, 11:36

Men inte jag då? Jag kommer att dö ensam och oälskad?

av olof 18 december 2011, 11:15

alla som skrivit kommentarer inklusive och under mig är vinnare och älkade av alla.

av pierre 18 december 2011, 01:04

Säga vad man vill om Stockholms tunnelbana men benutrymmet är förstklassigt.

Alla som kommenterar Rocky klockan 07:36 på helgmornar borde skaffa sig ett liv.

av KJEH 17 december 2011, 14:38

Jädra i min låda!! En tapir, kul med lite nytt i Rockys djurpark

av Björn 17 december 2011, 13:28

Jag vänder helt sonika min laptop så min kommentar hamnar underst. Sucker!

av sona 17 december 2011, 11:28

You're so vain, I bet you think this song is about you.

Potentiellt farlig länk

av En annan Loser 17 december 2011, 10:05

öh?

av loser 17 december 2011, 09:18

Alla som skriver kommentarer ovanför mig är losers.

av din värsta fiende 17 december 2011, 07:36
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 16 december

Publicerad 06:20, 16 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2697

Slidkrans: "Jag anade aldrig, att frihet och ensamhet är samma sak."

Som det heter i visan.

av bal 16 december 2011, 18:42

Aj, jag skrev "totalt" två gånger där, uschan puschan.

av ason 16 december 2011, 12:37

Klart jag fattar att Kellerman är självironisk. Han driver med sig själv/Rocky/karlar rätt ofta, det här är ett praktexempel på det. Men det får mig inte att tro att Rocky har kul.

På tal om mäns underbara självironi kan ni studera deras totalt humorbefriade revirpinkande, eller skriken på en kaserngård, totalt idiotiskt beteende... men jag antar att du kör med meta-självironi, Mick N? ;)

av ason 16 december 2011, 12:36

men vad fan. som tjej sager jag sahar: strippen var underbar. precis sadar skulle jag resonera efter en break-up! mahah! fordomsfulla kommentarer som den tva snapp under, inte sa underbara. mer bara suck...

av eloise 16 december 2011, 12:07

klockrent!

av Herr melin 16 december 2011, 12:07

fatta på i bara-fattarni imorrn åker ja till provence!Och radioskugga-nätfritt-kunde inte heller se min tillkommande av samma anledning som Rocky-åldern- 19-11-livet är oförutsägbart! gudskelov-heja feelbad-go for it!

av ker 16 december 2011, 11:51

Rocky har någor som tjejer ofta saknar: självironi, och självdistans. Han driver med sig själv, (och män i allmänhet). Det är nog därför inte Ason fattar.

av Mick N. 16 december 2011, 11:33

Han lever livet. Tjejer förstår inte.

av IO 16 december 2011, 10:35

Han har kul? Först gnäller han innan han blir ihop med Edith, sedan klagar han medan han är ihop med Edith, sedan är han deppad för att det är slut med Edith, och nu är han förbannad på sin ännu icke inträffade nästa tjej.

av ason 16 december 2011, 08:37

Årets kommentar av SK. På ålderdomshemmet är vi alla singlar, oavsett hur det ser ut på mitten.

av kdog 16 december 2011, 08:30

Klart Rocky har det kul ason. Livet leker ju för jycken. Härom dagen låg han ju med Uma Thurman till exempel. Nästan iallafall.

av sona 16 december 2011, 08:25

En klockren stripp förtjänar kommentaren; klockren!

av En annan Arne! 16 december 2011, 08:10

C'est la vie. En dag sitter vi på ålderdomshemmet allihopa - som singlar förstås. Man vill ju inte offra sin frihet.

av Slidkrans 16 december 2011, 08:00

Men är det så kul att vara han, då? Det är väl trevligt att du gillar honom, men den här strippen är ingen kontaktannons precis.

av ason 16 december 2011, 07:44

Va? Näää, jag gillar honom som den dysfunktionella jycke han är.

av sona 16 december 2011, 07:33

sona - don't be an enabler! Rocky behöver lite sunt förnuft i skallen.

av ason 16 december 2011, 07:11

Jag tycker Rockys blivande tjej verkar både självisk och tramsig. Jag håller på Rocky!

av sona 16 december 2011, 07:09

Inget lärt och inget förstått...
riktigt tragiskt.

av ason 16 december 2011, 07:08

Rocks är fan psycho...
:(

av Michael 16 december 2011, 07:01
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 15 december

Publicerad 06:47, 15 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2700

Lycka till! :)

av ason 16 december 2011, 07:09

Jag vill mitt i all denna negativ energi inflika att jag tror och hoppas att jag träffat mitt livs kärlek ikväll! Fast det verkar lite för bra för att vara sant, Mr Feelbad med en tjej "come on"! :-)

av Mr_feelbad 16 december 2011, 01:14

Jag kan också skriva en tidningskrönika:

Mats Odell får kicken som andre vice ordförande! Kör hårt Birro!

Stieg fick nobben när han sökte till journalisthögskolan för att någon nolla där ansåg att han inte kunde skriva. Vår egen the Stieg som försökte komma in på JH har nu sålt 60 miljoner böcker. Nollan refuserar inlägg på Interaktiv Säkerhet.

av KJEH 16 december 2011, 00:42

@ker: Read u loud n clear, det här var verkligen inga roliga bilder. Visste inte att benvärmare var inne igen!

av KJEH 16 december 2011, 00:29

Men, orka all detta navelskåderi.
Rocky är dum-dum.

av Michael 15 december 2011, 13:01

Kärlek/hat relation? Jag börjar tamejfan sakna Edit lite, men citera inte mig på det i något annat forum

av Björn 15 december 2011, 13:01

ker - så han ska först göra slut med henne och sedan hämnas på henne för att han gjort slut?

Kan ju tänkas. Men mera logiskt om hon råkar publicera skojiga bilder på honom på nätet. Särskilt som han läste hennes mail, fulingen.

Undrar hur hon mår, förresten?

av ason 15 december 2011, 12:40

han kan göra som jag -ofrivilligt ladda upp alla oönskade foton på facebook-allt offentligt!- suck- sånt man läser om - mobilen körde eget race ihop med iphoto och nätet-fuck!

av ker 15 december 2011, 11:02

Det där med svartsjukevåld är ganska ologiskt. "Du älskar inte mig längre säger du men om jag sätter ett par dumdum-kulor i bröstet på den jäveln du dejtar nu så ska vi se om du inte kommer krypande tillbaka!"

av sona 15 december 2011, 11:00

Skjuta? Ja, nu är han på gång! Är det "Land" han läser? I så fall hittar han annonserna för ammoniumnitrat i del 2, jordbruksdelen.

av En annan Arne 15 december 2011, 09:14

Varför sjunker rokkot ner lite extra i soffan i ruta 3?

av IO 15 december 2011, 09:11

Klockrent

av KJEH 15 december 2011, 08:08
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 14 december

Publicerad 06:46, 14 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2696

mmm.. nu måste jag SE den. vägrat se nåt med reeves efter första matrisen.

av pierre 14 december 2011, 18:27

@Mick.N Där vann du på knockout faktiskt, nu ska jag hem och kolla in den scenen igen så att jag inte glömmer den i andra taget, bot och bättring...

av Björn 14 december 2011, 17:51

Jag måste se om Matrix Reloaded.

av kdog 14 december 2011, 16:15

@IO, haha precis det finns inget som folk uppfattar så provocerande som gravida kvinnor som röker, det är värre än fan folkmord och massvält!

@Björn, om det är nån som har samma ansiktsuttryck i alla sina filmer så är det väl Keanu Reeves; sexscenen i Matrix Reloaded är fan mer livlös än Hollywoodproddad porr!

av Mick N. 14 december 2011, 15:06

nu börjar minspelet likna något, bra Kellerman, me gusta

av Björn 14 december 2011, 13:32

Dom behöver värma händerna, nikotinet får kapilärerna i fingrarna att dra sig samman.

Har aldrig fattat grejen med tobak, man blir ful, kall och sjuk utan att få något tillbaka, tex ett trevligt rus. Tacka vet jag ganja!

av En annan Arne 14 december 2011, 12:29

De försöker hjälpa barnet i magen att inte ta skada.

av IO 14 december 2011, 11:45

Varför står alltid rökare - särskilt tjejer - med armen över magen?

av ason 14 december 2011, 10:37

Dålig stripp. Musen = roligare än ankan med hund/tjej-problem.

av IO 14 december 2011, 09:48

och fanten är tillbaka och hjälper till med att ta hand om nikotinet och föroreningarna-ingen rök här!

av ker 14 december 2011, 09:31

aaah - klockrent!

av ker 14 december 2011, 09:28
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 13 december

Publicerad 06:15, 13 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2695

Rocky = Steven Seagal???

en strip = ett ansiktsutryck av Rocky...

fyrtioåtta filmer = ett och samma ansiktsutryck av Steven... (eller Steve som jag kallar brukar säga)

av Björn 13 december 2011, 19:43

en sak som är intressant är att Mange numera har växt upp. brukade han inte vara en liten stubbe med dunjacka (ironiskt), keps, och stora skor?

av pierre 13 december 2011, 19:17

Gillar att ankan har ett glas öl under armhålan i ruta 1. Studentspex när det är som bäst!!

av IO 13 december 2011, 15:26

hur är det-var står vi som är med i berättelsen-är vi den tysta öldrickande polaren tvärs över bordet som går ut och röker för att låtsas tillhöra-är de som har hund tillhörande vi som går med hundar och heroinisten vi som tillhör heroinisterna? Lucian tillhör julen och omges av tärnor-glad Lucia-ni som tillhör rockygänget

av ker 13 december 2011, 11:31

samma med hunden. vilken ordsmed

av pierre 13 december 2011, 08:00

Déjà vu

av vitkor 13 december 2011, 07:51
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 12 december

Publicerad 06:15, 12 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1840

Ja hela strippen är fejk. Soffan i ruta ett har inga armstöd och dessutom - en levande blomma i fönstret i en ungkarslägenhet? Dessutom borde Rocky ha Smacks på sin högra sida i ruta 2-4 eftersom det är filmat genom kers spegel.

av KJEH 13 december 2011, 03:14

Inte bara TV se ruta två där finns en övervakningskamera dold i nån sorts sten med hål i-se ruta ett-kameran filmar in i spegeln man ser skymta efter att ha tagit bakifrån från början med fisklins-någon väljer!

av ker 12 december 2011, 19:34

Är det bara jag som stör mig på att det är olika långa bekantskapskedjor i ruta 3 och 4?

av M 12 december 2011, 14:22

Tjejen i ruta 1 kanske är Uma - Uma Thurman?

av r 12 december 2011, 14:21

Det är som i en film: den borttagbara väggen bakom soffan.

av ason 12 december 2011, 12:54

en helt klart dalig tv-vinkel for paddfan i ruta 1

av Bjorn 12 december 2011, 12:22

ja världen är liten-alla känner man-annars vore inte anonymiteten viktig-Slidis-gjorde du Bellman på 70talet?

av ker 12 december 2011, 12:13

I ruta fyra uppvisar rocky ett helt nytt ansiktsuttryck.

av NN 12 december 2011, 11:24

Kan också vara Kitty Jutbring om det ska föreställa både mörkt och ljust hår på samma gång.

av IO 12 december 2011, 11:21

Vem är på tv i ruta 1 med gloria? Eller är det ett huckle?

av IO 12 december 2011, 11:20

@En annan Arne: 38 and holding. I stort sett obsolet m.a.o. Men jag lever ett ungdomligt liv - har inte ens tecknat pensionsförsäkring: Living on the Edge!

av Slidkrans 12 december 2011, 10:32

Ja han är en av de äldsta kommentatorerna här ;-)
Full av ungdomlig vigör dock, det är bara det att han inte kan göra burpees längre.

av KJEH 12 december 2011, 09:54

Oj, SK! Är du så gammal?

av En annan Arne 12 december 2011, 08:41

Those were the days, Slidkrans.

av sona 12 december 2011, 07:25

Jag minns när Samantha Fox var het. Det var ett tag sen.

av Slidkrans 12 december 2011, 06:41
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 11 december

Publicerad 06:14, 11 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 462

@slidis- det är ingen målning det är en 50-tals reproduktion av en afrika feik,

av ker 11 december 2011, 21:52

Den här strippen kan bli klassisk; i framtiden kommer den att utsäga någonting mycket symptomatiskt för vår samtid. Istället för att se som sitt eget ansvar att lära sig leva och styra upp sin tillvaro, så rotar man i sin barndom, evolutionsbiologi eller patriarkala maktstrukturer för att förklara sina tillkortakommanden.

av bal 11 december 2011, 18:24

Potentiellt farlig länk

Nu vet ni.

av Boris 11 december 2011, 18:00

Jag undrar också vad gudfar egentligen innebär. Men jag undrar inte nog mkt för att faktiskt ta reda på hur det ligger till. Ids inte.

av Slidkrans 11 december 2011, 17:15

aaaah, nu....

av Bjorn 11 december 2011, 17:03

ja det är ett allvarsamt uppdrag som folk tar lätt på- illa

av ker 11 december 2011, 16:14

I hela strippen där han härmade gudfadern såg han för övrigt ut som i ruta 2. Ev är detta en anspelning :-)

av KJEH 11 december 2011, 14:01

bjorn:
Tänk "film", tänk "bra".
Plot: En man vars dotter misshandlats av några killar döms till villkorlig dom och han blir arg och går till gudfadern för att be honom döda killarna. Han tycker att det ingår i rollen att vara gudfader. Gudfadern fäller då nedanstående kommentar 11:53. (Han menar alltså "You never bring me cake" eller på svenska "jasså nu passar det att vara vän med mig alltså") R har för övrigt härmat Gudfadern i någon strip för länge, länge sedan.

av KJEH 11 december 2011, 13:54

KJEH, va menar du, jag hajar inte?

av bjorn 11 december 2011, 13:40

We know each other for years, but this is the first time you come to me for help. I don't remember the last time you invited me to your house for coffee...even though our wives are friends.

av KJEH 11 december 2011, 11:53

Nu vet jag varför jag, precis som Rocky, saknar flickvänsfigur, det är ju pga avsaknad av Gudfadersfigur! It all comes together nicely!

av Mr_feelbad 11 december 2011, 07:59

ker, vad säger du som konstnär om målningen till höger (ovan svinet) i ruta ett? Supergeil oder ganz Scheiss?

av Slidkrans 11 december 2011, 06:36
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 10 december

Publicerad 06:48, 10 december 2011
Taggar: hund, mange
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2694

Ser ut som Weißbier- alternativt pilsnerglas. Kan det vara något tysktinspirerat ölsjapp?

av bal 11 december 2011, 18:11

Suggor, galtar, kultingar och flodhästar (som lär vara släkt med grisar) – mange kan ju gå ut med jycken på en rejäl tvåtimmarsrunda, så slipper han alla småsvängar runt kvarteret i sex timmar sedan.

F ö är det sant att han ältar sämre än Rocky. Han har inga intressanta metaforer och sunkiga punchlines.

Vilken krog är de på, förresten? Rocky behöver bara vifta lite diskret med sitt tomma glas, så får han ett nytt, fullt av en osynlig servitör/tris.

av ason 10 december 2011, 15:20

Detta, mina suggor och svin, var riktigt dåligt, mange platsar helt enkelt inte, han är nästan lika tråkig som jag

av Björn 10 december 2011, 13:15

Aaah, en klassisk sk Lilla-Fridolf-toffelvändning: Lilla Fridolf säger till på skarpen att han minsann inte alls tänker följa med ut och shoppa och i nästa ruta är de ute i varuhuset.

av KJEH 10 december 2011, 09:43

hahaha - detta mina vänner, detta är humor det

av Slidkrans 10 december 2011, 07:10
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 9 december

Publicerad 06:31, 9 december 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2693

Många värdiga bidrag men bro' vinner denna ronden.

av sona 12 december 2011, 07:29

Fast jag tror nog att det är Mange ändå? Typiskt Mange-beteende. Och förresten vet vi att det är Mange kom jag på, för sen snackar han om hunden, och när Rockys polare dragit till Gotland säger han att han ska ringa Mange för Mange är aldrig långt borta från Wifi och ciggförsäljning, men Mange svarar att han är på hundkurs. Således, utifrån nästa stripp om hunden, är detta Mange.

av R 10 december 2011, 10:23

1. Ja det är ganska tungt för min nya 23-åring höll mig vaken hela natten
2. Ja, man får passa på att smita ut på krogen när hon går på toaletten, man är ju inte 30 längre.

av KJEH 10 december 2011, 09:57

"bro'" med sin cynism leder än så länge!

Har själv ingen energi att ödsla på detta, men åsiktsmaskineriet går på högvarv för jämnan! :-P

av Mr_feelbad 9 december 2011, 22:39

1: Ja, det är ganska tungt för nu kan jag äntligen njuta av mitt liv och sluta passa upp på småbarnen

2: Ja, man får pilla på sig själv helt sonika

av olon 9 december 2011, 20:12

beccus dentata

av pierre 9 december 2011, 16:57

Och varför saknar Rockot tänder i överkäken i ruta 4 när han enbart saknar tänder i underkäken i ruta 1? Kontinuitet!!!

av IO 9 december 2011, 15:11

Varför har fågeln tänder i ruta 4? Räcker det inte med näbben?

av IO 9 december 2011, 15:10

ja och längre, Mange tecknades som jag kommer i håg det som nästan huvudet kortare än Rocky och en del skämt byggde på att han var liten.

Så vem är nu denna förvuxne Mange-lock-alike? Vi måste gå till botten med detta, "vi har rätt att veta sanningen" kom igen alla som är bosatt i eller i närheten av SOFO!

av En annan Arne 9 december 2011, 14:07

Jag har också undrat om det verkligen är Mange. Han kanske bara har gått och blivit äldre (fy!) och bitter.

av r 9 december 2011, 13:42

är det nån mer än jag som tycker Mange ser konstig ut? Är det verkligen han, eller någon annan ny polare?

av En annan Arne 9 december 2011, 13:39

4: Ja, man får passa sig att man inte blir en sån där bittergök som du.

av bro' 9 december 2011, 12:43

1: Ja, det är ganska tungt för mig, men hon ligger redan i nästa varma säng.

av bro' 9 december 2011, 12:38

Nej, ker slog nog huvudet på spiken där med vad en Rocky kan tänkas tänka...

Fast det skojiga är ju att någon annan än Rocky har mage att älta i den här strippen. ;) Poäng: Två självupptagna jäklar for the price of one!

av ason 9 december 2011, 12:13

fast i ruta 3 ser det ut som rocky försöker ta manges(?) hand.

1: ja det är ganska tungt förresten så har jag alltid älskat dig.

2: ja man får prova att hålla en väns hand ibland.

av pierre 9 december 2011, 12:10

1: Ja, det är ganska tungt för mig att allena baxa konstgödsel från skåpbilen till ladan.

2: ja, man får plita ned något slags manifest, skicka ut med anthrax eller nåt.

av pierre 9 december 2011, 12:01

Nu får ker ason på sig.

av IO 9 december 2011, 09:37

Ruta 1 "Det är ganska tungt för mig att sköta tvätt och städning själv numera.
Ruta 4 "Ja man får påminna omvärlden att de måste ta hänsyn till oss"

av ker 9 december 2011, 09:08

Dagens tävling: Skriv färdigt Rockys pratbubblor i ruta #1 och #4. Vad tänkte han säga innan fågeln avbröt?

Vinnaren får beröm imorgon (eller på måndag kanske).

av sona 9 december 2011, 07:13
Andra publiceringar av denna stripp: