klockren

Dagens Rocky - med kommentarer

Web 2.0-aggregerat i väntan på pastans nya klockrena kommentarsfunktion.

Dagens Rocky - med kommentarer

Rocky 7 juni

Publicerad 7 juni 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3995

lawrence: absolut. det finns ett enormt feltänk i att förbise västhatet bland vissa muslimer och dess grunder, och bara fokusera på "radikaliseringen" och "var det gick snett", som att terrorism sker oberoende av krig och politik när de radikaliserade muslimerna själva utförligt pratar om de politiska grunderna till sitt agerande. det rättfärdigar (självklart) inte dödande av oskyldiga, men vi kommer absolut ingenvart om vi helt förbiser de bakomliggande orsakerna till terrorism. (häromdagen såg jag (notis, mind you) att 20 civila dött i usa-ledd flygräd i Syrien. det GÅR inte att tackla terrorism som att det vore helt jäkla avskilt från västs ageranden, samt kelvänliga förhållande till saudiarabien.) det är betydligt mer komplicerat än så.

av professor balthazar 8 juni 2017, 02:02

Prova! Ingen kommentar på några dagar. Funkar inte det så tvingas vi till censur- blockar trollen vid roten!

av Ker 7 juni 2017, 22:13

Nån sa en gång att det är svårt att vinna ett argument. Mot en imbecill är det omöjligt. De "rättyckande" och sanningsseende faller dessvärre under den senare kategorin. Kan ofta slänga sig med fina reciterade ord från propagandafabriken men oförmögna till eget tänkande.

av Trött på idioter 7 juni 2017, 21:48

Jag är övertygad om att 7 dagars unison radioskugga får bort trollzen. Likt lågstadieelever som kivas är det bara kul å värt det sä länge det bjuds på mothugg å sura miner. Det sista jag har att säga på ett tag. Nos vemos

av Trollmaster zero 7 juni 2017, 21:42

hur besegrar vi rasisttrollen? de stör betydligt mer med sitt eviga tjattrande som de anser passa sig precis överallt. ingen som lyssnar hemma vid köksbordet? skaffa ett akvarium

av krasse 7 juni 2017, 20:50

kork: Och du ska stå på de icke-reaktionäras sida? Det du uttalar är en mycket enögd världsbild som är vanlig bland sverigedemokrater. "Detta är ett problem med dem och enbart med dem".

Inse att västvärlden gett dem goda grunder att (visserligen felaktigt, men det är oväsentligt) se de senaste årtiondena som ett slags korståg mot Mellanöstern och muslimer. Det krävs inte mycket övertalning för att bibringas den uppfattningen när man växt upp bland ruinerna av amerikanska krig.

Det som måste göras är att inse att vi bär ett ansvar för denna grogrund och försöka ta tillbaka historieskrivningen. Det är korkat att se IS som ett "dom" som man helt kan strunta i att analysera. Det vi behöver inse är att IS blott är en förlängning av de anti-västliga strömningar som genomsyrar stora delar av den muslimska världen.

Och du besegrar inte 2 miljarder människors (i varierande grad) anti-västliga mentalitet med bomber. Du besegrar den genom att skriva om manuset. Att pennan är vassare än svärdet är ingen klyscha.

av Lawrence 7 juni 2017, 20:34

The troll is back.

av kork 7 juni 2017, 20:26

...och ingetdera hade funnits om mångkultursdekreten inte påtvingats Europa. Skapar du ett Weimar om och om igen får du friskt räkna med följderna därav.

av Taqiyah 7 juni 2017, 20:25

Unga män som vill slåss och döda för att de vill ha ett syfte och känna sig som män - nazister som jihadister, och få våldta kvinnor - bryr sig inte så mycket om information.

av kork 7 juni 2017, 19:59

SB: Skämtar du? Det är ju just den approachen som visat sig inte fungera och är direkt kontraproduktiv. Islamska statens reguljära styrkor kommer att tillintetgöras ändå – men det betyder inte att terror försvinner, tvärtom.

Om resten av världens nästan 2 miljarder muslimer får höra att vi släpper atombomber i Irak/Syrien har du just skapat 100 nya ISIS som kommer skapa terrorvågor utan dess like.

Det enda som fungerar är att vinna informationskriget.

av Lawrence 7 juni 2017, 18:42

En atombomb på IS.

Klart.

av Steve Bruce 7 juni 2017, 18:06

Folk måste börja inse att detta är ett informationsproblem och inte i första hand ett säkerhetsproblem. Många i Levanten har en helt annan bild av varför länder som t.ex. Frankrike och Sverige ägnat sig åt "fredsbevarande" insatser än vad vi har.

Det är lätt för oss att tänka "Sverige var ju bara i Afghanistan som fredsbevarande styrka, vårt enda mål var att hjälpa de civila". Men det är väldigt naivt att tro att den förklaringen ska gå hem hos muslimer i allmänhet.

Det är så oerhört lätt för islamistiska krafter att måla upp Sverige och Frankrike som onda västmakter som ägnar sig åt nykolonialism. Sedan kan vi sitta på våra höga hästar och inte se någon koppling mellan "fredsbevarande" insatser och terrordåd, utan att inse att vi förlorat propagandakriget för länge sen.

Om en ung Syrier ser oss som invaderande nazister är det inte så konstigt att han radikaliseras. Vad vi borde se till är att han inte ser oss som det.

av Lawrence 7 juni 2017, 17:33

Träffsäkert igen, Steve. Jävla journalister! Huma Abedin är också journalist.

av Rörtång 7 juni 2017, 14:49

Tack för lektionen. IS lär småbarn sparka fotboll med avhuggna huvuden för att Saudiarabien och USA är skitländer. Islams profeter är sundhetens apostlar.

"Mannen som attackerade med hammare i Paris bodde i Sverige
En 40-årig man, som tidigare ska ha varit bosatt i Sverige, misstänks ha utfört attacken mot en polis utanför katedralen Notre Dame i Paris i tisdags. Mannen är inte sedan tidigare känd av Säpo.
Mannen ska ha skrikit ”Det här är för Syrien” samtidigt som han attackerade polismannen vid den franska katedralen. Nu kommer uppgifter om att mannen ska ha bott i Sverige och studerat till journalist.

av Steve Bruce 7 juni 2017, 14:37

Träffsäkert där, Steve.

De kristna i Washington lägger precisionsbombmattor över de länder som råkar ha oturen att ha olja eller vill styra efter eget huvud, eller ligger i vägen på något annat sätt. Det är därifrån flyktingarna kommer. Men vi ska inte skylla bara på de kristna. De många judarna i USA:s ledning har också ett ansvar. Till slut kan vi nämna muslimerna. Hillary Clintons närmaste medarbetare när hon var minister och presindentkandidat är muslim och runnad av det muslimska brödraskapet.

Det stämmer att de är psykopater.

av Rörtång 7 juni 2017, 12:54

@SB: Lyft blicken och tänk lite, så ser du att Mellesta Östern sitter på en förbannelse som heter olja. Ända sedan 1950-talet har USA varit där nere och spelat ut olika gangsters mot varandra för att hålla nere - eller uppe - oljepriset som det passar dem, och det fortsätter in till idag. 9/11 var huset bin Laden som slog till mot USA på grund av deras stöd till Huset Saudi. Irak var aldrig inblandade i det, ändå blev de invaderade, och IS är fortsättningen på den invasionen. Nu är de värsta IS-dårarna instängda in Mosul, trots att alla vet att den taktiken är vad som skapar de värsta blodbaden. Till och med du måste fatta att det görs medvetet. Av vem, inte f*n är det IS. Religion är inte orsaken. Det är USA's superhöger och deras kompisar som spelar oss och alla andra mot varandra för att dölja hur mycket pengar det handlar om. Och du, bara jamsar med. Tänk lite, och lägg ned det här rasisttramset. Det skadar allt vanligt folk som bara vill bara ifred. Om du måste, så gå på de verkliga orsakerna.

av K. J. & Jonathan 7 juni 2017, 12:53

Visst var det ett psykfall, men psykfallen världen över får bränsle till sina galenskaper av en filosofi/religion.

av Steve Bruce 7 juni 2017, 11:38

Apropå samhällets och medias svar på terror: Det har aldrig någonsin funkat att kuka ur och stänga ner all infrastruktur EFTER ett terrordåd. Allt det leder till är hundratals miljoner om inte miljarder i samhällskostnader och ökad terror bland invånarna (terror i benämningen skräck).

Terroristerna vill öka skräcken (terrorn), och våra politiker står ivrigt till tjänst och hjälper till med den saken bara för att signalera hur DUKTIGA de minsann är och plocka billiga poänger.

Man behöver inte förvandla Stockholm till Aleppo i ett dygn bara för att en loser kapat en bil.

Det är som att bränna sig på ugnen när man lagar mat, och i stället för att bara sätta handen under kallt vatten drar man ur alla elproppar och slänger all mat man hade i ugnen. Vem vet – ugnen kanske får för sig att bränna mig igen!

av Älskar Rocky 7 juni 2017, 10:54

@Ker: Min kommentar i morse var riktad enbart till den spyfluga som varit här och kräkts hela taglistan full med rasisttermer, men inte ens orkat hjälpa till med att numrera stripparn. Numreringen gör annars av de av oss som jobbar natt och kommer in här tidigt.

I övrigt håller jag helt med Rocky som noterar hur media gör fotbollsfest av hur något psykfall klappar ihop och kör ihjäl folk. Det är tragiskt, men proportionerna är helt uppåt väggarna.

av K. J. & Jonathan 7 juni 2017, 10:31

Faktum är att jag aldrig funderat över hur man numrar eller varför rövarn. Och så finns det så många som kan och gör det. Ledsen göra dig besviken. Vi är alla en del av Rocky.

av Ker 7 juni 2017, 08:21

klockrent

av Herr Rosa 7 juni 2017, 04:18

klockren

av Per Kele 7 juni 2017, 03:42

Här är en jättebra sida för alla som gillar Rocky. Sedan de egocentrerade högertrollen - som bara 'vill ha' och är avundjuka till och med på tiggare, inte ens orkar bidra här med att numrera striparna, flyttar jag nog hit nu tills vidare.

Potentiellt farlig länk

Tja, gänget, Vi hörs

av K. J. & Jonathan 7 juni 2017, 01:04

civilisationernas kamp

av Flyttad tagg 7 juni 2017, 00:40

fredens religion i högform

av Flyttad tagg 7 juni 2017, 00:32

Rocky 6 juni

Publicerad 6 juni 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3994

tröttsamma troll

av Flyttad tagg 7 juni 2017, 00:52

klockrent!

... och appropå nyheter, eller news som man säger på svenska:

just in: "Tommy Körberg tar antidepressiva"

av Per Kele 6 juni 2017, 22:15

Pukefejden var väl heller inte farlig för allmänheten. Bara ett överklassjippo, ungefär som när stureplansstekarna river öltält i Visby.

av Rille 6 juni 2017, 19:30

Senaste nytt: Fransk polis har just skjutit en terrorist utanför Notre Dame. Härligt att Europa inte får vila från kulturberikningen en enda dag numera.

av Kulturberikning 6 juni 2017, 17:48

Hallå där!
Pukefejden var 1437, inte 1483.
--
Vän av ordning och redlighet.

av GM 6 juni 2017, 12:56

Prisutdelaren: Ja, inte stämmer det in på kulturer i orienten i alla fall. Att inte vara muslim där är illa nog där, men att inte ens vara religiös är MYCKET suspekt för dem. Rocky skulle bli helt utfrusen, trakasserad och löpa risk att bli misshandlad/bli av med livet.

Bara för att han vill bli lämnad i fred.

av Grimeton 6 juni 2017, 08:39

Pris vare den kultur där världsfrånvände R får finnas (och frodas).

av prisutdelaren 6 juni 2017, 07:34

Jo....

av Ker 6 juni 2017, 07:12

Wait for it....

av Herr Rosa 6 juni 2017, 04:00

Den nya vardagen för:

Ebba Åkerlund (11)

Lena Wahlberg (69)

Maïlys Deremaeker (31)

Chris Bevington (41)

Maria Kide (66)

oh wait...

av Mångkulturens pris 6 juni 2017, 02:24

Fattade inte förrän nu att skämtet var att han ovetande skrek "GO BAJEN!" till de som tvingades promenera hem över Västerbron efter terrordådet.

Mycket roligt.

av Imperatorn 6 juni 2017, 01:44

- Trolljägare, var beredda nu!

av Ledigheten 6 juni 2017, 00:41

Rocky 5 juni

Publicerad 5 juni 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3993

tröttsamma troll

av Flyttad tagg 7 juni 2017, 00:53

Äsch, en stressad bilist som står och brummar halvvägs in på övergångsstället för att markera "skynda dig, din jävel". Hen kan gott vänta.

av Adatt 6 juni 2017, 13:00

Denna föll mig i smaken!!

av Undefined 5 juni 2017, 23:31

Äsch ett troll bara.

av KJEH 5 juni 2017, 13:56

Varför har kommentarsfältet förvandlats till Avpixlat?

av Joakim 5 juni 2017, 13:35

Rockys problem är att han är för självupptagen för att ens komma på tanken att signalera hur BILFÖRAREN ska göra, inte hur han SJÄLV ska göra.

Det hade räckt med en enkel handgest, han behöver inte gestikulera hela sin livshistoria.

av Tänkaren 5 juni 2017, 13:34

Rocky - du hade kunnat le och göra en handgest, bara! Funkar dödsbra. Jag gör det hela tiden.

av kork 5 juni 2017, 12:38

Det tycks vara Sveriges nationalsport att göra för smala broar och tunnlar.

När man bygger infrastruktur som är tänkt att stå i 70+ år skadar det knappast att lägga till en extra fil när man ändå håller på.

av Björne 5 juni 2017, 08:30

Bråkdelen av en minut är mycket kort - särskilt om det är en miljarddel det gäller!

av tid-ig 5 juni 2017, 08:19

Ja självklart Kjeh! Och naturligtvis går allt som satts samman att åter delas. Men det handlar ju om pengar och det ska vara dyrt. Annars är inte riskkapitalet intresserat. Förnyelsebart göre sig inte besvär- det ska vara totalt förstört eller inte.
F ö tar Rockot här sin dagliga prom på bron över t Långholmen. Ja den är absolut för smal för biltrafik cykel o fotgängare! Inga skyltar om vem som har företräde.

av Kar 5 juni 2017, 08:13

Fusion! Det måste finnas ett sätt - eller hur? va?

av KJEH 5 juni 2017, 08:05

En klick kognitiv dissonans är en ren självförsvarsmekanisn och jag kan inte rå för att jag väljer min verklighetsuppfattning. Oavsett om det hände eller inte så är det fortfarande irrelevant.

av Ker 5 juni 2017, 07:45

"En 27-årig man har åtalats för våldtäkt mot barn på asylboendet i Westsura herrgård. Teknisk bevisning talar starkt för att mannen är skyldig.

Våldtäkten ska ha ägt rum natten mellan den 9 och 10 juni i en bastu- och duschbyggnad på Westsura herrgårds område.
Mannen var fram till i går häktad misstänkt för försök till våldtäkt mot en 13-årig flicka. Att brottsrubriceringen nu har skärpts till ett grövre brott beror på resultatet från den tekniska undersökningen.
– Mannens sperma har påträffats i flickans vagina. Det finns också skadedokumentation som stödjer målsägandes berättelse, säger åklagaren Helena Lundgren, som menar att bevisningen är stark.
– Bilden av hur det gått till har vuxit fram. Flickan har varit chockad och inte kunnat lämna en hundra procent fullständigt detaljerad redogörelse över de kritiska ögonblicken. Men den tekniska bevisningen stödjer nu uppgifterna om att det är frågan om en fullbordad våldtäkt,
Det finns inga vittnen till själva händelsen, utan det är den tekniska undersökningen tillsammans med flickans egen berättelse som ligger till grund för åtalet.
Flickan har ingen koppling till vare sig asylboendet eller till den 27-årige mannen.
– Det var en slump som förde henne dit, säger Helena Lundgren.
Enligt Lundgren ska mannen ha betvingat flickan till samlag genom dragande och fasthållande.
– Men det har inte varit någon misshandel i form av slag och liknande, säger Helena Lundgren.
27-åringen har hela tiden nekat till anklagelserna. Mannens advokat Jacob Asp har tidigare tvivlat på att bevisningen mot hans klient skulle räcka till åtal.
– Jag tror knappt det räcker till åtal, om åklagaren sitter inne med något som hon ännu inte presenterat, sa Jacob Asp när VLT talade med honom den 26 juni i år.
Resultatet från den tekniska undersökningen kom som en överraskning.
– Ja, utifrån hans berättelse till mig. Resultat från teknisk undersökning är ett starkt bevisvärde. Jag ska träffa honom i dag (läs i går) och jag vill ha en rimlig förklaring av honom hur hans DNA kunnat påträffats på flickan, säger Jacob Asp som inte utesluter en förklaring som kan fria mannen från skuld.
– Det kan vara fel på DNA-provet, det har hänt tidigare, säger han.
VLT har sökt enhetschefen på Migrationsenheten i Västerås, Ulrik Åshuvud, som dock är ledig och inte har kunnat gå att nå. Han har tidigare varit försiktig med att uttala sig eftersom han vill få mer fakta i målet först.
Enligt Ulrik Åshuvud har den man som nu är misstänkt för våldtäkt mot barn inte tidigare visat några tecken på psykisk ohälsa eller våldsamt beteende. Han har heller inte varit i kontakt med polisen tidigare.

Potentiellt farlig länk

av Titta vad jag hitta' 5 juni 2017, 06:56

Klockrent!

av Herr Rosa 5 juni 2017, 03:55

klockren strip

av Per Kele 5 juni 2017, 02:13

Rocky 4 juni

Publicerad 4 juni 2017
Taggar: apan, igge
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 714

@db: Jag tror min grej är att jag gärna tar ett steg tillbaka och försöker se vad som pågår. Som art är människan knappt livsduglig. Vi har en reptilhjärna och en löst påklistrad civilisation att jobba med. Logik fungerar inte, matte fungerar inte, klassisk fysik föklarar knappt de fenomen vi ser och kvantfysik har vi ingen nytta av och religion är för barn och svagsinta. När jag ser alla som försöker skapa grupper och hetsa dem emot varandra blir jag trött och deprimerad, men att bara svara tyst, som Rocky, då ger man dårarna fritt spelrum, och det är inte bra det heller. Plötslligt ser der ut som om Corbyn skulle kunna vinna, plötsligt badar London i blod. Tillfällighet? Kanske. Men vad vi vet säkert är att alla onda krafter som vill hetsa till krig för makt och pengar har julafton, och media badar i klick och spelar med.

av K. J. & Jonathan 5 juni 2017, 01:08

Det är en jävla skillnad på allmängiltiga infrastrukturidéer som autobahn/europeisk valuta och bestialiska saker som var intrinsikala till tredje rikets och fascismens väsen.

En vanlig parallell som gjordes på 80-talet angående Apartheid var att säga "det är inte bra att behandla vissa etniciteter som andra klassens medborgare, det gjorde hitler". Hitler blev här en värdefull pekpinne om hur man inte bör göra så att allmänheten på ett lättbegripligt sätt kunde förstå varför Apartheid var dåligt. Om Hitler aldrig hade funnits hade allmänheten förmodligen inte lika lätt insett varför Apartheid var dåligt.

Apartheid var alltså en fullt rimlig analogi på samma sätt som den jag gjorde.

av Tänkaren 4 juni 2017, 22:26

Det är glädjande att se din entusiasm till att uppvisa allt du lärt dig i grundkurs i sociologi, dessvärre är mycket av det föga applicerbart i den verkliga världen.

"Nazistargumentet, reductio ad Hitlerum, är en vanlig typ av "guilt by association"-argumentationsfel.

Argumentet följer denna syllogism:

Nazisterna/Hitler stödde X.
Nazisterna/Hitler var ond(a).
Alltså är X ond.
Ett exempel:

Hitler ville införa en allmän europeisk valuta
Alltså är en allmän europeisk valuta dålig"

av Stänkaren 4 juni 2017, 22:15

@Ledigheten: Rummen borde heta Riksdagen, Rosenbad och Rikspolisstyrelsen! (INTE Rocky).

av snusförnuftet 4 juni 2017, 21:26

Skaffa er ett rum där ni kan hålla på.

av Ledigheten 4 juni 2017, 20:36

Det där hallucinerar du ju bara. Det är en vanlig reaktion på kognitiv dissonans – i ditt vilda famlande efter svar på varför din hjärna inte lyckas tänka sig ur situationen hallucinerar du att jag har uttryckt en åsikt jag aldrig gjort.

Jag vill absolut inte ha någon homogenitet – jag vill ha fri debatt utan att någon försöker censurera den. Censurförsöken börjar bli ganska tröttsamma vid det här laget och bevisar bara att tänkandet inte räcker till.

av Tänkaren 4 juni 2017, 19:40

@Tänkaren

Guilt-by-association much?

Ironiskt nog strävar "Tänkaren" i sin kommentar efter samma homogenitet i detta kommentatorsfält som denne belackar just här. Är det möjligtvis lite dubbeltänk in action?

av MarKel 4 juni 2017, 18:44

Ja den som inte kan baka egna sandkakor försöker banka ner andras. Eftersom nätadresser finns till alla här så är det inget egentligt problem. Men fattar inte alls vitsen med varför de uppehåller sig i forumet- nån som har en aning? Eller känner ni som mig bara ett totalt ointresse av denna kvackande anka?

av Ker 4 juni 2017, 18:21

Nej, analogin är uppenbar. Ordnung, gemeinschaft, raka led. Tystande av oliktänkande. Censur.

Den som vill censurera debatten har bevisat att argumenten tagit slut.

av Tänkaren 4 juni 2017, 17:36

"Vad i hela jävla helvete har hänt med detta forum! Som någon skrev tidigare: Stick till Flashback så kan vi andra återgå till ordningen!"

Behöver jag ens poängtera analogin i detta?

av Jävligt vaken 4 juni 2017, 17:29

Gemeinschaft är inget självändamål. Idén om påklistrad gemeinschaft var framstående inom tredje riket där inga obekväma åsikter gavs utrymme. Allt sopades under mattan för att uppnå "gemenskap", inte helt olikt vissa hjärntvättade bubblebor häromkring som stoppar huvudet i sanden så fort det blir lite polemik.

av Tänkaren 4 juni 2017, 16:56

Fin gemenskap!

av Herr Rosa 4 juni 2017, 16:50

Äktenskapstycke?

av Ker 4 juni 2017, 16:15

klockren stripp, hur ett samtal flyter trots att man rökt brass hela dagen

fusionsproblemet? finns väl en här i fältet som redan har löst det

av Per Kele 4 juni 2017, 15:47

Dags att svara trollen tyst?

av Ledigheten 4 juni 2017, 12:56

Dagens Rocky, (för att återgå till meningen med föreningen), är en utmärkt illustration till de senaste dagarnas kommentarer.
Kan inte mer än hålla med "Trött" och "Jävligt trött".
Undrar vad Arne hade tyckt om utvecklingen??

av Blyg 4 juni 2017, 12:55

Jojo Zizek men nu var det det här med fusion som energikälla, hur får vi det att funka?

av KJEH 4 juni 2017, 12:12

Det finns en vanlig missuppfattning om att det mest medmänskliga och godaste är att släppa in så många som möjligt. Nu talar jag inte om huruvida det är rätt sak att göra - utan om huruvida det är det mest humanitära och goda. Till och med många invandringsskeptiska bör med sig denna föreställning, och känner sig tvingade att utgå från själviskhet i sin argumentation. Detta är ett olycklig föreställnikg som helt enkelt inte stämmer, om vi höjer blicken lite och ser längre än näsan räcker.

Det finns i runda slängar 2 miljarder människor som lever i så bakåtvända länder att deras levnandsstandard är helt ojämförbar med Sverige. Vad är då bästa lösningen: att Sverige med 10 miljoner öppnar flodvallarna av skuldkänsla, eller att Sverige utnyttjar sin historiskt starka diplomatiska och humanitära position till att verka för att dessa länder ska kunna ta hand om sina egna befolkningar och inte halshugga t.ex. homosexuella?

Det är alltid bättre att lära någon att fiska än att ge honom fisk. Eller i det här fallet: bjuda in honom i fiskfabriken som han genast bränner ner för att fisken inte är halal.

av Zizek 4 juni 2017, 11:02

Vad i hela jävla helvete har hänt med detta forum! Som någon skrev tidigare: Stick till Flashback så kan vi andra återgå till ordningen!

av Jävligt trött 4 juni 2017, 10:58

KJJ: Har du möjlighet till obegränsad empati? Eller måste du prioritera?

av db 4 juni 2017, 10:18

Vi får ju inte missa chansen att fråga detta allvetande orakel hur tex man kan få fusion att fungera på ett lämpligt sätt så man kan slippa koldioxidutsläpp. "Någon" här som vet?

av KJEH 4 juni 2017, 10:17

Knarkarn: Då har du läst dåligt. Jag skrev "borgerligt", inte "konservativt". Borgerligt delvis i den habermasianska betydelsen av ordet.

Så här ser du it Sverige

Potentiellt farlig länk

Sammanfattat i Expressen så här "Med bättre informerade väljare hade de borgerliga partierna vunnit i sex av åtta val mellan 1985 och 2010. S hade inte tagit makten 1994 men förlorat den 2002, samtidigt som Alliansen fått behålla den 2010. SD hade aldrig kommit in i riksdagen, enligt statsvetarnas beräkningar. "

Och så ser det ut i hela västvärlden med ett undantag: USA. Och det undantagen kan förmodligen till stor förklaras av den här bilden

Potentiellt farlig länk

(Irland kanske också uppvisar samma tendens?)

I USA är det en stark korrelation mellan konservativ och religiös som inte alls finns, eller är mycket svagare, i resten av väst. Har man koll är man borgerlig.

av db 4 juni 2017, 10:17

Hela strippen handlade om terror för ett bara ett par dagar sedan. Men då borde vi självklart ignorerat all text i bubblorna.

"Se så fint Rocky ligger på soffan! Och hans dator verkar minsann vara påslagen! Jag älskar att ha det så här mysigt i kommentarsfältet, det finns absolut ingen elefant i rummet!"

av Bagdad Bob 4 juni 2017, 10:01

Snälla, kan ni inte hålla er till att kommentera strippen? Vill ni skriva av er så gör det på Facebook eller Flashback, inte här.

av Trött 4 juni 2017, 09:42

Ah, ännu ett par stackars oskyldiga gärningsmän som "media blåser upp och kallar terrorister" enligt en kommentar på förra strippen. Ja det där är ett bokstavligt citat.

Den kognitiva dissonansen är så stark att det enda sättet som godhetsnarcissisterna kan ta sig ur den är att dra slutsatsen att terrorister inte bär ansvar för sina egna handlingar.

Skäms.

av Bocken 4 juni 2017, 08:35

NÄR ska valda politiker ta sitt ansvar på allvar? Dags i U.K. - väl?

av Suck&Stön 4 juni 2017, 07:16

ännu en grej som inte har någon som helst orsak som inte kunde haft någon annan orsak - vilket självklart gör att en #någonting på facebook är en komplett lösning.

All is well!

av sona 4 juni 2017, 03:12

Rocky 3 juni

Publicerad 3 juni 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3992

lustigt att du säger det förresten db, för de flesta studier jag läst om verkar peka på motsatsen - ex den här artikeln (som innehåller en massa källor du själv kan kolla upp)
Potentiellt farlig länk
trevlig läsning!

av knarkar lite mer, mmm så härligt 4 juni 2017, 02:47

jag tror gamlingen vet bäst. (fast i mitt stilla sinne undrar jag ändå hur bocken själv tänkt göra världen till en bättre plats, eller om han mest är ute efter att gnälla.)

av godhetsknarkande kulturmarxistisk feminazininarcissist 4 juni 2017, 02:35

Det här var verkligen det värsta dravel jag läst på länge.

Hur man kan ge sig till att vara avundsjuk på flyktingar är mig komplett obegripligt och ett tecken på samma exakt samma sjukliga brist på empati som i olyckliga fall kan skapa de psykopater media blåser upp och kallar terrorister.

Själklart är det bättre att denna kommetarsfälts-psykopat får sprida sina sjuka fantasier här än att denne går ut och skadar sig själv eller någon annan ute i verkligheten genom att bränna ned en förskola eller sparka en tiggare.

Men, det här är vitkors och Kellermans bakgård så fortsätter det här, tror jag inte någon av dem tycker det är vär besväret att hålla igång den här sidan.

av K. J. & Jonathan 4 juni 2017, 00:14

Ker: du lever verkligen i både en åsiktsbubbla och långt från verkligheten. Åsiktsbubbla för att du tror vissa åsikter som uttalas här är ovanliga. Det är de inte. Långt från verkligheten - ja det är ju därför man är vänster. Folk som lyckas bra på kunskapstest om olika samhällsfrågor röster i allmänhet borgerligt. (Och numera röstar lärare vänster, vilket stämmer bra med ovanstående: lärare tillhör ju universitetens farmarlag.)

av db 3 juni 2017, 23:18

Deras empati ligger med sig själva; ingenting får komma i vägen för självbilden. Argument, fakta, analys – allt sådant är fullständigt ointressant om man redan utsett sig själv till godhetens riddare.

En enkel fråga man kan ställa till dessa narcissister som garanterat utlöser kognitiv dissonans är följande: HUR många flyktingar ska vi ta emot?

Fråga går helt enkelt inte att besvara för en godhetsnarcissist utan att ta till plattityder. För oavsett vilken siffra de säger – oavsett hur hög den är – finns det alltid utrymme att höja den. Och så kan godhetsnarcissistenhan helt enkelt inte ha det.

I sitt eget huvud måste godhetsnarcissisten alltid framstå som godast och då finns inget utrymme för att uttrycka en åsikt som någon annan Godhetsnarcissist skulle kunna trumfa genom att vilja ta emot ännu fler flyktingar.

Godhetsnarcissisten är inte intresserad av att göra världen till en bättre plats. Den är intresserad av mental masturbation och att positionera sig.

av Bocken 3 juni 2017, 22:12

Som utomstående är det ganska intressant att se var hatet egentligen kommer ifrån, precis som flera konstaterat finns här två-tre återfallsförbrytare vars främsta försvar mot kognitiv dissonans är att censurera och förnedra folk till tystnad med epitet som "troll", "rasist" och dylika påhopp.

1. Det här kan vara min begränsade förmåga, men jag hittar inte den historien återberättad någonstans (vilket för belackaren givetvis innebär att "snyfthistorien" är tagen ur luften).

2. De som sedan tror att våldtäkten har hänt är då enligt personen en 12-åring, vilket i sammanhanget antas syfta till anspela på dennes omognad och naivitet.

3. Det tycks vara kutym bland vissa att å ena sidan beklaga sig över kommentarer rörande en fiktiv figur och lika kvickt förlöjliga någons trauma. Det får anses som ganska lågt inte sant?

Värt att observera är även hur nonchalant personen förhåller sig till att våldtäkter förekommer överallt idag. Till svars kan man vänta sig att "våldtäkter alltid förekommit" tillsammans med uppmaningen att inte söka finna orsaken till att alla dessa överfallsvåldtäkter, för att inte nämna gruppvåldtäkter ett tidigare okänt fenomen i västvärlden, har ökat så lavinartat.

Av allt att döma har dessa personer med önskvärd tydlighet visat att deras empati uppenbarligen ligger på annat håll än bland våldtagna flickor, speciellt når våldtäkten är utförd av en person med invandrarbakgrund.

av MarKel 3 juni 2017, 21:47

Ja, det klaffar ju inte med din självbild att ens ta in att flyktingar skulle kunna bete sig illa, så det är bekvämast att bara anta att historien är påhittad. Troll.

av Bocken 3 juni 2017, 18:21

Troll är de som copypastar in snyfthistorier här och hoppas på att någon 12-åring ska tro att det är sant.

av KJEH 3 juni 2017, 17:17

Vem är det som är troll egentligen – Folk som använder argument eller folk vars enda svar på argumenten är att sätta fingrarna i öronen och skrika "lalala troll troll troll jag vill ha min lilla bubbla ifred"?

Människor som byggt hela sin identitet kring att se sig själv som "god" och vars hela liv kretsar kring denna narcissistiska villfarelse? Människor som lite lagom klädsamt doppar tån i mångkulturens kittel men som aldrig i livet skulle kunna tänka sig att bo i en äkta förort?

"Vem är det som traskar över Öresundsbron?" hojtar det kritvita kulturmarxistiska trollet. Men till skillnad från i sagan klättrar trollet aldrig upp på bron och konfronterar människorna där. Trollet vill ju inte smutsa ner sina finputsade skor.

av Mota bocken vid bron 3 juni 2017, 16:57

Bara mata inte trollen sa loser det sig med tiden.

av Gamlingen 3 juni 2017, 15:42

Undrar hur en sån där tänker- om han inte tänker besöka de ställen som våldtäkter eller barnmisshandel förekommit på - då blir det problem! Hur gör han i sportsammanhang? Bojkottar? Familjedaghem? Långa haranger o gruppbestraffning? Får ingen röka? Has det mobil? Urk så jävla trist dösnack!

av Ker 3 juni 2017, 14:32

Har det här blivit nåt slags propagandahem för näthatare och radisttroll? Får nog fundera på vad som kan göras- blocka en del kanske?

av Ker 3 juni 2017, 14:27

@Po

Å arbetets vägnar var jag lustig nog förbi den gamla herrgården som förut fungerade som pensionat åt ditresta sommargäster. Den var fortfarande i mycket fint skick, en pärla och litet utav bygdens stolthet. Inne på rummen fanns TV och andra förnödenheter, sängarna var bättre än de mina far- och morföräldrar hade på sina respektive äldreboenden, som i sig var ganska dugliga.

Bland de boende tyckte jag mig se en kvinna, de övriga var män i tjugofem- till trettioårsåldern. De verkade trivas rätt bra, några spelade pingis medan andra satt och samtalade livligt över en kopp kaffe. Dock minns jag att de verkade umgås mest mellan sina egna nationaliteter, vilket påminde mig lite om tiden på en ungdomsgård då olika grupper höll sig till varsitt hörn.

Efter installationen av den nya fläktanordningen och allmän genomgång blev jag tillfrågad om jag var intresserad av att stanna för lunch. Tja, varför inte, tänkte jag.

Om jag minns rätt var den dagens lunch någonting i stil med en lammtagine och cous-cous. Faktiskt riktigt gott. Det fanns även ett annat måltidsalternativ men det minns jag inte vad det var.

Väl på väg därifrån såg jag ytterligare några inneboende, de stod ute och rökte, vissa av dem pratade i sina respektive telefoner, eller surfade. I vilket fall såg även de ut att trivas.

En kväll hade grannens flicka, då ungefär 12-13, smitit hemifrån p g a ett bråk om vad vet jag inte, men ungar i den åldern kan ju vara bångstyriga.

Hon hamnade tydligen till slut vid herrgården, som jag förstod det ville hon gå in och värma sig för att sedan vända hem. Dessvärre blev det inte en såpass kortvarig visit för hennes del. En man i den ålder jag beskrev ovan hade tydligen öppnat och bjöd in henne till sitt rum.

Vad hon fick genomgå har jag svårt att beskriva i ord. Den sortens utstuderade grymhet är omöjlig att presentera utan att få en hård klump i halsen. Grov och upprepad våldtäkt av ett barn.

Det hände fler "incidenter" både innan och efter detta och mina jobberbjudanden ditt fortsatte. Jag har dock inte varit förbi sedan jag fick kännedom vad som hade inträffat. Det enda som dyker upp i mitt huvud är bilden av de där rummen med de nya fina sängarna...

av En i mängden 3 juni 2017, 12:11

@Franz
Jag hälsade på några ensamkommande flyktingbarn för nåt årsedan. De bodde på min gamla (övergivna) lågstadieskola som läcker in och har problem med mögel. De flesta var i 15 års åldern och ingen av dem hade någon padda att porrsurfa på. Stället är nedlagt nu för det finns inga ungar kvar.

Sen vet både du och jag att det är en jävligt jobbig resa hit så de skickar en person att göra den och sen hoppas de på anhöriginvandring.

av Po 3 juni 2017, 10:20

@Greger

High five!

av Franz 3 juni 2017, 08:52

@Ker

Sorry men bara dom som är starka och som har pengar som tar sig hit, kvinnor,barn, sjuka och gamla är kvar, sen att Sverige 2016 blåste lika mycket på asyl åt starka män som hela UNHCRs årliga flyktingbudget känns ju sådär, men självklart kul för killarna som kan ligga på hotell och porrsurfa på sin padda.

av Franz 3 juni 2017, 08:51

6 grader i natt på gotland.
Men askarna kommer, äppel och syren blommar. Hästarna går i hagen och lammen med alla ungar.
Egentligen borde stockholm ha en bilfri dag då o då med alla vandrande tillsammans. Tillsammans med alla dem som flyr, krig svält och fattigdom.

av Ker 3 juni 2017, 07:49

@greg: Lugn i stormen, ALLA politiker är samma människotyp (egotrippare).

av geggige Lelle 3 juni 2017, 07:44

nu jävlar börjar det äntligen hända något, strippen är som vanligt klockren

av Per Kele 3 juni 2017, 03:35

Better late than never. Välkommen in, om än aningen svårsmält, i värmen Greger!

av Rude Awakening 3 juni 2017, 03:34

Har under många år sökt mig till denna hund för tröst och vägledning. Skönt att se att han fortfarande levererar. Jag vill också stänga av nyhetsskränet.

av K. J. & Jonathan 3 juni 2017, 01:23

Jag har varit ideologiskt vänster hela mitt långa liv men idag har jag med gråten i halsen övergett min samhällssyn. Lid, trösta, eller gratulera mig fan vad du vill.

av Greger 3 juni 2017, 01:16

Rocky 2 juni

Publicerad 2 juni 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3991

Det är väl bara att inte skriva skit, är det så svårt?

av small axe 3 juni 2017, 17:22

Nu förstår jag varför DN tog bort kommentarsfälten. Vore tacknämligt om samma gjordes här.

av Anders Ek 3 juni 2017, 10:27

Hur Rocky lyckas hantera med samma (brist på) sinnesro, att stiga upp tidigt för ett semesterflyg, att ha hund, och bemötandet av bomba(n)de vettvillingar - just hilarious...
That's our dawg... keep'em coming!

av Al 2 juni 2017, 23:28

Björne: Känner igen mycket av det du beskriver. Du får en kram av mig iaf!

av Mr_feelbad 2 juni 2017, 21:24

K, J & J, tycker nog det är mer självinsikt en självberöm nör Björne försäkrar att han så gott som alltid undviker att INTE ägna sig åt personangrepp.

av dubbelnegationen 2 juni 2017, 17:32

@K. J. & J: Bahamas, Bermudas eller 'bara' Teneriffa?
@kork: trivsel önskas likaledes dig!

av v-b 2 juni 2017, 17:25

"Do not feed the troll"

av Trad. 2 juni 2017, 17:18

Bäbisar suger.

av mor 2 juni 2017, 17:02

ALLA människor suger, men vissa människor suger mer än andra.

av Misantropi++ 2 juni 2017, 16:56

Trevlig helg, vitkor och Kellerman och alla andra!

av kork 2 juni 2017, 15:53

Det är inte personangrepp om man inte tilltalar någon. Om du känner dig träffad får det stå helt och hållet för dig.

Om någon säger "nazister är korkade" är det inget personangrepp bara för att en nazist kliver fram ur buskarna och känner sig träffad. Ha en bra dag.

av Björne 2 juni 2017, 15:27

@Misantropen: Nej, alla människor suger inte. Frågan är, är det en skillnad på vad som är människosyn och vad som är en åsikt? Själv tycker jag att de som ger sig på tiggare eller flyktingar, är kräldjur. Är det en åsikt eller en människosyn?

@Björne 10:34: Jag tror inte en motvilja mot att debattera behöver betyda att man är konflikträdd. Kanske är det bara att man ser att deltagarna är troll som försöker få igång gräl?

@Björne 11:58: Ha-ha! Till och med du måste väl bli lite road över din första mening. Kolla vad många förolämpningar du fick in där innan du berömmer dig själv. Det här är en ärligt menad fråga, men är det inte just detta som kallas härskartekniker?

@v-b,kork,ker: Tack, uppbrottet är mer metafysiskt än praktiskt. Nuvarande boplats är i brist på trevliga små stugor i skogen en plats med rejält med vatten omkring.

av K. J. & Jonathan 2 juni 2017, 14:42

klockrent

av Herr Rosa 2 juni 2017, 12:39

KJEH: Konflikträdda personer med överbeskyddade uppväxter tar lätt kritik av deras åsikter som personliga förolämpningar och är ironiskt nog de som oftast startar pajkastningen. Jag drar en väldigt tydlig linje mellan att ha högt i tak och att inte ägna sig åt personangrepp – det är helt olika saker och jag undviker så gott som alltid det senare.

av Björne 2 juni 2017, 11:58

Lycka till rövarn- sthlm? Gotland?
Jo Rocky men ingen är försumbar!

av Ker 2 juni 2017, 11:14

Det är bara bra med folk som har åsikter såvida de kan argumentera för dessa och inte hemfaller till plumpa förolämpningar och Don Quijoteasoner.

av KJEH 2 juni 2017, 10:48

Importera inte det fantasilösa begreppet "polariserad debatt" från USA tack. Det måste vara den plattaste plattityden sedan "klockrent" och är inget mer än ett sätt att säga "oj folk har åsikter och debatterar med varandra, men jag är konflikträdd och vill bara att alla ska kramas, jag går och gömmer mig under mitt täcke nu".

Nästa steg är att säga att "liberal" betyder vänster.

av Björne 2 juni 2017, 10:34

Lycka till, KJ&co!

av kork 2 juni 2017, 09:42

Mkt polarisering i trådarna nu. Bättre att ni inser att alla människor suck equally oavsett härkomst och politisk åsikt.

av Misantropen 2 juni 2017, 08:42

@K. J. & J: Välkommen till Globetrotter-internationalen! Husbil/husvagn eller tält?

av vagga-bond 2 juni 2017, 08:31

Om Sverige hamnar i diplomatisk konflikt med Storbritannien, skickar de hem Zlatan till Allsvenskan då?

av Rille 2 juni 2017, 07:19

Nu är Rocky bättre än på mycket länge. Kanske är det bra att hänga lite med rådjuret. Mänsklighet och värme är vad världen behöver även om soffan är svårritad. För övrigt har jag i dagarna sålt min egen lägenhet i Västerås. Dags att gå vidare.

av K. J. & Jonathan 2 juni 2017, 01:11

Rocky 1 juni

Publicerad 1 juni 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3990

Rommel ja, historiens kanske mest överskattade general. Vad många inte känner till är att *både* tyskarna och de allierade hade propagandaintresse av att framställa Rommel som osedvanligt kompetent. Tyskarna för att ta fokus från bakslag på östfronten; de allierade för att förklara bort de inledande bakslagen i Nordafrika och göra slutsegern där ännu mer nobel (vi besegrade Tysklands bäste general!".

Till och med efter kriget hade de allierade intresse av att mytologisera Rommel. Varför? Jo – man ville ha ett återupprustat Västtyskland som hjälp att stå emot Warszawa-pakten, men opinionen på hemmaplan var av förståeliga skäl skeptisk mot ett återupprustat Tyskland. Därför drev man propagandatesen om att Wehrmacht hade varit oskyldigt till förintelsen ("Saubere Wehrmacht") och därför kunde återupprustas utan risk. Som galjonsfigur för denna myt valde man Rommel, som fortfarande sågs med blida ögon efter propagandan under andra världskriget.

Än i dag kissar folk på sig i sin iver att förhärliga "ökenräven" utan att inse att de fallit offer för 80 år gammal propaganda. När precis hela världen haft egenintresse av att framställa en viss person som hjälte är det svårt att se igenom skuggridåerna.

av Björne 1 juni 2017, 17:22

Ja, kork; t o m i Sverige kunde man läsa:
"Vad är det för skillnad på Rommel och en klocka?
Jo klockan går framåt och säger tick-tack,
Rommel går bakåt och säger tak-tik"!

av kvasi-humorist 1 juni 2017, 16:55

Jag skulle vilja äta en sardin till middag, men jag vill inte lägra mona sahlin.

av Mumin 1 juni 2017, 16:45

Jag skulle vilja säga några sanningens ord i detta sammanhang, men jag vill inte lägga sardin på stämningen.

av Slidkrans 1 juni 2017, 15:41

Så rätt om humor och maktdårar. När Hitlerriket marscherade som bäst, gjorde britterna en trickfilm där de lät stöveltramparna röra sig i takt med Lambeth Walk. Finns förmodligen på youtube. Hitler & co måste ha storknat. Och minns ni "kärleksduetten" mellan Bush och Blair (tror jag det var)? Perfekt! Det finns också ett roligt klipp, svensk sketch, betitlad "Homos and Hamas".

av kork 1 juni 2017, 15:30

AI: Exakt. Humor är ett mäktigt vapen som i alla tider varit förtryckarnas värsta fiende. Förtryckare vill tas på allvar och fruktas, det är hela deras levebröd. Och humor är antitesen till det.

Terroristerna fullkomligt älskar när samhället kukar ur och överreagerar med att stänga ner vital infrastruktur och lägger sordin på den offentliga debatten – det är precis vad de vill. Det sista de vill är att bli skrattade åt.

av Björne 1 juni 2017, 15:12

@björne - ja, jag tror dessutom att isis inte håller med om sista punkten...

av Al 1 juni 2017, 14:34

Ändå befriande att Rocky inte lider av samma patologiska beröringsångest för terrorproblematik som så många är skyldiga till. Terror är okej att nämna. Till och med att skoja om.

av Björme 1 juni 2017, 13:58

@kjj - säkert efter att pripps-bilen löpte amok längs drottninggatan, innan/efter manchester?
Sorgligt, att igenkänningsfaktorn blir så hög dessa dagar...

av Al 1 juni 2017, 13:39

Sorgligt, kork, att du inte ens la märke till att db just föregick din plumpa SD-förolämpning genom att distansera sig från SD bara några få kommentarer innan. Trots att du alltså har bevis på att han inte gillar SD känner du dig tvungen att placera in honom i det facket för att din hjärna över huvud taget ska klara av att processa omvärlden.

En person som tycker annorlunda bara måste ju vara ett troll och en knäppis, eller hur? Måste vara skönt att ha en så orubblig världsbild att man inte ens är förmögen att ta in kritik av den. Istället gör man det enkelt för sig och sorterar bekvämt in kritiken i ett fack att avfärda. Patetiskt.

av Sten Broman 1 juni 2017, 11:11

Ker - nej, db är inte vänster, hen är typisk al right-SD-det här får man väl inte säga i det här landet-människa. (Och det är ingen idé du hoppar på mig för att jag skriver "hen", db, because frankly, I don't give a damn.)

av kork 1 juni 2017, 10:23

Nej, kork o ker är två helt olika människor med olika yrken, och ingen av dem är SD.

Just nu är det många troll i fältet här, alternativt ett med flera nick. Varför all denna aggression? Kan inte du/ni köpa en boxboll istället? Det funkar inte att attackera här, vi tar inte åt oss.

av kork 1 juni 2017, 10:19

db är nog en som vill vara med nånstans för att gnälla- suck. Som de sju dvärgarna - finns alltid en Butter.
Tycker synd om England, för mycket sprit o droger och hårt liv! O nu Brexit bara för att de är så feodala o inte kan mäta eller växla pengar normalt. Och så galna terrorister- jo det var nog förutsägbart rövarn!

av Ker 1 juni 2017, 08:45

Ingen fotboll i England - stängt för säsongen!

av vinteridrottare 1 juni 2017, 08:08

Nu förstår jag varför DN tog bort kommentarsfälten. Vore tacknämligt om samma gjordes här.

av Anders Ek 1 juni 2017, 07:32

Jag tror minsann db är en liten vänstermänniska som inte förstår humorn vare sig i strippen eller i kommentarsfältet.

av hyperborean 1 juni 2017, 07:12

Kork och Ker (är ni samma person som talar med varandra à la SD-sympatisörer?): jag är ointresserad av hyckleri och plattityder.

av db 1 juni 2017, 06:54

Hoppas man snubblar in i en ISIS bomb snart så man kan få lite lugn och ro för en gågns skull.

av Stranger 1 juni 2017, 03:26

Hur så? Är du en mjäk som älskar att bli upprörd å andras vägnar? Hoppa av den höga hästen, du kan inte rida.

av Har humor 1 juni 2017, 01:47

Seriöst, när ritade Kellerman den här?

av K. J. & Jonathan 1 juni 2017, 01:24

Rocky 31 maj

Publicerad 31 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3989

Hoppas du får kul på resan, Mr feelbad! Så att du feel good! :)

av kork 1 juni 2017, 10:21

Mycket igenkänningsfaktor på denna! Varje gång på senare år när jag har köpt biljetter till en längre resa, får jag sjuk ångest innan avfärd och under resan får jag verkligen intala mig själv att "det här är ju roligt". Fast det bästa med en resa, är ju som bekant att komma hem! :)

av Mr_feelbad 31 maj 2017, 19:46

Men varför finns du här db?

av Ker 31 maj 2017, 14:53

Om du är ointresserad av värme och medmänsklighet, eller av vänskaplig diskussion, så är vi förstås inte kul.

av kork 31 maj 2017, 13:47

Kork: Varje dag är godhetsapostlarna och deras enhörningar här och brusar ointressant.

av db 31 maj 2017, 11:46

"Vissa troll tycktes vara känsliga för solljus och förstenades när de träffades av strålarna."

av Wikitroll 31 maj 2017, 10:32

Kommentarsfältet är anledningen till att vitkor skapade den här sajten. Då och då hoppar tyvärr ultrahögern in, men blir inte så långvariga.

av kork 31 maj 2017, 10:23

I sommar fyller ju Kronblom 90 år. Kunde inte alla svenska seriefigurer med R i spetsen fira jubileet med att tillbringa sommaren på sina soffor? Jag tar gärna och åker till London i R:s ställe.

av Ördög 31 maj 2017, 10:07

Jo - förvisso- men kan bli så hääärligt!

av Ker 31 maj 2017, 09:50

Känns frestande... Tur, man ändå är pank!

av Lenny 31 maj 2017, 09:03

1. Stavas: Übermenschen.
2. Buga för: Kaffefatet (eller -brickan).
3. Fotboll spelas inte i London efter FA-cup-finalen (har varit)!
R, bliv kavar på din soffa!!

av rättaren 31 maj 2017, 08:16

Nu förstår jag varför DN tog bort kommentarsfälten. Vore tacknämligt om samma gjordes här.

av Anders Ek 31 maj 2017, 08:14

skärpning

av vitkor, 31 maj 2017, 07:59

Nämen titta, en liten terroristapologet har klämts ut ur den oikofobiska ändtarmen. Förvisso endast tvåa, men samtidigt den första förloraren. Ja pris ske de nya härskarna, buga för det stundande kalifatet!

av Insanallh 31 maj 2017, 03:34

Nämen titta ett litet troll har krälat in här så här tidigt. Och först också av allting. Men numrera, det får någon annan göra. Hererefolk du vet, übermenchen. Men jag numrerar så gärna.

av K. J. & Jonathan 31 maj 2017, 01:44

Ah, London. Tryggare kan ingen vara än guds egen haramskara...

av Sucdiq Khunt 31 maj 2017, 01:17

Rocky 30 maj

Publicerad 30 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3988

Nja, grön curação som avec dock…..

av gröna h-p 30 maj 2017, 21:38

Förresten känner du till drinken "gröna hissen"?

av Ker 30 maj 2017, 18:11

Ok hisspojken- jag byter affär :)

av Ker 30 maj 2017, 18:10

@Ker: Har själv testat vår hiss med både Willys- och ICAkassar. Lyckade försök.

av gröna hisspojken 30 maj 2017, 12:25

"Inläggen som trollen skriver är vanligtvis provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Trollens beteende och metoder kan till exempel vara att låtsas ha extrema åsikter av olika slag, att använda sig av tydligt ologiska argument och/eller otrevliga diskussionstekniker, såsom härskartekniker. Målet är att få övriga att tro att trollet menar allvar och känna sig tvungna att skriva svar. Troll är ofta anonyma eller använder sig av en påhittad identitet, och använder sig ibland också av separata användarkonton just för detta syfte."

av WickiTroll 30 maj 2017, 11:55

BTW, kolla historiken på den artikeln - vem som skrev den första versionen.

av db 30 maj 2017, 11:39

kork: Det är till sådant man har stipulativa definitioner.

Potentiellt farlig länk

av db 30 maj 2017, 11:39

Påminn mig inte- nu är det dags igen att flytta- bära bära bära och aldrig nån hiss som tar annat än konsumkassar :(

av Ker 30 maj 2017, 08:43

Svårritad soffa är en referens till det gamla skämtet om den lättritade soffan.

av Oldtimer 30 maj 2017, 08:22

Det är en konstig värld när man måste betyga sin uppriktighet i en komplimang.

av Uppmärksam på uppmärksamma 30 maj 2017, 07:52

@wursten. Vilken iakttagelse. Ingen sarkasm. Inte jag dock men uppriktigt imponerad.

av Uppmärksam på uppmärksamma 30 maj 2017, 07:50

Alla anklagelser om prata med sig själv tas härmed tillbaka.

av sys 30 maj 2017, 07:12

Vem är det som alltid taggar "svårritad" på alla möbler? Och hur kan personen veta vad som är svårt för herr K att rita?

av Korv 30 maj 2017, 07:10

klockren

av Per Kele 30 maj 2017, 03:25

Nejdå det är ingen som är arg på någon. Rockys tålamod och goda omdömme har smittat av sig. I dagens stripp är det kanske till och med psykiatersoffan som kommer in. Egentligen trodde jag det var ett hemgym, men det skämtet körde man i en Långbenfilm från - fyrtiotalet?

av K. J. & Jonathan 30 maj 2017, 01:15

Såg nu att detta verkar ha startat igår. Läskigt.

Jaja, man vänjer sig, som Kjell Höglund sjöng. Vi återgår till ordinarie tablå, ni som kommenterar regelbundet och verkar så arga på varandra kan ta över igen.

av Imperatorn 30 maj 2017, 00:42

Vad tusan nu då? Ny Rocky strax efter midnatt? Känns som jag tjuvkikar, Rocky skall ju avnjutas till morgonkaffet.

av Imperatorn 30 maj 2017, 00:36

Rocky 29 maj

Publicerad 29 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3987

När trollmor har lagt sina elva små troll
och bundit dom fast i svansen,
då sjunger hon sakta för elva små trollen
de vackraste ord hon känner:

Ho aj aj aj aj butt
ho aj aj aj aj prutt
ho aj aj aj aj buff buff!
Ho aj aj aj aj bluff

av Trollfar 29 maj 2017, 23:16

@obs ovan: Nej, den här resenären var botanist och en av Linnés lärjungar. Han tyckte det var jobbigt att sysslolösa barn och ungdomar - skrek typ åk hem till sverige med dig din vita ljushåring och kastade pinnar och skräp på honom - medan han försökte samla växter och göra anteckningar. Det var den tidens gatutroll.

av K. J. & Jonathan 29 maj 2017, 23:05

@ kork - vissa ÄR roten till allt ont!

av Ker 29 maj 2017, 21:50

Observ åvanifr kan dra når gammalt över sig och kryps tillbaka till hålet. Vad är du nån slags recensent eller? Jag poäng? Idiot?

av Ker 29 maj 2017, 21:47

Utan att vilja skina i roten, gjorde väl hen just det...
Grym stripp annars, feelgood (utan kritik mot mr_f, som skriver här:)

av enkel@ 29 maj 2017, 20:31

@kork: "db: Eftersom jag inte har samma tankevärld och benämningar som du, går din fråga inte att besvara."

Likaväl som du kunde erbjuda detta svar, era påstått oförenligt mentala skillnader till trots, kan du faktiskt erbjuda ett svar på frågan. Om du sedan känner dig tvungen är det endast till att lägga till en klausul likt ovanstående uttalande.

@Ker: "Tjatiga db jagar poäng- tröttsam mansplaining!"

Låter som att härskarteknikerna kommer fram när skon klämmer. Du lyckas med andra ord att prestera vad du anklagar din motpart för.

Förslagsvis jobbar du på att ge konstruktiv kritik i framtiden.

@KJ&J:

Det uttalandet torde bero på att flertalet resenärer under den tiden var av slaget stråtrövare.

av Observationer ovanifrån 29 maj 2017, 18:35

Ker: Ibland är det faktiskt en bra metod att skina i roten till problemet.

av kork 29 maj 2017, 16:57

Satt just och läste en gammal resedagbok från 1700-talet. Där stod; bland det enklare folket får barn och hundar samma uppfostran av vilken ingendera lära sig att bemöta främlingar med vänlighet.

av K. J. & Jonathan 29 maj 2017, 15:23

Tjatiga db jagar poäng- tröttsam mansplaining!
Rocky du har fått gåvan! Tiopoängare sista rutan!

av Ker 29 maj 2017, 14:59

db: Eftersom jag inte har samma tankevärld och benämningar som du, går din fråga inte att besvara.

av kork 29 maj 2017, 12:35

Kork: Hur definierar du "värdering"?

Du undvek att svara på min fråga: hur har du visat empati mot någon som inte förtjänat det?

av db 29 maj 2017, 12:13

Gullig scen. Undrar om Rocky inte har en omhändertagande sida i alla fall?

av kork 29 maj 2017, 11:28

Har Perka börjat prata med sig själv??

av sys 29 maj 2017, 06:25

Tjackhoran blir nöjd när tjackhoran har fått sin fix (gammalt djungelordspråk).

av Trollhor 29 maj 2017, 01:21

klockren

av Per Kele 29 maj 2017, 00:50

- Ordet är fritt, mina små troll.

av Trollmor 29 maj 2017, 00:43

Rocky 28 maj

Publicerad 28 maj 2017
Taggar: ledig
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 712

"Free at last. Free at last. Thank God Almighty I'm Free at Last."

av MLK 28 maj 2017, 23:39

Längtar efter att en del ska få ett eget liv utanför kommentarsfältet här.

Men en swipe funkar i nödfall de me.
Bra idé...

av Ledigheten 28 maj 2017, 18:29

Längtar efter swipe-vänsterfunktion på kommentarsfälten här

av Normalbegåvad 28 maj 2017, 16:39

db: Det har inte med värdering att göra, utan med vad som kallas the we intentionality - som är starkare gentemot barn, eftersom de är mer hjälplösa.

Tror du verkligen att allting är intellektuellt styrt - eller vill du att de ska vara så?

Till att börja med kan du sluta upp med att blanda in förolämpningar i dina diskussionsinlägg.

av kork 28 maj 2017, 15:57

KJEH: Schlaug har fel. Man satsade inte alls på "välfärd" med de motiven som han anger under den tiden. Man gjorde det för att det för att det uppstod resurser som inte funnits tidigare [och det var ett sätt att vinna val på].

av db 28 maj 2017, 15:54

kork: Du ägnar dig åt självbedrägeri. Exempel: om du ser ett barn och en vuxen som råkar ut för samma mindre olycka/otur är jag övertygad om att du är mer empatisk med barnet. Du har helt enkelt värderat de inblandande och kommit fram till att barnet förmodligen har svårare att hantera det som hänt och därför behöver mer stöd.

Tänk dig kassan i en butik där ett litet barn ska betala för lite godis och tappat tjugan han/hon hade för det och blir ledsen. I det läget skulle jag, och förmodar jag även du, erbjuda sig att betala åt barnet. Om däremot en vuxen befinner sig i samma situation och istället för ett betala kontant måste betala med kort, plocka bort en vara eller så så rycker nog de flesta på axlarna.

av db 28 maj 2017, 15:53

Björne: hur går det med citatet där jag påstår att Västeuropa var i paritet med kalifatet under islams guldålder? Tror till och med att jag skrev att nuvarande Frankrike och Spanien hade en svacka under den här perioden.

Ja, jag håller inte med om premissen för korstågen men om man accepterat premissen så lyckades de ju hyfsat med sitt mål. Är det ens något att diskutera?

Kan du belägga att påståendet om pyrrhusseger? Det var väl snarare kontakten med både Bysans och kalifatet som initierade i Syd- och Västeuropa renässansen, så det var snarare en substantiell vinst.

av db 28 maj 2017, 15:49

Nä - dålig koll- det pågår för fullt och tickar in cash! O varför ligga med alla? Det blir lite som Castenfors " allt är konst"- men det är det ju inte.

av Ker 28 maj 2017, 08:40

klockren

av Per Kele 28 maj 2017, 08:21

Sommarlov på gång?

av T Ristezz 28 maj 2017, 06:12

word

av sys 28 maj 2017, 06:05

Rocky 27 maj

Publicerad 27 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3986

Ja, ur ett evolutionärt perspektiv ser det ju ut som om religion gör människors liv bättre. Annars hade väl ateistiska folkgrupper slagit ut dumskallarna som tror på påhittade tokigheter? Kanske är det så enkelt som att religion binder folk samman, och sammanbundna folk klarar sig bättre än andra?

av RGE 28 maj 2017, 09:38

@ateist: Jo det är bara den som är fri som har lyxen att välja. Men om man ser ur ett evolutionärt perspektiv eller psykologiskt så finns religion överallt i världen vart man än kommer.

av KJEH 28 maj 2017, 00:45

Mysigt i Rockys terapisoffa! Jag vill också ligga där under ett täcke och lyssna till det som droppar av visdom!

av Ker 27 maj 2017, 20:44

@KJEH: självmotsägande fråga: "gör religion våra liv bättre, eller varför har vi annars religion?"!
I religionen ingår 'högre makt' som t ex skrivit 10 budord. Dessa SKALL följas, annars blir du straffad. Det är bara den icke-troende som kan göra valet 'religion eller ej'.

av ateist 27 maj 2017, 18:50

Vitkor är i sista hand den som bestämmer över kommentarsfältet. Om Kellerman läser, och vad han i så fall tycker om det hans strippar inspirerar till, vet vi inte. men nu har det sedan länge varit ett community här.

KJEH: Intressant om Schlaug.

av kork 27 maj 2017, 15:59

Birger Schlaug sa något intressant igår på tv, angående 70-talet. Angående tillväxt sa han att tidigare (50-60-talet alltså) så frågade man sig vad som skulle kunna göra våra liv bättre, och kom då fram till svar som bättre sjukvård, skola, boende osv. Då satsade man på det och fick tillväxt automatiskt. Tillväxt var alltså inte ett mål i sig. Det låter sunt. Så till min fråga: gör religion våra liv bättre, eller varför har vi annars religion?

av KJEH 27 maj 2017, 13:40

Jag skulle vilja råda de som fyller denna site med sina djupa tankar om världen å de, fundera på att kanske en kalldusch inte vore så dumt i stället för att få lugn i sin lilla hjärna.

Den här sidan är här för att man ska kommentera en rolig serie.
- Inte en terapisoffa.

av Ledigheten 27 maj 2017, 13:37

Björne: Jag håller med om nedbrytande element i religion och är ateist själv, men tror att våldsutövning, grymhet ochg kontrollbehov i religionens (eller extrempolitikens) namn i själva verket bara är att ta religion (eller nazism, t ex) som ursäkt för det våld man vill utöva på helt privata ilskegrunder - eller för ekonomisk vinning.

av kork 27 maj 2017, 11:13

Vadan all denna aggressivitet, db? "Gjort sig förtjänt av..."? Och jag ska "bevisa" något för dig? Som dessutom på förhand ("jag håller inte andan") är övertygad om att jag minsann inte är så snäll som jag tycker man ska vara?

Jag tror inte du begriper att empati och medkänsla kommer av sig själva. Man värderar inte folk först, innan man släpper fram dem.

Du måste nog fundera över dina utgångspunkter, db. Det något i dessa diskussioner som du inte riktigt har hajat. Du tycks se alla som dina potentiella fiender. Du är otrevlig mot alla, men jag skulle ändå tycka synd om dig om jag såg dig bryta armen.

av kork 27 maj 2017, 11:10

db: Och det är ju just påståendet att Islams Guldålder skulle ha varit i paritet med Västeuropa som är falskt. Möjligen Bysans, men inte Västeuropa. Historiker är i hög grad eniga om att Västeuropa låg klart efter vid denna tidpunkt; att gå igenom i detalj varför skulle kräva en avhandling men det är bara att googla så ser du att jag har rätt.

Och angående korstågen: hela rättfärdigandet bygger ju på ett falskt axiom. "Vi ska ta Jerusalöm för att det står i biböln wöööh".

Sedan när är bibeln och koranen giltiga skäl till vilka krig människor bör föra? Korstågen var helt enkelt inte logiska. De var en förlustaffär för Europa i stort. En Pyrrhusseger.

Mänskligheten mår som bäst när den inte hänger sig till falska auktoriteter.

av Björne 27 maj 2017, 11:08

Kork: jag skrev inte betalar, jag skrev gjort sig förtjänt av. Detta innefattar tex att vara en "neutral" människa men ha väldig otur, omotiverad otur. Du kanske kan ge ett exempel på när du uttryckt empati och medkänsla till någon som inte gjort sig förtjänt av denna din känsloyttring? Jag håller inte andan.

av db 27 maj 2017, 10:48

Björne: Nu får du nog sätta på läsglasögonen och öva på alfabetet. Väst är en relativ benämning, Västeuropa syftar på ett geografiskt område. I dagens väst ingår tex USA och Australien samt i viss mån Japan. Sveriges östkust ligger väst om Finland. Märkligt, att något som hter "öst" kan ligga västerut, eller hur?

Så, den citerade meningen betyder alltså att de var i paritet med den del av Europa som låg väster om dem, alltså bland annat Bysans.

Vad är oklart? Fjärde korståget skedde i början av 1200-talet, renässansen inleddes ca 150 år senare i Italien. Korstågen utarmade knappast Europa, vilket du påstod, om de renässansen kunde inledas "strax" därpå.

Hur kan du säga att korstågen var dåliga pga de var missriktade? Fjärde korståget spårade ur men de tidigare hade ju lyckats erövra Jerusalem som väl var det huvudsakliga målet.

Jag är ateist men det betyder inte att jag inte kan utvärdera religiösa motiv och huruvida man uppnått sina mål eller inte. Vänligen citera något som föranleder din insinuanta fråga.

Delar din uppfattning om de antika gudarna (och asarna) - de prekristna religionerna verkar ha varit mycket roligare och mer livsbejakande!

av db 27 maj 2017, 10:46

När ska naivister lära sig att det inte funkar att klappa olika folkgrupper på huvudet och -säga åt- dem att samarbeta? Det enda som fungerar är att ta bort själva anledningen till motsättningarna.

Att ta bort religion är en god bit på väg, därefter nationalstaten. Nationalism är ju i grund och botten också en form av religion – en dogmatisk bekännelse till ett korkat koncept.

Människor är tribalister och älskar att känna sig som en del av en stam – denna primitiva och unkna drift är själva roten till nästan alla krig i historien och tillika anledningen till varför människor som db känner ett oförklarligt tvång att bekänna sig till kristendomen bara för att han ogillar Islam.

av Björne 27 maj 2017, 09:55

Nej mer bränsle på elden- gnugga geniknölen! Vad sägs om Bogomilierna? Och Den rena ortodoxa katolska kyrkan mot turkar och bogomilier i öst? Så synd att det islamska inte fick verka i europas östra del. När det fungerade så bra i den västra - sen ett par tusen år har vi problem med allt som kommer öster ifrån. Märkligt ! Och redan på 1200-talet reste vår tids största tänkare Ramon Llull runt och förstökte få folk att samarbeta istället för att mörda. Han var skolad i alla de arabiska vetenskaperna- talade 15 språk skrev över 80 böcker samt drev handel o familj. En del här har fortfarande inte läst om förintelsen. Men det är möjligt att man hinner mindre nuförtiden och fastnar i historiens diken av maktens propaganda.

av Ker 27 maj 2017, 08:48

Redan de gamla grekerna slogs - läs Iliaden och lär!

av Perikles 27 maj 2017, 07:30

Henrik Ekman kan få vad som helst allt låta absolut sant. Vilket vapen i händerna på en diktator.

av sys 27 maj 2017, 05:59

Kan vi sluta slåss om Islam än?

av Stranger 27 maj 2017, 05:01

klockren

av Per Kele 27 maj 2017, 02:43

Rocky 26 maj

Publicerad 26 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3985

Självklart åsyftar jag Grekland och Rom före kristendomen ens kom in i bilden. Rom blev ett skithål rätt snabbt när Kristendom avkriminaliserades.

av Björne 26 maj 2017, 20:40

@Björne som hänvisar till det antika Grekland och Rom. Vi ska alla glömma förföljelserna mot kristna och senare - i Italien - mot judar. Romerska katoliker gjorde processen kort med protestanter…… Bevare den 'galax' som ska styras av 'ny-romare'!

av ohistrionikern 26 maj 2017, 20:30

db: Empati och värme kommer inifrån, därför att man är en anständig person med hjärta. Det är inga pengar som man betalar något med.

av kork 26 maj 2017, 18:51

db: Nu får herrn bestämt sätta på sig läsglasögonen och läsa sina egna inlägg innan du anklagar mig för att blanda bort korten. Följande är ett verbatim citat:

"Deras guldålder betydde ju egentligen bara att de var i paritet med väst"

Väst! Det är du som snackar om Västeuropa. Försök inte komma efteråt och säga att du menade något annat – du har redan blandat bort hela kortleken.

Resten av ditt inlägg är för virrigt för att ens bemöta. Korstågen ledde till Europas guldålder? Där finns en fullkomlig avsaknad av kausalitet. Korstågen var inte dåliga för att de var blodiga, vem bryr sig? De var dåliga för att de var fullständigt missriktade och sprungna ur kristen religiös fanatism.

Är du för eller emot att döda i religionens namn? Om du svarar "det är okej så länge det är min religion som gör det" är du inte bättre än Abu Bakr al-Baghdadi.

Jag välkomnar dig istället över till den ljusa, upplysta sidan, vi som står på det antika Greklands och Roms sida. Vi som svarar "nej absolut inte, men vi tvekar inte att försvara oss mot väpnad religiös fanatism". Tillsammans kan vi styra galaxen.

av Björne 26 maj 2017, 16:48

"värme och empati kräver att man gjort något för att förtjäna det!" Haha, det var roligt!

av egon 26 maj 2017, 13:36

kork: värme och empati kräver att man gjort något för att förtjäna det!

av db 26 maj 2017, 12:45

Björne: Absolut, kommunisterna var Hitlers dödsfiende och västmakterna blev ju väldigt förvånande över Molotov-Ribbentrop-pakten. Men att de var dödsfiender betyder ju inte nödvändigtvis att de är väldigt olika sinsemellan. De värsta fienderna tenderar ju ofta att vara de som är mest lika varandra - då blir det viktigare att betona små detaljer (jämför två fotbollslag från samma stad).

av db 26 maj 2017, 12:44

Björne: Konstigt argument kring korstågen. Och märkligt nog, om man ska tro din historieskrivning, så ledde ju korstågen till Europas guldålder ett par hundra år senare (en digerdöd kom emellan).

Till skillnad från ISIS så lyckades ju korsfararna hålla väsentliga delar av Det Heliga Landet under en substantiell tid. Finns väl heller ingen anledning att tro att deras krigsföring var brutalare än någon annan som var samtida. Också en skillnad mot ISIS.

Försöker du medvetet blanda bort korten? Jag skrev att kalifatet kom ikapp Konstantinopel men du jämför med Västeuropa. Senast jag kollade låg inte Konstantinopel i Västeuropa, däremot låg det i Europa och var en del av den europeiska kulturella sfären, med ursprung i antiken.

Kan du precisera dessa framsteg?

Vadå tillfälliga erövringar? Östrom existerade i över tusen år och var ett imperium fram till åtminstone fjärde korståget, vilket, som av en händelse, är nästan samtida med mongolernas skövling av Bagdad.

Av någon anledning nämner Tredje Riket? Ker skrev att "nassar gillar att bygga murar". Du borde kanske läsa inlägget jag besvarar innan du ramlar av din höga häst.

Ja, jag känner till många nazisters kritiska syn på framförallt katolska kyrkan eftersom den sågs som ett hot mot deras makt. Och?

av db 26 maj 2017, 12:40

Den vanliga värmen och empatin här bland kommentatorerna, ser jag.

av kork 26 maj 2017, 11:34

Låter inte som symbios, direkt...
Såg idag på väg till jobbet ett drama i naturen när det blev catfight mellan en gräsandshona och en sothöna i sjön jag passerade. De nykläckta gräsandsungarna måste ha fått men för livet (vilket inte gör så mycket eftersom deras liv inte är så långa).

av Rille 26 maj 2017, 07:57

Öppna munnen så flyger det stekta finkar (inte sparvar) direkt in. McDonald släng dig i väggen!!!

av schlaraffig 26 maj 2017, 07:34

fniss, klockrent

av Per Kele 26 maj 2017, 01:38

Ren klocka ren klock klock tick tock ren ren håll sverige rent klick klock ren ren

/Per Kele

av Björne 26 maj 2017, 01:29

Rocky 25 maj

Publicerad 25 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3984

@ db
Tja de byggde åtskilliga - runt de judiska uppsamlingsplatserna i alla större städer. Och runt alla fångläger och stadsgetton och tvångsarbetsplatser läs om Förintelsen -googla!

av Ker 27 maj 2017, 08:26

@db: du hade eventuellt en fråga till mig för ett par dagar sedan men den var förmodligen till någon annan då jag inte skrivit den dagen. Men om den var till mig får du gärna ställa den igen och formulera den så jag förstår den.

av KJEH 26 maj 2017, 08:35

Ja @björne, du har väl rätt i att Hitler var pervers (eller smart?) nog att skriva på en pakt 'för all framtid' med den han avskydde.
Däremot känner jag att du har misstagit dig i fråga om historiekunnande. Mitt kunnande är sannolikt inte EN procentenhet av ditt utan minst två (2)!

av ohistrionikern 26 maj 2017, 07:31

Det blir alltid pinsamt när kvasibegåvade tror att de kommer med "klyftiga" instick i debatten. Om du hade 1 % av mina historiekunskaper hade du genast insett att Hitler avskydde även Stalin, alldeles oberoende av Sovjetunionens ateism.

av Björne 25 maj 2017, 15:41

@Björne:
Ja, Hitler fullkomligt avskydde kristendomen. Stalin och hela hans regim var ju ateistisk! Kanske inte så konstigt att de två slöt en pakt 'för evigt' mellan Sovjet och Tredje Riket 1939.

av historisk 25 maj 2017, 15:30

db: Besvarar tre av dina citat:

"Östrom stagnerade från och med runt år 1050 pga korstågen"

Korstågen ja, ett av de starkast lysande exemplen på Europas tveklösa efterblivenhet under denna period. Tycker du det låter intelligent att utarma hela sin kontinent på resurser, människor och soldater för att marschera 500 mil och erövra ett område bara för att det står i bibeln? Och plundra kristna Konstantinopel lite av bara farten? Korstågen är historiens kanske mest missriktade kraftansamling som står i direkt paritet med ISIS. Islamska staten och korstågen är två sidor av samma efterblivna mynt som driver människor att döda i religionens namn.

"Deras guldålder betydde ju egentligen bara att de var i paritet med väst"

Detta är ett relativistiskt påstående utan grund; bevisen pekar åt det motsatta. Mycket ny mark bröts inom utbildning, läkemedelskonst, yttrandefrihet, kultur med mera som vid den tiden saknade motstycke i Västeuropa. För att få en grundläggande uppfattning kan du börja med att titta på artikeln Islamic Golden Age på wikipedia.

"Du borde dubbelkolla din uppskattning av Bysans befolkning"

Jag syftade givetvis till Bysans faktiska befolkning och inte tillfälliga erövrade områden vars ociviliserade befolkningar kuvades under kolonialt styre. Det rörde sig mer om ett påtvingat våldsmonopol än integrerade områden. Belisarius tog Italien men höll det bara i några år innan barbarerna kastade ut östromarna igen.

Till sist vill jag tipsa dig om att du bör släppa din dikotomiska världsbild; du behöver inte krama kristendomen bara för att du ogillar Islam. Eftersom du av någon anledning nämner Tredje Riket (som jag knappast ser som något ideal) kan jag upplysa dig om att Hitler fullkomligt avskydde kristendomen privat. I personliga konversationer nedtecknade av Martin Bormann kan man bland annat läsa att: "Within the transcripts, Hitler speaks of Christianity as "absurdity" and "humbug" founded on "lies" with which he could "never come personally to terms". Hitlers plan var att avskaffa kristendomen i Tyskland efter kriget.

Religion är en pest i alla dess former, sedan är det bara en fråga om vilka religioner som lyckas härbärgera sin efterblivenhet någorlunda inbördes (modern kristendom till exempel) och vilka som till stor del är aktivt fientliga mot icke-följare (Islam till exempel). Någonstans däremellan finns scientologerna.

av Björne 25 maj 2017, 13:37

Kork och Ker: Alla vuxna som betalar skatt (inkl jag) är skyldiga. Inga ursäkter.

Kork - ser inte ditt motargument mot "låt dem slå ihjäl varandra". Borde för övrigt gälla fler, hägna av ett fält och låt fotbollsfans, "gatugäng" och liknande göra upp en gång för alla. Förhoppningsvis skulle det leda till ungefär samma resultat som slaget vid Kurukshetra.

Skillnaden mellan Mexiko och MÖ är att mexikaner i huvudsak har en positiv bild av USA. Oklart varför man vill avvisa sina vänner. Däremot är det mer naturligt att undvika självvalda fiender.

Ker - kan du citera något som styrker det du säger om min kvinnosyn? Jag håller inte andan.

Av ren nyfikenhet, vilka murar byggde nazisterna? Jag förknippar murar mer med romare, kineser och kommunister.

av db 25 maj 2017, 12:35

Ruski: Större problem för folk i MÖ ja, men inte för oss i resten av världen. Hinduer, buddhister, "naturtroende" osv bombar inte, i alla fall inte utanför det faktiska konfliktområdet.

av db 25 maj 2017, 12:25

Björne: Ja jag förnekar din historieskrivning. Vad tror du Östromarna höll på med från Västroms fall till Konstantinopels fall? Eldade upp alla böcker som skrevs under antiken?

Det handlar snarare om att Östrom stagnerade från och med runt år 1050 pga korstågen vilket gjorde det möjligt för muslimerna att komma ikapp, Deras guldålder betydde ju egentligen bara att de var i paritet med väst, och helt logiskt innebar det att den naturvetenskapliga frontlinjen flyttades fram både i öst och väst under den här perioden (ungefär som att den flyttas fram i USA, Europa, Japan mfl i nutid).

Du borde dubbelkolla din uppskattning av Bysans befolkning

Potentiellt farlig länk

I vilket avseende överskattat jag Bysans? Hur många invånare hade Bagdad jämfört med resten av den islamska världen? Jag påpekar att det fanns en fyrbåk i den kristna världen som inte hade några problem med att mäta sig med sina muslimska motparter. Bara för att Säffle är efterblivet betyder det inte att Stockholm inte går att jämföra med Wien eller Amsterdam.

av db 25 maj 2017, 12:22

Australopithecus afarensis och africanus hade väl 'kommit på något' - liksom Homo habilis - för 3 - 4 milj år sedan.

av renklockan 25 maj 2017, 07:47

får hon aldrig sova, stackaren

rätt så mystisk kommentar från stranger, typ helt emot alla principer som Darwin har lärt oss, eller så konfirmerar hen helt enkelt teorin

och så naturligtvis, klockren stripp

av Per Kele 25 maj 2017, 03:46

Människorna skulle inte ha överlevt i fem minuter om inte djur var så lättlurade. Att jaga är skitsvårt om man inte använder fällor, men då blir det plötsligt nästan pinsamt lätt, dom bara klampar rakt in.

av Stranger 25 maj 2017, 01:22

Rocky 24 maj

Publicerad 24 maj 2017
Posta en kommentar Namn:
E-post (får ej fyllas i):

Tagga

Tänk gärna på att tagga med något användbart, som bildar en kategori, eller på annat sätt gör det lätt att hitta denna och liknande strippar.

Tagg (separera med komman):

Nummer 3983

För att inte tala om skvadern!

av kaskelot 24 maj 2017, 22:33

fy fan va drygt att ha honom tjatandes när hon är på avtändning, stackare

av Per Kele 24 maj 2017, 21:22

Ända sedan Fria Tider stängde sitt kommentarsfält ränner det runt trolltyg lite varstans. Gud hjälpe oss normisar den dagen Flashback packar ihop...

av pfft 24 maj 2017, 20:09

db:Tack för försöket men jag tror jag inväntar svar från F.FoFjantarn. Jag hade förväntat mig ett mer kvalificerat inlägg. Din lösning känns som om den kan ge större problem än de vi har idag.

av Ruski troll 24 maj 2017, 19:19

Tunisien har gått från teknokrat- till koalitionsregering. Positiv utveckling! Jämför med ena grannen Algeriet som har ett lågintensivt inbördeskrig och andra grannen Libyen som knappt ens är en fungerande statsbildning.

av a-vårare 24 maj 2017, 19:02

db: Förnekar du att den muslimska världen hade en omvittnad storhetstid? Islams guldålder är ju för tusan ett begrepp som varit välkänt i hundratals år och inget som Twitter-vänstern kommit på i förrgår om du trodde det. Är du historierevisionist?

Bysans må ha varit det kristna Europas starkast lysande stjärna (mycket tack vare bevarade romerska, icke-kristna ideal) men du överskattar dess betydelse. Bysans hade som mest 5 miljoner invånare när Europa hade 100 miljoner. Hela det kontinentala Europa plus England och Norden var betänkligt efterblivna när kristendomen stod på toppen av sin makt. Snacka om Konstantinopel-centriskt av dig att blunda för 95 % av Europa bara för att det passar din agenda.

För det tredje förstår jag inte varför du ens apostroferar mig när jag håller med om att Islam i dagens värld är efterblivet och borde behandlas som pesten. Då talar jag om religionen, inte människorna. Människornas efterblivenhet beror på i hur hög grad de följer Islam (och till viss del Kristendom, även om Islam muterat i en långt aggressivare riktning som i nuläget är en fara för den civiliserade världen).

av Björne 24 maj 2017, 18:45

Tunisien är på flera sätt bättre än grannländerna, men inte riktigt demokratiskt.

av kork 24 maj 2017, 18:05

@kork: Tunisien är väl demokratiskt? Nobels fredspris i åtanke!

av a-vårare 24 maj 2017, 15:58

Men jestanes, chilla. Ingen har sagt att den muslimska världen är överlägsen, även om det är sant att islam hade en sorts upplyst storhetstid ett bra tag, och den s k kristna världen är inte heller överlägsen - titta på apartheid, amerikansk rasism, drönare, Irakkriget som var en helt ekonomisk fråga med hundra tusen döda (eller fler).

Alltså blir man tvungen att nyansera sig. Nej, det finns inte en enda muslimsk stat med demokrati, vilket främst går ut över de egna invånarna, och för närvarande kommer de absolut flesta terroristerna ur islamistiska led. Sant. (Vi har också haft irländsk-katolska terrorister och extremvänsterterrorister.)Men kvinnor och barn i dessa teokratiska muslimska länder, och en hel del män, har inte röstat för detta på något sätt.

"Låt dem slå ihjäl varann" - jo, det har man tycks i många krig, och det finns också psykopatiska företagsledare som skövlar natur och förtrycker vanliga människor å det ruskigaste.

db, du låter definitivt som en trumpist med SD-sympatier och en enorm ilska.

av kork 24 maj 2017, 12:31

db du kan söka jobb hos Trump han gillar också att bygga murar! Israel också- och nassarna. Och murar runt kvinnorna som inte får lämnas utan manlig tillåtelse.

av Ker 24 maj 2017, 11:30

Ruski: du frågade inte mig, men du får min lösning ändå. Bygg en mur runt Mellanöstern. Låt dem ha ihjäl varandra. Flygbomba dem med preventivmedel. Den dagen USA inte behöver olja längre tror jag det, om situationen inte förändrats, kommer ske. Och oljan kan nog vara överspelad om tio år

av db 24 maj 2017, 11:04

KJEH: Det är väl deras eget problem? Hur mycket brydde du, eller dina föräldrar, dig/sig om The Troubles? Kände ni skuld över det som försigick? Knappast va?

av db 24 maj 2017, 11:01

KJJ: Varför ska vi inte vara motståndare till (andra) religioner? Det måste bli ett slut med toleransen. Folk som ägnar sig åt vidskepelse ska skämmas över det, inte stå upp på öppna möten med politiker och "Jag är muslim". Ett sådant uttalande borde vara lika skamfyllt som att säga att man gillar incest.

av db 24 maj 2017, 10:58

Björne: sluta återupprepa myten om muslimska världens överlägsenhet. Det är en väldigt Rom-centrisk världsbild. Bysans föll inte förrän i mitten av fjortonhundratalet och var en del av den europeiska kristna världen. Notera också att da Gama, Magellan och Columbus alla var kristna.

Så ja, nuvarande Frankrike och Spanien hade en "svacka" under medeltiden men du kan inte extrapolera det till hela den kristna världen.

av db 24 maj 2017, 10:56

Genforskning genbanker kloning och snart är alla här. Men vi måste ha balans och den kan inte bygga på maktordning för det innebär krig o våld utan på behov o balans.

av Ker 24 maj 2017, 10:35

Dronten, garfågeln och uroxen - vart tog ni vägen. Inte ens kvaggan blev kvar!

av relativist 24 maj 2017, 08:01

Trodde Rocky hatade Black Eyed Peas.

av sona 24 maj 2017, 07:12

Vår deadline är 2050.

av Demography is destiny 24 maj 2017, 06:01

Enjoy it while you can, dom är snart utdöda. Fast det är väl vi också, relativt sett.

av Stranger 24 maj 2017, 03:09

meh

av lurker 24 maj 2017, 03:04