klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Tack alla som kommenterat, och även ni som smygläst. Nu tycks det vara över, efter 8 år här, utöver de tidigare på pastan. / vitkor

Rocky 4 augusti

Publicerad 06:00, 4 augusti 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1188

Dessutom: varje gång du uttalar dig kategoriskt negativt om "män" får jag känna mig förolämpad. Per marxistisk retorik utgör jag en representant för den gruppen och är ansvarig för allt den företager sig. Med detta vill jag bara ha sagt att sådana förolämpningar förekommit i meningsutbytet.

av bal 6 augusti 2011, 11:04

Ason: du är ingen bitterfitta. Den beteckningen reserverar jag för uttalade manshatare. Däremot verkar du ansluta dig till den politiska ideologi som bäst betecknas marxistisk feminism, eller med ett annat ord genusmarxism. T.ex. är den historieskrivning du förfäktar typisk för denna falang. Jag förstår därmed inte varför du ser det som ett skällsord. Jag blir ju inte arg för att du kallar mig "antifeminist".

av bal 6 augusti 2011, 10:49

apropå asons retorik: oops she did it again.

Med såna svepande resonemang och fjortisaktiga jämförelser är det bara skrattretande - synd bara att hon verkar ta sig själv på allvar

av evert 6 augusti 2011, 10:27

Och hur kommer det sig att antifeminister alltid anser sig ha rätt att kasta glåpord och hånfulla tillmälen över feminister?

Ska jag börja göra likadant? Skulle det ge något?

av ason 6 augusti 2011, 08:57

bal - du tror väl inte att det var kommittéer med hälften kvinnor i som bestämde att kvinnor som haft sex skulle jagas ur byn med stenar runt halsen (stenarna finns på museum), inte få utöva hantverksyrken, inte ha rösträtt, etc?

FYI - kvinnor satt inte i några byråd. De var omyndiga - tror du att de bestämde det själva? Tycker du att de var bitterfittor när de kämpade mot det systemet? Tydligen.

Det är väl OK att vara glad och stolt som man är, t ex man, men att förneka historien bara för att man inte tål den är enfaldigt, och att kalla mig "genusmarxist av grövsta kaliber" och "bitterfitta" efter min senaste kommentar är bara ohövligt. Det är folk med exakt din inställning man haft att kämpa emot i ett antal tusen år.

Skäms.

av ason 6 augusti 2011, 08:21

Efter att ason nu outat sig som feministisk genusmarxist av grövsta kaliber, vet jag inte om det finns så mycket att tillägga. Stillsamt konstaterar jag att män i alla tider inte heller haft all tänkbar individuell frihet och handlingsutrymme. Jag ifrågasätter även påståendet "allt bestämt av män".

Frågan kvarstår dock: om dina gelikar fick ändra samhället helt efter eget (s)kön, skulle i slutändan alla bitterfittor sluta reta upp sig på män? Jag tror inte det.

av bal 6 augusti 2011, 00:28

OK bal, men det är ju just därför man vill ha jämlikhet mellan könen - för att skapa gemenskap. Genom historiens gång har förbuden haglat över kvinnorna och man har mödosamt lyckats göra sig av med det ena efter det andra (här, vill säga, inte i t ex Iran). Kvinnor fick inte ärva, fick inte utöva många hantverksyrken, fick inte ha sex utanför äktenskapet, fick inte bli präster, lärare, läsa på universitet - etc, etc, etc, allt bestämt av män. Kom inte och säg till mig att DET var "gemenskap", eller att det blir "gemenskap" bara man slutar be om vanlig enkel frihet.

Om det inte är ett enormt samhällsproblem att ungefär hälgten av planetens befolkning har en bråkdel av ägandet och bestämmanderätten, ofta inte ens över den egna kroppen, så vet inte jag vad som är samhällsproblem.

av ason 6 augusti 2011, 00:19

Jag ber om ursäkt för mina två senaste inlägg, som var onödigt hätska. Det är bara det att jag allergisk mot ideologier som går ut på att ställa grupper i samhället mot varandra. Ideologerna säger, att följer man bara deras instruktioner inställer sig drömsamhället och alla kan vara sams igen, men det tror jag inte på. Jag tycker att samhället skall bygga på gemenskap.

av bal 5 augusti 2011, 23:56

Tja, skriver man "punkt, slut" och att alla som anser annorlunda släpar på hemliga agendor samt är fixerade, så får man väl räkna med att folk drar slutsatsen att man anser att man vet bäst och att saken är färdigdiskuterad.

av ason 5 augusti 2011, 23:42

Ah, det gamla härliga "bestämma"-debattricket (härskarteknik?); att jag ger uttryck för en åsikt innebär inte att jag tror mig "bestämma" vad andra tycker och tänker. Vilket du vet.

av bal 5 augusti 2011, 23:31

Och jag antar att du bal bestämmer vilka samhällsproblem som är stora och vad de beror på. Skönt att veta, så slipper alla andra grubbla på den saken. Jag hoppas du får chansen att lösa dem, det borde ju vara tämligen enkelt för dig.

av ason 5 augusti 2011, 23:14

Kön är en biologisk klassificering, punkt slut. Och alla som säger att det finns ett "problem" relaterat till kön i dagens samhälle släpar redan på en hemlig agenda så stor att fanten bleknar i jämförelse. Tycker man att de stora samhällsproblemen har med "kön" att göra har man en fixering man förmodligen borde söka för. Mein Gott!

av bal 5 augusti 2011, 22:32

Men hjälp, jag vill inte betala KJEH's bredband, jag trodde vi var klara här!

TA BORT begreppet ondska ur debatten, please! Det bara förvirrar och gör allting bibliskt och deterministiskt, och det är det inte, speciellt inte på individplanet.

Barriärerna finns redan där, jag försöker bryta ner dem, inte tvärtom.

Jo, ledartyper betyder enormt mycket. Är du Ola i fyrtiotalets Tyskland tvingas du in i armén och kommer troligen inte därifrån utan att ha dödat en massa folk. Är du Ola i en grupp fullisar där ledartypen - utan att du vet om det i början - är knäpp, kan du hamna i situationer där han uppviglar folk att trakassera flickor, och du tvingas välja vad du ska göra då. Förvånansvärt många män hänger på även om de personligen aldrig skulle ha startat eländet, några går därifrån, medan en ytterst liten skara käftar emot ledartypen.

Feminister anklagas alltid för att säga att "alla män" är potentiella våldsmän. Killar blir förolämpade. Men exakt samma arga killar säger, när en flicka väl råkar illa ut, att hon inte borde ha skäppt in våldtäktsmannen, inte borde ha litat på honom, utan att hon just skulle ha behandlat honom som potentiell våldtäktsman. Så gör man det är man fördomsfull, och gör man det inte får man skylla sig själv!

Nej, nu slutar vi, va? Wait for the book and hang me then.

av ason 5 augusti 2011, 10:53

Kön är förstås både arv och miljö, frågan är väl i hur stora respektive proportioner? Och hur påverkar dessa faktorer varandra? Jag har inte heller förnekat att män står för mer våldsbrott osv, men det blir lite tröttsamt dualistiskt när iakttagelserna och analyserna stannar vid att män (som grupp) är mer onda än kvinnor. Hur du än konstruerar om det så bottnar din analys av världen där, ason. Därför frågar jag - blir världen bättre av att tänka så? Bryter du ner eller skapar du barriärer?

Om alla fulla svennekillar hade den potentialen du talar om, ason, så skulle alla vanliga fredagkvällar vara slagfält. Varje öl på Kvarnen skulle sluta i blodsbad. Det skulle ju alltid finnas någon enskild tokskalle till ledartyp som skulle uppvigla de förvirrade, lättpåverkade och våldsbenägna männen att sparka ihjäl varandra. Man skulle få ta sig i skyttegravar över medborgarplatsen efter klockan 21 för att inte komma ivägen för horderna av sedan födseln testosteronskadade, obalanserade män. Så, nej, jag är inte rädd att bli nerslagen av ett sådant gäng. Det är små perifera grupper eller individer som står för våldsbrott. Om man tror annat lever man i en kvälsstidningsapokalyptisk värld.

End of discussion for my part!

av ola 5 augusti 2011, 10:09

Eftersom du redan vet vad det står i boken, KJEH, behöver du ju inget signerat ex. ;)

av ason 5 augusti 2011, 10:05

KJEH: LOL - ingen tottebok vi snackar om!

av ola 5 augusti 2011, 09:34

Vilken arg man du är, KJEH.
Godnatt och sov gott.

av ason 4 augusti 2011, 23:52

UTE NU!!
asons manifest nu i bokhandeln! 100% fylld med garanterat tvärsäkra fördomsfulla uttalanden i stil med: - Den kvinnliga konduktören måste vara rasist.

Årets mest haltande liknelser (inklusive 'den putta elefanten') och generöst svepande anklagelser samlade i en och samma volym.

Missa inte extrakapitlet med fullständigt fantastiska feministiska upptäckter som tex: - Det finns bra karlar och hemska fruntimmer!

1500 sidor med liiiten fiiin stiiiil.

av KJEH 4 augusti 2011, 23:02

Det behövs en bok, KJEH.

Kort nog?

av ason 4 augusti 2011, 20:51

"på ett så litet utrymme"?!? Hur mycket utrymme behöver du? Alla andra verkar klara sig fint, vissa till och med elegant.

Intoleransen lyser nog igenom oavsett hur mycket utrymme du än får.

För övrigt finns det väl ingen som tar mer utrymme än du här, det är på gränsen att jag skickar halva min bredbandsräkning till dig!

av KJEH 4 augusti 2011, 20:15

Det är svårt att göra annat än generalisera på ett så litet utrymme. Dessutom är det tröttsamt med dessa ständiga ängsliga reservationer. Det säger väl för fasen sig själv att män inte är födda "onda", och att det finns bra karlar och hemska fruntimmer. Det var inte det saken gällde.

Vad är team edward?

Nej, nu går jag ut och hyr en film och köper mera glass.

av ason 4 augusti 2011, 19:34

pierre - bra att du vill nyansera, men jag tänkte mig helt enkelt en sen kväll på stan, tomma gator och ett gäng vanliga fulla skräniga svenskar. Antingen man är kvinna eller man, går man helst över till andra sidan gatan. De kan vara helt OK, men det vet man inte. Finns en ledartyp bland dem som är tokskalle, kan man råka illa ut.

Fem tjejer i samma tillstånd kan bli kladdiga och bökiga, men ytterst sällan våldsamma.

För att man ska komma någon vart behövs män som inser att män är mycket mer våldsamma (som grupp) än kvinnor, men för den skull inte identifierar sig personligen med allsköns brott. Alltså både män och kvinnor som kan diskutera själva problemet.

Att kräva att man ska förneka elefanten i rummet (nu lämnar vi Rockyfanten utanför det här) bara för att han personligen blir putt, är rätt fånigt.

av ason 4 augusti 2011, 19:31

ps. bär min svarta TEAM EDWARD tshirt stolt idag.

av Pierre 4 augusti 2011, 19:16

jag håller med ason till viss del här. visst är män mer aggressiva och vad som kan kallas "onda" än kvinnor. Att tro att kön är en ren social konstruktion är bara flummeri. Våra hormoner och kemiska balanser är olika. Med detta säger jag inte att kvinnor inte har kapacitet till ondska, ej heller att män inte har kapacitet till enorm godhet.

samtidigt måste jag hålla med ola et.al. om att om du ser ett gäng fulla killar så känner du dig osäker. det ligger mer bakom din observation än att de är män. Om de var fulla män av invandrarbakgrund? med adidasbyxor och tshirt? med slips och skjorta pressade byxor och putsade skor? fulla japanska män som verkar vara turister?

jag tror du tänker lite för svart/vitt när du säger det.

av Pierre 4 augusti 2011, 19:14

Eller behöver jag en räkmacka...?

av ason 4 augusti 2011, 17:06

Väl talat Ola!

@intoleranta ason: det är vilseledande marknadsföring när du lovar att "sätta stopp" för dina fördomsfulla inlägg i "jättediskussionstråden" och sedan ändå fortsätter pladdra.

av KJEH 4 augusti 2011, 16:57

Hm, Mr feelbad, min lunch var en stor glass - och jag tror jag behöver en till - och helst borde man ju gå och bada!

av ason 4 augusti 2011, 16:29

Okidok - nej Ola, män är inte "födda onda". Ondska är alltid ett resultat av något, inte någon sorts inneboende egenskap.

Jag ser faktiskt ingen dualism här, jag har t ex aldrig gillat uttryck som att kvinnor och män är yin och yang, eller att vi kompletterar varann. Utvecklingshistoriskt delades vi helt enkelt upp i olika kön därför att det blandade gener bättre så att ärftliga sjukdomar kunde unvikas. Fysiologiskt är män helt enkelt omgjorda kvinnor, och det kan man knappast kalla "dualism". (OBS detta är ingen "feministisk åsikt" det är vetenskapliga fakta.)

Och ja, mycket av könsrollerna beror på hur vi uppfostras. Men kön är inte bara en social konstruktion, det ligger djupare än så. Och om du ser till våld i världen, kunde man om det vore så se någon felmarginal på kanske fem - tio procent. Nu utövas 90% av våldet i världen av män, och jag vägrar tro att det enbart beror på uppfostran och brist på bra pappor.

Men jag begär inte att det här ska gå hem utan vidare, eftersom folk inte kan få in i skallen att en kvinna som faktiskt är rätt förtjust i män kan anse det här. :) Vad tror ni f ö jag gör här bland alla trevliga och roliga karlar om jag tror män är "onda"? Ni är kul och trevligt sällskap, helt enkelt.

Åååkej.... det är skitvarmt här också! Har brådskande ting att göra på datorn, men...öööh...

av ason 4 augusti 2011, 16:27

tack feelbad - du verkar inte må så dåligt idag ;).

Faktiskt så sitter jag och jobbar, skriver på ett dokument som aldrig blir klart i en instängd, kokande lokal och det kanske är det tråkigaste och mest frustrerande jag någonsin gjort. Alltså är det lätt gjort att klicka upp forumet här med jämna mellanrum för att gnabbas med ason, läsa alla otäcka reseskildringar eller annat (jag är ingen FB-människa vilket frilägger en del tid). Jag pallar inte att gå ut i solen när jag tar paus för då får jag bara ångest över att jag inte kan njuta av den på riktigt. Jag avundas alla er som kan vara ute o ha det skönt - tänk på stackars ola som lider svårt. Lita på att det blir ett kvällsdopp iaf! ! !

av ola 4 augusti 2011, 15:56

Väl talat Ola! Jag har alltid fascinerats över hur Ason kan "veta" så mycket om saker som i min världsbild ter sig som rent spekulativa. Men det är klart, när man inte behöver visa sin identitet är det lätt att ha krassa åsikter. :-P

Solen skiner idag, vad gör ni vid datorerna egentligen? Och kom inte med ursäkten att ni är på jobbet, för då hade ni väl knappast tid att titta in här, eller hur? ;-) Själv har jag ledig dag och är hemma en sväng för en matbit, fast det är inte "riktig matlagning" enligt tidigare fastställd definition, men sånt har jag inte tid med just nu, kanske ikväll...

av Mr_feelbad 4 augusti 2011, 15:39

din grundläggande diagnos är ju att män är onda och så är det. Det är en dualism hur mycket den än förskönas och kompliceras. Du läser in detta om och om igen på alla möjliga plan. Man kan bolla en massa exempel på grymheter som utförts av respektive kön, s k pajkastningsretorik. Men att jag måste spänna mig så fort jag ser ett gäng fulla killar på stan för att de ska sparka ner mig är ju löjligt - då lider man av svår paranoia.

Jag ser att där finns orsaker i hur mans- och kvinnoroller reproduceras, hur respektive kön uppfostras, vilket hänger ihop med strukturella problem, fysiska förutsättningar, osv - men jag ser det inte som att roten till detta består i att män bär på en inneboende ondska.

Utslag av dualistiskt tänkande är också att resonera i analogier, dvs förenklade jämförelser. Om jag förenklar världen och säger att allt beror på dualism så är jag ju just dualistisk igen. Att inte falla in i detta tänkande är att ständigt ifrågasätta och lära sig mer och mer om hur helheten ser ut - inte att ta ställning för endera eller andra sidan.

av ola 4 augusti 2011, 14:54

Ola, du har helt rätt om den bedrägliga bekvämligheten i att sätta etikett på "den andre" och att dela upp världen i motsatspar. Jag håller helt med! Och jag ser inte heller världen på det sättet.

Men den insikten räcker tyvärr inte alltid. Den leder dig att tänka i schabloner som svar på väldigt komplicerade fakta - dvs du faller själv i bekvämlighetsfällan. När du väl har hittat det här resonemanget, slutar du att fundera mer.

Det finns avgörande skillnader mellan män och kvinnor, och kvinnors i princip lägre kroppsstyrka räcker inte för att förklara dem. Tre kvinnor skulle t ex kunna slå sig ihop om att lustmörda en man, men de gör det inte. (Någon gång har det säkert hänt under de senaste 30 000 åren, men det är inte precis någon frekvent återkommande historia.) Tio kvinnor skulle enkelt kunna bilda en pedofilring och bära sig illa åt mot barn, men det gör de inte heller. Kvinnor dödar ytterst sällan ens de män som våldtagit dem eller mördat deras barn.

Möter du fem fulla tjejer på stan är du tämligen säker på att de inte kommer att slå ner dig. Möter du fem fulla män däremot, spänner du sig mer, för du vet inte om de kommer att heja och dunka dig i ryggen, eller hetsa varann att sparka ner dig.

Nej, nu blir det jättediskussionstråd här igen - jag sätter stopp för mina bidrag till det här nu!

av ason 4 augusti 2011, 14:29

jag tror som sagt att skillnaden i farlighet mellan kvinnor och män bottnar i fysiska förutsättningar - inte att den ena parten i grunden är mera ondskefull än den andra.

Ett sådant tänkande bygger på dualististiska principer. Man delar in världen i enkla kategorier, i svart-vitt, ett vi och dom. Med etiketter som hudfärg, kön, politisk anknytning, etnicitet, religion, gängtillhörighet eller vad det nu kan vara skapar man en projektion av 'den andra' och denna konstruerade kategori som roten till allt ont. Sådan retorik och världsbild har alltid funnits med när människan tagit sig rätten att begå våldshandlingar mot 'de andra', 'de som är onda'. För 'vi (oss) som är goda' är det då ok att gå lös och göra/säga saker man aldrig skulle säga om man såg alla som 'sina egna'.

Ett sådant tänkande är tyvärr både män och kvinnor bra på - det är typiskt mänskligt att lätt falla in i det. Undviker man det är man en bit på vägen mot en bättre värld...

av ola 4 augusti 2011, 13:13

På tal om den kvinnliga konduktören som slängde ett barn av tåget vet jag inte, men misstänker starkt att hon är rasist.

av ason 4 augusti 2011, 12:54

ola: "men det är också allmänt känt att kvinnosoldater kan vara de grymmaste" --

en gammal myt. Vore det sant, hade vi haft kvinnovälde och inte tvärtom, och kvinnor hade våldtagit småpojkar. Israel har kvinnor i armén därför att de behöver ALLA, de är så få.

Jag tror inte heller att varenda karl är en våldsfanatiker. Men det finns mångdubbelt fler manliga sådana än kvinnliga (ja, det finns kvinnliga stollar).

Malin: Äh. Blickar är väl inget jämfört med att dra ut hundra tusen personer på ett slagfält och ha ihjäl varann, vilket är regelbundet förekommande bland män i historien (ja, det finns elaka kvinnor också).

Vilket är potentiellt farligast att möta på stan, ett gäng fulla tjejer eller ett gäng fulla killar - för både tjejer och killar?

Vi måste fatta de här mekanismerna för att kunna göra något åt saken.

av ason 4 augusti 2011, 12:52

Jag är fascinerad av gamla dokumentärer om krig som jag nämnde - vilket verkar gälla många killar. Samtidigt är jag pacifist och vapenvägrare (fick utstå mycket för det vid värnplikten) och avskyr våld. Att titta på och kontemplera om krig tycker jag säger någonting om människan som varelse och mänsklighetens utveckling. Kanske är det min konstruktion av varför jag är intresserad, kanske finns en biologisk dragning till det - men det är också allmänt känt att kvinnosoldater kan vara de grymmaste - därför har Israel kvinnliga specialkommandon (och Ryssarna under WWII). Kvinnor kanske inte har samma fysiska förutsättningar som män, men frön till ondska och våld finns nog i oss alla. Om vi inte accepterar det och inte lär oss förstå hur den sidan av oss fungerar kan vi inte göra något verkligt konstruktivt åt det.

av ola 4 augusti 2011, 12:42

Precis KJEH!

När män möter varandra ute ryggdunkar de och bjuder på öl. När kvinnor möts utbyter de bitchblickar och snackar skit om varandra

av malin 4 augusti 2011, 12:30

När ett tåg startar från stationen tänker män: va mysigt att sitta och titta ut genom fönstret och wow undra hur många hästkrafter motorn har. Kvinnor tänker: Hoppas det finns 11-åriga flickor som vi kan slänga av på en obemannad station.

av KJEH 4 augusti 2011, 12:19

en förhistorisk anfader till fanten...

av bengt 4 augusti 2011, 12:17

Satan vad fult tecknat Rockot var förut. Myrslok i ruta 3?

av Interaktiv osäkerhet 4 augusti 2011, 10:58

Jepp! När rymdraketen lyfter i ett moln av eld, tänker killar: Awsome! Kvinnor tänker: Tänk om det var en liten kanin där som blev ihjälbränd?

Alltså, samarbete: Vi räddar kaninerna, sedan kan raketen starta!

Det blir svårare i krig. Kanske vi kan plocka undan gamla, kvinnor och barn först, så kan killarna slåss sen? Eller ännu bättre: Karlarna drar till Sahara och spränger och slåss! Eller ÄNNU bättre (eftersom man inte vill förlora pappor, kärestor och söner): De krigiska ledarna drar till Sahara och fajtas alldeles för sig själva!

Sedan, när de slagit ihjäl varann (good riddance) kan killarna i bästa samförstånd spränga tomma stridsvagnar etc.

av ason 4 augusti 2011, 09:58

Har inte sett de där animeringarna förut. Rocky briljerar med sina kunskaper, typ...

Jag har kämpat med en bok om korståg nu i flera år. Den kommer fram varje sommar, jag läser ett par sidor och sedan blir det inte mer. HAr inte ens kommit fram till de verkliga korstågen - i Jerusalem. Är liksom i föravsnittet där det står om korståg i finland och polen. Blöh - ger upp på dessa historiska böcker. Svartvita dokumentärer om WWII, Tanks, Hitler och bomber på Discovery är en annan femma. Där är jag som alla killar - eller hur ason?

av ola 4 augusti 2011, 09:39

Potentiellt farlig länk

av Johantoan 4 augusti 2011, 09:09

A Man in Full, hette den förresten - för er som vill veta vad ni bör undvika.

av Slidkrans 4 augusti 2011, 07:57

oh hu. helt reflexmässigt skrev på osvenska.

av pierre 4 augusti 2011, 07:06

A Man at Full, Tom Wolfe. Rekommenderas inte.

av Slidkrans 4 augusti 2011, 07:05

is this from when everyone were reading herman lindquist?

av pierre 4 augusti 2011, 07:05
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 3 augusti

Publicerad 07:00, 3 augusti 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1187

han hade mera 'bett' förr...

av evert 4 augusti 2011, 09:46

Varför har Rocky filade gaddar likt indianstammar i sydamerika? Väntar han på nya implantat?

av ker 3 augusti 2011, 19:32

Ack nej - ingen får rita fanten!

av ason 3 augusti 2011, 17:37

Säfflesnubben jag skrev om häromdagen har säkert haft ett intressant liv där ;)

Vi illustrerar med fant-bilder!

av ola 3 augusti 2011, 15:22

Vad då världen, förresten. Det kan säkert hända de mest otroliga ting vid Säffle tågstation också. (Om de har någon).

av ason 3 augusti 2011, 13:16

Kul idé.

Fast då får man ju åka ut i världen och råka ut för en massa saker för att fylla på i förrådet.

Ska vi illustrera med gula prickar vid horisonten, suddiga nordafrikansa frukostar o dyl?

av ason 3 augusti 2011, 13:15

vi kunde ge ut en bok med Rocky-forumets samlade reseminnen... Jag kan t ex leverera fler bidrag om att ha rännskita i tropikerna/på resande fot/bland vilda djur/i en afrikansk by med 1000 nyfikna ungar och ingen dörr till toaskjulet, nötter och fyllon som resesällskap, eller de 10 bästa blåsningarna jag åkt på under resor?

av ola 3 augusti 2011, 13:03

När jag korsade Alperna med bil i början på 90-talet, var det rätt många som stod brevid sina husbilar och filmade glaciären (Großglockner) i flera minuter (för att få med isens rörelse på bild). Nu har fimen kommit ut på DVD - med omfattande bonusmaterial och director's comment!

av r 3 augusti 2011, 11:48

Vad säger Lokko om Jonas Indes Thai-resa?

av IO 3 augusti 2011, 10:29

(När det gäller fanten funkar telepati. Bilderna liksom teleporteras från en fantälskare till en annan, direkt in i skallen.)

av ason 3 augusti 2011, 10:29

bengt - jag kan se den för mig! Jättetrevligt!

av ason 3 augusti 2011, 10:26

Tror att en kåserisamling skulle vara grejen för dig, ola. ;)

av ason 3 augusti 2011, 10:20

Jag har iallafall en pärm full med fina semesterbilder på fanten!

av bengt 3 augusti 2011, 10:17

En dråplig grej var på valsafari utanför Azorerna. Man åkte som en galning med en speedboat fram och tillbaka för att någon med ca 15 min intervall för en sekund hann se en liten valprick vid horisonten. Valarna ville inte vara med, helt enkelt. Ändå piskade guiden upp stämningen som om det var värsta grejen, som om båten när som helst skulle kantra av närkontakten. Var man inte nöjd fick man nämligen pengarna tillbaka - så det gällde ju att få det att låta spännande. Och folk köpte det. Om någon hann se en liten prick så Oh:ade och Ah:ade alla (även de som inte såg pricken). En kille sa t om upprymt till sin tjej (som f ö inte var så lättsuggererad): "Fota mig så att du får med valen i bakgrunden." Hennes blick då var obetalbar.

Kan tänka mig att det blev många dåliga semesterfoton den dagen, med suddiga vågor och som högst någon prick (ingen hade teleobjektiv som hade behövts) mindre än en flugsmuts på en högupplöst, förstorad bild. Typ, kolla där är Yeti!

Själv gick jag till vykortsståndet efter resan och tog närbilder på korten där. Med flit lite skakiga och suddiga - så att det såg äkta ut. De funkade bra på visningarna hemma sen. Tills någon påpekade att det var Vattnajökull på ett foto bakom den enorma valstjärten som reste sig liksom alldeles inpå båten.

PS - se svar om Thai Air bland kommentarerna igår

av ola 3 augusti 2011, 10:04

Håller med dig Pierre. Här låter Rocky lite som den där jobbiga lillkillen i The Catcher in the Rye. Fast det är klart - det är ju en gammal strip.

av Slidkrans 3 augusti 2011, 08:35

drygt tonårssnack.... det är ju minnena som räknas! jag har ett antal foton med en "gul prick" som betyder mycket för mig.

av pierre 3 augusti 2011, 07:40
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 2 augusti

Publicerad 05:00, 2 augusti 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1183

Jag åkte charter till Thailand, något brittiskt flygbolag, ALLA - även små sprittande pigga sjuttonåringar - fick ryggskott! (Eller näst intill.) Trångt, jävligt, och man tiggde på sina bara knän om att få ligga raklång på plåtgolvet. De sa nej och man lade sig där i alla fall.

Det var en lisa att få göra uppehåll i Abu Dhabi och bli friskad i ett bås av en snäll tjej i huvudduk. Jag tror personalen där höll på att tråkas ihjäl, för de satte metalldetektorn på high speed och lyckades få var tredje passagerare att pipa. Alla shortsklädda skandinaver med ryggont stod med händerna i vädret.

av ason 3 augusti 2011, 10:24

Seven of Nine - det kanske är just ARN-BKK man ska akta sig för? Kanske t om är lugnare om man flyger charter till Phuket? Då är väl inte spriten gratis? Sen kan man ju flyga/bussa vidare inrikes därifrån...

av ola 3 augusti 2011, 09:47

Björn: tack för tipset, det borde man göra - kanske kan man bli sponsrad av ngn Thai air konkurrent?

Herr Rosa: Ja, att reguljärflygen är så - det är det som är grejen. Kanske beror det lite på vilken dag man åker. Sist åkte jag ARL-BKK, fick sittplats vid 'kabinköket/baren' - tror en charter till kanarieholmarna med ett lumpargäng hade varit bra mycket lugnare än den resan... Undvik rad 17 om ni vill slippa det!!! Fast nu kanske jag ska göra det igen som research...

av ola 3 augusti 2011, 09:44

Har flygit CDG-BKK med Thai en gång och det var helt lugnt, som vilken flygning som helst. Trevlig personal, bra mat, lugna passagerare (många Thailändare).

av Herr Rosa 3 augusti 2011, 02:24

jo fast när du landar är det ju ändå 6-7 timmar tidigare.

av KJEH 3 augusti 2011, 01:00

Jag har också åkt med SAS ARN-BKK och det var en minst lika bedrövlig samling passagerare. Dessutom var maten sämre och biljetten dyrare, och så var vi 3 tim sena redan vid take off.

av Seven of Nine 2 augusti 2011, 22:37

@ola, skriv en bok om dina thai resor, jag kommer att köpa ett ex, världsapromiss. Deal or no deal? Länge sedan jag skrattade så mycket...måste nog testa thai air nån gång

av Björn 2 augusti 2011, 19:38

ola: är det alltså så på Thai Airs reguljärflyg ARN-BKK? omg...

jag fattar att det är så på chaterflygen men på reguljär asså. damn, måste vara least popular route för personalen i så fall.

av Herr Rosa 2 augusti 2011, 18:01

ason - tack för fortsättningen. Låter som ett äventyr i sig. Och allt på grund av klossnöd vid fel tillfälle...

av bengt 2 augusti 2011, 17:31

bengt - en anställd förbarmade sig över oss, gav oss en nyckel och sa att vi kunde låna hans extrarum. Vi tog en taxi och fick chauffören att följa med in för att kolla att det inte var något skumt - det var en sådan där lägenhet under mark, ni vet. Så småningom kom den anställde hem. Nästa kväll tog han med oss till sin lokala pub, och vi fick till sist leda hem honom. Han var snäll, men mycket full.

av ason 2 augusti 2011, 17:19

Verkar vara semester både för R och för DN:s (Devil's News?) rockyavdelning. Äh in med en massa gamla repriser det funkar nog. Klossnödig och klobasa är nya ord för mig. Palmen i bakgrunden tyder snarare på utland än Sverige. Jag tror att R klarar sig fint då busschauffören snart svänger in på polarens souvenirshop/restaurang/skinnjackeshop/mattaffär för en liten paus.

av KJEH 2 augusti 2011, 16:12

förresten - mås eller nakenbadares rumpa utanför fönstret i ruta 3? Ni avgör själva...

av bengt 2 augusti 2011, 16:01

så... den spännande fortsättningen - var sov ni den natten? Eller körde ni en helnatt ute i Soho?

av bengt 2 augusti 2011, 15:59

Nej, vi var på väg från Heathrow in till stan genom en oändlig massa förstäder (pubar fanns dock överallt). Kompisen var i min egen ålder och helt chockad av att jag bara försvann, när jag väl fått chaffisen att stanna. Inget hotellrum hade vi heller, och hotellförmedlingen var också stängd när jag äntligen hittade flygbussterminalen...

av ason 2 augusti 2011, 14:40

var asons kompis elva år? vem åker tillbaka till flygplatsen i det läget? herregud! och hur kunde ason lämna en yngling till sitt öde??

av interaktiv osäkerhet 2 augusti 2011, 14:02

ason: en skräckis... Din upplevelse skulle också platsa i en samlingsvolym med dylika upplevelser - Imponerad av din kompis uthållighet!

av ola 2 augusti 2011, 12:53

Igenkänningsfaktor för mig också, men det var en flygbuss in till London och jag hoppade av den utan att ha en aning om var jag befann mig, lämnade reskompisen åt sitt öde och letade upp en toaförsedd pub, varpå jag bad dem peka i riktning Londons City.

Sent på kvällen hittade jag kompisen i en öde flygterminal. Allt var stängt och hon satt på sin resväska.

av ason 2 augusti 2011, 12:12

Ola: Det var ju en hel roman! :)

av ason 2 augusti 2011, 12:09

ha ha - kul! Igenkänningsfaktor...

(Ang. Thai Air - se min kommentar igår)

av ola 2 augusti 2011, 11:34

Barnslig eller inte, jag skrattade så jag grät första gången jag läste den och den är fortfarande lika kul. Kan bero på en egen liknande upplevelse på en speedboat utanför koh lanta.

av Frereville 2 augusti 2011, 10:42

ason, förmodligen dit alla Västeråsare åker... stockholm. :)

av Pierre 2 augusti 2011, 07:41

Repris igen - Kellerman måste vara på riktig semester?

Undrar var?

av ason 2 augusti 2011, 07:00

Det är en missuppfattning att "barnslig" skulle vara ngt negativt.

Dock så kände jag igen denna stripp, ngt jag oftast inte gör när folk är pigga på att basunera ut "repris". Troligtvis för att jag också skrattade gött åt denna första gången jag läste den. :-)

av Mr_feelbad 2 augusti 2011, 06:51

Kalla mig barnslig men for en gangs skull skrattade jag sa jag grat.

av Egon 2 augusti 2011, 06:09
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 1 augusti

Publicerad 07:00, 1 augusti 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1179

Thai Air var mycket bättre förr, alltså omkring 10 år sedan. Själva bolaget är det inget fel på, men alla bananer som numera åker till Thailand för att supa och inte kan hantera alkohol kan göra en galen under resorna. Typ tatuerad mustaschgubbe från Säffle ramlar upp och ner i gången och försöker mingla med barnfamiljerna, han har svår alkobreath och spiller snus och drinkar över tre rader närmast gången. Roffe med ölmagen och hans fru Vinberit för liv. Berit knullar Säfflesnubben på toan och så blir det svartjukedrama och någon timmes bråk. Sen blir Roffe ledsen och tröstdricker. Somnar på toan. Berit talar ut om alla problem med Säfflesnubben. Högt så alla kan höra och känna de feta Lars Norén-vibbarna. Sen blir de tre sams - de blir världens bästa polare och super vidare tillsammans. Säfflesnubben ska bjuda Roffe på fnask och drinkar i Thailand. De är så glada och vill bjuda in hela salongen på sin fest, försöker snacka med alla runtomkring. När inte det går springer de upp och letar vidare efter nya polare, bråkar med personalen för att de inte får röka på toan osv osv.

De borde sluta med gratisspriten på Thailandsresorna av den anledningen. Alt. låta thaiboxare jobba som flygvärdinnor istället. Eller bjuda alla fyllon på morfin...

av ola 2 augusti 2011, 11:31

Thai Air är bra. När jag åkte med dom lämnade vi Arlanda kl 16 och landade i Bkk i gryningen. Skönt att slippa flyga hemifrån tidigt på morgonen.

Eftersom jag inte äter kött hade jag beställt fisk. Jättebra middag, men blev helt fel frukost när jag fick en kokt fisk kl 5 AM, och de andra fick yoghurt och rostat bröd.

av Seven of Nine 1 augusti 2011, 23:20

jag är ingen pamp så jag reser ekonomiklass. men en gång fick vi uppgraderat till business på en flajt arlanda till chicago. grymt schysst, jag var lätt på lyset hela resan som kändes att den tog 10 minuter. vin efter takeoff, kaffe o konjak därefter, vin till maten, kaffe o konjak efter. en jack and coke, och ett till glas vin innan landningen. det var jobbigt att gå genom tullen dock.

av Pierre 1 augusti 2011, 22:45

Hur var det i Norge efter terrorattentaten?

av ason 1 augusti 2011, 22:29

Förra veckan var jag i Norge. Jag hade packat dåligt, glömde shorts och lättare skor. Jag såg det som ett sätt att hjälpa till vädret, för det blir ju aldrig som man förberett för. Och visst blev det soligt, men badbyxorna fick agera shorts och barfota funkar ju alltid. Packningen var ju lätt att bära iaf.

Tidningen jag hade med mig var sedan länge läst från pärm till pärm när jag äntrade tåget på hemresan, skulle haft med mig den där boken...

Men Rocky har så rätt så, kan man bara berusa sig blir vilken resa som helst behaglig, i mitt fall. Fyra dyra Mariestad i kioskavgnen på tåget... Ooooh, semester var tog du vägen?

av Mr_feelbad 1 augusti 2011, 21:36

Fläskläpp: Ja, typ, fast inte taggar. Numreringen bör hållas separat tycker jag. (Taggar är kategorier). Kan fixa?

av vitkor 1 augusti 2011, 20:53

Att resa till Thailand är ett litet helsicke. Jag gör inte om det. Men jag har hört att Thai Air är OK?

av ason 1 augusti 2011, 20:06

övar i fåtlöljatrapp ser obekvämt ut redan innan resan- jag blir trött bara över anblicken!

av ker 1 augusti 2011, 20:02

Det är Rippo och resan är när de åkte till Thailand tillsammans med Klasse. Då var väl Maja fortfarande med i bilden? Tiden går.

av Frereville 1 augusti 2011, 19:44

1179

av Flyttad tagg 1 augusti 2011, 18:32

Vitkor: Det här är ett tydligt exempel där det skulle vara bra om alla strippar vore taggade med sitt nummer, så att man lätt kan hitta närliggande strippar. (c;

av Fläskläpp 1 augusti 2011, 18:32

I DN har det aldrig varit samma strip som på nätet.
När Rocky var i Metro däremot var det samma på papper som online.

F ö tror jag R:s kompis är Tommy.

av Seven of Nine 1 augusti 2011, 18:03

svårt att se om det är Jimmy (Jonas Inde, räven) eller Rippo (vargen). Men Jimmy har smalare nos, se Potentiellt farlig länk så detta är nog Rippo.

Dessutom hade Rockys och Jimmys USA-resa strippnummer kring 900, se Potentiellt farlig länk

r: barnpsykologi funkar mycket bra på spambotar

av vitkor 1 augusti 2011, 12:01

Är det inte självaste Pentti varg? Världens gamlaste repris. Måndagarna går bakåt i tiden, blir snart en äkta prequel.

@vitkor: Hahaha: "får ej fyllas i" - härligt försök till praktisk barnpsykologi, funkar det?

av r 1 augusti 2011, 10:36

jag ser ingen virtuell fant - har agenterna tagit honom?

av bengt 1 augusti 2011, 10:20

surt sa räven... det här kanske inte är ngn nyhet - men jag läste pappers-DN idag o det var en helt annan Rocky strip där - är det alltid så?

F ö utspelar sig dagens strip i en virtuell verklighet - precis som armory-rummet i the matrix så är det helt vitt utan horisont därbakom. Alltså är det inte räven utan kanske Rupertmannen som loggat in med ett annat digitalt alter ego.

Det behöver inte heller vara Rocky, utan t ex Klasse, Edith, eller t om Nemi eller ngn annan verklig fiktiv person

På ett sätt kan man iofs se själva serien som en virtuell 2D-verklighet som Kellerman loggar in på som multipla personer/personligheter. Men det hela blir lite för metafysiskt komplicerat om man börjar tänka så - snart behöver man då en citadon eller två

av ola 1 augusti 2011, 10:19

Nån gammal Thailandsresa?

av ason 1 augusti 2011, 10:13

räven var länge sedan. är de inte kompisar längre?

av interaktiv osäkerhet 1 augusti 2011, 09:41
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 31 juli

Publicerad 07:00, 31 juli 2011
Taggar: anus, klasse
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 408

prostataundersökning är inget att skoja om! det är viktiga grejer.

av Pierre 1 augusti 2011, 02:35

Basta pa lange!!!

av Egon 31 juli 2011, 20:49

ruta 4, helt underbar

av Björn 31 juli 2011, 14:39

Klasse topp tre, riktigt bra!

av Frereville 31 juli 2011, 14:20

hur vore det med ett finger i varje öra så man slipper höra alla dåliga inspelningar och övrigt oväsen i världen? Inklusive den journalistiska härdsmältan!

av ker 31 juli 2011, 11:57

Hmm, "finger i anus" och intar sedan position... Ser fram emot nästa stipp!

av Gustaf 31 juli 2011, 10:44
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 30 juli

Publicerad 07:00, 30 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2627

@ker. om "kärnkraftslobbyn" äger tidningarna (jag antar de äger radio och TV också) och de enligt din kommentar 18.54 kan hindra tidningar att täcka Japan, varför är de tacksamma att något hände i norge? kunde de inte bara mala på med kadaffi eller nåt?

av pierre 1 augusti 2011, 02:38

alla tidningar-våra pensionspengar och sossarna har pengar i kärnkraft!

av ker 31 juli 2011, 11:52

Menar du tokdåren som sitter i finkan och tror han kan få regeringen att avgå?

av ason 31 juli 2011, 10:10

Som lärokurs i hur media kan skapa en martyr har nu tv tidningar och radio gått ihop i en total medial härdsmälta.

av KJEH 31 juli 2011, 02:58

@ker - kan du precisera dig?

av ason 30 juli 2011, 19:13

@ ason-jo det faktum att kärnkraftslobbyn i sverige äger tidningarna! Dom är nog jävligt tacksamma över att det hände något i norge!

av ker 30 juli 2011, 18:54

Inget hindrar tidningar från att fortsätta bevaka effekterna av kärnkraftskatastrofen i Japan.

av ason 30 juli 2011, 11:43

journalister är inga historieberättare-det är bara vinnarna-journalister är förlorare. Har inte ens egna tidningar längre!

av ker 30 juli 2011, 11:21

Håller med Rocky här helt och fullt.

av ason 30 juli 2011, 09:02

klockrent!

av En annan Arne 30 juli 2011, 07:14
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 29 juli

Publicerad 08:00, 29 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2618

lite drygt av K/R at stå och döma sådär... tonårsaktigt. klassisk narcissim, alla andra är känslolösa robotar, jag är unik och speciell. blå t-tröja som har (svenska) polisens logga. blåa shorts, samma bruna tröja från igår. luftkonditioneringen blåser som nordanvinden. inga planer för helgen, känns trist.

av Pierre 29 juli 2011, 18:51

Martin: Hoppsan.

av ason 29 juli 2011, 15:17

åskan kommer och går- just bokat klart med Berlin är där under oktober. Varför leta vem som är vem?

av ker 29 juli 2011, 15:09

Det här är som Bo Balderson eller Banksy. Någon som är sugen på lite stilistisk analys?

av Martin 29 juli 2011, 15:00

Det finns listor över folk som jag som skriver bloggar...

men jag är rätt bra gömd.

av ason 29 juli 2011, 14:57

Har aldrig sett denna blogg men tja, någon beröringspunkt här och där fanns det - kikade på galleriet för att se om det fanns någon där jag kände, men nej. Om Breivik har jag inte skrivit än, men det kommer jag att göra. Anna-Lena Lodenius, som hon skriver om, har jag träffat.

Tror inte man hittar mig via sökordet "feminist", lustigt nog! :) Min blogg är väldigt mångfasetterad. Men det var ett riktigt bra försök, Martin!

av ason 29 juli 2011, 14:38

Fast medge att det här _kunde_ ha varit du, ason:

Potentiellt farlig länk

Jag sökte på "feminist blogg rocky" och sedan letade jag lite bland svaren. Den där verkade närmast, eftersom den tog upp terrordåden i Norge och Amy Winehouse. Dessutom var den skriven på korrekt svenska. Gudarna ska veta att det inte gäller alla bloggar.

*stryker Susanna och letar vidare*

av Martin 29 juli 2011, 13:58

Haha - tänkte väl att det var ett trick!

Min blogg heter ingenting som påminner om "ason". Och jag heter inte Susanna.

Usch, vad elak jag är som lägger ut ett spår till en blogg så där utan något som ger en sportslig chans att hitta den. Förlåt! :)

av ason 29 juli 2011, 13:09

*hmmm*

Det betyder antingen att du inte är den som jag googlade fram (troligt) eller att du är smartare än jag är (också troligt).

Vilket tror du det är, Susanna?

av Martin 29 juli 2011, 13:02

Jag har inga kaktusar, Martin! Men andra växter. Inlusive en blomma som var lita skruttig redan när jag köpte den och som man nästan måste sjunga för för att den inte ska deppa ihop.

av ason 29 juli 2011, 12:47

Blommar dina kaktusar fortfarande, ason? Mina kommer snart att slå ut här.

av Martin 29 juli 2011, 12:34

ker, dina insikter i tidigare erors kissande gör att man inte riktigt uppskattar frukostbeskrivningen.

av ason 29 juli 2011, 10:38

Men om man ska uppdatera här måste man ju välja vad man ska skriva här och vad i sin lilla bloggelogg. Man vill ju inte blåsa sitt täcke.

Klev upp rätt nyligen. Har ---- och ---. Just nu käkar jag frukost vid datorn. I (ny ren) vit pyjamasarrangemang och samma trasiga röda jackhistoria. Och barfota.

av ason 29 juli 2011, 10:37

får känslan av mord på fanten- ruta ett:(
@martin- kiss i yllebyx behöver bara vädras-övrigt kramas ut med ulltvål- blir vitt och mjukt!Damer hade i europa ullunderkjolar inga byxor det hade bara horor- luktade mindre när de kissade stående och torkade med underkjolen.
Idag bovetegröt yoghurt havtornsjuice.Mönstrad kaftan- undviker brunt som är förbundet med cancer.(stort uppsving på 60talet när alla hade brunorange)Får alltid känslan av mord vid oorganisk nedbrytning. Måste vara nåt fel på principen!

av ker 29 juli 2011, 10:34

Killar gillar när saker går sönder.

Ååå, två Formel 1 brakar ihop! Kolla vad långt den ena flög! Wow! (Upprymt skratt) Den snurrade i luften och kraschade, åååh! - (Vaknar upp) Eh, öh, blev någon skadad?

Naturen måste ha menat något med detta. Ovisst vad.

Ja, det är en vit fredselefant som flyger däruppe och tittar på utsikten medan den nynnar på en liten sång.

av ason 29 juli 2011, 10:33

Sjalvklart hade man tittat pa sopkrossen.

av Herr Rosa 29 juli 2011, 10:26

ha ha skrotnisse - tog ett tag innan jag såg den... väntar annars på mitt mobila bredband så jag kan hänga med på Rocky-forumet fast man är ute i bushen...

av bengt 29 juli 2011, 10:23

Har fanten fått vingar i ruta 3?

av skrotnisse 29 juli 2011, 10:19

Vi har en liknande sopkomprimator på jobbet. Man kan slänga ner precis vad fan som helst där i och så blir det bara plockepinn kvar. Mycket fascinerande.

av R 29 juli 2011, 09:54

Jag ska börja skriva status-updates, precis som Blondinbella.

Mosad banan med blåbär och ett par krossade babykex till junior. Müsli till mig. Tvättar blöjor igen. Oavsett vad ker säger så behöver blöjor tvättas. MED förtvättprogrammet. Om någonting i världen ska räknas som "hårt smutsat" så måste det vara blöjor med kiss och bajs i.

Tror inte jag kommer att få tiotusentals followers på det där ...

av Martin 29 juli 2011, 09:46

Jag hade också tittat. Fast jag tror inte att jag hade blivit särskilt upphetsad.

Idag: Gröna shorts

av Slidkrans 29 juli 2011, 08:46
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 28 juli

Publicerad 06:00, 28 juli 2011
Taggar: bokbål, hund
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2617

KVAR.

&!+*!

av ason 29 juli 2011, 01:52

Eftersom jag inte lyckats kravla mig i säng - om du är var, pierre, vad bör man se i USA förutom helveteshighways i LA?

av ason 29 juli 2011, 01:51

:)

Pikétröja.

av ason 29 juli 2011, 01:50

ej att förväxlas med torsksweater

av pierre 29 juli 2011, 00:52

haha, humm.. piketröja?

av pierre 29 juli 2011, 00:51

Pikettröja! Är du polis? ;)

av ason 29 juli 2011, 00:34

nej piket tröja heter det ju, inte polo.

av Pierre 28 juli 2011, 22:28

och, brun polo, bruna byxor, brun tröja, och bruna skor. helt slumpmässig klädsel efter att ha vaknat upp sent.

av Pierre 28 juli 2011, 22:28

det blir väl lätt så med årtusenden av krig. Balkan är ju intressant eftersom det har varit ett gränssnitt mellan islam och kristendom och innebos av tusentals Breiviks och tusentals Mohammed Atta. Jmfr. Israel, Nordirland, Kashmir ... Södertälje.. oj nu skojade jag till det lite på slutet. hoppas ingen blev sårad.

av Pierre 28 juli 2011, 22:26

är alla serber nationalister? Alla dom jag träffat verkar skruvade-

av ker 28 juli 2011, 18:08

linneshorts och linneskjorta. Enligt Steiner förevigas allt man bränner-motsatsen till vad hitler trodde därför återföds de kremerade fortare. För övrigt är rören nog papprör för betonggjutning till nån veranda som aldrig blev...

av ker 28 juli 2011, 18:06

trist att du kanske inte får nya jobbet, förstår att du vill byta med tanke på den serbiska fascisten på ditt nuvarande jobb..

av X 28 juli 2011, 13:58

Tråkigt att höra, pierre. Bättre lycka nästa gång!

av ason 28 juli 2011, 12:44

jag tror det är en jättelik spindel. jobbintervjun fallerade, eller jag snarare. men det är okej, jag har jobb fortfarande, det var bara för att se om jag kunde ta ett steg uppåt i karriären.

av pierre 28 juli 2011, 12:30

Det där med bokbål börjar bli lite ute. Det ger inte samma schwung att radera filer från läsplattan eller bränna upp minneskortet, stort som en tumnagel.

"Där man deletar (nysvenska) filer deletar man till slut även människor."

av Martin 28 juli 2011, 11:25

Jag tycker det är OK med bokbål så länge som man håller sig till skräplitteratur som Läckberg och Ranelid.

Oufit: Gröna shorts

av Slidkrans 28 juli 2011, 10:46

Lite ansträngt, men i alla fall en punchline som passar med inledningen.

Ser ut som om de bränner en gammal vedspis med rör åt olika håll?

av ason 28 juli 2011, 08:26
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 27 juli

Publicerad 08:00, 27 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2615

Har nya kläder sen i morse - men det är bara strumporna som ser annorlunda ut: brun-turkås-randiga. Var tvungen att ta på dem eftersom alla svarta är i tvätten...

av r 27 juli 2011, 20:47

"Badat i havet". Ker, I hate you.

Storätardag. Klädsel nu bl a rätt trasig röd bomullsjacka med blixtlås. Älskar mina trasiga kläder.

av ason 27 juli 2011, 19:47

typiskt feglir-killen sitter på motorn och tjejen kammar naturen för hand-vilket tror ni är jobbigast?

av ker 27 juli 2011, 19:28

ville lägga till en kommentar om tragedin i norge... En ingenjör där jag jobbar kommer ursprungligen från Serbien. Han kom in och snackade lite om händelserna i norge och under diskussionen tittar han sig runt, lutar han sig in i mitt kontor och halv-viskar leende "im not supposed to say this here.. but it would have been better if he had shot some muslims". sen pratar han om hur Breivik skrev om nån serbisk ultranationalist och klagar "he is making serbia look bad!" .. jag tänker "so are you my friend, so are you..."

av pierre 27 juli 2011, 19:26

turkos mahjongbrallor fått av Veronica som inte finns längre-klarblå sidenskjorta kort ärm-har just badat i havet och ätit kursbärspaj (glutenfri) under träden i trädgården på min marmorskiva (spill) på hopkokbord med flera vänner. Vänta till augusti då blir det ändå svårare att välja-landet stan- vilken stad- vilket land-förbannelsen att vara så rik att man måste välja! "Vad ska man bli"" var"- håller på hela livet.Vad vill du? jag vill som du!för jag vet inte vad jag vill-för då måste jag ta ansvar!

av ker 27 juli 2011, 19:25

han har stulit kalle ankas bil också

av Pierre 27 juli 2011, 17:46

De passar väl till lusekoftan.

av ason 27 juli 2011, 17:17

Vad gör Rocky med skidor mitt på sommaren?

av bro' 27 juli 2011, 16:15

Är tillbaka från 48 h bilmaraton, ähm har fortfarande pa° mig samma saker...
Nu när jag har läst dagens Rocky ska det ändras!

av r 27 juli 2011, 11:21

Jag orkade inte göra ordning mig är kvar i landet-mood. Borstade håret, drog på lite mascara, läppbalsam och en t-shirt från Filippa K, jeans från Cheap Monday

av Martin 27 juli 2011, 10:02

"Den benefika kärleken lever och frodas i sagans värld. I verkligheten härskar den onerösa."

- Slidkrans, 2011

av Slidkrans 27 juli 2011, 09:46

När pengar är involverade i kärlek är det alltid trist. All sorts prostitution är förfärlig. När den finns, är det givetvis bättre om den är "ömsint" än brutal - det finns säkert grader i helvetet - men den är ändå sorglig. Jag tycker sugardaddy-reflexen solkar ner det hela.

av ason 27 juli 2011, 09:40

Det behöver väl inte alltid handla om ett utnyttjande bara för att en sugardaddy är inblandad. Det kan väl lika gärna handla om ett ömsesidigt (och ömsint) givande och tagande.

Och du kan ju inte veta om jag "bumsis" tänkte på detta. Jag kanske tänkte på ngt helt annat först - kanske på gräsklippare.

av Slidkrans 27 juli 2011, 09:14

Jag går efter vad du skrev. Det var vad du skrev.

av ason 27 juli 2011, 09:03

Och denna sajt är en av dem.

Såg just en konstig bild av fem stadiga livvakter som håller en liten ask med Amy Winehouses aska. I förra veckan fanns hon. "Back in black" vevar runt i huvudet.

av ason 27 juli 2011, 09:03

Hur vet du vad jag tänker på? Är du clairvoyant?

av Slidkrans 27 juli 2011, 09:02

Visst ja, klädrapporten: För ögonblicket någon sorts vit pyjamashistoria, sockor och yllekofta. Är det varmt ute? (Ja, jag jobbar också hemma, livsfarligt med alla distraktionsmöjligheter.)

av ason 27 juli 2011, 09:00

Jovisst, men du tänker bumsis på trista saker som hålldamer och utnyttjande, medan jag bumsis tänker åh, vad kära de är, vad fint. På så sätt reagerade vi helt olika på strippen.

av ason 27 juli 2011, 08:59

Hörredu ason, var finns motsättningen? Även en sugardaddy måste väl kunna bli kär ibland?

av Slidkrans 27 juli 2011, 08:38

Min reaktion ä precis tvärtom. Rocky är kär. Home is where Edith is. Och Edith är också kär, hon oroar sig för Rocky.

av ason 27 juli 2011, 08:27

Rocky är den borne sugardaddyn.

Idag: Svarta kallingar med sviktande resår. Osexigt? Visst, men det skiter jag i.

av Slidkrans 27 juli 2011, 08:16
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 26 juli

Publicerad 06:00, 26 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2614

Hehe.

Jag har försökt köra på Merkurius, snacka om glashalt och skitmörkt, men sedan när man kom över på solsidan så bara försvann bilen runt en i en rökpuff. Plopp liksom bara, och där satt man med händerna fortfarande i rattgrepp men ingen ratt, ingen bil och och inget säte under ändan. Fan vad förvånad man blev.

av ason 28 juli 2011, 08:31

DON'T get me started on driving on månen. Alltså folk tror att det är lättare att köra där för att det (fortfarande) är mindre trafik och så, men jeez! Låg gravitation = inget väggrepp!! Tänk halkbana i kubik och du börjar närma dig. Värst var det när vi skulle iväg och slå en hink och märkte att Houston hade ersatt Pogon (körförbud)med en Rover(!) Nåväl de har säkert tänkt på allt, ända tills vi skulle hem och råkade köra över ett stråk med solskugga. Jag lovar att jag inte höll mer än 20 men det spelade ingen roll. Glashalt. Jag försökte pumpbromsa och koppla ur och styra undan men Rovern hade tappat allt grepp och åkte rakt in i en stor månskärva! Det blev att moonwalka hem. Hade det inte varit fullmåne hade vi inte sett ett skit.

av KJEH 28 juli 2011, 02:01

Schysst av Pierre att bjuda alla hågade en möjlighet att berätta att de minsann kört *bil* i *L.A.*. Stort. För att imponera på mig måste man ha kört bil på månen.

av bal 27 juli 2011, 11:12

oj det var ett tag sen men jag kommer ihåg att jag hade glömt en kasse i en affär och jag fick åka tbx och hämta den. Det skulle ta en kvart men tog 2 timmar. Satt o sov o missade en avfart på pajken och vid nästa avfart dj långt bort fanns det ingen motsvarande påfart så det blev smågator hem.

av KJEH 27 juli 2011, 10:29

Hehe - LA är HEMSKT att köra runt i! Men jag kroknade långt före mina bekanta. De ville bara fortsätta medan jag ville trilla ihop i en säng.

av ason 27 juli 2011, 08:29

vet ännu hur det gick. känns ok. köra runt i LA är så kasst när man har besök. skitigt, mycket trafik, och stressigt. jaja, man får bjuda till :)

av pierre 27 juli 2011, 00:40

pierre - hade en gång bekanta i orange county, de körde mig runt i LA.

Jobbintervjun gick tydligen bra. Grattis!

av ason 26 juli 2011, 22:11

nu är jag vaken igen. någotsånär. just orange county är det. newport-irvine området sådär.

Idag bär jag en marinblå poloskjorta med företagslogga, samma beiga byxor från igår. Hade just en uh. ja vad heter det "internal audit", internrevision säger google translate, i förberedande för vår ISO9001 audit i höst. det var jobbigt.

det var ju Rocky som startade klädbloggandet med sina fläckiga mysbyxor!

av Pierre 26 juli 2011, 20:51

ker - nej, faktiskt inte. Jag frågade tidigare rakt ut om folk var män eller kvinnor, men när vi pratar mat och kläder tänker jag inte på det. Inte när vi pratar semikolon heller. :) Det var förresten inte jag som började med dagens outfit-snacket - var det inte sona?

av ason 26 juli 2011, 18:07

allvarligt- här pratar du jämos ason och så har du försökt klura ut genom mat och klädfrågor-suck kvinnliga- vilka kön vi har? Varför är det så viktigt?

av ker 26 juli 2011, 18:00

vicky pollard - en brakdel är gott nog! :)

Allvarligt talat: Kul att ses! Får man fråga i vilket land du bor?

Undrar om det finns fler kvinnor där ute.

av ason 26 juli 2011, 17:00

hej ason, ville bara saga att jag ar tjej och laser rocky har typ varje dag for att det ar sa mycket lattare an att gora pa dn. och jag laser kommentarerna ocksa - kanske inte halva underhallningen, men iaf en brakdel.:)

av vicky pollard 26 juli 2011, 16:03

Jag hittade ett inlägg på DN.se som propagerade för att skänka pengar till Afrika och som var misstänkt likt det du skrev här igår. ;-)

Bra synpunkt förresten. Jag har en stående donation till Greenpeace varje månad, men det här är ju på ett lite annat plan så jag ska göra som du föreslår och skicka över en slant dit.

av Martin 26 juli 2011, 13:01

@Martin: Stämmer fint. Hittade du mitt inlägg? Skrev du ngt själv?

av KJEH 26 juli 2011, 12:27

Martin - que?

Aha, nu har Pierre lyckats somna. Så bra.

av ason 26 juli 2011, 11:13

Orange county?

av ason 26 juli 2011, 10:42

Dagens Aftonbladetrubrik:

G Bystander = KJEH?

av Martin 26 juli 2011, 10:42

klurigt gissat. just i kalifornien. söder om la. skulle försöka få den bättre halvan hit men hon är inte så vass på sverigeska.

av pierre 26 juli 2011, 10:41

*suck* Tycks vara det enda fruntimret här. Trivs bra, men kan ni inte locka hit era fruar, tjejer, systrar och mammor? Eller är det här platsen där man (numera förgäves) försöker slippa undan just fruar, tjejer, systrar och mammor? ;)

av ason 26 juli 2011, 10:32

uppdelningen Rocky filosoferar kompisen agerar kanske gjorde att även Edith försvann?Men om han inte vill starta om-varför sälja-hjälp- var är Ulla med håret?Idag kaftan från Afrika bomull- vädras sen. Kommer att vandra utmed stränderna på norr.

av ker 26 juli 2011, 10:31

pierre - vet hur det känns...

Nio timmars tidsskillnad - är du i Kalifornien?

av ason 26 juli 2011, 10:27

bara kalsonger just nu. ligger sömnlös kl. 1:22. blä. frugan och katten sussar lungt bredvid. nu är det 1:24, hå hå jaja

av pierre 26 juli 2011, 10:24

sona - läste igår att hertiginnan Kate av Cambridge just gjort seglarskor moderna igen. Så du är helt rätt just nu.

av ason 26 juli 2011, 10:10

Tvättar oftast ylle med tvål. Eller sköljer bara upp i vatten, varierar.

Dagens outfit: Tunna grå mjukisbrallor, vit t-shirt, mörkgrå ullkofta. Tror inte min modeblogg blir någon hit heller. Eller också kan jag säga att jag klär mig som Angelina Jolie.

Är precis som Rocky i färd med att rensa upp. Sitter f ö här och försöker övertyga mig själv om att det är vansinnigt roligt att diska, betala räkningar och torka golv. Det är vad som behöver göras före lunch.

av ason 26 juli 2011, 10:07

ker--- haller med om ull och sidens fortrafflighet i allmanhet och formaga att halla sig sjalvt rent med lite insats.

ason--- fast du far inte tvatta ullen med vanligt tvattmedel, 'aight?

Idag: samma byxor som igar med ny vit skjorta. svarta skor. jag tror inte min vardagskladblogg blir nagon hit.

av Herr Rosa 26 juli 2011, 09:09

Blå jeans och ljusgrå pikétröja. Seglarskor. (Seglarskor är modernt cirka vart tionde år och när det beger sig är jag först upp på barrikaderna och sist ner)

av sona 26 juli 2011, 09:04

Dito. Tankvart.

Fast flyttar man ofta samlar atminstone jag pa mig mindre saker.

Forsoker konsumera tjanster istallet for att kopa onodiga saker. Men vettefan om det ar battre i det langa loppet. Valstand (som vi kanner det) bygger val pa produktion, inte konsumtion, eller?

av Herr Rosa 26 juli 2011, 09:01

Tänkvärt.

Idag: Gröna tighta kallingar. Und nichts anders. Jobbar hemifrån.

av Slidkrans 26 juli 2011, 08:28
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 25 juli

Publicerad 06:00, 25 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 1911

buh... OM hur länge.

av Pierre 26 juli 2011, 02:14

ja just det. hur länge räknar vi på att kellerman försöker slå mynt av mördaren/terroristen i norge? /cyniker

av Pierre 26 juli 2011, 02:13

så länge jag inte behöver tilltala Elvis fans...

av Pierre 26 juli 2011, 02:11

Men se där" ok då, alla som för inte så lite sedan givit till en annan del av Afrika får istället skriva en uppmaning på DN:s Nemi kommentarsfält.

av KJEH 26 juli 2011, 01:12

Bra initiativ, KJEH. Men jag gav för inte så länge sedan bidrag till en annan del av Afrika.

av ason 26 juli 2011, 00:09

Afrika - vilka är med och gör ngt ont till ngt litet gott?
Det kändes helfint!

av KJEH 25 juli 2011, 23:35

där har du fel ason. det är svart eller vitt. antingen är du med oss eller mot oss!

av Pierre 25 juli 2011, 22:49

Jag tror det finns några steg mellan att inte tvätta kläder alls och att slänga dem i ett kärnkraftverk. Och jag tänker inte skaffa en sari bara för att bada i den.

På femtiotalet tvättade man inte ull. Det var trenden då. Nu tvättar jag ull. Jag tvättar t o m håret, trots att fåren inte gör det.

av ason 25 juli 2011, 22:38

nämen ason har du inte hängt med trenden?Och nu på sommaren badar man i havet och inte ofta naken,nej tvätta mindre-känner du verkligen inte till den kemi som syresättning av tyger ger-tror du på blekmedel och skit? Upplysningsvis är det på gång med andra tvättmaskiner, och bomull går inte att tvätta rent enligt textilproffsen-endast linne! Ull vädras- hört talas om ullblöjor?Tror du nån tvättar min fårbondes lamm i häcken? ren fin ull- finast i europa-engelsmännen står i kö för att köpa. Siden-bada med det som de gör i indien-prova!

av ker 25 juli 2011, 21:33

mmm kortärmad vit skjorta, beiga dockers. luftkonditioneringen på jobbet har varit konstig. vissa dagar är det 80 grader, andra 50. tröja med som backup.

av Pierre 25 juli 2011, 19:17

Idag: marinblå byxor med vit skjorta. Arbetsdag... *gäsp*

av Herr Rosa 25 juli 2011, 17:11

Svarta jalingar, blå t-shirt från biltema. Det går bra nu.

av Kocken 25 juli 2011, 14:21

Ibland får man maka på röven och göra en insats:
Den norska terrorismen har förmodligen dödat fler i Afrika än i Norge. Fenomenet kallas medieskugga. Nu när många loggar in på sin internetbank när lönen kommer tycker jag att vi alla sätter in 100 kr var (eller efter förmåga) på plusgiro 901950-6 skriv meddelande medieskugga. Kontot ägs av Radiohjälpen som är hyfsat seriösa.

De som redan bidrar till Läkare utan gränser eller Amnesty tycker jag slipper denna gång, jag skickar istället ett stort tack till dessa personer, de får uppskattning för sällan.

Sprid ovanstående till era vänner på facebook eller liknande eller skapa en grupp eller vad det heter och gör det idag. Eller på annat sätt.

av KJEH 25 juli 2011, 12:21

Vita scrubs idag (liksom varje vardag).
Läckert.

av pysen 25 juli 2011, 12:18

ker - du tvättar inte dina kläder...?

av ason 25 juli 2011, 12:16

rosa på killar för att var mot trenden blått för gossar och rosa för kvinnor-eller hur slidis?

av ker 25 juli 2011, 10:51

go light on the flight-bra att han minskar packningen- Rocky kan prova att lägga kläderna i frysen under natten och sen skaka utomhus-jag är helt för "sluta tvätta"-spar jordens resurser-alternativt gå till närmaste återvinning och skaffa nya kläder en gång i veckan. Vädra ta bort fläckar(gnugga textil mot textil)
Idag för ovanlighetens skull och regnet- återanvända nikemjukisar med färgfläckar i svart och vitfärg - rosa-hu! återvinningströja v och lång ärm-övriga dagar bathingsuit kangas av gamla afroarttyger från 70talet-gillar inte amerikanska jeans

av ker 25 juli 2011, 10:49

Ja, och Fukishima måste ha slutat spy radioaktivitet för länge sedan. Det står inget om det heller.

Vi kan bara ta in en sak i taget. Otrevligt nog fortsätter andra katastrofer att hända och pågå i alla fall.

av ason 25 juli 2011, 09:22

Beiga byxshorts och tisha av samma märke som Juholts bälte.

Skönt att det verkar ha löst sig med svälten i Afrika i alla fall, jag har inte sett något om det i tidningarna sen i torsdags. Den där hundringen gjorde nog susen.

av KJEH 25 juli 2011, 09:12

Har just kollat SVT och CNN. Ätit knäckebrödsmacka vid skrivbordet. Barfota, bekväma trekvartsavklippta brallor av träningstyp, flera tröjor. Regndag, sval luft genom öppna fönster. Tänker ta mig genom den norska supertokfanmördarens förbannade manifest.

av ason 25 juli 2011, 08:23

Röda boxershorts. Jobbar hemifrån idag.

av Slidkrans 25 juli 2011, 08:15

Eller kan man modeblogga här hos Vitkor. Idag har jag blåa jeans och en piketröja som också är blå fast ljusare än jeansen. Igår var det Söndag och jag hade blåa jeans och en pikétröja, fast svart. I lördags kväll var jag en sväng på krogen och hade blåa jeans och en snygg, grön pikétröja.

av sona 25 juli 2011, 08:05
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 24 juli

Publicerad 06:00, 24 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 443

Usch. Fanten är underbar och helig. Tycker inte alls om att Kellerman ritar helt andra sorters elefanter, små vardagliga oattraktiva typer.

av ason 25 juli 2011, 08:56

Ovanligt att se fanten så explicit, i skinnpaj och mustasch och allt, Kellerman brukar ju lämna betydligt mer åt fant-asin (typ som i ruta fem, subtilt fanthångel).

av Goldstein 25 juli 2011, 01:14

kellerman lägger in en fant för att reta oss.

jag tycker vi kunde gå tillbaks till 20 talets klädstil dock.

av pierre 24 juli 2011, 19:41

varför klä ut sig överhuvudtaget -jag ser inte klok ut helt naturell-en tjej som själv såg rätt speisad ut på KB sa- vet du om att du har ett väldigt speciellt utseende-Jag-naää!

av ker 24 juli 2011, 19:08

@SK: Palm. Sen i fredags enda acceptabla stavningen.

För att fortsätta på matdiskussionen så: På sommaren grillar jag kyckling, fisk & korv, men det beror på vädret. När det är soligt vill jag inte stå inne i köket. Vildsvinsgryta, kycklinggryta och Zuccinisoppa står på listan men inte lagar jag mat varje dag, jag har roligare saker för mig. Fixa en pasta blânco och sen iväg och fånga sommardagen. Mer "äta för att leva" än att "leva för att äta" här alltså.

av KJEH 24 juli 2011, 18:18

Rocky kör en Palme Two Step i ruta fyra.

av Slidkrans 24 juli 2011, 07:48
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 23 juli

Publicerad 07:00, 23 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2612

ker: klistra in adressen du vill länka till; byt ut "http" i adressen mot "klockrent".

Alternativt; ta bort "http"-delen det så får folk copypasta själva.

av vitkor 24 juli 2011, 18:14

r: Israel Iz - Over The Rainbow

av ason 23 juli 2011, 23:48

Vad var det för musik, Martin? Kan inte titta på den här där jag bor.

av r 23 juli 2011, 23:32

för övrigt försörjde sig vikingar och framförallt gotlänningar på att sälja blondiner till turkarna.

av ker 23 juli 2011, 22:52

ville bjuda på Ane Bruns True color från y t so är mycket bättre
För övrigt enligt statistiken här högerextrema brott överrepresenterade i terrorbranchen!!!läs Henry Aschers kommentarer

av ker 23 juli 2011, 22:50

kan inte förstå hur du menar att man ska lägga upp en länk vitkor?Jag har ju för tusan Mac med egen server och har inte spam

av ker 23 juli 2011, 22:47

Du är snäll, Martin, det var verkligen mitt i prick.
Han är så fin.

av ason 23 juli 2011, 20:40

Tack Martin, det hjälpte.

av ason 23 juli 2011, 20:35

Upplyftande musik till ason:

Potentiellt farlig länk

(Det tog en stund att hitta en video med hela sången utan en massa tjafs)

av Martin 23 juli 2011, 20:26

Mycket sorg idag. För mycket.
Potentiellt farlig länk

av ason 23 juli 2011, 19:49

Kul strip, massor av trista comments

av Björn 23 juli 2011, 19:28

wow, tagga ner lite allihop

av pierre 23 juli 2011, 18:56

@seven of nine: Har du någon källa till den statistiken? Annars tycker jag du kan läsa på om tex Nordirland eller Baskien och återkomma.

av KJEH 23 juli 2011, 18:45

Vad annat att vänta när asons argument tar slut?
Faktum kvarstår att just kollektivt skuldbeläggande är den mest grundläggande förutsättningen för krig, krigsbrott, krigshets och terrorattentat.
Den som inte tar avstånd från kollektivt skuldbeläggande utan tycker att det kan användas selektivt ska knappast kasta första stenen efter terrorattentat.

av KJEH 23 juli 2011, 18:34

KJEH - jag är vanligen en fredlig person, men när du kommer med ett så ynkligt inlägg just den här dagen efter att 91 människor mördats, skulle jag kunna ge dig en redig smocka. Shut the FUCK up!

av ason 23 juli 2011, 16:54

"Jag hoppas folk växer ifrån att anklaga hela grupper" låter väldigt ihåligt när det kommer från en feminist eller andra intoleranta. Hur ska ni ha det?

av KJEH 23 juli 2011, 16:45

Han köpte sex ton konstgödsel i maj. Tokfan.

av ason 23 juli 2011, 12:39

Visst ja; jo, Martin, semikolonet är rätt använt.

av ason 23 juli 2011, 12:28

Varför skulle jag få spader, ker?

Fel gubbar vinner eftersom de är mer beredda att ta till fula tricks (Bush/Gore, vilket stod hundratusentals människor dyrt). Och de aggressiva får försprång (tidvis) för att de gillar mer att slåss.

Vilka som är terrorister växlar över tid. Ett tag var det katolska nordirländare, ingen från Nordirland kunde flyga utan att bli extrakollad, filmskurkar var IRA. Nu är det oftast politiska muslimer, plus enstaka västerlands-nationalister. Vita terroriserade afrikaner och gjorde dem till slavar. Vikingar delvis terroriserade, delvis handlade med övriga Europa. Män i islamska länder terroriserar varann men framför allt kvinnor.

Norrmannen tycks ha startat sin grönsaksfirma för att kunna köpa massor av konstgödsel utan att väcka misstankar, och sedan göra en bilbomb av det. Direkt efter bomben, före Utøya, trodde alla att muslimer låg bakom, men jag såg många muslimskt klädda på Oslos gator som inte blev trakasserade för det. Jag hoppas folk växer ifrån att anklaga hela grupper.

av ason 23 juli 2011, 12:27

Re: ker 11:01

> Varför blir det alltid fel gubbar som vinner?

Jag tror det funkar på lite samma sätt som med civilisationer; det är ofta de mer aggressiva som vinner. Vår västerländska (kristna) civilisation är väldigt aggresiv, något som är lätt att glömma bort när vi sitter mitt i den. Först la vi hela Europa under oss genom att hugga skallen av alla hedningar. Sedan seglade vi till Amerika och sköt rödskinnen. Nu är vi på väg ut över resten av världen för att lära vildarna "kristna värderingar" som Alf Svensson talade så varmt om.

Använde jag semikolonet fel? I så fall ber jag ason om ursäkt.

av Martin 23 juli 2011, 11:27

Visst blir man glad när det visar sig finnas bombgalningar som är blonda och icke-muslimer.

Några till bara så skulle muslimbombarna snart vara nere i 98%,och det är ju klart mindre än 99 som de fördomsfulla hävdar.

av Seven of Nine 23 juli 2011, 11:26

kära ason för att tala klartext-börjar förändra mitt språkbruk för att inte skrämma bort folk som behöver denna sida- jag bekämpar sekterism och grupptänkande på mitt sätt- hoppas du ej får spader!

av ker 23 juli 2011, 11:09

i och för sig- är man sekterist så finns förutsättningarna där även om man tror att grönsaker är fredliga-det är när man börjar tycka att alla andra ska göra likadant som man är körd!Till Kjeh- ät kravmat-ha krav på tillvaron-läste om en som fick en alkoholist att sluta genom att ge en tesked honung varje timme i en vecka. Honung är livets sötma(det goda i livet) absolut oslungad som är en felaktig svensk uppfinning som handlar om lathet och förstör den.

av ker 23 juli 2011, 11:06

@ alla apropå strippen- alla blir kända en minut-hur länge denne norsken? Serveras direkt att han odlar grönsaker-huka er vegetarianer som är stämplade som Hitlerister. Varför blir det alltid fel gubbar som vinner?Bush som startade krig istället för Gore som blev miljökämpe? Vilket idiotiskt beslut kommer nu att tas för att slippa lärdomar från Norgemassaker? Fler poliser?

av ker 23 juli 2011, 11:01

Bra liknelse med Timothy McVeigh, ason. Speciellt som man omedelbart beskyllde islamister även efter det Oklahoma-dådet, innan man klurade ut att det var en hemodlad galning

av Martin 23 juli 2011, 09:41

Sitter nitad vid TV:n pga av massakern i Norge igår - men det här var en riktigt kul strip.

av ason 23 juli 2011, 08:48
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 22 juli

Publicerad 08:00, 22 juli 2011
Taggar: hund, råtta
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2611

Andas ut, Pierre.

Måste vara ett viktigt jobb?

av ason 23 juli 2011, 08:47

sex...timmar...jobbintervju... hjärnan död.

av Pierre 23 juli 2011, 00:59

Mördaren på ön är norsk, ligger han bakom bilbomben också? I så fall kanske en norsk Tim McVeigh (stavn), om ni minns Oklahoma.

Intressant meny, KJEH. Bara du inte diskar brödrosten utan att dra ut sladden först.

av ason 22 juli 2011, 23:31

Ja tråkigt, hemskt för de inblandade. Frågan varför kommer väl att döljas som vanligt.
-*-
Själv är jag vegetarian och äter mest fiskpinnar (2 min i brödrosten) och pulvermos (riktigt bra med hett varmvatten direkt från kranen).

av KJEH 22 juli 2011, 22:56

En bomb har smällts i Oslo. Jäkla terrorister.

av ason 22 juli 2011, 18:20

Även Seven äter mat, fast inte kött. Jag kan laga ca 5 olika rätter men äter mest ute, helst indiskt.
Igår åt jag hämtpizza, Indiana.

av Seven of Nine 22 juli 2011, 17:51

nu börjar jag luta åt slidkrans hållet-Rocky måste komma ut - ur garderoben! Står han där för att kunna säga till Edith att han inte stött på nån annan?
Äter mest fisk och grönsaker-har bäst tillgång på det-färska- tål ej gluten koprodukter( utom fil) ris potatis eller tomater. Alltså äter jagväldigt lite filler. Kokar bovete och hirsgröt varje morgon och äter med frukt(egna på sommaren)

av ker 22 juli 2011, 12:18

Det är alldeles utmärkt svar! :)

Åååh, en liten ettåring... så fint att ni vill ge honom riktig mat och inte bara urkokt burksmet.

av ason 22 juli 2011, 11:18

Ja, ja. Jag svarar väl också då.

Jag kan laga mat. Potatismos går bra, men jag gillar inte strömming. Kan jag få ta en fläskkotlett istället?

Tyvärr så är inte köks-standarden där vi bor nu prioriterad, vi har bara två kokplattor, ingen ugn, ingen fläkt (värsta problemet!) och bara en liten diskho att diska i efteråt. Därför lagar jag inte mat till mig själv varje dag. Vår ettårige son får däremot ett hemlagat mål mat om dagen (och ett mål från burk) eftersom jag vill att han ska lära sig att äta riktig mat och inte bara burksmörjan.

Svarar det på frågan, ason?

av Martin 22 juli 2011, 11:12

r, vitkor och ker yttrade sig också om mat, men du var den enda som svarade, Herr Rosa.

Inte just walkie-talkiehumor, utan att spela upp små parodiska scener och överhuvudtaget göra twistar på verkligheten. Lite standup-stuk, alltså.

av ason 22 juli 2011, 10:45

ason: walkietalkie-humor?

och som en uppfoljning av morgondagen. numera ater jag fortfarande riktig mat, fast jag lagar den inte sjalv varje dag.

matladan pa lunchen ar borta, jag har mindre tid och utematen ar billig(are an i sverige). numera lagar jag riktig mat som hobby.

fasiken - var det bara jag som svarade pa enkaten? resultat: 100 % at och lagade riktig mat forut, 0 % nu.

av Herr Rosa 22 juli 2011, 09:55

Festligt - EXAKT den sortens humor hade jag och mina tjejkompisar när vi var ungefär fjorton!

Och det är fortfarande kul!

av ason 22 juli 2011, 08:16
Andra publiceringar av denna stripp:

Rocky 21 juli

Publicerad 07:00, 21 juli 2011
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 2610

Pierre: Då har du antingen

a/försökt få enbart tjejer av den sorts som längtar efter män med makt

b/själv blivit rik som ett troll och jagas nu skoningslöst av tjejer som vill vara med i skvallerblaskor.

av ason 22 juli 2011, 08:18

mina åsikter är nog mer empiriskt grundade än forskning i historik.

av Pierre 22 juli 2011, 04:03

Jag förstår mig fortfarande inte på "blickar". Ska nog blicka in i det lite ytterligare för att se vad jag har att lära... ;)
Phun intended!

av Mr_feelbad 21 juli 2011, 23:57

Bli förälskad i och lusta efter är väl samma sak?

Det är lite oklart vad du menar - det borde väl vara ödlehjärnan som förälskar sig i den sexiga och förnuftet som anser att man bör välja den rika.

Ärligt talat är jag rätt trött på dessa mytiska föreställningar om kvinnors trängtan efter män med makt. Om din fru säger att en man med makt är sexig, kan det helt enkelt bero på att han syns i offentligeheten mer än andra, vilket gör att hon alls får syn på honom.

Världen vimlar av skurkaktiga bankgubbar och företagsgubbar som snillat åt sig miljon- och miljardbonusar - och nej, de är inte sexiga.

Myten om kvinnors längtan efter mäktiga män baseras på historien. Under många och långa tider var kvinnor mer eller mindre förbjudna att tjäna pengar, de var alltså tvingade att leva antingen på föräldrarna eller någon män. Det väckte förstås en misstanke hos många brudgummar - är hon kär i mig eller vill hon bara bli försörjd? Tokigt läge för bägge parter.

Och det där lever kvar.

av ason 21 juli 2011, 23:00

det är ju skillnad på vad man kan och vad man vill. jag tror att män vill så länge det är 37 grader. kvinnor vill med makt. kan är annorlunda. när mina tjejkompisar, inklusive frugan, säger "han/hon är sexig" så är det oerhört ofta en rik/mäktig man. Det betyder ju inte att objektet är den enda de gillar, för de är ju smartare än så.

De lustar efter män med makt och pengar, men förälskar sig i män som matchar deras personlighet - vilket är vist.

vad jag menar är att vår ödlehjärna, vår grottmänniskohjärna, tänder på vissa saker, men vi som rationella människor har möjlighet att välja.

av Pierre 21 juli 2011, 22:18

Du har fel, Pierre. Och jo, jag skulle kolla extra på en busschaffis som hade Clooneys utstrålning. Rejält extra. Hur tror du han alls tog sig fram till skådis? Dragningskraft!

I mitt liv har jag träffat en, säger en, kvinna som påstod att hon tände på manlig makt. Men hon var allmänt lite knepig på det området.

Se dig runt. Är dina tjejbekanta vansinnigt förälskade enbart i karlar med makt och pengar? Eller blir de rent av (rätt ofta) kära i tokar utan vare sig förstånd eller kosing?

av ason 21 juli 2011, 22:11

tycker också att Rocky tog en ganska tvärt vändning och gick från Tonårsångest till Åldringsångest i all hast.

av Pierre 21 juli 2011, 22:00

Jag är väl lite presumtiv här men, min kära ason, jag tror du blundar för det faktum att om du mötte George Clooney, busschaffis i Lexington. skulle du kanske kolla en gång på honom - när du lämnar över bussbiljetten.

i din kommentar 18:22, visst har kvinnor sexualdrift, men jag ska vara lite busigt könsojämn här och säga att jag tror att kvinnor i allmänhet tänder mer på makt och pengar än vad män gör, som istället "ser med enögat". Oj nu var jag inte pk.

av Pierre 21 juli 2011, 21:58

Mr feelbad: Det blir ju alltid några blickar medan kvinnan kollar läget. Vi kan ju inte går runt och blunda för att inte råka förvirra någon!

av ason 21 juli 2011, 21:20

Stackars lætt, du läser för många skvallerblaskor! (Och svarar inte på frågan, tycker du själv makt och pengar är sexigt?)

Man är ett miffo om man blir kär på riktigt? Tror du kvinnor saknar normal sexualdrift? En minoritet kvinnor som har någon sorts skada jagar män med pengar och makt, men de syns väldigt mycket i tabloider. Och de ger ammunition till dystra antifeminister som är arga på kvinnor för att de inte fått till det...

av ason 21 juli 2011, 21:18

Jag tycker det bästa rådet till kvinnor är att sluta ge blickar och gå fram och säga som det är istället, "jag gillar dina ögon" eller "fy fan mer okänslig kille än du får man leta efter" istället för att ge förföriska, respektive arga blickar. Jag vågar inte göra det själv för att jag har så dålig koll på hur kvinnor funkar, men kvinnor som haft många karlar borde ju ha erfarenhet tycker man...

av Mr_feelbad 21 juli 2011, 20:54

och ja, jag generaliserar. det fins alltid några miffon som fungerar precis tvärt om. du är ett levande exempel på det.

det skumma ær att du tror att du ar normen. har du inte plockat upp någonting i ditt liv eller?

av lætt 21 juli 2011, 20:31

@ason
som vanligt har du så feeeeeeeeeel...
klart pengar spelar in fett mycket. pengar e makt och makt gillar tjejerna. sen ær det så klart massa andra faktorer också...

av lætt 21 juli 2011, 20:28

(Hm, borde kunna hålla mig inom en kommentar.)

Ärligt talat har pengar aldrig spelat någon roll vad mig och karlar beträffar, och det gäller de flesta kvinnor. Hur är det med er killar som tror annorlunda om oss, ni vill förstås själva bara ha kvinnor som är rika? Typ Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Julia Roberts? Om de inte hade pengar skulle förstås ingen karl se åt dem? :)

av ason 21 juli 2011, 18:22

Tänk, för ett tag sedan pratade vi om semikolon, och nu pratar vi om mat. Vad världen ändå utvecklas! :)

av ason 21 juli 2011, 18:18

Pierre, du är på fel spår. När det gäller Connery, Ford, Clooney och Brad Pitt spelar faktiskt pengarna ingen roll. Tror du jag satt och tänkte på pengar när jag talade om att de hade resp. har sex appeal? Nix pix!

av ason 21 juli 2011, 18:17

neeej! inte mina uppgifter!

Till ason's första kommentar: vad har de männen du just räknade upp gemensamt? one MILLION dollars! /dr.evil

av Pierre 21 juli 2011, 17:51

är det här en variant till att sälja chips? Typ var är brudarna?

av ker 21 juli 2011, 17:08

jag skulle säja nåt men nu kom jag inte ihåg-! Jo innan man lägger i nåt i nån panna-se till att du hällt i (krav)(raps) olja och dom goda kryddor du har OBS ej salt-det kommer sist- och helst inte svartpeppar som är brist på fantasi och smaklökar-har jag lärt mig av kock på Govinda och det funkar allt är gott. I Italien fick jag lära mig fräsa olja persilja och chilipeppar och hälla över pastan och det smakade maffe!

av ker 21 juli 2011, 17:07

shit, vitkor - nu vet du att det finns de som tycker om svensk yoghurt och att det växer blåbär i Sveriges skogar.
Härmed mitt sista inlägg, goodbye!

av r 21 juli 2011, 16:39

oops

av vitkor 21 juli 2011, 15:54

"säljer sen besökarnas åsikter och uppgifter vidare för en rejäl bang for the buck"

Huh?

av ason 21 juli 2011, 15:05

ason: som it-entreprenör i mångmiljonklassen* har man ju inte tid att laga mat, själv. Det blir frapuccinos, mochachinos, focaccias, bagels, wraps och ett gäng biscottis för att hålla servrarna i trim och cashflowet rusande genom tuberna mellan alla förutsättningslösa möten och closade dealar.

*(startade upp en sajt med dagliga seriestrippar, säljer sen besökarnas åsikter och uppgifter vidare för en rejäl bang for the buck)

av vitkor 21 juli 2011, 14:56

@ Mr feelbad: Så kvinna jag är måste jag säga att kvinnoblickar är hopplösa att tolka.

Ofta blir man dessutom missförstådd. Det finns killar som anser att om man tittar på dem överhuvudtaget, har man praktiskt taget lovat dem en het natt och nästan bokat hotellrum. Andra kan man ge en arg blick och de blir alldeles skakade av att man ser så förförisk ut. Tips till kvinnor alltså: Ge föremålet för din heta låga en helilsken blick, och han faller som en fura.

Men det finns talande blickar! Skådisen Donald Sutherland berättade att när han mötte sin fru, råkade han kliva spritt näck ut ur en dusch och där var hon. Hon sprang sin väg - för att hämta sina glasögon! Något av det gulligaste jag hört.

av ason 21 juli 2011, 14:25

Jag tycker det svåraste är att veta NÄR man "får en blick" från en tjej och VAD blicken betyder. I min världsuppfattning kan det lika gärna vara, "jag kollar på klockan bakom dig" eller "det står en snygg kille lite längre bort" som riktar "blicken". Och om den är riktad mot mig kan den lika gärna betyda "du borde duscha" eller "vilka fula byxor du har", som ngt positivt och komplimenterande. Det är inte lätt att ha en släng Aspergers och vara alldeles allena i denna värld. :-S

av Mr_feelbad 21 juli 2011, 13:38

@ason: Det klart det finns grösaker i Sverige, men utbudet är är lite deprimerande ibland. De svenska tomaterna var dock en positiv överraskning och framför allt de svenska jordgubbarna (fast det är väl kanske ingen grönsak, hehe).

av r 21 juli 2011, 12:46

r: Låter härligt - men visst finns det grönsaker i Sverige!

Herr Rosa: Vad äter du nu då?

av ason 21 juli 2011, 12:37

Nar jag bodde i Sverige lagade jag riktig mat (enligt asons definition) varje dag.

av Herr Rosa 21 juli 2011, 12:31

Kom precis hem från 2 veckors semester i Sverige igår.
Matsedeln på landet:
Frukost: fruktåbär + flingor + svensk yoghurt (världens bästa)
Lunch: sillådillpotatis (nästan varje dag)
Middag: allt fra°n stekt strömming (desvärre ej självfiskad) till fläskfilé - mkt fisk o kött
Efterrätt: självplockade blåbär med vaniljglass

Grönsaker kan man äta igen nere på kontinenten, där det finns lite mer än bara isbergssallad!

av r 21 juli 2011, 12:26

Enklaste och snabbaste sättet att laga riktig mat: Skär upp en massa grönsaker, plus kött eller fisk eller avslutande ägg, och släng ner i en stekpanna (eller wok) tillsammans med smör eller olja. Krydda. Låt puttra. När man inte orkar vara masterchef, alltså.

Hur många kan steka strömmingsflundror och göra riktigt potatismos?

av ason 21 juli 2011, 12:05

sona: Nä.

av ason 21 juli 2011, 12:01

Riktig mat: Man köper (eller skördar) färska råvaror och tillreder en måltid. Oriktig mat: Man köper frusna köttbullar eller färdig pizza och stoppar i mikron. Eller äter en hamburgare.

Är inte fårikål norskt?

av ason 21 juli 2011, 12:00

ason, du får nog definiera "riktig mat" först. Falukorv med snabbmakaroner och ketchup till exempel, räknas det som riktigt?

av sona 21 juli 2011, 11:57

Den där Moberg var i granngården och fick riktig fårikål för ett tag sen- fåret var en 9årig tacka. Vad menas med riktig mat? Här är både vegan vegetarianer och ekotänk i blandkost-och överblivet går till djurhållning. Egna bär och frukter samt diverse grönt? Som måste tillredas.

av ker 21 juli 2011, 11:49

Enkät: Hur många här lagar riktig mat varje dag?

av ason 21 juli 2011, 11:39

skillnaden är väl att när man är gammal kan man skylla sina problem på det! Allt ska vara ungt numera-har nån sett en ens medelålders skog? Plankorna är så snabbväxta tonåringar att de går av om man lutar sig mot väggen. Endast IKEAs plastfiller och skruvar håller ihop tillvaron i teflonköken där man inte vet hur man lagar mat utan använder micron-förmodligen för att man inte orkar ta in hur jävligt det är..

av ker 21 juli 2011, 10:55

klockren strip. Rocky och Klasse pa° scen. Snart börjar det!

av r 21 juli 2011, 09:47

Ser ut som twin peaks med den röda gardinen. Rockot spelar rollen som dvärgen.

av IO 21 juli 2011, 09:40

Vafan Rocky. Jag är bara 22 och inte får jag några blickar för den delen, ryck upp dig.

av Jesper 21 juli 2011, 09:23

Men stackars Rocky. Han är ju inte ens 40.

Så går det när hela samhället blir mer och mer juvenilt - folk börjar känna sig passé vid trettio. I själva verket är man ung tills man är 45, sedan blir man medelålders, sedan blir man gammal.

är inte Brad Pitt 47? Har han slutat få blickar från kvinnor, ens med det där hemska grå stripiga skägget? I don't think so! Tio år äldre än Rocky. Clooney är 50, Harrison Ford är 69, gissar att han först nu börjar tappa lite sex appeal. Sean Connery behöll också sin långt upp i sextioårsåldern.

Så cheer up Rocky!

av ason 21 juli 2011, 08:07

Haha, vintage Rocky.

av Kantor Wilhelmsson 21 juli 2011, 07:48

Grymt!

av Seven of Nine 21 juli 2011, 07:44
Andra publiceringar av denna stripp: