klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Tack alla som kommenterat, och även ni som smygläst. Nu tycks det vara över, efter 8 år här, utöver de tidigare på pastan. / vitkor

Rocky 30 januari

Publicerad 06:00, 30 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2039

Vill ... ha ... ditt ... hår... måste röra ditt hår när du inte ser...

av KJEH 30 januari 2013, 07:26
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 29 januari

Publicerad 06:00, 29 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2038

Rettaw: Pedagogik kan ha mer eller mindre totalitära inslag. Läs Jesper Juul. Sund pedagogik har inte politisk indoktrinering som ändamål.

PS. Du vet väl att det är en härskarteknik att tala över huvudet på folk, så som du just gjorde? Snyggt, det.

av bal 30 januari 2013, 13:43

HB, jag tror att den enkla slutsatsen är att bal inte kan skilja de totalitära aspekterna som finns inbyggt i själva iden om "uppfostran" från det utmärkande för någon speciellt pedagogik. Skälet till att hen bara klagar på genuspedagogik är att hen inte tycker om idéerna som just den pedagogiken sysslar med, samt att hen inte känner till så hemskt många olika utöver just den.

av Rettaw 30 januari 2013, 13:24

Feministerna = Genusenligan?

av KJEH 30 januari 2013, 07:15

Har ni tänkt på hur lika genuseri och jönseri låter?

av Slidkrans 30 januari 2013, 05:14

Att Kellermannen och andra gör sig lustiga över genuseriet beror på att det senare kan ta sig ganska fjantiga uttryck. Istället för att fördöma Kellermannen som oupplyst kunde det vara konstruktivt att någon gång försöka se sig själv med utomstående ögon.

av bal 29 januari 2013, 21:31

HB: Det är ingen idé att du försöker övertyga mig om att feminismen och genusteoretiserandet egentligen inte är så farligt genom att om och om igen påstå det. Jag har reda på vad dess företrädare säger och skriver, men framför allt hur de beter sig. Att de inte tvekar att medelst tvång och förtryck genomdriva sina utopiska visioner står tyvärr bortom allt tvivel. Om de "missförstått grundidén" så gäller detta tyvärr för de mest tongivande företrädarna också.

Feminismen är heller ingen rebellisk outsiderrörelse, som jag tycker att du antyder. Tvärtom är det en av de mäktigaste lobbygrupperna i Sverige. Samtliga etablerade politiska partier stöder genusvetenskap, och även journalisterna har man på sin sida. Feminismen tillhör etablissemanget. (Gayrörelsen är även den, om nu någon tvivlade på det, mycket inflytelserik.)

För att slutligen kommentera övergreppen på genusdagis: det är inte alla som instämmer i tanken att utnyttja barn som politiska agenter för att förverkliga utopin du jour.

av bal 29 januari 2013, 21:17

Jag är 63 i sommar och inser att jag borde ha dragit en vals om året för polarna, Hälften och jag har polat i 40 bast, jag hade kunnat jiddra till mig 40 svensexor utan å gifta mig, kanske svårt att bli trodd när man har gjort 39 gånger, men en seriös svensexa köper man utan frågor..:-)

av Classe 29 januari 2013, 19:06

Aj då - för att plocka upp lösa trådar svarade jag på något bal skrev i morse på förra tråden, men som jag inte såg förrän nu.

Jaja - vissa avsked blir lite långdragna... ;)

av hjärnbarken 29 januari 2013, 17:38

pierre - måste ju vara artig och svara - jag förstår vad du menar. You got a point. Men den uppfattas ju ändå på ett visst sätt eftersom han följer en mall.

NU lägger jag av! ;) (For now.)

av hjärnbarken 29 januari 2013, 16:54

Vem predikar jag för? suckar ker. För Kellerman och Rockyläsarna, är svaret. Men nu har hon skickat arga och säkert befogade mail till mig, så OK, jag ska sluta predika. (Ker är en bra tjej f ö, vill jag bara påpeka.)

Men en sista förklaring - det är i största allmänhet trist att svensk humor (ståuppare m fl) har blivit så dominerande grabbig att många tjejer slutat titta på den. De säger inte emot, de bara slutar titta. Det är också sorgligt att höra kvinnor säga att de inte hittar någon att gifta sig med, för "alla killar nu för tiden är som Rocky".

Så det var väl det jag ville motverka genom att just säga emot och sprida lite upplysning. Om Rocky hajar schäsen, kanske kvinnor får killar att gifta sig med och komiker att skratta åt igen? var min oskuldsfulla baktanke och förhoppning.

Over and out - for now.

av hjärnbarken 29 januari 2013, 16:35

(hoppsan) feminismen, likt en politisk teckning, utan drar fram ett specifikt exempel på en särskild slags personlighet - för det finns dem som bal pratar om i verkligheten. men kellermannen tar den till absurdum och har personen domdera sin komplicerade filosofi åt små barn.

det finns inga dolda meddelanden eller analogier i kellermannens stripp.

av pierre 29 januari 2013, 16:16

det är iofs sant att kellermannens feministnidbild är en halmdocka på ett generellt sätt. men om man ser det praktiskt så är han bara en narr inte en politiker. hans intresse är bara att skapa en rolig stripp som nån garvar åt, inte bilda opinion och tankar. han ritar inte en representation av "

av pierre 29 januari 2013, 16:12

suck HB -vem predikar du för egentligen?

av ker 29 januari 2013, 14:00

bal - vilket struntprat. Killar som leker med bilar bestraffas? I think not.

Du tror väl inte att genusvetenskap kom till på någon "regims" initiativ? Nej, den förlöjligades till en början (och fortfarande, av bl a dig och Rocky) precis som medborgarrättsrörelsen och rörelser för gay- och transpersoner.

Svarta skulle kunna bli professorer och presidenter? Omöjligt! Gaypesoner är inte kriminella, depraverade typer? Omöjligt! Kvinnor skulle kunna bli präster, lärare, köra bil? Omöjligt!

Genusvetenskap försöker ta reda på varför den sista inställningen finns, om den är berättigad (nej, det finns inget i kvinnors hjärnor som gör att de inte kan göra bil t ex)) och hur man i så fall motarbetar olika hinder för kvinnor.

Ett sätt att ändra folks benhårda inställning till vad som är kvinnligt och manligt är att ta bort TVÅNGET för folk att bära sig åt på ett visst sätt enbart på grund av sitt kön.

Det är hela grejen. Och det är väl bra? Eller VILL karlar bli skällda på för att de drar en barnvagn eller handlar mat? Varför skulle vi ha kvar alla gamla fördomar?

Och nej, feminister är inte fula, arga kvinnor som antingen hatar karlar och ogillar sex, eller inte får tillräckligt av det...

av hjärnbarken 29 januari 2013, 13:54

Genuspedagogik utgör ett totalitärt system: så länge individens val ligger i överensstämmelse med makthavarnas önskan uppmuntras det, och en sådan individ känner sig kanske fri; men alla val och önskningar som går på tvärs mot regimens ambitioner motarbetas, förlöjligas och bestraffas.

av bal 29 januari 2013, 11:42

Tycker detta börjar likna ett äktenskap av gamla kombat tanter.Rocky säger till ason: jag önskar...inte vara så jävla negativ till allt.. och brorsan kör hårt med sina önskningar, han är ännu mer negativ. Och Rocky tackar herren för att han inte är ensamt negativ. Tycker i den belysningen att det är lite strongt att orka ha en möhippa/svensexa.

av ker 29 januari 2013, 11:13

Henne högg ni huvudet av, så hon säger väl inget mera? Men om det är mig du pratar till, ollonet, så svarade jag ju bara på Kellermans gnäll på genusteoretiker. Det var han som började! Man blir så besviken på det där.

SK - man behöver inte gifta sig om man inte vill! Det är väl bra?

av hjärnbarken 29 januari 2013, 11:05

Du glömde ett "l" där.

av hjärnbarken 29 januari 2013, 11:00

Får se om ason klagar vidare på Rocky och killar i allmänhet idag med. Ason, varför drar du inte bara och läser Nemi så vi slipper se dina tjatiga inlägg?

av Olon 29 januari 2013, 10:38

Och ändå är dessa svensexor bara ett milt litet preludium till vad som komma skall. Ack äktenskap - låt denna bittra kalk gå oss förbi.

av Slidkrans 29 januari 2013, 07:25
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 28 januari

Publicerad 06:00, 28 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2036

hjärnbarken:

Tror bara det finns en seriös manlig strippa i Sthlm. Men en pluggkompis hyrde den här till en 30-årsfest: Potentiellt farlig länk

av Ciocci 3 februari 2013, 13:51

bal: Såg inte det här forut.

Så du bygger på något du såg på TV, om (om programmet inte var tendensiöst klipp, vilket händer rätt ofta) personal som missförstod grundidén?

Tvång åt något håll ska inte ingå förstås, men idén att låta flickorna skrika KAN ha varit positiv - alltför ofta godtar man inte skrik från flickor, medan man gör det från pojkar. Alltför ofta använder också personal både på dagis och i skolor flickor som "dämpare" och placerar dem bredvid bråkiga pojkar. Ilska och högljuddhet accepteras alltså inte från flickor, och det var väl det man ville motverka.

Samma med pojkar som fick massera fötter. Man kunde också ha en manlig förskollärare som höll i dockor tillsammans med killarna, precis som det har gjorts försök i lumpen med unga grabbar som får hålla i bebisdockor för att inte automatiskt trycka ner all ömhetskänsla de kan tänkas ha.

Nu ÄR det skillnad på pojkar och flickor, fler killar än tjejer vill leka med bilar och fler tjejer än killar vill leka med dockor, det är inget att huttla med och det är förstås OK. Det är de stränga gränsdragningarna som måste bort.

av hjärnbarken 29 januari 2013, 17:36

HB: det är bara det att när barnen själva får välja och ändå väljer "fel", ses det som ett problem som måste korrigeras. Det är helt enkelt inte sant att det bara handlar om valfrihet. Minns att jag såg något på TV från ett genusdagis där flickorna fick primalskrika i grupp för att lära sig bli (lika) högljudda som pojkarna, medan pojkarna skulle massera varandras fötter... inte tu tal om att de fick välja, naturligtvis.

Kellermannens bild är vore roligare om den inte låg så nära verkligheten.

av bal 29 januari 2013, 09:54

Efter en funderare kanske storyn är att skrålgänget snott uteliggarens kundvagn och nu är det fajt.

av KJEH 28 januari 2013, 23:20

Nu hoppas jag Teo faktiskt kräktes på Rocky under den där svensexan.

av hjärnbarken 28 januari 2013, 22:12

Vuxna karlar som ritar oidentifierbara androgyna ilskna genusteorityper som vill beröva stackars barn dockor och bilar. Vilken kliché.

För sista gången: det handlar om att ungar ska få välja och inte påtvingas vare sig dockor eller bilar. Capisce?

Flicka som vill ha prinsessklänning ska få det. Pojke som vill ha prinsessklänning ska få det. Flicka som vill leka med brandbil ska få det. Pojke som vill leka med brandbil ska få det.

Duh. Vilket pucko du ändå är, Kellerman.

av hjärnbarken 28 januari 2013, 22:11

Pierres tvättstugelänk var kul. How true!

Bro''s: Och där blev Kellerman själv en trist hatare enligt standardformulär 1A. (Bete för mig från bro', perhaps?)

Man blir bara trött. Samma gamla missförstånd, samma gamla vägran att ens försöka begripa.

av hjärnbarken 28 januari 2013, 22:04

@pierre: tack för länken till Kellermannen, hade jag missat helt...

En godbit:
klockrecnt://heltnormalt.aftonbladet.se/kellermannen/2012/11/16

av bro' 28 januari 2013, 21:11

Kellermannen slår en ur parken, som man säger. Potentiellt farlig länk

av pierre 28 januari 2013, 19:37

Varför gamla strippar helt plötligt?

av SE 28 januari 2013, 19:20

Ja, varför skulle Rocky vilja försvinna för att Teo gör bort sig?

OK - flickvännensemailläsaren Rocky (guilty on multiple counts) är en känslig konstnärssjäl som inte tål att se fylla och förnedring (??? har han inte gjort det ett par tusen gånger redan?) och han måste tillbringa kvällen den fulla blivande brudgummen.

Om jag vore lillasyster tror jag bröllopet skulle ställas in. Fy attan.

av hjärnbarken 28 januari 2013, 13:40

Om det där inte är Teo fattar jag inte strippen alls. Jag tycker den är lite oklar även om det skulle vara Teo.

av sona 28 januari 2013, 12:39

Hoppas verkligen det där inte är Teo...

Finns det manlig strippbar i stan för möhippor, förresten?

Läste en gång om en svensk manlig strippa/dansare som sa att tjejer som tittar på skrattar. Karlar tittar på strippor med lystna blickar, men kvinnor skrattar! Klart vänligare upplevelse, men också en egendomlig upplevelse att ta av sig kläderna inför flera hundra glatt skrattande kvinnor. (Tänk den svarta killens mamma och systrar i The Full Monty, en bra film f ö.)

av hjärnbarken 28 januari 2013, 12:30

Leif Bolters kulor vid Södra station kul-trist ställe för möhippa-klockrent. Börjar det dåligt kan det väl inte bli annat än bättre.Kundvagn och diadem!

av ker 28 januari 2013, 11:18

ibland får man bjuda på sig själv.

av pierre 28 januari 2013, 09:04

Struggling-artist i ruta 4?

av KJEH 28 januari 2013, 07:17
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 27 janauri

Publicerad 06:00, 27 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 514

@vitkor. väl spelat min herre.

av pierre 28 januari 2013, 01:17

"Surt," sa råttan. Stackars råtta. Han låter inte alls nöjd med allt som livet ger, och allting som han kring sig ser.

Och det är inte jag heller. Men det beror ju inte på andra människor. Det beror ju på mig själv.

av RGE 27 januari 2013, 22:29

tycker faktiskt dom har tappat S sedan alliansen övertog makten

av ker 27 januari 2013, 13:04

Jag gillar den nya Saltsjöbadsandan - kör in pendeltåget i överklassens vardsagsrum!

av vitkor 27 januari 2013, 12:21

Åh vad jag längtar efter den dagen. Jag ska skratta hela vägen till banken, där jag ska titta på bostadsrättsägarslöddret.

Haha, "workingclas" var en rolig felskrivning (?) när det är Klasse serien handlar om!

av R 27 januari 2013, 12:01

helt glasklar analys!Klockers!
En annan fråga är den här Saltsjöbadsandan som drabbat the workingclas i sverige-vem är de överens med?

av ker 27 januari 2013, 11:17

kraschen = revolutionen, om det inte var tydligt nog.

av pierre 27 januari 2013, 07:38

En kulturmarxist får trösta sig så gott det går.

av Slidkrans 27 januari 2013, 06:27
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 26 januari

Publicerad 06:00, 26 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2962

Ny mansroll och ny sorts kvinna?

Hur gammal är han - 80???

Just nu finns en manlig barnslighetskultur som anses charmig men är otroligt jobbig. Självömkan a la Knausgård och barnlighet a la Kellerman. Kunde ses i Skavlan. Och titta på tre tusen olika varianter av reklamfilm som bygger på allmän manlig nördighet.

Meeen det är ju lördag nu, så nörda på i frid och ha det trevligt!

av hjärnbarken 26 januari 2013, 21:37

jag anser att Rocky trevande försöker finna den nya sortens mansroll och behöver stöd av polarna för approvment-det är långt kvar innan han i ny rustning törs nalkas den nya sortens kvinnor utan att få ett dräpande inlägg om skillnaden i makt och lönevillkor.

av ker 26 januari 2013, 21:13

asch det beror väl på vilken klass de tillhörde-andra grupper slog istället dem som snackade för mycket på käften och hemmet var en säng där de sov ruset av sig-herrummet kunde beskrivas som pissoaren på hörnet.

av ker 26 januari 2013, 21:10

Betvivlas. Karlar har hållit långrandiga alfahannetal till varann sedan tiden de kom hem och fick middagen på bordet och sedan drog sig tillbaka till "herrummet".

av hjärnbarken 26 januari 2013, 20:06

Killar pratar väl mycket på möten för att de inte få en syl i vädret hemma?!

av bro' 26 januari 2013, 19:53

Så varför snackar de då så in i norden? Gå på ett årsmöte, eller styrelsemöte. Killarna säger allt de vill säga arton gånger innan de är nöjda. Är det så att antalet ord liksom motsvarar hur långt man kan pissa?

av hjärnbarken 26 januari 2013, 19:24

killar trivs bäst ihop när det inte behöver pratas

av bro' 26 januari 2013, 19:00

Men pratar Rocky och hans polare någonsin om någonting?

av hjärnbarken 26 januari 2013, 15:33

För att undvika missförstånd: G-punkten i sig själv är förstås inte djävulens påfund. Tvärtom, faktiskt. ;)

av hjärnbarken 26 januari 2013, 14:27

Dragläge är djävulens påfund. Lite som jag antar att det är för killar att hitta G-punkten.

Växla däremot är kul. Och att tajma det så att man preciiiis glider in och stannar framför rödljuset.

av hjärnbarken 26 januari 2013, 14:26

Den här apan verkar va yngre än Roffe-apan: Potentiellt farlig länk

Och det är lär ju inte va Rockys gamla dj-ap-kompis.

Han har körkort, men hyr bil på helgerna för att öva på saker som han kan dåligt, typ helljus och dragläge. Samt åker på loppis. Se Potentiellt farlig länk och framåt.

av vitkor 26 januari 2013, 13:43

F ö är det ingen apa. Han är intellektuell.
Ett vanligt misstag.

av Seven of Nine 26 januari 2013, 12:46

Jag har hyrt bil med ett kvitto på en gräsklippare som jag sa var körkort. Det gick finemang.

av Seven of Nine 26 januari 2013, 12:44

övningskör? dom är ju inte precis 18? Skylt och tillstånd? Måste man inte ha körkort för att få hyra bil?

av ker 26 januari 2013, 12:20

Är inte apan chefen på galago förlag som var med i tidigare rocky?

av Bulan 26 januari 2013, 10:53

Vem är den där apan? Jag hänger inte med riktigt längre.

av Slidkrans 26 januari 2013, 09:02

Precis sa ar det i amerikat! Eller hur pierre?

Friggin' awesome.

av Herr Rosa 26 januari 2013, 07:52
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 25 januari

Publicerad 06:00, 25 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2961

tror du på ett liv efter jul typ?-hurra för vitkor!

av ker 25 januari 2013, 21:51

kunde inte hitta dem på svenska, men her...
klickrent://comoyo.no/filter/martin-kellerman-presenterer-talking-to-me-en-stripe-om-film-og-tv/

av bro' 25 januari 2013, 19:00

så ja!

av vitkor 25 januari 2013, 16:24

jag blev nästan lite rädd i ruta två där rocky förvandlas till en radioaktiv spindelmutant.

av pierre 25 januari 2013, 16:05

Bäst som fan!

av Först! 25 januari 2013, 16:03
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 24 januari

Publicerad 06:00, 24 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2960

Först som fan!

av Bäst! 25 januari 2013, 16:02
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 23 januari

Publicerad 06:00, 23 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2959

Ja, den här var faktiskt galet bra. Folk som dör brukar alltid göra ett skämt roligare.

av RGE 26 januari 2013, 12:57

Först som fan!

av Bäst! 25 januari 2013, 16:02
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 22 januari

Publicerad 06:00, 22 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2958

Först som fan!

av Bäst! 25 januari 2013, 16:01
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 21 januari

Publicerad 06:00, 21 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2957

YYYEEEAAAHHH!!!
Den som väntar han väntar länge!
Den som söker han letar!

av KJEH 25 januari 2013, 16:27

@KJEH: du har faktiskt 4 dagar till godo nu som även ortodoxa Vitkor-följare får läsa...

av bro' 25 januari 2013, 15:52

Alltså kolla gärna va-fn ni vill men spoila inte för oss andra hörni!

av KJEH 25 januari 2013, 15:21

Visst ja!

Nu har jag läst dem. Men har vi inte sett dem också förr? Eller lever jag om mitt liv?

Och knip-puckot kniper nu baktill och vill ha ett snöre i ändan. Och dääär tände man av tills man glömt den strippen.

av hjärnbarken 25 januari 2013, 15:07

inte stopp på msn, genom att ändra på datumet i url:en går det att läsa ända fram till den 31:a

av bro' 25 januari 2013, 14:57

Men vitkor, vi vet inte hur man göööör....

Och nu är det stopp på msn också!

Återstår Norge. Kan du pilla in Norge här...? Eller ska vi gå till Dagbladet och sedan komma tillbaka hit och säga våra visdomar och kvickheter?

av hjärnbarken 25 januari 2013, 13:00

Haha, var är kämpaglöden?

Har ni klagat hos dom andra här? Potentiellt farlig länk

Har ni maialt och ring Gunilla Herlitz? Anna Åberg? Har ni kedjat fast er i Bonnierskrapan? Har ni startat en twitterstorm?

av vitkor 25 januari 2013, 11:39

Men det kan vi väl inte? Vitkor?

av hjärnbarken 25 januari 2013, 11:33

upphör vi?

av ker 25 januari 2013, 09:37

Tackar-många som undrat över meningen med livet detta årsskifte börjar bli inne med praktisk filosofi-bara att hänga på!

av ker 24 januari 2013, 21:43

Tack för det!

av hjärnbarken 24 januari 2013, 20:06

bson bjuder på morgondagens rocky: Potentiellt farlig länk

av bson 24 januari 2013, 19:17

Agneta Sjödin? Är det inte en bild av en teckentolkare då?

av hjärnbarken 24 januari 2013, 18:59

"fick du en gång hjärtat krossat av en teckentolkare" *bild på agneta sjödin*

va??

av pierre 24 januari 2013, 18:47

Jo, men man ser ju stillbilderna MK twittrar och pratar om.

av hjärnbarken 24 januari 2013, 18:02

jaha. det var det svtplays betydde. googlade svt play. har ej hört om det förr. blockat här pga copyright.

av pierre 24 januari 2013, 17:17

gomorron Sverige!

av bro' 24 januari 2013, 11:42

Kellerman! Kom hit och förklara! Var är Rocky?

av hjärnbarken 24 januari 2013, 10:36

Han skriver ju svt play.
Fan, vad jag har ont just nu...baah. (Nyvaknad. sorry)

av hjärnbarken 24 januari 2013, 10:35

ja det var ett tag sen. vilken sajt pratar vi om? jag ser bara skärmdumpar av nån video...

av pierre 24 januari 2013, 02:52

Och hur är det med lunginflammationspatienten? Sista penicillinsorten tycks ha funkat?

av hjärnbarken 23 januari 2013, 23:15

pierre: Kellerman tycker det är oartigt att välja så fula bilder av folk för sajten. What's your problem? undrar han alltså.

av hjärnbarken 23 januari 2013, 21:33

snart är MSN ikapp... och i färg dessutom. Dags för vitkor att hacka lite i koden så vi får dom istället?

Potentiellt farlig länk

av bson 23 januari 2013, 21:30

kan någon förklara kmannens senaste tweets? varför?....

av pierre 23 januari 2013, 21:19

ja detta har väl hänt förr? vi väntar otåligt på pastan... har ju bara gått 2 dagar? :)

av vitkor 23 januari 2013, 20:40

Läget, vitkor?

av hjärnbarken 23 januari 2013, 20:09

This is the end...

av Jim 23 januari 2013, 16:53

Stillbildsväljaren som Kellerman lagt märke till väljer på samma sätt som svinstiesajten TMZ: Alla ska se vansinniga ut och helst ha munnen öppen som om de skriker.

Har Rocky ceased to exist...?

av hjärnbarken 23 januari 2013, 10:38

Spindelmannen.

av panthjärna 23 januari 2013, 02:25

Och vad är det för fantastiska filmer intelligentian i NY ser, ker?

av hjärnbarken 22 januari 2013, 20:35

NY författare jag känner väl fnyser åt smörjan av amerikansk goja som säljs till sverige-inteligensian i NY ser annat som aldrig dyker upp här. Men spela roll-intressanta filmer är numer från olika platser i EU eller nordafrika, indien eller Brazil-vem kan någonsin glömma Orfeu Negro? Banbrytande både som film med enbart svarta skådespelare-då!Bara inledningen med uppstigningen för berget i Rio tillsammans med dansande barn och trummor.Cornelis -men de fattiga i Rio bor högt över alla andra....

av ker 22 januari 2013, 19:15

Men vad är Helsinki Sanomat för en blaska egentligen?

Gick dit för att se om det fanns Rocky på finska där (kunde ju vara kul att se) och det första jag lade märke till var en skum rubrik:

"Tutkimus: Viagra muuttaa läskin.."

Tut i mus, Viagra mutta är läskigt?

Och en serie heter Fingerpori, medan en annan heter Fok_it.

Huga!

(Ingen Rocky dock.)

av hjärnbarken 22 januari 2013, 16:53

Jo, det har du ju rätt i, bal - fast en hel del uselt amerikanskt kommer ju också. Typ "Grannpatrullen". (Men ljud etc var förstås proffsigt.)

Svenskt foto är förresten ofta bra.

Kul med ljudstudion. I radions barndom gjorde de sådant där i direktsändning. Plaskade i vattenbaljor, susade som vinden, klapprade som hästhovar... Det var skojigare förr!

Det finns roliga klipp från TV:ns barndom också, reklaminslag där "husmor" inte får upp det nya fina kylskåpets dörr och kameran zommar in medan hon röd i ansiktet sliter och drar medan hon försöker le, eller sitcoms där folk springer förbi kulisserna i st f genom dörren och alla skriker "Dörren! Dörren!" och så kutar de tillbaka för att göra entré genom dörren.

av hjärnbarken 22 januari 2013, 11:46

Han kunde väl i alla fall haft nylonstrumpor, alltsåvaFAAN jag hatar kalsonger till högklackat! Ge stilpolisen mer befogenheter!

av KJEH 22 januari 2013, 09:46

pastan verkar ha försovit sig idag igen.

Ang ljudet i svenska filmer var jag i förra veckan på besök i en "trampstudio". Det är där de spelar in alla ljud som de lägger på filmerna i efterhand (dvs typ allt utom möjligen dialogen).

Nästa gång ni ser en dam trippa förbi i filmen kan ni tänka på att ljudet kommer från en skäggig karl i högklackat och kalsonger (för att inte byxorna ska höras).

av vitkor, 22 januari 2013, 09:07

Rätta mig om jag har fel, men kanske att du är litet orättvis, HB? Det är ju bara de bättre utländska (läs amerikanska) filmerna som går upp på svenska biografer, däremot "alla" svenska filmer. Jag menar att det finns bra svenska filmer, och massor med dåliga utländska som aldrig når hit.

Jag håller dock med om att det är mycket irriterande när det är svårt att höra vad de säger för att ljudupptagningen är dålig. (Eller för att de samtidigt spelar alldeles för hög stämningsmusik.)

av bal 22 januari 2013, 07:48

Ambitiös lista, vitkor! Och visst, tar man med hela svenska filmhistorien så nog finns det bra filmer.

Med "bra" kan man ju mena lite av varje. Seven var t ex riktigt dålig (jag vet, många älskar den), men så kalkonusel att den var en sällsynt pärla bara för det.

Men om vi håller oss till att åtminstone grundläggande kriterier om kvalité på ljud, foto, manus, klippning och skådespeleri ska uppfyllas? Då faller måmnga (nutida) svenska filmer redan på startlinjen. Visst kan man ha som stildrag att spela in filmen på fattig-video, men då ska man ändå höra replikerna. Man kan köpa en hyfsad mick för 2000 och be någon hålla ett kvastskaft som bom.

Klichéerna är lika illa. Hur många gånger har ni y ex sett medelålders kvinna röka under köksfläkten = här har vi underklassen? Pah. Och karl som vrålar: "Asså va FAAAN?". Stön.

av hjärnbarken 22 januari 2013, 02:37

var tydligen nån filmgala ikväll. iaf så är äta sova dö en bra svensk film!

av vitkor 22 januari 2013, 00:16

man ska aldrig lita på internet! skriv allt för hand först. fota sedan av pappret med analog film och låt framkalla dubbla kopior. scanna in kopiorna och använd så kallad ocr-teknik för att spåra skriften; ta backuper på dokumenten och klistra sedan in texten här. håll sedan tummarna för att inte min databas brakar.

av vitkor 22 januari 2013, 00:11

Alltså jag hade skrivit ett ganska långt inlägg om svenska bra filmer allt från Mitt Liv som hund till Sällskapsresan och till och med listat de 50 bästa svenska tv-serierna från Ärliga blå ögon till avsnitt 1-5 av 30 grader i Februari så skulle jag bara posta så gick internet ner! (ja - hela internet - jag kunde inte komma åt en enda sida) så det försvann.
Men en sak måste jag bara påpeka: när man talar om de bästa svenska filmerna får man absolut inte glömma Lasse Åberg.

av KJEH 21 januari 2013, 23:28

Fanny och Alexander och övrig 50% av Bergmans filmer. Som svar på frågan om bra svenska filmer alltså

av Dragsgill 21 januari 2013, 23:18

vi diskuterade ju detta i våras! Potentiellt farlig länk

Länkade till en liten lista där också.

av vitkor, 21 januari 2013, 18:21

Sunes Sommar! Habers bästa prestation någonsin! :D (kanske inte säger så mkt iofs)

av Mr_feelbad 21 januari 2013, 18:16

Roy är i alla fall lite innovativ.

av hjärnbarken 21 januari 2013, 17:24

Och jag gillar inte folk som slentrianmässigt inte gillar folk som de tror slentrianmässigt dissar svensk film utan att ha något på fötterna. Blanda inte ihop ärligt engagemang med allmänt slött partybludder!

Kom igen: Nämn en verkligt bra svensk film!

av hjärnbarken 21 januari 2013, 17:20

kollade halva första avsnittet och jag brukar inte gilla folk som slentriandissar "svensk film", men jag önskar att detta vattnet inte hade behövt dränka deras kvarn.

men om ett år kommer roys nya! "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron": Potentiellt farlig länk

av vitkor, 21 januari 2013, 16:57

""Kakpaketet står i skafferiet" utan att låta som om andra världskriget brutit ut."

hahahaaa

av pierre 21 januari 2013, 16:40

håller med om att svenskar slöuddrar- vi är kanske på väg att fördanskas? Förmodligen nåt mode i filmsverige-jämför replikerna i nån 50tals Hasse Ekmanfilm repris-där hörs man! Kanske finns mindre och mindre att säga i dessa dussinuppföljare av deckare-landets mjölkko till nästa trend!

av ker 21 januari 2013, 14:58

Ingen aning om varför svenska regissörer är så kassa. Ljudet i svensk film är också uselt - man hör inte vad folk säger.

Titta på Joel Kinnaman, han mumlar utan att röra munnen i svensk film. Outhärdligt. I amerikansk film kan han plötsligt prata. Kolla Quvenzahné Wallis, nio år, nybörjare. Hon spottar ur sig repliker. Svenska unga tjejer viskar på inandning i svensk film. Wtf, det finns talpedagoger att skicka dem till!

Och medelålders Dramatenskådisar överdramatiserar ALLT, förutom att de vägrar använda magstöd på film. Mindre kända skådisar funkar ofta bäst. De kan säga "Kakpaketet står i skafferiet" utan att låta som om andra världskriget brutit ut.

av hjärnbarken 21 januari 2013, 14:04

Var skall regissörerna komma ifrån för att vara bra då?

av bal 21 januari 2013, 13:50

Hon ser rar och 70-talsaktig ut - lång randig klänning och flätor.

Ska man se Palmegrunkan? Står inte ut med svenska regissörer. De kan inte få folk att prata normalt. Och när det ska vara komedi låter skådisarna som grälsjuka och kränkta fjortisar.

av hjärnbarken 21 januari 2013, 13:09

Helt riktigt-sitter du vid öppet fönster och röker dras röken in i din och andras lägenheter via den gemensamma ventilationen. Bästa sättet att slippa rök och vidrig fimplukt i hår och kläder är att ställa sig utomhus minst tjugo meter från närmaste port.

av ker 21 januari 2013, 11:00

"Alltså, ska du inte röka får du faktiskt gå ut och göra det"

av sona 21 januari 2013, 07:29

Vem vill inte ha ett muminhus?

av Herr Rosa 21 januari 2013, 06:49
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 20 januari

Publicerad 06:00, 20 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 511

@vitkor - två för en, vilken lyckträff! ;)

Men jag håller på Harris. Har han inte blivit Oscarsnominerad för Game Change, förresten?

av hjärnbarken 21 januari 2013, 01:06

hjärnbarken: Potentiellt farlig länk

av vitkor 20 januari 2013, 23:51

Snyggt ritad kobenthet där till höger.

Ed Hardy? Måste googla.

Hm. Men jag gillar Ed Harris!

av hjärnbarken 20 januari 2013, 18:36

aaaahahhaa ed hardy. clockraint!!!!

av pierre 20 januari 2013, 09:25
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 19 januari

Publicerad 06:00, 19 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2956

Älgen är Klasses långbenta tjej.
F ö inga likheter med skogens konung.

av Seven of Nine 20 januari 2013, 03:29

det är så här det blir problem när man har för lite att göra-älgskog?

av ker 19 januari 2013, 15:19

Älgen?

av Herr Rosa 19 januari 2013, 08:19
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 18 januari

Publicerad 06:00, 18 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2955

Först som fan!

av Bäst! 25 januari 2013, 16:01

nä det är konstigt att inte staden fattar att de skulle tjäna pengar på att låta nåt fett arkitekturbolag köpa platsen för att placera sin logga på? Det måste vara värt multum att placera sitt feta fotavtryck mitt i centrum mellan två vatten på en av världens vackraste städer! Hög kändisfaktor!

av ker 19 januari 2013, 15:18

Så, nu har jag gjort det.

av KJEH 19 januari 2013, 00:17

Allvarligt, slussenfrågan är så dj-a ointressant.
1. Vi har tusen ton betong här i en kringelväg och en sluss som börjar bli slitet.
2. Alla jävlar har en åsikt om vad vi ska bygga för ny väg och sluss med tusen nya ton betong.
3. Vad skattebetalarna vet är att det oavsett vilket förslag som väljs kommer att:
- kosta åt helvete för mycket
- det kommer att kosta mer än planerat
- det kommer att bli försenat
- det kommer att bli trafikstockning
- när det är färdigt kommer precis ingen att bry sig för det är bara tusen ton betong och en sluss.

Jag kan räkna upp hundra viktigare saker på en timme.

av KJEH 18 januari 2013, 23:18

Herregud- känner ni inte till striden om Slussen heller som pågår under näsan på er! Där kommer den där jävla paradgatan från andra hållet och Gamla stan sitter fortfarande ivägen. Möjligen hoppas de att miljöförstöringen ska dränka detta slamdrypande pålverk så problemet förs ut i Östersjön?

av Ker 18 januari 2013, 17:28

Det är just diskrepansen mellan arkitekturen och de råddiga folk som måste bo i den man diskuterar ! Problemet är vårt minne- vi har behov av att kvarteret och rummen vi bor i står kvar och ser ut som vi är vana. Det är därför dom i krig bombar bostäder och utplånar byar- det förstör det inre rummet för dom som är kvar! Vi som bor i Sthlm har levt i och sett bohemkvarteren och tidningshaken - det var fan ingen medeltidsvecka det var massor av folk och ett brusande stadsliv! Många små affärer ingen stor galleriablaffa med likadant utbud. F ö känner jag Anders som gjort filmen han kommer att trycka ner i Sossarnas hals att de rev Sergels Atelje! För en jävla tänkt paradgata som ändå inte kunde utplåna gamla stan- men det var på vippen och det verkar ni inte ha en susning om! Vad gjorde era morsor o farsor? Var dom inte politiskt aktiva? Bodde dom i Flen?

av Ker 18 januari 2013, 17:23

Är det bara jag som noterar en viss diskrepans mellan texten och teckningarna?

av sona 18 januari 2013, 07:28
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 17 januari

Publicerad 06:00, 17 januari 2013
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2954

Förresten, HB, det för dig relevanta börjar vid 1.10 min.

av bal 18 januari 2013, 15:10

Pierre: :-D Mitt i prick!

av bal 18 januari 2013, 15:08

"Skaka eller inte skaka?" Huh???

Vått toapapper, äckelpottor! Och sedan torrt!

av hjärnbarken 17 januari 2013, 22:25

Stipendium, Kellerman, stipendium!

av hjärnbarken 17 januari 2013, 19:19

Om killar fick födslosmärtor i tre minuter skulle de bli totalt vansinniga och sedan se med mer vördnad på kvinnor...

Jo, jag vet, Rocky är oglamorös och Kellerman skriver precis vad han tänker, det är däörför jag läser! Men det hindrar ju inte att man kan bli lite irriterad. Och Rocky kanske inte mår så illa av reaktioner? Han som tycker att vänskap med kvinnor, utan sex, är totalt meningslöst?

@pierre: Hehe - såg 53 sekunder och det var ju riktigt gulligt, passiv-aggressivt mot tjejer, men funkar inte riktigt på en kvinna som kan rensa avlopp, skotta snö och bygga hus! ;)

av hjärnbarken 17 januari 2013, 17:24

hb's skriverier påminner mig om dessa Potentiellt farlig länk

av pierre 17 januari 2013, 16:16

Snabeln är ju näsan... då kan det ju inte bli fellatio. Han bara nosar litet.

av Boris 17 januari 2013, 16:12

Ni tjejer snackar om att föda barn, men när en kille blir riktigt pissnödig...

Saken är väl den att Rocky är en anti-glamorös serie, och då är det klart att eventuellt kiss- och bajsprat måste inkluderas. Och händer det verkligen så ofta? Har någon fört statistik?

av RGE 17 januari 2013, 16:06

@krasse: Fellatio är det garanterat SISTA en kvinna tänker på inför ruta 4. E*ef*ant*n är alltså väldigt skyddad. Den är kanske hemma hos Edith den här kvällen.

Det slog mig att hur mycket jag än kunde äckla till en motsvarande tjejserie, finns det så många karlfetischister att de skulle gilla den i alla fall. Och nu undrar man, rent vetenskapligt: Why?

Har aldrig hört mina karlar prata om snopp, kiss obajs öht. Är det något sprillans nytt, eller förbehållet Rocky+hans karlläsare och karlståuppare? Märklig värld man får insyn i. Undrar om killar tror att tjejer på tu man hand sitter och pratar intresserat om snoppar i samma utsträckning. Hint: We don't.

av hjärnbarken 17 januari 2013, 14:53

kul att det är nån slags torah-blaska som rocky läser.

hb: rocky är en hanhund. en stor del av deras tankeverksamhet kretsar kring urinering och hur den ska appliceras.

av vitkor 17 januari 2013, 11:40

Ska ni inte kommentera elefantens fellatio?

Men hur är det med torka eller inte torka? Det är ohyfsat att skaka av i handfatet. Tjejer använder en meter toapapper efter att de bara kissat!

av krasse 17 januari 2013, 11:38

@pierre: Duuuh!

När man läser Rocky vill man varken prata med eller ta i en grabb, och jag skulle ju göra något liknande och nog åstadkomma kris i äktenskapet...

av hjärnbarken 17 januari 2013, 09:53

@hb. den skulle jag läsa!

av pierre 17 januari 2013, 09:06

jag ska erkänna att jag numera sittkissar väldigt ofta då iPhonen är min toalettkamrat.

av pierre 17 januari 2013, 09:05

Gaaahhh...

Ska banne mig göra en serie med tjejer där alla pratar om vaginor och blygdläppar och bröst ungefär lika tjatigt och osexigt och oinspirerande som det här. Vill Rocky att alla kvinnor ska tappa intresset för killar? Vi veeeet att ni har en snopp! Och tänk, det går att kissa med den OCH den kan röra sig! Jeeez. Visste ni inte det när ni var två år?

av hjärnbarken 17 januari 2013, 09:03

Två minuter? Pissa och sen torka av toan och golvet- tar det inte tre om han har trasor vatten o wimsy eller annat skur färdigt? Sitter man ner går det utmärkt att läsa!

av ker 17 januari 2013, 08:43

Sta upp och kissa med ringen nere. Kaboom! Tror att pedantsnubben blir nagot sur.

av Herr Rosa 17 januari 2013, 07:55
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 16 januari

Publicerad 06:00, 16 januari 2013
Taggar: kiss, snopp
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2953

Nej, inte när man är på väg hem. Man kommer aldrig fram om man står med benen i kors och då blir man bara kissigare och kissigare.

av sona 16 januari 2013, 22:56

Så det hjälper inte för killar att stå med benen i kors, då?

av hjärnbarken 16 januari 2013, 20:54

fördelar med att inte vara omskuren ...

av pierre 16 januari 2013, 19:34

slutpoängen matchade inte riktigt upplägget men det var nog kul i verkligheten!

Fast jag gjorde fel tolkning av "pinka runt hörnet" först, pga denna stripp: Potentiellt farlig länk

av vitkor 16 januari 2013, 19:07

Är inte snoppsnacket lite ensidigt? Hur var det när du kissade senast, ker?

av hjärnbarken 16 januari 2013, 14:35

Är det veronika maggio som röker i fönstret?

av IO 16 januari 2013, 13:27

Nej, man är kissnödig oftare. Tror jag.

av IO 16 januari 2013, 13:27

Flera snopphistorier...

Men är det inte tvärtom med prostatan, att man inte kommer i gång?

av hjärnbarken 16 januari 2013, 09:11

Prostatan- för många öl?

av Ker 16 januari 2013, 08:53
Andra publiceringar av denna stripp: