klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Rocky 15 december

Publicerad 15 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3871

Kan man få komma och ligga på golvet i Riksdagen, ker? Vill gärna kolla det där.

Något gudomligt finns inte, bara orsaker och följder enligt naturens lagar.

Islam hade en kulturell storhetstid, och det är tack vare den vi alls känner till en hel del av de antika grekiska författarna. Tyvärr är den över.

av kork 16 december 2016, 13:36

Penrose gitter. Jadu allt är uppbyggt av det -hela universum -även du. Den gudomliga matematiken. Jättebra sätt att bygga och dra upp o dra ner konstruktioner med. Du behöver inte vara intresserad av matte det ger sig. På riksdagen finns 50 kvm stockholmsmålning av Gidenstam helt i gyllene snittet med paralella perspektivlinjer. Ligger du på golvet o tittar upp på bilden ser du konstruktionen. Det ser så lätt ut. För övrigt är det alltså mycket äldre än 1200-tal -eller det har alltid använts vid byggen- plåtslagare kan det utan att veta vad det heter när de viker plåt. Typiskt att börja rabbla gubbnamn - detta har alltid funnits vi är en del av det. Det finns i oss som en slags balans- det mindre förhåller sig till det större som det större till det hela. I varenda målning. Men du kan leva hela livet utan att tänka på det.

av Ker 16 december 2016, 06:31

@Per Kele: Du kan bara få ett hejhej av fem möjliga för det där inlägget. Intelligent kanske men särskilt roligt var det verkligen inte. PS Hur får man sådana knäck som att göra mönster för en moske? Behöver du någon som langar bitar?

av K. J. & Jonathan 15 december 2016, 23:30

med risk för att uppfylla följande

"Sen när vi rett ut det vill jag bara säga att detta kommentatorsfält är bland det mest cringey som finns på internet putslustiga män som försöker vara roliga o djupa och jag blir dummare och irriterad varje gånger jag läser era "analyser" och "iaktagelser" där det är så uppenbart att ni så gärna vill låta intelligenta o roliga men misslyckas radikalt med båda"

kan jag rekommendera följande läsning:

Potentiellt farlig länk

Islamska arkitekter upptäckte omkring år 1200 att det går att konstruera mycket komplicerade mönster med hjälp av de fem mosaikbitarna. Eftersom bitarnas kanter inte syns i de färdiga mönstren var det länge svårt för västerländska matematiker att förstå hur girih-mönstren hade konstruerats, trots att både linjerna och girih-bitarnas kanter återfinns i arkitektritningar från 1400-talet. Dessa ritningar förvaras idag i Topkapimuseet i Istanbul.[1]

Först 2007 kunde två amerikanska forskare, Peter Lu och Paul Steinhardt, publicera förklaringen med bitarna.[1]

Matematiker trodde länge att den brittiske matematikern Roger Penrose på 1970-talet, med sina Penrosetessellationer, var den förste att skapa kvasikristallina mönster med enkla bitar, men islamska arkitekter gjorde detta redan på 1400-talet.[1]

Har gjort ett sådant mönster för en moskee i Saudi och det var mycket intressant

av Per Kele 15 december 2016, 22:49

ker

gyllenesnittet mönster? inom islam? menar du Girih mönster?

av Per Kele 15 december 2016, 22:41

Apropå ingenting...har nån fyllt i e-post fältet som inte får fyllas i nån gång? Är övertygad om att sidan kraschar eller att mobilen börjar brinna..

av Grumpmaster 15 december 2016, 21:52

Ja, religion och politik är mest bara färgen på flaggorna när extremister vill bestämma över andra.

av RGE 15 december 2016, 18:29

Jag ser en vigselring i st f backspegel... (nä, menade inget särskilt, det bara såg ut så.)

ALLA religioner orsakar - eller har orsakat - problem. Och utan religion blir det också problem, eftersom det alltid finns elakingar. Skönt dock att slippa påtvingas diverse religiösa påbud.

av kork 15 december 2016, 14:04

5 poäng rövarn!

av Ker 15 december 2016, 13:59

@db: Du tror inte det var kristna som brände ned Lars Vilks skräphög 'Nimis' vid Håle stenar, då? Kanske bara några fyllon som ville grilla?

av K. J. & Jonathan 15 december 2016, 13:55

Kolla, nu har hon piggnat till, tjejen. Hon behövde bara ett lass skräpmat och sova i sju strippar så är hon på igen.

av K. J. & Jonathan 15 december 2016, 10:33

Hejhej: svårt att ta någon som fyllestavar en onsdagseftermiddag på allvar.

Ja, dagens stripp visar ju, men sin bitande ironi, bara hur efterblivna praktiserande muslimer är. Varför uppstår aldrig den här sortens problem med hinduer, buddhister eller judar (eller kristna)?

av db 15 december 2016, 10:01

@hejhej: det finns rocky på dn.se där du kan hänga så slipper du läsa kommentarerna och alla dryga vita män dessutom.

av olio 15 december 2016, 09:25

Kul ide men islam tillåter inga avbildningar utan omskriver allt i gyllenesnittet mönster ner till en nivå på microstadiet.

av Ker 15 december 2016, 08:11

Edith har bytt roll till 'den tänkande'. Bytt för resten?

av inte ligent 15 december 2016, 08:06

OK allihpa. Det som gäller idag är alltså intelligenta och roliga kommentarer.

av Slidkrans 15 december 2016, 07:45

Rocky 14 december

Publicerad 14 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3870

Messerschmitt hetereväl?

av RGE 15 december 2016, 18:13

Märkligt då o då dyker det upp nån som utnämner sig till klokare än alla andra. Vilken diagnos är det? Är det Breivikssyndromet?

av Ker 15 december 2016, 08:07

Fair enough, Rövarn.

av Slidkrans 15 december 2016, 07:43

Tycker fortfarande illa om diagnoser. Vi är alla lite galna på olika sätt och det kallas för personlighet där jag kommer ifrån. Om man sedan buntar ihop vissa knasigheter och kallar det för ett syndrom för att få forskningsanslag och bli berömd inom psykiatrin, är det inte nödvändigvis något som hjälper en individ. Vad vi läser är bara vad K har lust att rita så vi har väldigt lite att gå på. Själv gillar jag serien och om huvudpersonerna mår bra, är det ännu bättre. Är serien något att gå på alls tror jag en vecka med hunden är bättre för Editpersonen än en vecka på vilket behandlingshem som helst. Men, vad vet jag. Den som läser får se. Jag är, alltså tänker jag, som Descartes sa. Eller nå't.

av K. J. & Jonathan 14 december 2016, 19:50

Live and let live. För helvete.

av Grumpy 14 december 2016, 17:12

Edith har bordrline och blandmissbruk som framkommer av den pwriden is serien då rocky och hon dejtar och blir vänner. Sen när vi rett ut det vill jag bara säga att detta kommentatorsfält är bland det mest cringey som finns på internet putslustiga män som försöker vara roliga o djupa och jag blir dummare och irriterad varje gånger jag läser era "analyser" och "iaktagelser" där det är så uppenbart att ni så gärna vill låta intelligenta o roliga men misslyckas radikalt med båda. Har aldrig skönts av att gilla rocky tvärtom men så fort jag råkar läsa kommentatorsfältet så kryper det fan i kroppen

av Hejhej 14 december 2016, 13:53

Oj nu gick korken i taket, heja Slidis!

av olio 14 december 2016, 13:08

SK: ASnd what is it to you? Är du deras pappor?

av kork 14 december 2016, 11:32

"Att sätta en diagnos på Editpersonen som jag inte över huvud taget känner, är den ultimata mobbningen och väldigt svårt att försvara sig emot."

Låt oss gå tillbaka till strippen som publicerades den 29 november. Edith säger sig stå i begrepp att checka in sig själv på ett behandlingshem och säger att hon måste hålla sig ren några dagar innan. Hon säger att hon måste styra upp sitt liv och att hon inte orkar må dåligt mer.

Låter som en klassisk dubbeldiagnos i mina öron. Hon har bestämt sig för att göra ett uppehåll i ett ngt som hon själv implicit beskriver som ett missbruk. Alkoholism är en sjukdom med en rad diagnoskoder i manualen.

I regel är det svårt att få en plats på ett behandlingshem om man saknar diagnos. Undantaget är om man har pengar som Keith Richards och kan pröjsa själv. Det misstänker jag att Edith inte har.

Jag tror vi kan utgå ifrån att Edith redan har en eller flera diagnoser. Du kan slappna av Rövarn - hon är redan utredd och diagnosticerad.

Positivt i sammanhanget att hon tycks ha sjukdomsinsikt, en vilja att bli bättre och en behandlingsplan.

Tycker fortfarande inte att hon, i det läge hon befinner sig i just nu, passar ihop med ölhunden Rocky.

av Slidkrans 14 december 2016, 09:53

märkligt att man kan kalla sig kostnär bara man lägger lite brädor ihop och kallar det en "installation"

av rullstol 14 december 2016, 09:28

Lars Vilks är en annan berömd rondellkonstnär och han har ett helt rike uppkallat efter sig. Ett rike av drivved som han själv byggt men ändå.

av sona 14 december 2016, 08:35

Vilksen hädelse! Guds tjänare prästen som rondellhund.

av F Atwa 14 december 2016, 08:32

beskyddad av säpo, snart en kompis till dig

av Per Kele 14 december 2016, 03:01

Rocky 13 december

Publicerad 13 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3869

@ker: Låter allvarligt. Kolla om personalen också ser grå och snödisiga ut. I så fall är det nog bäst du ligger kvar ett tag.

av K. J. & Jonathan 13 december 2016, 22:38

Resistents bakti blodet. Men jag kommer igen. Har tecknat lite snödis. Ovanligt vackra grå dagar över Årstaviken.

av Ker 13 december 2016, 18:52

Konstnärliga ker som skänker en dos verklighet varje (nåja) dag är persona grata här och får definitivt inte hädangå. Det är tabu i det här samhället.

av KJEH 13 december 2016, 17:43

@ker: Låter allvarligt. Kanske inte rätt forum för detaljer, men sköt om dig. Skulle sakna dina kommentarer :)

av K. J. & Jonathan 13 december 2016, 16:51

Heja rövarn du har helt rätt- slidis har egna problem, lägger på andra svagare. För mig hopp om livet nu- höll på att dö!

av Ker 13 december 2016, 16:35

Att sätta en diagnos på Editpersonen som jag inte över huvud taget känner, är den ultimata mobbningen och väldigt svårt att försvara sig emot. Plötsligt har man inte bara det man faktiskt mår dåligt av att jobba med utan också en hel drös av symptom och problem - som man kanske inte alls berörs av - att kämpa mot. Risken finns då alltid att blir sin "diagnos" och då blir det verkligen kaos. För mig är människor individer som kan vad de vill. Är hunden glad, är jag glad.
@Ker: Hoppas du är ok. Ta en lussebulle och sköt om dig.

av K. J. & Jonathan 13 december 2016, 16:22

Vaf-n har han tre av?

av KJEH 13 december 2016, 15:21

@Edith, Krya på dig!

av Slidkrans 13 december 2016, 14:22

Glad Lucia på er!

SK: Mycket, mycket trött på dina snorkiga Edithkommentarer. Kan du inte försöka vara lite avslappnad och trevlig, nu när det snart är jul och allting? Säg något snällt om henne!

Ker: Krya på dig!

av kork 13 december 2016, 13:59

@K. J. & Jonathan: Skoja bara.

Men Edith är sjuk. Den som undrar vad hon lider av kan plocka upp ett ex av ICD-10 och börja bläddra.

av Slidkrans 13 december 2016, 13:44

@slidkrans: Medberoende? Intressant. Jag tror beroende är ett problem bara om det skadar någon. Eiketter är kanske bra för en grupp men kan vara riskabla för en individ då de lika gärna kan fördunkla som förklara. Vi vet dock att missbruk leder till förändringar i hjärnans belöningssystem. Mitt förslag till lösning är att ändra sina förväntningar och hitta sätt att tippa värdeskalan för vad som är en belöning. Rockys långsiktighet borde in i läroböckerna.

av K. J. & Jonathan 13 december 2016, 12:53

Edith har en beroendesjukdom. Därmed är hon kliniskt sjuk. Det ger henne en ursäkt för sitt beteende, vilket i och för sig inte gör henne ett dugg mer attraktiv.

Detta gör dig till medberoende, Rövarn. Den goda nyheten är att du inte är sjuk i klinisk mening.

av Slidkrans 13 december 2016, 10:03

Tror inte Editpersonen avser att såra Rocky. Både män och kvinnor är genetiskt framavlade genom ömsesidiga val genom årmiljonerna. Hur idiotiskt resultatet än kan verka finns det en marknad för allt. Tur det.

av K. J. & Jonathan 13 december 2016, 09:45

Tjeeejer asså - inte en susning om va'rom tenker….

av manboy 13 december 2016, 09:45

När Edith skojar med Rocky för att direkt därefter be om ursäkt om Rocky tog illa upp... Antingen sårar Edith Rocky medvetet men törs inte stå för sitt agerande. Eller så är hon lätt autistisk.

Run Rocky! Run! Run to the hills - and beyond.

av Slidkrans 13 december 2016, 08:26

Glad Lucia till alla! Från sjukhuset.

av Ker 13 december 2016, 08:11

önskar alla en Godmorgon.

av rullstol 13 december 2016, 06:48

Rocky 12 december

Publicerad 12 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3868

Någon mer än jag som tänker på Alex Schulman när jag läser denna?

av Midas 17 december 2016, 12:15

OM det hade räckt med vallgrav runt EN (1) orange-ansiktad utomjording ja! Hur många är dom? 200 eller 300 milj?

av 3-sort alien 12 december 2016, 22:20

@ker: Genialiskt. Man bygger vallgraven runt (!) den orangehårige utomjordingen, och så skjuter man IN kadavren. Nu känner jag mig lugnare när vi åtminstone har en plan.

av K. J. & Jonathan 12 december 2016, 19:01

Kul ripost från Edith. Hon står för the punch line!

Och fanten tycks ge upp och sover nu på golvet vid sängens fotända..

av kork 12 december 2016, 12:32

Vem är egentligen rövarn, och varför är hen det isf? Verkar finnas en spännande bakgrundsstory här.
Sant, för övrigt, med en tillräckligt stor buffert kan man vara rätt mallig.

av Kalzone 12 december 2016, 11:38

Runt vad? Rövarn

av Ker 12 december 2016, 11:23

@oskyddad: Det roliga är ju att vi är med i det här gamet IRL. Problemet är att jag har inte en susning om var man skall börja. Bygga en vallgrav med krokodiler känns spontant som en bra idé.

av K. J. & Jonathan 12 december 2016, 11:20

Mina stålar ä' miiina, asså!!!
@ K. J. & J (för igår) Sorry - det håller inte. Alldeles för verklighetsnära. Måste göras fantasirikt.

av oskyddad 12 december 2016, 08:38

Jag garvade i alla fall.

av Bankanställd 12 december 2016, 06:23

inte klockren

av Per Kele 12 december 2016, 05:08

Föööööörscht

av Yes 12 december 2016, 04:30

Rocky 11 december

Publicerad 11 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 688

KJ etc: De onda har väl liksom lite orange hår? Och så är de egentligen rätt dumma i huvet? (Protest mot idén om "onda honor", men det visste du väl redan.)

Bra spel! - grejen är bara att vi vet för lite än. Fast det kanske är poängen?

av kork 12 december 2016, 17:48

@rövarna:
Sign me up!

av KJEH 12 december 2016, 02:28

Eftersom ingenting händer här just i alla fall idag tänkte jag försöka pitcha en filmide eller spelidé jag har.

Tänk er att jorden egentligen har invaderats av tre olika ailens som bor här sedan länge.

De ursprungliga jordinnevånarna är grottmänniskor som bara klättrat ned från träden och flyttat ned i sina mammors källare där de spelar tv-spel när de inte uppfyller jorden och fixar med meningslösa sysslor.

Den ena utomjordiska rasen är insektoider som är otroligt bra på att tillverka saker. De har tre par armar varav de för det mesta döljer två, och har sex händer, och bara äslkar att producera saker. De gör leksaker till jordlingarna som dvd-spelare, mobiltelefoner och fjärrkontroller och all slags elektronik som inte kostar någonting och som inga jordlingar egentligen vet hur de fungerar.

Den andra utomjordiska rasen är onda rymdödlor vars hannar man kan känna igen på att deras ansiktsfärg blir orange på grund av att vår sol är annorlunda än den där de kommer ifrån. De leds av sina onda honor som fyller deras hjärnor med ont bullshit medan de sover.

Just nu har dessa intagit USA och ingen verkar kunna rädda världen.

Utom den tredje sorten aliens där man kan skriva in sig själv. Vad sägs, skulle detta fungera som ett spel? Eller är det för nära, för tidigt?

av K. J. & Jonathan 11 december 2016, 23:16

@gogge: ogogelbart!

av KJEH 11 december 2016, 18:11

Haha!

av kork 11 december 2016, 12:03

10 poäng för funderingen...

av Grumpy 11 december 2016, 10:53

Googla för hundan!

av Gogge 11 december 2016, 07:31

Rocky 10 december

Publicerad 10 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3867

Frisörbesök då & då! Har inte djävletter svans?

av ungkarl 10 december 2016, 08:22

För en osökt tllbaka tll den gamla fantafrsyren

av Grumpy 10 december 2016, 07:05

nu blir de porr, love is in the air

av Per Kele 10 december 2016, 03:13

Rocky 9 december

Publicerad 9 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3866

I detta fall är jag benägen att hålla med. Det kan inte vara något annat än fanten, det är inte ens subtilt.

av KJEH 9 december 2016, 19:35

Det är fanten!

Hur som haver, just nu har de det mysigt och gosigt, och det är väl gott nog?

av kork 9 december 2016, 13:32

Det är rörande att det finns de bland oss som ser en möjlighet för Rocky och Edith i denna soppa när det egentligen uppenbarligen bara handlar om två människor med en dragning åt det masochistiska hållet.

Men å andra sidan. Play on, player.

av Slidkrans 9 december 2016, 09:11

Bättre en fröjd under täcket än tio Freud ovanpå.

av ordspråkar'n 9 december 2016, 08:28

Hon behöver sova stackarn. Och en sovande flickvän är en trogen flickvän. Så långt är allt jättebra. Samtidigt kan hunden nörda loss hur mycket som helst. Också bra. Så här full pott. Men, vad är det de har i sängen. Mer Freud?

av K. J. & Jonathan 9 december 2016, 02:46

och här är en person som ignorerar en serietecknare och en knarkare

av Per Kele 9 december 2016, 02:22

Rocky 8 december

Publicerad 8 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3865

Jag bor själv i Oskarshamn, men har ej varit på muséet sedan skolan. Jag måste nog ta en sväng förbi snart igen tror jag!
Jag funderar på vilken bar Rocky och Edith var på för några dagar sedan, den som han utnämner som en av världens tio tråkigaste. Det finns ju bara typ tre stycken här, och jag känner inte igen inredningen. Mystiskt...

av Döderhultaren 9 december 2016, 00:02

Said) knappjävel.

av Grumpy 8 december 2016, 21:12

@rövarn kan relatera till 110%. Lyckades med bedriften att hugga mig själv i magen. lyckligtvis blev penetrationen ytlig (thats whatshe

av Grumpster 8 december 2016, 21:11

När jag var liten tittade jag på döderhultarens figurer och tänkte att det där ser lätt ut. En träbit och en kniv har väl alla. Det gick inte ens sådär. Jag har fortfarande ett ärr på vänster pekfinger som påminner mig om att det är mer med träsnideri than meets the eye. För övrigt är det mycket psykologi här. Fundera på den freudianska kopplingen mellan rådjuret och hästen i rutona två och tre, och förträngnings/ersättningsaktiviteten att titta på film om gamla hus. För övrigt var en av de saker Döderhultaren gjorde av trä dildosar. Figurerna går att känna igen som personer i bygden. Hur det är med dildosarna vet jag inte. Kanske är det en sådan som står nere vid muggen på sovenirhyllan.

av K. J. & Jonathan 8 december 2016, 20:25

Plötsligt känns Emils trägubbar mer sympatiska. Kanske inspirerades Astrid av Döderhultarn, när hon skrev om Emil? Katthultarn. Eller nått.

av PP 8 december 2016, 16:43

"geni, människoföraktare och knarkare" !! fasen vad man själv är medelmåttig

av sys 8 december 2016, 11:37

Jag har inte ännu besökt Oskarshamn och Döderhultarnmuseet, men efter Rockys PR-kupp måste jag definitivt göra det. Jag har i min hylla Gunnar Jungmarkers fina bok om konstnären från 1960. Jag är även ägare till Albert Engströms samlade verk, där det finns en ypperlig essä om Döderhultarn - geni, människoföraktare och knarkare. "När en flyger, så blir människera så usle å små som flugprickar på e karte."

Potentiellt farlig länk

av Ördög 8 december 2016, 10:54

Sov sött Edith!

av Livshultar'n 8 december 2016, 09:04

Som Albert Engström skrev: "Här i Småland ä vi så helsikes magra så det växer inget gräs på körrgårn".

av Rille 8 december 2016, 07:36

Stranger: vad tror du jord består av?

av db 8 december 2016, 06:54

riktigt fin kärleksförklaring till Edith, det kan fortfarande bli

av Per Kele 8 december 2016, 03:55

Inte så konstigt att alla dör av svält om man försöker odla där marken är 90% sten och vikingskelett

av Stranger 8 december 2016, 03:17

Rocky 7 december

Publicerad 7 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3864

Qui dormit non peccat – "Den som sover syndar icke"

av krasse 9 december 2016, 13:50

Det bästa med en sovande partner är att den just då inte sitter och sex textar med någon annan.

av K. J. & Jonathan 7 december 2016, 23:25

Hellre narkolepsi än insomni, med andra ord.

av PP 7 december 2016, 16:38

Nog borde väl ändå Kellerman veta skillnaden mellan "vill säga" och "det vill säga". Här ser det ju bara korkat ut att skriva fel. Ingen humor alls.

av Virus 7 december 2016, 11:58

En del kvinnor är sengångare som är som barn.
?

av Ledigheten 7 december 2016, 11:46

Palle ensam i världen.

av sys 7 december 2016, 10:17

Hojarna i klubben mc-Donalds får R inte ta! Då öppnas ett obehagligt spjäll.

av Libero 7 december 2016, 08:47

Jag tar allas grejer nu också men det blir ett jävla liv om dom inte sover

av Stranger 7 december 2016, 06:01

tungt nu, helt klart proaktiv, möjligen liberal?

av Per Kele 7 december 2016, 03:54

Rocky 6 december

Publicerad 6 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3863

Kommentar som försvann: är perkele svartsjuk?

av Ker 7 december 2016, 20:10

Ser faktiskt ingen annat förklaring

av Ker 7 december 2016, 11:24

Om Edith, som tydligen själv har problem med spriten, står ut med en hänsynslös fyllskalle som har käknoja och fyllesvamlar när hon vill sova, så är hon ta mej fan en ängel!

av PP 6 december 2016, 16:42

Gah. Vuxna karlar, kan ni inte stå ut med en mysig liten tjej utan att behöva tuppa er? Vad är ni så rädda för? Jag förstår att Kellerman blev deppad när hans fans inte stod ut med att han hade en flickvän efter Ediths första entré.

Det var ett tag sedan ni var fjorton och rädda för tjejer. I promise, de är inte farliga alls. Eller tråkiga. Istället för att önska att Rocky ska sitta ensam och öla, kan ni väl göra det själva.

Så - lycka till, Rocky och Edith, med gullandet, vänskapen eller vad det nu är som händer!

av kork 6 december 2016, 15:02

Jag vill också vara dum och oansvarig, jag får ångest över ANDRAS obetalda räkningar, det skär i mig som en kniv.

av Stranger 6 december 2016, 11:59

Snart blir det en liten dialog av typ:
Edith: Ska vi låta det vara som om vi vore gifta?
R: Ja gärna!!
Edith: Håll truten då gubbe, så vi får sova!!

av F. Jong-Staké 6 december 2016, 08:34

Rådjuret verkar redan ha försvunnit snabbt. In i drömmarnas rike. Rekommenderas av mig.

Säng, säng, säng. Jag vill sova säng, säng, säng.

av RGE 6 december 2016, 07:55

Det härliga/farliga i att vara fantastiskt korkad är ju att man är så fantastiskt korkad. Man förstår inte själv hur avvikande dum man är och det är nog ganska befriande.

av Grumpy 6 december 2016, 07:48

Sjukt trisst rådjur, undvik! Kollar stripparna under protest numera, hoppas hon försvinner snabbt

av Per Kele 6 december 2016, 03:05

-nej! ingen staty men 10 av 10 points för strippfan

av Per Kele 6 december 2016, 03:03

Rocky 5 december

Publicerad 5 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3862

Att tänka på trump som en dammig geléråtta hjälper ju lite grand men inte mycket.

Potentiellt farlig länk

av K. J. & Jonathan 6 december 2016, 01:23

Numera har en mer traditionell typ av råttor invaderat stan. Hoppas det starkare giftet som de fått dispens för hjälper lite. Buskarna kryllar av gnagare och det är inte AIKare.

av PP 5 december 2016, 21:49

heter det "ett skyskrapa"?

av krasse 5 december 2016, 20:19

Varför har inte konditorier fylleöppet?
Taxin: vart ska du åka?
Jag: Shh hur mkt ska du för att åka via den där chokladboden nära Fältöversten?

av KJEH 5 december 2016, 19:39

En del överraskningar i barndomen var positiva. Jag fick ett påskägg vars halvor var svepta i stanniol, pillade bort stanniolen - och hela ägget var av marsipan! Det, ni! Geléråttan hörde dock inte till mina drömmar. Den affären hade andra goda grejor.

av kork 5 december 2016, 17:58

Vann man inte den där geleråttan i något nöjesprogram på 80-talet?

av db 5 december 2016, 15:50

Såg geletåttan den var äcklig! Min godaste var pappas franskakokbok av delning tårtor o krokanter. Där fanns de underbaraste choklad o smörkräms skapelser som jag aldrig sett i verkligheten ens i frankrike

av Ker 5 december 2016, 14:32

Chokladfotboll! Vilken förbättring. Är den choklad rätt igenom eller ska man förvänta sig samma besvikelse som när man biter luvan av chokladtomten och det tunna skalet krasar ihop och faller ned som smulor i det tomrum som visar sig vara tomtens inre?

av skvattram 5 december 2016, 13:29

Jag har också stått och stirrat på den där geleråttan.

av Slidkrans 5 december 2016, 13:24

Hade en sån geleråtta när jag var 10. Man tröttnar jävligt fort

av Stranger 5 december 2016, 11:19

Geléråttan i Gamla Stan är sedan länge utbytt mot en chokladfotboll, i naturlig storlek.
Den är mitt mål!

av Seven of Nine 5 december 2016, 10:38

Dumme Trump!! Nä tacka vet jag våra snillen Fridde Friddelin, Sahlin och Löfvet, det är allt stabila typer.

av Trömp 5 december 2016, 09:24

Kommer också ihåg den där geleråttan efter någon klassresa och de obligatoriska studiebesöket i gamla stan. Kände på samma sätt som Rocky att just då var råttan en av livets viktiga upplevelser, sen kom tjejer in i bilden och det blev annat fokus...

av Råttan 5 december 2016, 08:41

Har funderat på vad Trump påminner om, och fick nu svaret av den allvetande Rocky: en dammig geléråtta!

av Rille 5 december 2016, 07:30

Livet är som en gelé-råttadröm - segt, kladdigt, ouppnåeligt och likgiltigt (på slutet).

av amatörfilosof 5 december 2016, 07:07

Rocky 4 december

Publicerad 4 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 692

Fuck a duck!

av Trumpnisse 5 december 2016, 21:56

Donald Duck for president!

av trumpnare 4 december 2016, 22:13

Donald Mc Donald for president!

av Trumpen 4 december 2016, 18:57

-3° och nästan snöfritt är inte så illa - med tanke på alternativen.

av jobbig 4 december 2016, 07:55

"Snönröjningen floppar i Mariabergets backar"

av Ledigheten 4 december 2016, 07:11

Rocky 3 december

Publicerad 3 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3861

"sublimering" är ju en fasövergång. För en fyrkantigt tänkande naturvetare som jag framstår det som smått komiskt när de sociala vetenskaperna slänger sig med lånade termer.

Kork: Tack för sällskapet! Jobbarkompisar är också värdefulla när man är ensam, vissa dagar pratar jag inte med någon annan än de jag träffar i jobbet...

För övrigt är plockgodis en smått genial idé om man ser till fenomenet att du bäst får ut mest av smaken genom att variera den. Min syster som bor utomlands saknar plockgodis allra mest av allt, det finns knappt någon annan stans än i Sverige enligt henne. Så det lär väl bli en tvåkilossäck när man ska hälsa på henne senare i vinter...

av Mr_feelbad 3 december 2016, 18:35

It's a jungle out there.

av KJEH 3 december 2016, 17:25

Djungel funkar väl bra att säga det med, åtminstone när man som Rocky slänger sig med lite alla möjliga uttryck i det dagliga talet och inte heller filar på en doktorsavhandling i ämnet. Eller?

av Okunnig 3 december 2016, 16:05

Jag tror Kellerman vet precis vad han gör med sina felstavningar och faktafel.

Mr Feelgood: Du har sällskap här! Skål!

av kork 3 december 2016, 12:23

@kunnig:
Det är ju klassiskt Kellerman att lägga in faktafel för komisk effekt. Frågan är bara om seriefiguren Rocky själv är okunnig, eller om han i sin tur också begår faktafelen för komisk effekt.

Svårt att veta i vårt ironiska tidevarv.

av Adatt 3 december 2016, 10:15

Amazonas har REGNSKOG - inte djungel! Dessutom levde aztekerna och mayaindianerna inte i amazonas.

av kunnig 3 december 2016, 07:47

Tror Rocky har varit singel lite för länge. De här sängvanorna brukar inte gå hem. Ruta fyra pekar dock på ett extremt fall av sublimering - av skräpmat, öl och choklad, istället för sex.

av K. J. & Jonathan 3 december 2016, 06:59

ja ni ser ju hur ofantligt traukig hon är

av Per Kele 3 december 2016, 03:57

Rocky 2 december

Publicerad 2 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3860

undrar var "krypa genom ett bildäck medan en tjackad 9-åring" kommer ifrån?

-blood diamonds?

eller är det någon ny trend i stockholms förorter

av Per Kele 4 december 2016, 23:44

Ta en julglögg och var som en människa!!

av Hr Filgod 2 december 2016, 17:20

Jag borde nog också läggas in på hem, aggressionsproblem och missbruk... Sen vore det trevligt med lite sällskap i livet också...

av Mr_feelbad 2 december 2016, 16:32

Kanske Rocky borde checka in på hemmet också? Att Edith är helt still betyder alltså att hon är nykter, till skillnad från R. Borde i alla fall vara rätt jobbigt för Edith att behöva lyssna på hans okänsliga fyllesvammel. Ska man vara full bör det ske i fullas sällskap, det är inte lika kul annars.

av PP 2 december 2016, 14:24

Jag önskar att jag kunde dricka som normala människor, för då kunde jag göra det varje dag.

av Brukarn 2 december 2016, 12:06

Problem försvinner i regel inte av att man dricker. I regel är de kvar och har blivit lite värre medan man var borta. Det som är kul med livet är att framtiden inte har hänt än och att den blir precis vad vi gör av den. När hunden tar hand om sitt lilla rådjur blir världen lite bättre för oss alla, för att inte tala om hur mycket bättre serien blir. Win win.

av K. J. & Jonathan 2 december 2016, 11:51

Men vi skola ju alla den vägen vandra - R.I.P!

av prästerlig 2 december 2016, 09:00

Alkohol/droger=för livet är bara en asjobbig resa mot döden och att vara nykter under tiden leder bara till ångest och depression.

av Stranger 2 december 2016, 08:26

cinq

av ? 2 december 2016, 08:16

Bruk eller missbruk, det är frågan. Att spilla ut öl är i alla fall ett problem om det är den sista.

av K. J. & Jonathan 2 december 2016, 07:31

Kolme

av Optisk 2 december 2016, 07:24

second

av wannabee 2 december 2016, 07:18

först!

av lurker 2 december 2016, 02:33

Rocky 1 december

Publicerad 1 december 2016

Tyvärr saknas bildfilerna för alla gamla strippar

Taggar: edith, trevligt
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3859

Keep calm and comment.

av Dank meme 1 december 2016, 15:40

Cool down and be gentlemen.

av kork 1 december 2016, 13:26

Renhonor bär horn...

av Ren 1 december 2016, 10:19

tycker även hornålen förtjänar ett omnämnande i detta sammanhang

av Slidkrans 1 december 2016, 10:16

Jag säger bara Hin Håle, Djävulen, Satan, Lucifer, Horn-Per... Vill K säga oss något? :)

av PP 1 december 2016, 09:43

Antiloper, bufflar, gaseller, giraffer, kor, kronhjortar, renar, älgar m fl har oxå horn!!!

av zoologisk 1 december 2016, 08:31

Första tanken på första dagen i årets sista månad måste väl vara värd någonting; så egentligen är det väl bara rådjushannar som har horn, eller har jag pajat den här serieupplevelsen för alla nu, eller blev den bara mer intressant.

av K. J. & Jonathan 1 december 2016, 06:51

Har han det trevligt för att han är med Edith? Find out tomorrow.

av Föööööörscht 1 december 2016, 03:35